Battlefield 3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

Nexus6, jak juz mialem padake w kompie, to wolalem wstawic win7 - po testach na lapcoku wyszlo mi, ze xp jest bardziej zamulajace :twisted:
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Nexus6
      misiek^wro, XP 32-bit nie wykorzystuje RAMu powyżej 3,7 GB, wystarczyło zastosować wersję 64-bit żeby problem zniknął
      Niby masz rację, ale z tego co się orientuję, to po pierwsze XP 64bit nie jest spolszczone (co może przedstawiać problem dla niektórych), druga sprawa, że ze względu na mierną popularność tego systemu jest masę problemów ze sterownikami.

Z Win7 64bit jest znaczniej mniej problemów - wymusza to postęp i przestarzałość systemów 32 bitowych.

Inną przewagą Win7 odnośnie WinXP jest fakt, że ten drugi obsługuje tylko DX9 a nowe gry wychodzą na DX10 i 11.

Pamiętam jak przywiązany byłem do Win98 jak XP wyszedł i ojciec mi mówił, że trzeba iść do przodu i teraz z perspektywy czasu wiem dokładnie co miał na myśli. Niestety XP umiera i dodatkowo wsparcie M$ będzie tylko do kwietnia 2014 więc jego dni i tak są policzone.
      Mój "Batmobil"

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

W USA juz za dwa dni :diabelski_usmiech
        Spritmonitor.de

Komentarz

• misiek^wro
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8321

Zamieszczone przez winni77
          jest masę problemów ze sterownikami.
          Wiecej niz mase.

Komentarz

• ale_jak_to
            Ambiente
            • 2011
            • 199

Trza porac "demo" i zobaczyc osobiscie jesli ktos lubi realistyczne gry niech poczyta o RED ORCHESTRA 2 wlasnie wyszla, wlasnie instlauje

Komentarz

• misiek^wro
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8321

Ok, ojca meczyly koszty, a raczej ich brak, wiec decyzja podjeta z musu.

Intel Core i5-2500K 845,00

ASUS SABERTOOTH P67 REV 3.0 649,00

ASUS GTX570 1280MB 320bit PCI-E DirectCU II 1472,00

OCZ Agility 3 SSD 2,5" 60GB AGT3-25SAT3-60G 409,00

Calosc kupiona ratalnie 12x0% - niestety nie mialem mozlwiosci poszukiwania tanszych opcji, bo by sie srednio starszemu chcialo 4 umowy podpisywac, a pozniej 4 przelewy robic.

Co ciekawe - odbior gratis + 5% rabatu od tych cen.

Do dokupienia pozostal jeszcze wiatrak na proca i ewentualnie chlodzenie karty.

Komentarz

• McGan
                RS
                • 2010
                • 3573
                • Superb III (3V3)

misiek^wro, spoko zestawik, powinieneś być zadowolony

Ja gram już w betę - gra jest fajna, można się pobawić w jakąś taktykę, mapy są przeogromne. Na Ultra jednak jakość grafiki dupy nie urywa - na filmach i screenshotach wygląda to wszystko o niebo lepiej. Ale nie ma tragedii - są fajne efekty fizyczne, typu odpadające kafelki, tłukące się szyby itd. Dźwięk pierwsza klasa - na zestawie 5.1 odruchowo czasami głowę odwracałem :lol: Naprawdę fajna produkcja - poczekamy do premiery (za miesiąc) i zobaczymy, co finalnie autorzy nam oddadzą :szeroki_usmiech
                Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• xtremesystems
                  RS
                  • 2010
                  • 2254
                  • Hyundai

misiek na karte chlodzenia nie trzeba. bo zreszta juz ma zajebiste
                  McGan te efekty fizyczne sa oskryptowane czy uzywaja nvidia physix?

Komentarz

• McGan
                    RS
                    • 2010
                    • 3573
                    • Superb III (3V3)

xtremesystems, efekty są liczone z użyciem procka (nie ma wsparcia dla PhysX)
                    Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                    Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• misiek^wro
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8321

Zamieszczone przez McGan
                      poczekamy do premiery (za miesiąc)
                      Ja juz cholera mam zamowiona

Beta sie sciaga :twisted: ... z torrentow bo origin padlo ... :evil:

Komentarz

• samtech84
                        Elegance
                        • 2008
                        • 988
                        • Octavia I (1U2)
                        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Jak masz szeroką budę to na procka wrzuć chłodzenie: ZALMAN cnps10x Performa. Obecnie niema nic lepszego cena/jakość. Procka masz z odblokowanym mnożnikiem więc będziesz mógł go nieźle podciągnąć :twisted: a ta płytka overclockingowi sprzyja :P.

Karta ma zarąbiste chłodzenie będzie chłodno i cicho.

Komentarz

• misiek^wro
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8321

Szeroko to u mnie nie jest :x

No to 4h gry za mna. Gra roz... a to dopiero BETA

Nie moge sie doczekac na listonosza kolo 28-29.10 :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Swoja droga, moj stary komp nawet nawet ta giere ogarnia, nie wiem jakie to ustawianie grafiki, bo beta nie pozwala zmieniac, ale w sumie jakosciowo jak BFBC2 albo lepiej - jazda bedzie jak zapodam full gre na nowym kompie w ust. na max detalach :twisted:

Chyba od kompa nie odejde ... :P

Komentarz

• abc_rlz.
                            Rider
                            • 2009
                            • 261

kurde ja na lapku mam 8600GT i bida, gra się zacina ..... :evil:
                            Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
                            Był : Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
                            Jest : Seat Cordoba 1.9 TDI 101 KM
                            Jest: Skoda Octavia 1.9 TDI 105 KM

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

Ja mam najmocniejsze 9800GTX i mam wrazenie ze te "krasze" ktore lapie to wlasnie wina karty, takze nie dziwie sie ze na 8600GT nie ruszylo :P

Dlatego nie lubie lapkow, zrobic upgrejd = kupic nowe lapiszona

Komentarz

• McGan
                                RS
                                • 2010
                                • 3573
                                • Superb III (3V3)

misiek^wro, można zmieniać ustawienia graficzne Poszperaj w opcjach, bez problemu da się przestawić

Komentarz

• misiek^wro
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8321

No ale to nic nie da, gra chodzi plynnie, problem tylko z przelaczaniem w full screen alt-tabem.

BTW : Gdzie sa wlasnie opcje ? Moge tylko w przerwie na deploy zmieniac bronie itd, przycsk beta w prawym gornym roguy jest nieaktywny, jakis F odpowiada za menu?

Komentarz

• McGan
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 3573
                                    • Superb III (3V3)

misiek^wro, w czasie gry klikasz ESC (escape ) i masz opcje

Komentarz

• abc_rlz.
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 261

Planuję kupić HP-ka DV7-6130dw, jak myślicie pociągnie BF3 ? :roll:
                                      Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
                                      Był : Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
                                      Jest : Seat Cordoba 1.9 TDI 101 KM
                                      Jest: Skoda Octavia 1.9 TDI 105 KM

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

McGan, nie spodziewalem sie ze to dziala tylko jak "zyje" :lol:

Moj profil : http://battlelog.battlefield.com/bf3/#!/bf3/user/Grouzior/

Komentarz

• xtremesystems
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2254
                                          • Hyundai

no i jak zestaw sie spisuje. moze dasz jakies zdjecia wnetrza budy

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

No niebawem cosik dodam, czekam na obudowe i jak ladnie all zloze to machne pare fotek

Komentarz

• dylan80
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 625

powiem Wam tak

od prawie dziesięciu lat namiętnie gram w gry FPS. Ale jak dotąd nie grałem jeszcze w gre z tyloma błędami i bugami co nowy BF3.
                                              producent powinien dopłacać graczom za kupno gry, bo tylu wkurzających bugów nie pozwalających dalej kontynuować gry to jeszcze w żadnej grze nie widziałem..... a czekałem na BF3 prawie rok, nie mogłem sie doczekać, a teraz tylko sie człowiek wkurwia... a EA ani myśli o patchu....naprawde zawiodłem sie pod względem grywalności, bo pod względem oprawy jestem ciut zaskoczony....

słowem BF3 sucks....z powodu masy bugów

[ Dodano: Pon 31 Paź, 11 21:29 ]

edit\

dobra, skończyłem ... i musze powiedzieć że w tak zjebaną gre jeszcze nie grałem

grafika może i fajna , ale grywalność do dupy....
                                              wyjdziesz poza mape, już po tobie...i to kawałek wystarczy, a nigdy nie wiesz , kiedy jesteś poza mapą.. a nie wiesz, kiedy poza mapą jesteś , bo nie ma wskaźnika, tylko głupi kompas, który na nic sie nie nadaje....
                                              zrobisz coś nie tak w grze, nie ma podpowiedzi, idziesz dalej , ale nie ukończysz misji, bo nie ma podpowiwdzi, że czegoś brakuje...
                                              a końcówka już totalnie zjebana jest.... konia z rzędem temu, komu uda sie za pierwszym razem rozkminić o co chodzi i jak skończyć.....
                                              ogółem BF3 śmierdzi na mile...
                                              zazwyczaj do każdej gry FPS wracałem po 2, 3 albo 4 razy...... o BF3 po pierwszym przejściu nie chce już więcej słyszeć...... współczje innym playerom, którzy wydali na gre ok. 100 zeta i muszą sie męczyć z takim gównem ....
                                              czekałem prawie rok i zawiodlem sie na całej linii.

daj boże , żeby COD MW3 za tydzień nie dało dupy tak jak BF3, bo zeszłoroczna porażka premiery MW2 w porównaniu do BF3 to nic...

ogólem .... nie polecam gry..... a już na pewno nie za ponad 100 złotych....

gówno i już....

wracam do Dead Island, i choć nie lubie takich gier, to moim zdaniem chyba najlepsza gra ostatnich 10 lat....

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

Zamieszczone przez dylan80
                                                od prawie dziesięciu lat namiętnie gram w gry FPS. Ale jak dotąd nie grałem jeszcze w gre z tyloma błędami i bugami co nowy BF3.

Zgadzam sie

Po pierwsze ciezko mi znalezc serwer do ktorego normalnie sie polacze i nie bede mial zadnych kickow.

wyjdziesz poza mape, już po tobie...i to kawałek wystarczy, a nigdy nie wiesz , kiedy jesteś poza mapą.. a nie wiesz, kiedy poza mapą jesteś
                                                Jak to nie wiesz? Jak gram w MP ( bo w zasadzie w single to nawet nie zamierzam, chyba ze mi serwery wylacza :P ) to mapa, gdzie sie dostaje killa po 10 czy ilus tam sekundach jest zakreskowana.

zrobisz coś nie tak w grze, nie ma podpowiedzi, idziesz dalej , ale nie ukończysz misji, bo nie ma podpowiwdzi, że czegoś brakuje...
                                                a to tego nie wiem :P graj tylko multiplayera :P

Co do moich odczuc. Bardziej zawiedzony jestem obsluga w sklepie proline.pl jak i angela.pl. Niestety pomimo zlozenia moich zamowien, nie zostaly one zrealizowane i sprzet musialem kupowac w innych. Na szczescie juz w innych dostałem sprzet praktycznie z dnia na dzien do chaty.

Zawiedziony jestem rowniez obsluga mojego zamowienia na allegro samej gry - wydalem 119 zyli za gre w dodatku nie rozszerzona, a miala takowa byc - kiedy w MM byla promo za 99 pln za sztuke - no ale chcialem "juz".

Pykałem juz ładnych pare godzin, najwieksze bugi dla mnie to niemoznosc polaczenia sie z servami oraz nie do konca zrozumiala mechanika strzalu i wymiany ognia czolg vs czolg. Albo zle celuje, albo nie wiem co - ale zawsze dostaje w tylek przy takiej wymianie. Mam juz swoje ulubione gnaty i ogolnie full detale w grze "żondzom"

Na dniach wrzuce fotki mojego kompiszona :twisted:

aaa i na dniach EA rowniez ma wrzucic pacza dla multiplayerowcow :P Nie wiem czy cos w singlu naprawia. Ja czekam na tego pacza + updejt pb + drajwery do karty :twisted:

Komentarz

• wasyl
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1084

czyli nie kupuje ... poczekałem na pierwsze wrażenia nie tylko forumowiczów ,ale ogólnie słyszy się dużo niedobrego o BF3. Pozostaje mi Bad Company na MP i tam się będę wyżywać dalej :P
                                                  ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                                                  www.wasilewski-foto.pl
                                                  KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• misiek^wro
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 8321

wasyl, spokojnie, bad feedback jest taki, ze DICE i EA staja na glowie, aby bledy wyeleminowac.

Ogolnie bugow zwiazanych z gra jako takich, dajacych innym graczom przewagi to ja nie widze, calkiem niezle gra jest zbalansowana, jednak problemem jest polaczenie sie i sama gra na niektorych platformach, bo roznie silnik wspolpracuje z roznymi driverami. Ja wylaczylem karte muzyczna, wsadzilem inna i ... problemy zniknely :twisted:

Komentarz

Pracuję...