Nexus6, jak juz mialem padake w kompie, to wolalem wstawic win7 - po testach na lapcoku wyszlo mi, ze xp jest bardziej zamulajace :twisted:
Battlefield 3
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Nexus6misiek^wro, XP 32-bit nie wykorzystuje RAMu powyżej 3,7 GB, wystarczyło zastosować wersję 64-bit żeby problem zniknął
Z Win7 64bit jest znaczniej mniej problemów - wymusza to postęp i przestarzałość systemów 32 bitowych.
Inną przewagą Win7 odnośnie WinXP jest fakt, że ten drugi obsługuje tylko DX9 a nowe gry wychodzą na DX10 i 11.
Pamiętam jak przywiązany byłem do Win98 jak XP wyszedł i ojciec mi mówił, że trzeba iść do przodu i teraz z perspektywy czasu wiem dokładnie co miał na myśli. Niestety XP umiera i dodatkowo wsparcie M$ będzie tylko do kwietnia 2014 więc jego dni i tak są policzone.
Komentarz
-
-
Ok, ojca meczyly koszty, a raczej ich brak, wiec decyzja podjeta z musu.
Intel Core i5-2500K 845,00
ASUS SABERTOOTH P67 REV 3.0 649,00
ASUS GTX570 1280MB 320bit PCI-E DirectCU II 1472,00
OCZ Agility 3 SSD 2,5" 60GB AGT3-25SAT3-60G 409,00
Calosc kupiona ratalnie 12x0% - niestety nie mialem mozlwiosci poszukiwania tanszych opcji, bo by sie srednio starszemu chcialo 4 umowy podpisywac, a pozniej 4 przelewy robic.
Co ciekawe - odbior gratis + 5% rabatu od tych cen.
Do dokupienia pozostal jeszcze wiatrak na proca i ewentualnie chlodzenie karty.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
misiek^wro, spoko zestawik, powinieneś być zadowolony
Ja gram już w betę - gra jest fajna, można się pobawić w jakąś taktykę, mapy są przeogromne. Na Ultra jednak jakość grafiki dupy nie urywa - na filmach i screenshotach wygląda to wszystko o niebo lepiej. Ale nie ma tragedii - są fajne efekty fizyczne, typu odpadające kafelki, tłukące się szyby itd. Dźwięk pierwsza klasa - na zestawie 5.1 odruchowo czasami głowę odwracałem :lol: Naprawdę fajna produkcja - poczekamy do premiery (za miesiąc) i zobaczymy, co finalnie autorzy nam oddadzą :szeroki_usmiechJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
xtremesystems, efekty są liczone z użyciem procka (nie ma wsparcia dla PhysX)Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez McGanpoczekamy do premiery (za miesiąc)
Beta sie sciaga :twisted: ... z torrentow bo origin padlo ... :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Jak masz szeroką budę to na procka wrzuć chłodzenie: ZALMAN cnps10x Performa. Obecnie niema nic lepszego cena/jakość. Procka masz z odblokowanym mnożnikiem więc będziesz mógł go nieźle podciągnąć :twisted: a ta płytka overclockingowi sprzyja :P.
Karta ma zarąbiste chłodzenie będzie chłodno i cicho.
Komentarz
-
-
Szeroko to u mnie nie jest :x
No to 4h gry za mna. Gra roz... a to dopiero BETA
Nie moge sie doczekac na listonosza kolo 28-29.10 :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Swoja droga, moj stary komp nawet nawet ta giere ogarnia, nie wiem jakie to ustawianie grafiki, bo beta nie pozwala zmieniac, ale w sumie jakosciowo jak BFBC2 albo lepiej - jazda bedzie jak zapodam full gre na nowym kompie w ust. na max detalach :twisted:
Chyba od kompa nie odejde ... :PByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Ja mam najmocniejsze 9800GTX i mam wrazenie ze te "krasze" ktore lapie to wlasnie wina karty, takze nie dziwie sie ze na 8600GT nie ruszylo :P
Dlatego nie lubie lapkow, zrobic upgrejd = kupic nowe lapiszonaByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, można zmieniać ustawienia graficzne Poszperaj w opcjach, bez problemu da się przestawićJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Komentarz
-
-
No ale to nic nie da, gra chodzi plynnie, problem tylko z przelaczaniem w full screen alt-tabem.
BTW : Gdzie sa wlasnie opcje ? Moge tylko w przerwie na deploy zmieniac bronie itd, przycsk beta w prawym gornym roguy jest nieaktywny, jakis F odpowiada za menu?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, w czasie gry klikasz ESC (escape ) i masz opcjeJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Komentarz
-
-
McGan, nie spodziewalem sie ze to dziala tylko jak "zyje" :lol:
Moj profil : http://battlelog.battlefield.com/bf3/#!/bf3/user/Grouzior/Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
powiem Wam tak
od prawie dziesięciu lat namiętnie gram w gry FPS. Ale jak dotąd nie grałem jeszcze w gre z tyloma błędami i bugami co nowy BF3.
producent powinien dopłacać graczom za kupno gry, bo tylu wkurzających bugów nie pozwalających dalej kontynuować gry to jeszcze w żadnej grze nie widziałem..... a czekałem na BF3 prawie rok, nie mogłem sie doczekać, a teraz tylko sie człowiek wkurwia... a EA ani myśli o patchu....naprawde zawiodłem sie pod względem grywalności, bo pod względem oprawy jestem ciut zaskoczony....
słowem BF3 sucks....z powodu masy bugów
[ Dodano: Pon 31 Paź, 11 21:29 ]
edit\
dobra, skończyłem ... i musze powiedzieć że w tak zjebaną gre jeszcze nie grałem
grafika może i fajna , ale grywalność do dupy....
wyjdziesz poza mape, już po tobie...i to kawałek wystarczy, a nigdy nie wiesz , kiedy jesteś poza mapą.. a nie wiesz, kiedy poza mapą jesteś , bo nie ma wskaźnika, tylko głupi kompas, który na nic sie nie nadaje....
zrobisz coś nie tak w grze, nie ma podpowiedzi, idziesz dalej , ale nie ukończysz misji, bo nie ma podpowiwdzi, że czegoś brakuje...
a końcówka już totalnie zjebana jest.... konia z rzędem temu, komu uda sie za pierwszym razem rozkminić o co chodzi i jak skończyć.....
ogółem BF3 śmierdzi na mile...
zazwyczaj do każdej gry FPS wracałem po 2, 3 albo 4 razy...... o BF3 po pierwszym przejściu nie chce już więcej słyszeć...... współczje innym playerom, którzy wydali na gre ok. 100 zeta i muszą sie męczyć z takim gównem ....
czekałem prawie rok i zawiodlem sie na całej linii.
daj boże , żeby COD MW3 za tydzień nie dało dupy tak jak BF3, bo zeszłoroczna porażka premiery MW2 w porównaniu do BF3 to nic...
ogólem .... nie polecam gry..... a już na pewno nie za ponad 100 złotych....
gówno i już....
wracam do Dead Island, i choć nie lubie takich gier, to moim zdaniem chyba najlepsza gra ostatnich 10 lat....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dylan80od prawie dziesięciu lat namiętnie gram w gry FPS. Ale jak dotąd nie grałem jeszcze w gre z tyloma błędami i bugami co nowy BF3.
Zgadzam sie
Po pierwsze ciezko mi znalezc serwer do ktorego normalnie sie polacze i nie bede mial zadnych kickow.
Zamieszczone przez dylan80wyjdziesz poza mape, już po tobie...i to kawałek wystarczy, a nigdy nie wiesz , kiedy jesteś poza mapą.. a nie wiesz, kiedy poza mapą jesteś
Zamieszczone przez dylan80zrobisz coś nie tak w grze, nie ma podpowiedzi, idziesz dalej , ale nie ukończysz misji, bo nie ma podpowiwdzi, że czegoś brakuje...
Co do moich odczuc. Bardziej zawiedzony jestem obsluga w sklepie proline.pl jak i angela.pl. Niestety pomimo zlozenia moich zamowien, nie zostaly one zrealizowane i sprzet musialem kupowac w innych. Na szczescie juz w innych dostałem sprzet praktycznie z dnia na dzien do chaty.
Zawiedziony jestem rowniez obsluga mojego zamowienia na allegro samej gry - wydalem 119 zyli za gre w dodatku nie rozszerzona, a miala takowa byc - kiedy w MM byla promo za 99 pln za sztuke - no ale chcialem "juz".
Pykałem juz ładnych pare godzin, najwieksze bugi dla mnie to niemoznosc polaczenia sie z servami oraz nie do konca zrozumiala mechanika strzalu i wymiany ognia czolg vs czolg. Albo zle celuje, albo nie wiem co - ale zawsze dostaje w tylek przy takiej wymianie. Mam juz swoje ulubione gnaty i ogolnie full detale w grze "żondzom"
Na dniach wrzuce fotki mojego kompiszona :twisted:
aaa i na dniach EA rowniez ma wrzucic pacza dla multiplayerowcow :P Nie wiem czy cos w singlu naprawia. Ja czekam na tego pacza + updejt pb + drajwery do karty :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
wasyl, spokojnie, bad feedback jest taki, ze DICE i EA staja na glowie, aby bledy wyeleminowac.
Ogolnie bugow zwiazanych z gra jako takich, dajacych innym graczom przewagi to ja nie widze, calkiem niezle gra jest zbalansowana, jednak problemem jest polaczenie sie i sama gra na niektorych platformach, bo roznie silnik wspolpracuje z roznymi driverami. Ja wylaczylem karte muzyczna, wsadzilem inna i ... problemy zniknely :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz