zmiana roweru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • abstinent
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 4842
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

nic nie ma
    to są wszystko seryjne ramy, wszystko do kupienia
    ba, za nie dużo można mieć już całość
    Witamy na stronie internetowego sklepu/serwisu rowerowego Kastor - Bike z Poznania. Znajdziesz u nas szeroki wybór części Shimano, kaski Lazer, ogumienie Continetal, akcesoria PRO.

pełna opcja gotowa pod WC, siadać i startować w pucharze świata :szeroki_usmiech

albo sama rama 2012, tylko carbon geo to samo oczywiście :lol:
    Witamy na stronie internetowego sklepu/serwisu rowerowego Kastor - Bike z Poznania. Znajdziesz u nas szeroki wybór części Shimano, kaski Lazer, ogumienie Continetal, akcesoria PRO.

i 2011
    widać różnicę w cenie

i kolejny gotowiec WC

itd :P

Komentarz

• chimek11
      Rider
      • 2007
      • 482

abstinent,

a u "szosowców" też mają ramy z taśmy, nie szyte na miarę?

Komentarz

• bradley
        L&K
        • 2008
        • 1465

Zamieszczone przez chimek11
        a u "szosowców" też mają ramy z taśmy, nie szyte na miarę?
        Tam maja wytyczne dotyczacej minimalnej wagi roweru. Wiec rama moze wazyc nawet i 500gram ale juz calosc roweru nie mniej niz 6,8kg.
        VW Vento 1.9TDI 1Z ++
        Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
        Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• chimek11
          Rider
          • 2007
          • 482

tak tylko chodzi mi o to że rower jest uszyty na miarę, długość ramion, nóg itp.

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

no i tu się warto zastanowić właśnie gdzie jest ta dolna granica na jakiej można śmiało i bezpiecznie jeździć :szeroki_usmiech
            dla mnie osobiście do mojego stylu i wagi to jakieś 8-9kg
            na coś lżejszego to już bym się bał wsiadać

chimek11, nie ma czegoś takiego jak ramy na miarę
            być może jak jest jakiś bogaty team, to robią dla nich ramę
            ale raczej słania się to bardziej go kolorystyki niż do całej ramy

Komentarz

• chimek11
              Rider
              • 2007
              • 482

i tu sie mylisz kolego

może w mtb tak jest ale w szosie kązdy znany zawodnik ma rower uszyty pod siebie.

Komentarz

• abstinent
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4842
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jakieś źródło konkretnie
                chętnie poczytam :lol:

Komentarz

• chimek11
                  Rider
                  • 2007
                  • 482

mam na lapku w serwisie, w poniedziałem wrzuce linka.

Komentarz

• zajas
                    Rider
                    • 2009
                    • 631

Zamieszczone przez looker
                    Daj znać jak wrażenia po odbiorze i jazdach próbnych.
                    a więc tak:
                    wizualnie niczym się nie różni od sklepowego, za wyjątkiem braku instrukcji w naszym języku
                    techniczne: "nic nie stuka. nic nie puka, igła"
                    a tak poważnie to nie mam na tyle doświadczenia w tej klasie rowerów aby obiektywnie ocenić, więc zacytuje kumpla: "jak za tą kasę to aż za dobrze"

Komentarz

• abstinent
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4842
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

a co to tam kupiłeś bo nie mogę znaleźć :?:

Komentarz

• zajas
                        Rider
                        • 2009
                        • 631

abstinent, takie cudo kumpel nabył:

Komentarz

• looker
                          RS
                          • 2008
                          • 1886
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Tak jak pisałem wcześniej - fajna maszynka. Tylko ten amorek mogli dać powietrzny i byłoby super.
                          BTW - mam u siebie taki sam i jest jak dla mnie super ale cięższy od Solo Air-a jednak jest...
                          OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                          SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• dublin999
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 172

chciałbym zakupić rower za ok 1500 zł mógłby ktoś coś fajnego polecić?

rower ma jeździć ma jeździć rekreacyjnie trasy ok 4-5 km (dojazdy na treningi, jakieś piwko) okazjonalnie jakiś wyjazd 20 km... prosiłbym o poradę ponieważ na rowerach zbytnio się nie znam...
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• BADYL
                              RS
                              • 2011
                              • 2396
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez dublin999
                              ma jeździć rekreacyjnie trasy ok 4-5 km (dojazdy na treningi, jakieś piwko)
                              z tym piwkiem do rowerka to bym uważał :roll:
                              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• dublin999
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 172

bezalkoholowe oczywiście

zaznaczam że mógłby to być jakiś fajny rowerek używany... może ma ktoś coś fajnego na zbyciu

Komentarz

• BADYL
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2396
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

dublin999, górski, turystyczny czy szosówka?

Jeżeli rower będziesz wykorzystywał typowo rekraacyjnie to moim zdaniem najpierw podjedź sobie do jakiegoś rowerowego "porzprzymierzaj" co Ci pasuje...sprawdz jaki ma osprzęt czy w miarę lekki...jak już będziesz miał faworyta wygooglaj ceny w necie i ewentualnie wklei linka na forum czy takie cóś może być :wink: wtedy koledzy będa mieli większe pole do ewentualnych podpowiedzi

Komentarz

• dublin999
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 172

chciałbym żeby to był rower górski (na pewno nie szosowy) moje okolice raczej nie są pod rowery szosowe...
                                    dzisiaj podejdę jak będę w Krakowie do jakiś sklepów pooglądam popytam...

Komentarz

• abstinent
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 4842
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ładnie dzisiaj dałem ciała :evil: owiesic
                                      na początek zjebałem ramę, wymieniałem stery i zamiast w imadle powoli wciskać, to nie, decha młotek i dawaj
                                      no i mam za swoje, pęknięcie ok 2cm
                                      później ściągałem korbę, nie wiem jak ale zrąbałem pół gwintu
                                      tzn wiem jak, nie dokręciłem i nie zdjąłem szerszej końcówki ze ściągacza
                                      w efekcie zamiast na osi, to na ramieniu się opierało a ja kręciłem jak niby nic
                                      takiego dnia to nigdy nie miałem
                                      rama na szczęście stara, ale i takiej szkoda bo nowa o podobnej wadze ok 400-500zł
                                      miał być zapasowy treningowy, do sklepu po bułki itp :evil:

Komentarz

• Piter
                                        Drive
                                        • 2006
                                        • 93

Ooo, widzę że w Bielsku spora grupa kolarska!

Ja też jeżdżę po naszych górkach, aczkolwiek sprzęt mam taki, że pewnie parsknęlibyście śmiechem...
                                        Kupiłem w zeszłym roku używanego Kellysa Oxygena, gdzieś z okolic 2005 roku, zakładając że ma nie być mi go żal, no i żeby było lepiej niż wcześniej... A wcześniej to w ogóle jeździłem trekkingowym Authorem bez amorów, z przerzutką Shimano Tourney.
                                        Po którymś zjeździe z Klimczoka, gdy prostowałem koła i wymieniłem widelec, bo się pogiął, stwierdziłem, że jednak nie ma rowerów uniwersalnych i pora na górala...
                                        I teraz mam problem. Bo raz do roku w wakacje jadę na wyprawę szosą tak 100-150km. W tym roku do Nowego Sącza bym chciał, ale... Góralem nie pojadę. Author może dał by radę w jeden dzień to zrobić (bite 150 km), ale sprzedany.
                                        Zacząłem szukać trekinga z fajną przerzutką i małym amorkiem, ale w międzyczasie pomyślałem o szosówce. Nigdy jednak nie siedziałem na takim czymś i boję się, że plecy odmówią posłuszeństwa po takiej całodziennej jeździe.
                                        No i pojawia się pytanie: czy ktoś z Was wie skąd wypożyczyć szosówkę na jeden-dwa dni, żeby gdzieś się przejechać i zobaczyć czy w ogóle to jest to? Czy w ogóle wstanę z niej?
                                        Nie chciałbym kupować takiego sprzęta do jednej wyprawy rocznie, gdyby miało się okazać, że jednak to nie dla mnie...

123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech

Komentarz

• BADYL
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2396
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez abstinent
                                          ładnie dzisiaj dałem ciała :evil: owiesic
                                          na początek zjebałem ramę, wymieniałem stery i zamiast w imadle powoli wciskać, to nie, decha młotek i dawaj
                                          no i mam za swoje, pęknięcie ok 2cm
                                          później ściągałem korbę, nie wiem jak ale zrąbałem pół gwintu
                                          tzn wiem jak, nie dokręciłem i nie zdjąłem szerszej końcówki ze ściągacza
                                          w efekcie zamiast na osi, to na ramieniu się opierało a ja kręciłem jak niby nic
                                          takiego dnia to nigdy nie miałem
                                          rama na szczęście stara, ale i takiej szkoda bo nowa o podobnej wadze ok 400-500zł
                                          miał być zapasowy treningowy, do sklepu po bułki itp :evil:
                                          Bo jak się bierze za robotę to piwo się odstawia :twisted:

Komentarz

• trooper
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 525
                                            • Octavia III combi (5E5)
                                            • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez abstinent
                                            trooper, daj znać czy się udało :diabelski_usmiech
                                            Zamieszczone przez trooper
                                            abstinent, a więc tak, na razie po samym przesmarowaniu pomogło, ale w 30-40%. Skrzypienie zostało, i niestety drażni:] Zastanawiam się nad odesłaniem go, kumpel ma taki sam rower z takim samym widelcem, i pompuje ślicznie w porównaniu z naszym
                                            To ja jeszcze napiszę jak z tym nieszczęsnym amorem u mnie :evil:
                                            Oddałem do Cyklomastera w Krakowie (czyli tam gdzie skierował mnie producent), dostałem z*ebkę za nieumiejętne zaciapanie brunoxem widelca Rozebrali, przesmarowali, jak odbierałem było wszystko git, przywiozłem rower do domu, siostra się przejechała po terenie, po 5 min dzwoni że znowu skrzypi tak samo :evil: :evil: :evil: Na szczęście producent przysłał kuriera i wziął sam widelec do naprawy, ciekawe co z nim zrobią
                                            Moja Balbina

Komentarz

• abstinent
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 4842
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Piter, jeżeli będzie lekki góral, to nie ma żadnego problemu na szosie :idea:
                                              zakładasz slick-i i napieprzasz ile wlezie :P
                                              wiele zawodników którzy przygotowują się do zawodów tak właśnie robią na asfalcie
                                              pomimo tego że śmigają w XC, to trening na "szosie" dużo daje
                                              często z powodu błota/śniegu lepiej w las nie jechać, a i górskie asfaltowe odcinki się znajdą

Komentarz

• Piter
                                                Drive
                                                • 2006
                                                • 93

O widzisz - jest to jakaś opcja.
                                                Tylko amor z blokadą by się jeszcze przydał pewnie na szosę... Ja mam taki z regulacją twardości, ale pewnie i tak by "pompował" na drodze.

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

Jak masz pompowany, to ja dopompowuje duzo wiecej powietrza i jest prawie sztywno. Ja jezdze na semi-slickach obecnie.

Ekstremalisci w rowerach ktore maja tarcze, maja dwa zestawy kol, szosa 27" i teren 26". Wieksze kola nie wejda do zwyklej ramy
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Piter
                                                    Drive
                                                    • 2006
                                                    • 93

Ja mam najprostszy amor - "elastomerowy" zdaje się... Chyba nie mam dziurki, żeby go napompować...
                                                    Ale jakbym tak kupił opony i inny amor, to by wyszło taniej niż szosówka...

Komentarz

Pracuję...