sew1981, zawsze jezdziłem na 26
zmiana roweru
Zwiń
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
trooper, no niestety ale takie są te widelce, bardzo słabe
nawet do miasta się nie za bardzo nadają
jak gwarancja jest to lepiej nie tykać nic więcej niż smarowanie z zewnątrz
Brunox Deo do smarowania
parę zł kosztuje ok 15-20zł 65ml czyli spokojnie starczy na sezon dla osób trenujących
można jeszcze postawić go do góry nogami na noc
może pomoże
Komentarz
-
-
Odświeżę temat bo dawno nikt nic nie pisał
Budżet max 2000zł.
Co możecie w tej cenie polecić.
Rower w miarę do wszystkiego: dojazd do pracy, wycieczki, asfalt leśne drogi dosyć korzenne, zjazdy z górek(bez wyskoków i hop).
Jak do tej pory to co oglądałem to najlepsze wrażenie robi na mnie kross. Czy to dobra firma. Mówię o modelu hexagon x9, jest także jakaś limitowana black edition czy coś. Były jeszcze cube'y i scott chociaż już takiego wrażenia nie robiły oprócz koloru scotta. Unibike jakoś nie podszedł w ogóle. A może inne nie znane mi propozycje.
Teraz jeżdżę na tanim resorowanym z przodu i tyłu to nie wiem jak będzie jak się przesiądę na tylko przód, ale myślę że da rade.
Liczę na trwałość roweru. Bo to co mam to ciągle coś albo się odkręca albo lecą łożyska itp a najlepsze jest to że się złamie niedługo od rdzy tak go źre.
Nie wiem czy w tym budżecie coś można wyrwać.
Rower musi być nowy, używki nie chcę.
Liczę że coś poradzicie.Pozdrawiam.
Michał
Komentarz
-
-
Bili, ten Bulls to fajna propozycja. Dołóż 3 stówki i ciesz się markowym, praktycznie nowym rowerem. I trwałość będzie.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
dodam tylko że sam napęd (korba, przerzutki, kaseta+łańcuch, manetki) kosztuje tysiąc z groszami
tora z manetką ok 700-800zł
HS 33 w tej wersji 650zł
ceny z aukcji, więc tanio bo w sklepach to do tego 30% trzeba doliczyć jak nic
a gdzie reszta :!:
dziwie się że ten rower jeszcze jest :lol:
[ Dodano: Czw 24 Maj, 12 12:53 ]
nawet jak rama będzie za duża, a raczej tak to można kupić coś nowego taniego i przełożyć
np
Komentarz
-
-
Dzięki za odpowiedzi i propozycje.
Powiem wam, że po wstępnych oględzinach w sklepach i potem czytaniu opinii i wasze odpowiedzi to mam taki mętlik, że nie wiem.
Mam jeszcze do odwiedzenia kilka sklepów bo nie chce kupować na już, tylko spokojnie przeanalizować.
Ciekawe propozycje wasze, ale jakoś wolałbym nowy tylko mówicie, że nic ciekawego i dobrego w tej cenie za bardzo nie ma.
Już sam nie wiem.
Co do ramy to wychodzi mi tak 18. Dobra będzie jak coś 180cm mam.Pozdrawiam.
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiliChociaż najlepiej to pokaże przymiarka.
z rowerem jak z samochodem
jednemu pasuje taki, drugiemu taki
każda rama ma inną geometrię, różne mostki więc trzeba siadać i jechać
np ja mam boplighta, który ma krótką górną rurę, niektórzy narzekają że huj..wa geo przez to jest
ja tam nie narzekam, dłuży mostek i jazda :diabelski_usmiech
chodź chodzi mi po głowie coś innego spróbować z niskim środkiem ciężkości
tylko te ceny :roll:
zacznij od 17"
Komentarz
-
-
panowie spece pomocy
zatanawiam sie nad wyborem roweru do 1200 zl.
typ roweru jeszcze do konca nie ustalony ale celuje albo w szosówke albo w trekingowy, ewentualnie przełajówke (CX)
moj wzrost to 180
noga ok 80
wiec rama 19 -20
z nowych crossów to chyba kands maestro (super osprzet jak na swoja cene)
ale ja bardziej sklaniam sie za uzywanymi bo mozna cos ciekawszego i lepszego wyrwac
chcialbym by rower mial niewielką mase . ten kands ma kolo 13 kg wiec na cross przyzwoicie . ale chudsze propozycje jak najbardziej widziane
z szosówek wybralem kilka uzywek oto one
http://allegro.pl/bottecchia-altavel...369023989.html (ten bedzie chyba za maly ale pytam sprzedawce o dokladne wymiary)
kolarka do 10 kg jest dla mnie wielce ok
ogolnie ocencie co podalem.
i podajcie cos lepszego jesli widzicie na allegro, talbicy czy gumtree.
ja juz mam zagwozdke od kilku dni az mi glowa paruje
podajcie prosze tez kilka trekingowych i CXów bo na te nie bardzo patrzylem bo na poczatku szukalem szosy . a na innych wcale prawie sie nie znam
pomocy
(tutaj zamieszczam odpowiedz jednego z kolegów)Zamieszczone przez PuchaczMoże coś z Unibike'a?
Sam mam Viper'a już trzeci sezon i jestem super zadowolony. Wzrost mam podobny i po przymiarkach wybrałem 19". Tzn. to jest cross czyli niby trekking ale bez bagażników i sakw, tak chyba z definicji wychodzi.
Chociaż w sezonie ciężko go będzie za tyle kupić to poza sezonem tyle mniej więcej kosztowały w 2010. Ewentualnie może gdzieś trafisz jakiś używany Viper GTS albo lepiej Zethos. W rzeczonym 2010 Unibike miał najlepszy stosunek jakości do ceny, a i do doboru osprzętu ani poskładania nie można było się przyczepić. Nie wiem jak jest teraz, czy im sie w d... nie poprzewracało i nie zeszli z jakości.
Różnica jest taka, że kolarką w las nie wjedziesz, chyba, że las bez piachu, jak jakieś Kabaty czy coś. A crossem na luzie jeżdze po lasach tam gdzie MTB i zazwyczaj daje radę. Co prawda parę stromych górek z piachem mnie pokonało, ale w końcu to nie MTB.
Natomiast prędkość na czarnym na średnim przełożeniu to lekko kręcąc ~25 km/h. No niestety szosówka porównywalnej klasy to tu będzie lekko 30 km/h robiła. Vmax to 60 km/h z Agrykoli lub Tamki w Wawie.
i od razu prostuje . ze prosze o konkretne oferty jesli uzywki. bo mi juz glowa paruje od przegladania allegro. rowerow tysiace a perelek kilka.
o unibike myslalem tylko nowe w cenie sie nie mieszcza.
pozatym narazie jestem bardziej za szosówka. za ta kase bedzie lzejsza niz cross. ja jezdze 99,99w miescie. obecnie mam MTB i w lesie przez 15 lat bylem moze 2-3 razy, a juz mam go dosc bo przy mojej masie 81kg rower wazy 17,5.
ewentualnie jakas peseudo szosa
tu mam dwa takie po grubszej selekcji
ten kross jest na tiagrze. znaczy przerzutki tiagra , hamulce tez
klamki rsx
Komentarz
-
-
Polecam szczerze Unibike Crossfire, ja mam taki od 2006 roku, absolutnie zero problemów, bardzo dobrze wykonany i trwały rower z wieloma rozmiarami ramy (ja mam największą):
crossfire gts z 2012 jest już drogi fakt, ale myśle, że spokojnie znajdziesz jeszcze "zwykły" crossfire z 2011, to się mieścisz w cenie prawie jak widzisz -1299 zł.
i jeszcze jedno, na gładszej oponie, bardzo fajnie się tym jeździ po asfalcie - też przeważnie po nim się poruszam, dużo lepiej niż mtb
Komentarz
-
-
wiec kolego abstinent .dziekuje z góry.
jak bedziesz szukal to wśród kolarek i corssow . ogolnie cos lekkiego szukam glownie do miasta.
badziej sie koncentruje na stanie niz na konkretnym typie lub marce
obczaj te linki co dalem tam sa dwie takie fajne kolarki . ale moze tylko mnie sie wydaja fajne
mialem nagrana fajna sore ale rozmiar 62 cm wiec duzo za duza
Komentarz
-
-
a ten kross z pabianic. nie wiem czy nie zurzyty za bardzo. ja to sie w ogole nie znam. co nieco tylko na osprzecie. kolo mowil ze na tiagrze. a klamki rsx. ale nic nie wiem o suporcie i reszcie. hamulce tez tiagra.
do pabianic mam blisko , wiec moge jechac zobaczyc tylko ze i tak zielony jestem. moze mi sie kumpla zwerbowac uda.
z kolei w krakowie bede w poniedzialek przyszly wiec orbee moge zobaczyc rowniez
na piewszy rzut oka ta orbea w ladnieszym stanie niz ten kross
tylko z kolei ona jest na sorze. a klase wyzej
Komentarz
-
-
rower jak z salonu. i sprzedawca w porzadku
a od siebie prosze o opinie tego wyalazku
osprzet lekko mowiac dobry. tylko rama srednia
jak oceniasz stan abstinent http://azonic.w.inds.pl/kolarka/ ?
oraz ten wynalazek
ten jest caly na 105tce prócz tego co kolo wymienil. czyli piasty, hamulce korby itp
Komentarz
-
Komentarz