Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • radekgw
    L&K
    • 2010
    • 1182

Imo jezeli ktos robi w polsce za 2k to nie ma co porownywac nawet pracy za granica za te 1.5 k euro, wiadomo ze jak ktos siedzi w anglii i pracuja np za 800 funtow to nie widze zbytniego sensu, ale jezeli ma ktos powyzej te 1.400 eur/funtow to porownywanie cen nawet nie ma sensu, tym bardziej ze np. w niemczech zarcie jest praktycznie w takich samych cenach a nie ktore produktu duzo tanshze i lepsze. Wydaje mi sie ze lepiej wyjechac i cos odlozyc przez kilka lat, niz poprostu zostac w Polsce tylko po to zeby zyc z miesiaca na miesiac, i po 5 latach dalej wynajmowac kawalerke w bloku albo miec kredyt na 30 lat, wole zarobic i sprobowac zainwestowac niz siedziec i sie "cieszyc" ze jestem w kochanym kraju i udawac ze jest dobrze.
    Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9943
      • Ford

Fiku-miku, od dziś aż do dnia wypłaty jadę na debeciku :shock: :|
      Kuźwa, pierwszy raz z życiu mam tak, że obecny kredyt na karcie kredytowej jest wyższy niż stan środków na koncie ROR :shock: :? :|
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• tomikt
        Rider
        • 2007
        • 391

BO NASZA BRANŻA NAJBARDZIEJ PO DUPIE DOSTAJE
        A ja to, że nie posiadam karty kredytowej traktuj jako małe zwycięstwo
        ech...
        TomikT

Komentarz

• natash
          RS
          • 2011
          • 2599

U mnie w rodzinie niema nikt karty kredytowej, ja, żona i nasi rodzice.

Komentarz

• Dzida
            RS
            • 2006
            • 2253

Zamieszczone przez natash
            U mnie w rodzinie niema nikt karty kredytowej, ja, żona i nasi rodzice.
            Bo karta kredytowa jest dla ludzie którzy potrafią za niej korzystać. . . :roll: Nie bierz tego osobiście broń Boże, ale jeżeli ktoś potrafi posługiwać się narzędziem jakim jest karta kredytowa to tak naprawdę ma darmowy nieoprocentowany kredyt,

Komentarz

• Yarwa
              Elegance
              • 2010
              • 915
              • BMW

Zamieszczone przez tomikt
              A ja to, że nie posiadam karty kredytowej traktuj jako małe zwycięstwo
              o to to to właśnie
              Agamek12, znajdź dobrą stronę w kazdej sytuacji - ciesz się, że 1 czy któregoś dostaniesz ta wypłate, gorzej jakbyś miał działalnośc i wystawił fakturę, kasy byś nie dostał a do US trza by było kase puścić (w tej branzy często tak jest) :x

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9943
                • Ford

Koledzy, żeby wszystko było jasne: jestem na "-" w tym miesiącu tylko dlatego, że zapłaciłem właśnie pełne ubezpieczenie za auto, a także rachunki za media na najbliższe 6-12 miesięcy i przyśpieszyłem (skumulowałem) kilka inwestycji w mieszkanko .
                Kartę kredytową spłacę w tym tygodniu i znów będę na "+", bo nie będę musiał płacić przez najbliższe kilka miesięcy za prąd, gaz, ubezpieczenie, itp.
                Jak to powiedział Dzida, trzeba umieć z tej karty korzystać :diabelski_usmiech Tym bardziej, że za korzystanie z niej dostaje się zniżki przy zakupach, więc... jest taniej

No ale summa-summarum jestem w tej chwili jakieś trzy stówki pod kreską :cry:
                Adam... Używam:

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14909
                  • Octavia IV (NX3)

Tak się mi się wydawało, że lepiej biedować w zachodnich krajach niż u nas :cry:
                  pozdrawiam - Darek
                  ​​

Komentarz

• parasite
                    L&K
                    • 2011
                    • 1368

Zamieszczone przez Agamek12
                    No ale summa-summarum jestem w tej chwili jakieś trzy stówki pod kreską
                    Mi się udaje miesiąc w miesiąc być nad kreską i to dość znacznie. Jak by mi odpadły wydatki na samochód to już w ogóle by było pięknie, ale niestety się nie da
                    Generalnie nie wiem czy inni tak robią, ale ja staram się zbudować fundusz awaryjny, który pozwoli mi się samodzielnie utrzymać przez kilka lat bez pracy w razie czego. :szeroki_usmiech
                    AGR 112KM, 232Nm
                    Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9943
                      • Ford

Zamieszczone przez parasite
                      Jak by mi odpadły wydatki na samochód to już w ogóle by było pięknie, ale niestety się nie da
                      Jak by mi odpadły wydatki na samochód miałbym ponad tysiaka więcej...
                      Jak by mi odpadły wydatki na dzieciaki miałbym spoooookojnie kolejnego półtoraka...
                      Jak bym nie miał dzieciaków to małżowina poszłaby do roboty i zarabiałaby pewnie z 2,5-3 tysie...
                      Ech, gdyby tak... No ale takie rzeczy to tylko w Erze... :?
                      Nic to, trzeba przetrwać jeszcze te 3 dni do wypłaty i znów obserwować (oby jak najdłuzej) wynik nad kreską
                      Adam... Używam:

Komentarz

• ziutsane
                        RS
                        • 2007
                        • 2376

A ja jak nie dostanę do grudnia pozycji managera w mojej firmie to spipcam do innej... Robie takie rzeczy, ze musze sie domagac swojego...
                        Kryzysu w mojej firmie nie ma, to sciema dla ludkow, zeby trzymac ich za morde...
                        Radio: C90r+XDP210EQ
                        Kable:Opt,Skyline,50 mm
                        Wzm:XES M1+FP 1.800
                        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Agamek12, ale masz problem, 300zł w plecy :wink:
                          P.S. chciałbym mieć takie plecy :szeroki_usmiech
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ruwado
                            RS
                            • 2009
                            • 14909
                            • Octavia IV (NX3)

ziutsane, dokładnie - karmią nas, że wyniki słabsze niz w zeszłym roku :shock: jak poszperałem w materiałach i pokazałem miesiąc po miesiącu 2011 do 2012, że nie gorsze a nawet ciut lepsze!!!!!! to rozmowa zakończyła się aferą. :evil: Niech nie myślą, że barany na nich pracują, co do 3 zliczyć nie potrafią i połączyć dwóch faktów ze sobą.
                            pozdrawiam - Darek
                            ​​

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9943
                              • Ford

piramida, ja wiem, że dla niektórych (między innymi dla zarabiających spore pieniądze przedsiębiorców) mówienie o minusie w kwocie 300zł to śmiech na sali, bo i sama kwota to tyle co splunąć i być może to równiowartośc jednego obiadu z kontrahentem. Ale są tacy (całe szczęscie, że ja do takich nie należę), że dług 300zł urasta do rangi bardzo poważnego problemu...
                              Adam... Używam:

Komentarz

• ziutsane
                                RS
                                • 2007
                                • 2376

ruwado, akurat teraz wiem ile moja firma zarabia pieniazkow. Z tego, co wiem, to sa jakies plany wzgledem mnie, ale ja niecierpliwy jestem.
                                Na chwile obecna jestem jedyna osoba w PL w mojej firmie, ktora posiada wiedze w pewnym zakresie... musze to wykorzystac.
                                Jezeli chodzi o karmienie trola... gosc, ktoremu raportuje (manager na centralna europe), po rozmowach z nim stwierdzam, ze podejscie do szarego pracownika jest takie: "Nie pasuje? Wypierdalaj"... i cos w tym jest. Aplikacja na 1 stanowisko (okolice Katowic). chetnych : (jak dobrze pamietam) 330 osob...

Czy firma ma sie przejmowac? NIE! Nie ma osob niezastapionych ! :?
                                Radio: C90r+XDP210EQ
                                Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                Wzm:XES M1+FP 1.800
                                Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Udesky
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1692
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Mi się udaje miesiąc w miesiąc być nad kreską i to dość znacznie. Jak by mi odpadły wydatki na samochód to już w ogóle by było pięknie, ale niestety się nie da
                                  Gdybym nie musiał wynajmować mieszkania i mieszkał z rodzicami, to żyłbym jak pączek w maśle, a tak.... :roll:
                                  W Polsce nie ma kryzysu.
                                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Agamek12, rozumię, że 300 dla kogoś to może być już nie mały problem ale chyba w twoim przypadku to nie jest problem nie do przeskoczenia :wink:

Pisałem że chciałbym mieć takie plecy jak masz teraz bo jak zlicze leasigni i kredyty do spłacenia to robi się mniej ciekawie, jak tak dalej pójdzie z wpływami kasy od kontrahentów to 30kzł limitu na kartach kredytowych to będzie mało :roll:
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Zamieszczone przez Agamek12
                                      a także rachunki za media na najbliższe 6-12 miesięcy
                                      Ja ustawiam przelew na dana date i ani PLN przed terminem. W ten sposob to kredytujesz te instytucje
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9943
                                        • Ford

Maicroft, ja wiem, że moja postawa dla wielu jest dziwna, ale ja lubię mieć świadomość, że nie wiszą nade mną żadne rachunki...
                                        Wiem o przeróżnych opcjach płatności, stałych zleceniach, itp... Ale ja "lubię" płacić w taki sposób...
                                        Adam... Używam:

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

Ja wiem i to rozumie, tez tak kiedys robilem, ze dostawalem rachunek placilem w tym samym dniu, ale z czasem stwierdzilem ze mam to w dupie i place w dniu kiedy uplywa termin platnosci. Jak nie mam zadnych korzysci z przedterminowej platnosci to po co wychodzic przed szereg
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• tomikt
                                            Rider
                                            • 2007
                                            • 391

a prawda jest taka, że obecni na tym forum to raczej nie mają źle
                                            i 300 pln (jeden bak) nikogo tu nie kładzie na łopatki

Agamek,
                                            jakbym zapłacił rachunki za najbliższe 6 miesięcy , hmmm, byłbym ostro pod kreska.
                                            no chyba ze zapłaciłeś za gaz do gotowania

piramida - problem niedużych firm - trudno zrobić jakieś sensowne zapasy finansowe...
                                            ech...
                                            TomikT

Komentarz

• kmink
                                              L&K
                                              • 2007
                                              • 1360
                                              • Superb III (3V3)

Chłopaki w Polsce da się bez problemu żyć na wysokim poziomie, wystarczy być chamem, złodziejem i cwaniakiem...wiem że ten opis kojarzy się zaraz z - politykiem, ale ja tak ogólnie piszę...
                                              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• r2r
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 4721
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Generalnie nie wiem czy inni tak robią, ale ja staram się zbudować fundusz awaryjny, który pozwoli mi się samodzielnie utrzymać przez kilka lat bez pracy w razie czego. :szeroki_usmiech
                                                Człowieniu!!! Jak chcesz tego dokonać???
                                                Kilka lat bez pracy? Nie wiem ile byś musiał pierw odłożyć, żeby coś takiego było realne w tej rzeczywistości, czasie i kraju.
                                                Artur

Komentarz

• parasite
                                                  L&K
                                                  • 2011
                                                  • 1368

Zamieszczone przez r2r
                                                  Człowieniu!!! Jak chcesz tego dokonać???
                                                  Kilka lat bez pracy? Nie wiem ile byś musiał pierw odłożyć, żeby coś takiego było realne w tej rzeczywistości, czasie i kraju.
                                                  Jak się nie ma rodziny na utrzymaniu, odpadnie utrzymanie auta na dojazdy do pracy i ma się gdzie mieszkać to spokojnie mi styknie 1000zł na miesiąc z opłatami
                                                  AGR 112KM, 232Nm
                                                  Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• ruwado
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 14909
                                                    • Octavia IV (NX3)

Jak się nie ma rodziny na utrzymaniu, odpadnie utrzymanie auta na dojazdy do pracy i ma się gdzie mieszkać to spokojnie mi styknie 1000zł na miesiąc z opłatami
                                                    i to dobitnie pokazuje poziom życia i zamożność Polaków :?
                                                    Jak nie masz zony, dzieci, samochodu, mieszkania to przeżyjesz za 1000 zł. jak masz cokolwiek, to bedziesz dziadem, za dużo większe pieniądze. :cry:
                                                    pozdrawiam - Darek
                                                    ​​

Komentarz

Pracuję...