Szukaj pracy z OCP - dyskusje, porady, oferty członków OCP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

kabi_007, inwestorzy prywatni (ci, którzy wykańczają własne mieszkania) nie mają pieniędzy i szukają najtańszych wykonawców i sami kupują materiały - a to oznacza, że nie dadzą zarobić. Ci, którzy maja kasę szukają firm, które wykończą im chatę kompleksowo, tzn. z dostawą materiałów, szybko i sprawnie - masz kasę, żeby kupić materiał za kilkanaście tysięcy złotych? A jeśli chodzi o pracę jako podwykonawca dla dużych firm budowalnych to niestety: trzeba dysponować sporą kasą, bo pieniżdze dostaje się 2-3 miesiace od wykonania roboty...
    Reasumując: można się nauczyć fachu i zarabiać, ale w obecnych czasach na kokosy liczyć nie można. Kolega piramida wspomniał coś o 2500-3500zł/m-c - jeśli to kwota netto to uważam, że to w obecnych czasach niezłe pieniądze. Tym bardziej, że można "pouczyć" się na czyichś materiałach i nabrać doświadczenia bez większego ryzyka...

[ Dodano: Czw 30 Sie, 12 22:47 ]
    Zamieszczone przez blackrs
    jak by ktoś był zainteresowany pracą informatyka w Białymstoku to u mnie w firmie jest konkurs ogłoszony, można składać papiery i przystąpić do konkursu. Poniżej link do ogłoszenia
    http://www.bialystok.po.gov.pl/ofert...s-informatyk-3
    Tak z ciekawości: jakie pieniądze może zarobić dobry informatyk w takim Urzędzie?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• natash
      RS
      • 2011
      • 2599

Zamieszczone przez Agamek12
      Tak z ciekawości: jakie pieniądze może zarobić dobry informatyk w takim Urzędzie?
      Z moich informacji to max 6k brutto, ale to max maxów, napchany maxem . Tylko, że ja mam obawy co do takiej pracy, jako posiadówy i ogólnego marazmu, a wiadomo, że jak nie robi się kroku do przodu to robi się dwa w tył. Dobre na start, a potem jakaś korporacja, podejrzewam, że praca nie super skomplikowana, dlatego czas na naukę i zdawanie międzynarodowych certyfikatów .

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4826
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Agamek12
        Zamieszczone przez natash
        Z moich informacji to max 6k brutto, ale to max maxów, napchany maxem
        to zależy od stanowiska bo są różne 1500-3000 netto (szczegółów nie interesowałem sie ich zarobkami ) + wysługa lat + trzynastka puki co jeszcze jest + jakieś tam socjalne ... od 3 lat premii u nas brak no i inflacyjna zamrożona :/

ale chłopaki mają fajną pracę i co jakiś czas są szkolenia więc nie jest to cofanie się chodzenie i podłączanie drukarek choć tak to może wyglądać

[ Dodano: Czw 30 Sie, 12 23:17 ]
        Dobre na start, a potem jakaś korporacja,
        tak własnie myślę jak ty że dobry informatyk z ambicjami to w korporacjach się sprawdzi i zarobi prawdziwe pieniądze
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• natash
          RS
          • 2011
          • 2599

Korporacja ma też swoje wady, ale znam ludzi którzy zaczęli od 3k brutto, obecnie mają 12k brutto. Oczywiście bez układów!

Komentarz

• Big Wojtek
            Rider
            • 2010
            • 440
            • Hyundai

Zamieszczone przez kabi_007
            Czy warto na dłuższą metę przekwalifikować się na robienie wykończeń wnętrz i robienie remontów?
            Jak będziesz dobry to warto. Jak nie będziesz dobry, to nie warto :wink:
            Kumpel wziął się za to z 10 lat temu. Jak parę lat temu chciałem zeby mi dom wykończył to musiałem się zapowiedzieć pół roku wcześniej. Dał mi znizkę, ale i tak spokojnie mogłem znaleźć kogoś dużo tańszego. Kumple się ze mnie nabijali, ze bogaty jestem skoro mnie na niego stać. Tylko jak ludzie widzą efekty jego pracy to mówią: WOW

Oczywiście nie kazdy ma tyle zleceń, ale jeśli jesteś dobry (nawet niekoniecznie tani) to z głodu nie umrzesz.

Komentarz

• Karql
              L&K
              • 2010
              • 1124

Jest sporo roboty np. w Krakowie nie znajdziesz kogoś, żeby Ci przyszedł do jakiejś drobnostki typu montaż drzwi, jakaś prosta elektryka itp. bo mają tyle zleceń, że im się nie opłaca.

Kolejną kwestią jest to, że przy wykończeniówce się nie urobisz, co innego ogólnobudowlanka :diabelski_usmiech

Jak wszędzie początki są trudne, ale jak już się wkręcisz to będziesz zadowolony Szczególnie jeśli kolega ma Ci pomóc to czemu nie? Nawet jak nie wypali to przynajmniej kiedyś sam sobie będziesz mógł tego typu rzeczy zrobić, a nie zatrudniać "fachowca"
              Było: 117,5KM / 238,9 Nm
              Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• kabi_007
                Rider
                • 2011
                • 412
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Big Wojtek
                Kumpel wziął się za to z 10 lat temu. Jak parę lat temu chciałem zeby mi dom wykończył to musiałem się zapowiedzieć pół roku wcześniej. Dał mi znizkę, ale i tak spokojnie mogłem znaleźć kogoś dużo tańszego. Kumple się ze mnie nabijali, ze bogaty jestem skoro mnie na niego stać. Tylko jak ludzie widzą efekty jego pracy to mówią: WOW
                To tak jak z moim kumplem, chociaż on staż ma dopiero 5 lat. Nie jest tani, wręcz drogi. Ale ma olbrzymie umiejętności i jego robota jest naprawdę perfekt - przynajmniej wizualnie, bo od strony technicznej to ja niestety zielony liść.
                Jest sporo roboty np. w Krakowie nie znajdziesz kogoś, żeby Ci przyszedł do jakiejś drobnostki typu montaż drzwi, jakaś prosta elektryka itp. bo mają tyle zleceń, że im się nie opłaca.
                W Kraku mam innego kumpla co jak wyciągnie agregat tynkarski na wiosnę to robi do późnej jesieni bez przerwy. Na zimę łyka jakieś panele, regipsy itp. Też zadowolony.
                Także dzięki Panowie za rady. Chyba podejmę wyzwanie
                O1-->O3--> ?

Komentarz

• chrisk_89
                  Elegance
                  • 2010
                  • 834
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

jak by ktoś był zainteresowany pracą informatyka w Białymstoku to u mnie w firmie jest konkurs ogłoszony, można składać papiery i przystąpić do konkursu. Poniżej link do ogłoszenia
                  http://www.bialystok.po.gov.pl/ofert...s-informatyk-3
                  Ogłoszenie jest - bo wymaga tego prawo. Z doświadczenia niestety wiem, że zanim je napisali i ogłosili - na posadkę został przygotowany jakiś pociotek.
                  Za dużo się napatrzyłem na takie rzeczy pracując w mundurówce. :evil:
                  Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• kabi_007
                    Rider
                    • 2011
                    • 412
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez chrisk_89
                    Ogłoszenie jest - bo wymaga tego prawo. Z doświadczenia niestety wiem, że zanim je napisali i ogłosili - na posadkę został przygotowany jakiś pociotek.
                    Przykre, ale niestety prawdziwe. A ci co się dostali jakimś cudem bez plecaka to rąbią za 4-5 osób. :evil:
                    O1-->O3--> ?

Komentarz

• blackrs
                      RS
                      • 2008
                      • 4826
                      • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez chrisk_89
                      Przykre, ale niestety prawdziwe. A ci co się dostali jakimś cudem bez plecaka to rąbią za 4-5 osób. :evil:
                      i tu się mylicie bo to juz 3 z kolei ogłoszenie na to stanowisko bo ci co wygrywali to w ostateczności nie podejmowali pracy
                      jak by byl pociotek to by juz pracował. zreszta to już nie te czeasy
                      BYŁA o1 rs
                      BYŁA o2 1.6

Komentarz

• Udesky
                        RS
                        • 2007
                        • 1692
                        • Octavia I (1U2)
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

zreszta to już nie te czeasy
                        Oj chyba nie wiesz co mówisz.
                        Znakomita większość jest ustawiona - to standardowa praktyka.
                        W Polsce nie ma kryzysu.
                        Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• blackrs
                          RS
                          • 2008
                          • 4826
                          • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez Udesky
                          Oj chyba nie wiesz co mówisz.
                          już pare lat tam pracuję i widze co sie dzieje to wiem co mowię przynajmniej u nas tak jest nie mówie że wszedzie. od jakiegoś czasu słowo nepotyzm zrobilo się bardzo popularne i moje szefostwo unika sytuacji w których mogło by być o to posadzone bo narażają własną dupę. ale każdy może myśleć co chce przekonywał nikogo nie będę
                          posady w budżetówce od jakiegoś czasu już nie sa takie atrakcyje że się ludzie o nie zabijają o czym może świadczyć właśnie trzeci już konkurs na to stanowisko
                          BYŁA o1 rs
                          BYŁA o2 1.6

Komentarz

• Udesky
                            RS
                            • 2007
                            • 1692
                            • Octavia I (1U2)
                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

przynajmniej u nas tak jest nie mówie że wszedzie.
                            No ja też mam info z pierwszej ręki. I to w zasadzie standard.
                            Ostatnio był nabór na jakieś stanowisko i "egzaminujący" zastanawiali się co zrobią gdy zjawi się na konkursie ktoś lepszy od tego pod którego został on ustawiony. :lol:
                            posady w budżetówce od jakiegoś czasu już nie sa takie atrakcyje że się ludzie o nie zabijają o czym może świadczyć właśnie trzeci już konkurs na to stanowisko
                            Ja wiem czy nie są takie pożądane? Ciepła miła posadka. Co prawda nie jest super płatna, ale raczej pewna do tego sporo przywilejów (premie, trzynastki, za staż itd). Być może ze względu na tą ograniczoną kasę dla informatyków to nic ciekawego.
                            W Polsce nie ma kryzysu.
                            Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• blackrs
                              RS
                              • 2008
                              • 4826
                              • Superb II combi (3T5)

No ja też mam info z pierwszej ręki. I to w zasadzie standard.
                              Ostatnio był nabór na jakieś stanowisko i "egzaminujący" zastanawiali się co zrobią gdy zjawi się na konkursie ktoś lepszy od tego pod którego został on ustawiony. :lol:
                              no tu już od danej jednotki zależy co gdzie się dzieje ale mniejsza o to bo off topic sie robi

sporo przywilejów (premie, trzynastki, za staż itd).
                              od 3 lat niestety premii nie ma tak samo jak inflacyjna zamrożona. zostały 13 i socjalne czyli "wczasy pod gruszą " jakis bilet do kina
                              BYŁA o1 rs
                              BYŁA o2 1.6

Komentarz

• Dzida
                                RS
                                • 2006
                                • 2253

U mnie dalej nic. :evil: :evil: Tak mnie to wqrwia że hej. . . po prostu zwątpiłem że z ogłoszenia można dostać pracę. . ba chociażby zostać zaproszonym na rozmowę. . . . :cry:

Komentarz

• Wally
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 3790
                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez Dzida
                                  U mnie dalej nic. :evil: :evil: Tak mnie to wqrwia że hej. . . po prostu zwątpiłem że z ogłoszenia można dostać pracę. . ba chociażby zostać zaproszonym na rozmowę. . . . :cry:
                                  jakie wymagania co do pracy, zarobków itp ? i czy rejon wylotu z Wawy na Ożarów (Połczyńska) odpowiada ?

jakby co to daj info na PW
                                  (najpóźniej w poniedziałek odpowiem, bo mogę być odcięty od kompa - lepsza połowa już się napina trochę :diabelski_usmiech )
                                  Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                  => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                  => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                  "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• Dzida
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 2253

Zamieszczone przez Wally
                                    i czy rejon wylotu z Wawy na Ożarów (Połczyńska) odpowiada
                                    Jasne, mieszkam na SKoroszach, wiec przez Gołąbki to rzut beretem.

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Korporacja ma też swoje wady, ale znam ludzi którzy zaczęli od 3k brutto, obecnie mają 12k brutto. Oczywiście bez układów!
                                      Zapierdalaja po 16 godzin dziennie i robia za murzynow pracujac przy tym 6 dni w tygodniu, a ten 7 to taki, ze w zasadzie to sa zdalnie dalej w pracy. Porobi tak kilka lat i bedzie pierwszy zawal, to potem zwolni
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• natash
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2599

Zamieszczone przez Maicroft
                                        Zapierdalaja po 16 godzin dziennie i robia za murzynow pracujac przy tym 6 dni w tygodniu, a ten 7 to taki, ze w zasadzie to sa zdalnie dalej w pracy. Porobi tak kilka lat i bedzie pierwszy zawal, to potem zwolni
                                        Max 8h dziennie, nieraz 2h nadgodzin. Weekendy wolne, ale sporo nauki temu towarzyszy w domowym zaciszu.

Komentarz

• blackrs
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4826
                                          • Superb II combi (3T5)

to już zależy od firmy

mam znajomego pracuje w jednej z większych firm w Warszawie zajmującej się audytami. po 5 latach pracy ma sporo ponad 20 kafli na reke
                                          pierwsze 2 lata mowił ze masakra zdarzało sie tak że wo pracy zachodził w poniedziałek a wychodził w sobote. teraz już po paru latach jest na wyższym stanowisku i ma luźniej ale w domu też go nie ma bo po świecie lata teraz np pol toku w Ekwadorze. taka praca spoko ale dla niego samotnego chłopaka bez rodziny.
                                          BYŁA o1 rs
                                          BYŁA o2 1.6

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

taka praca spoko ale dla niego samotnego chłopaka bez rodziny.
                                            No wlasnie, praca w korpo to potem tez sie tak konczy
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• natash
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2599

Przesadzacie, najpierw źle, że niema pracy, a potem źle że pracuje. Ja przez 7 lat nie spotkałem się z sytuacją, żeby ktoś nakazał coś komu, 8h i do domu, chcesz zostać to zostajesz, fakt jest taki, że ludzie chcą, bo dodatkowa kasa, a ekonomia jaka jest taka jest, a drugi fakt jest taki, że nadgodziny są, bo tego samego nie chce się robić ludziom w UK/DE/NL .

Komentarz

• Tony065
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2487
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • ARX 1.8 20VT 150 KM

czy ktoś z kolegów/koleżanek z forum ma/miał do czynienia z pracą jako kurier :?: zastanawiam się nad podjęciem takiej działalności w rejonie "Piotrków Trybunalski". poczytałem sobie m.in. ten temat http://forum.gazeta.pl/forum/w,140,1...o_kurier_.html i opinie są 50/50.
                                                Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                                @ by Tune-up Gdańsk
                                                TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                                Antek

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

Generalnie to najczesciej wlasnie zalezy czy wlasne auto czy kogos auto. Jak wlasne to sa jakies koszty napraw utrzymania itd, jak cudze to tez roznie bywa, czesto jak widac sa dojezdzone do konca, a potem i tak jezdza.

Jak ktos tam pisze, sprawdz na miesiac, dwa jak masz taka mozliwosc i nie wiaze sie to z pozbyciem starej pewnej* roboty

*- to taka z okresem wypowiedzenia od 7 dni w gore, jak to kiedys ustalilismy w robocie 8)
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Karql
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1124

Tony065, kolega pracuje w dpd, na prywacie słabo, pierwsze co robisz to łapiesz za telefon i umawiasz się na godziny, dużo paczek, dużo jazdy, użeranie się z ludźmi. Teraz robi na gabarycie to dużo lepiej. Wozi palety po firmach, firmy są w danych godzinach otwarte, zawsze ktoś jest, nie ma tyle punktów i do tego kasa lepsza
                                                    Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                                    Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

Pracuję...