AdamB, lubię nie lubie jestem już troszkę wypalony...myślę że zmiana otoczenia dobrze by mi zrobiła :roll: Chyba, że przejdę na inne stanowisko...kto wie może inny zakres obowiązków by mnie rozbujał :twisted:
Szukaj pracy z OCP - dyskusje, porady, oferty członków OCP
Zwiń
X
-
Badyl, a pracowałeś kiedyś w bezpośredniej/pośredniej sprzedaży czegokolwiek? Tu można wpaść różnie od zajebistej fuchy po dno. Pomijam predyspozycje czy się do tego nadajesz czy nie bo to podstawa - to robota nie dla każdego (wyniki i utrzymanie jej ale i psycha).
Zastanów się dobrze bo to że dobry kolega proponuje to nie znaczy, że będzie miodek. Wiem po sobie , każdy w nowej robocie przez 3-6 miesięcy jest happy, ale jak sie pozna układy/zależności, z czasem drugie twarze przełożnych/podwładnych i zacznie sie jazda-ciśnienie na wynik można sie bardzo zdziwić. Też kiedyś namawiałem jednego kumpla na robotę. Ja pracowałem w tej firmie w sumie 1,5 roku i nigdy nie miałem tam źle, wręcz przeciwnie naprawdę się nie przepracowywałem i wszyscy byli zadowoleni ale się zwolniłem.... i bym go tam ":zostawił :wink:" Ale pewnie beze mnie by sobie tam bardzo dobrze poradził ale teraz cieszę się że kumpel się nie dał namówić bo w jego zakładzie sie poprawiło kasowo ( jest dobry to jest dobra kasa) a warunki pracy (godziny, delegacje) z uwagi na rodzinę mu bardziej odpowiadają. Jest zadowolony a pod tym względem na pewno miałby tam źle. Kwestia priorytetów.
Za 500/1000 zł więcej trzeba się dobrze zastanowić. Zwłaszcza w handlu. Bo po pierwszym obiecywaniu "złotych " gór przyjść może bolesne otrzeźwienie zwłaszcza jak sie nie zna branży i nie wie się jak naprawdę negocjować warunki na starcie - limity, prowizje/premie itp. MOzna sobie zrobić kuku poprzez za małe wynagrodzenie wynegocjowane do wykonywanej pracy ale i poprzez zgodę na jakieś abstrakcyjne limity/plany potem nierealne a to już od startu równia pochyła. Co nie znaczy , że nie warto ryzykować. Ja w sumie 3 razy postawiłem wszystko na jedną kartę i nie żałuję. Ale moim niektórym kolegom czasami sie nie udawało i żałowali pewnych ruchów.
Każda decyzja jest indywidualna i nikt kto Ciebie i twojej sytuacji nie zna dobrze Ci nie poradzi.
Trzymam kciuki za każdą z decyzji.
Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLlubię nie lubie jestem już troszkę wypalony...myślę że zmiana otoczenia dobrze by mi zrobiła
to co BADYL, może razem roboty poszukamy ? :wink: przy okazji codziennie byśmy mieli małe spoty ocp :szeroki_usmiechSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Szukam pracy w rejonie Bochni (z Krakowa się wyprowadzam).
CV wysyłam na PW.
Najważniejsze info:
- od ponad 20 lat związany z informatyką i komputerami,
- posiadam doświadczenie w handlu i pracy biurowej (księgowość),
- języki: angielski, rosyjski (bdb), francuski (db);
- grupa inwalidzka II;
Komentarz
-
-
Czy ktoś orientuje się, jakie są zarobki w Polsce serwisanta urządzeń POS? (kasy fiskalne, drukarki, terminale, itp.)
Nie wiem co odpowiedzieć pracodawcy na pytanie "ile Pan by chciał zarabiać?".
Niestety odzywka "jak najwięcej" nie jest ani na miejscu, ani nie oddaje sytuacji finansowej.
Szybkie (po-)odpowiedzi mile widziane.
Komentarz
-
-
chrisk_89, nie powiem Ci jak jest w Polsce i w tej branży ale na Twoim miejscu powiedziałbym, że Twoje oczekiwania są takie same jak rynkowe warunki w tej branży i nie chciałbyś zarabiać mniej niż inne osoby na tym samym stanowisku, kwoty pewnie dokładnej nie możesz podać (jeśli jest to branża nowa dla Ciebie) ale też przecież nie rozmawiasz o najniższej krajowej.
Ponadto dobrze jest powiedzieć, że jeśli pracodawca będzie z Ciebie zadowolony, ma przygotowane odpowiednie mierniki wartości Twojej pracy to jesteś otwarty na system motywacyjny, chcesz dobrze pracować i otrzymywać godne wynagrodzenie.
A mądrze napisano tutaj kilka rzeczy:
Powodzenia
Komentarz
-
-
hotrain Dziękuję!
Zaskoczyli mnie dziś telefonami z rana, to i przy necie nie zdążyłem pogrzebać. Pomroczność jasna jakaś mnie dopadła
Znalazłem też "coś" takiego: http://www.jakapensja.pl/oferty-prac...ervice-sa.html
Jak ktoś inny będzie szukał - jest jak znalazł.
Jeszcze raz dzięki.Może druga linijka podpisu będzie wkrótce nieaktualna? :lol:
Komentarz
-
-
Jakby ktoś był zainteresowany jednym z poniższych stanowisk w Krakowie to zapraszam na PW:
Inżynier ds. Systemów
Advance Quality Engineer (AQE)
Inżynier Programista
Inżynier Elektronik
Technik ds. Testów Systemowych
Samodzielny Inżynier Programista
Inżynier ds. Testów Systemów z Oprogramowaniem
INŻYNIER JAKOŚCI OPROGRAMOWANIA
INŻYNIER KONSTRUKTOR
KONSTRUKTOR CAD
Technik ds. Testów w Laboratorium
Inżynier ds. Walidacji
Konstruktor CAD (centralki elektryczne)
Inżynier Elektronik (centralki elektryczne)
Inżynier Oprogramowania (centralki elektryczne)
Inżynier symulacji i analizy numerycznej
Tooling Engineer
Projektant PCB
Inżynier ds. budowy systemów testowych
Inżynier ds. Testów Walidacyjnych
Inżynier ds. Konfiguracji Projektu Softwarowego
Inżynier Testów Produkcji
Calibration Maintenance Engineer
Inżynier Metrolog
Sekretarka
Technik Prototypowni
Komentarz
-
-
wy to macie fajne prace na południu->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Witam wszystkich
Od dłuższego czasu poszukuję zatrudnienia w branży górniczej (odkrywkowej).
Posiadam uprawnienia dozoru górniczego oraz praktykę na kopalniach odkrywkowych ok. 4 lat.
Zaznaczam, że poszukuję pracy niekoniecznie związanej z zawodem.
Zainteresowanych proszę o PW.
Pozdrawiam!
Komentarz
-
-
Za pół roku kończy mi się umowa o pracę i raczej brak perspektyw na jej dalsze przedłużenie. W związku z tym faktem rozważę każdą ofertę pracy, najlepiej województwo lubelskie i ościenne. Wykształcenie wyższe ekonomiczne, 5 letnie doświadczenie w administracji publicznej w tym 2 lata na stanowisku kierowniczym. Praca może być fizyczna lub umysłowa - aby pracowaćO1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
To i ja się dopiszę: specjalista od e-marketingu (SEM/SEO), ze znajomością HTML, CSS, podstaw PHP i JS, pozycjonowania, rynku domenowego, tworzenia stron, usability, grafiki itp., jednak moją specjalnością są rozbudowane kampanie Google Adwords. Ostatnie 5,5 roku pracowałem w Grupie Allegro, mam papiery i referencje.W sumie będzie z 15 lat doświadczenia zawodowego ogółem. Oprócz tego od 11 lat prowadzę własną działalność gospodarczą. Angielski komunikatywny - bez problemu się porozumiewam.
Szukam pracy lub współpracy biznesowej, mogę wysłać CV. Polska lub zagranica, jestem otwarty.
Oprócz tego oczywistego dla mnie powyższego kierunku zawodowego mam doświadczenie w branży budowlanej i motoryzacyjnej. Jestem z Katowic.
Komentarz
-
-
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Tak sobie przypomniałem. Jakiś czas temu gościowi (z polecenia kumpla,bo kasy nie ma itd a jest po techn. geodezyjnym) proponuję pracę pomiarowego za 100zł/za dzień. Zadna orka od rana do wieczora. Gość na to do mnie, że ma tyle długów, że za 100zł dziennie on pracować nie będzie :-)
Uważam, że ludziom z lekka się popierdzieliło. A niech kupi gostek sprzęt za kilkadziesiąt tys zł, startuje w przetargach, płaci ZUS ponad 1000zł/m-c mając w przyszłości świadomość emerytury z ZUS w kwocie 600zł.
Krytykować łatwo.
P.S. Kryzys to dopiero nadchodzi
Komentarz
-
Komentarz