Zamieszczone przez loyd
Szukaj pracy z OCP - dyskusje, porady, oferty członków OCP
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez margaj1poszukuje pracy biurowej
Analizy finansowe ? - pisanie opinii prawnych ? Może projektowanie w Auto-Cad ? \
Czy po prostu szuka takiej roboty, że posiedzi na necie, popije kawę i zarobi 3800 brutto ? Jak tak to w urzędzie jakimś - ale skoro tu piszesz to znaczy, że nie ma pleców i takiej roboty nie dostanie
Komentarz
-
-
margaj1, nie gorączkuj się. Po prostu jak ktoś szuka roboty w biurze to powinien umieć robić to co się robi w biurach.
I teraz słuchaj uważnie: w prywatnej firmie nikt nie zatrudni kogoś do biura - jeżeli ten ktoś w biurze nie zarobi dla niego pieniędzy - jest to absolutnie oczywisty fakt i dlatego pytałem co umie robić (choć rzeczywiście to było troszkę "prześmiewcze" bo wiadomo, że po administracji nic się nie umowie robić).
Oczywiście można iść do biura - np. do starostwa powiatowego (jak sam napisałeś) - ale to już wymaga konkretnych pleców i nikt tam tak po prostu z ulicy nie trafia (i nie sądzę, że cracov jest jakiś wyjątkiem w skali Polski). Tam rzeczywiście jest praca biurowa - tzn. siedzenie na necie, picie kawusi, itp.
Opcja nr 3 - jak to eufemistycznie ująłeś "prowadzenie biura firmy budowlanej" to jak rozumiem bycie sekretarką - no ale przecież nikt nie przyjeżdża do Miasta Królów Polskich, żeby być sekretarką (a już na pewno nie po administracji).
Tak więc - albo coś umie robić co przyniesie kasę właścicielowi biura albo ma plecy albo idzie na sekretariat.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydmargaj1, nie gorączkuj się. Po prostu jak ktoś szuka roboty w biurze to powinien umieć robić to co się robi w biurach.
I teraz słuchaj uważnie: w prywatnej firmie nikt nie zatrudni kogoś do biura - jeżeli ten ktoś w biurze nie zarobi dla niego pieniędzy - jest to absolutnie oczywisty fakt i dlatego pytałem co umie robić (choć rzeczywiście to było troszkę "prześmiewcze" bo wiadomo, że po administracji nic się nie umowie robić).
Oczywiście można iść do biura - np. do starostwa powiatowego (jak sam napisałeś) - ale to już wymaga konkretnych pleców i nikt tam tak po prostu z ulicy nie trafia (i nie sądzę, że cracov jest jakiś wyjątkiem w skali Polski). Tam rzeczywiście jest praca biurowa - tzn. siedzenie na necie, picie kawusi, itp.
Opcja nr 3 - jak to eufemistycznie ująłeś "prowadzenie biura firmy budowlanej" to jak rozumiem bycie sekretarką - no ale przecież nikt nie przyjeżdża do Miasta Królów Polskich, żeby być sekretarką (a już na pewno nie po administracji).
Tak więc - albo coś umie robić co przyniesie kasę właścicielowi biura albo ma plecy albo idzie na sekretariat.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Yarwapytaj tutaj, będą odpowiedzi to może komuś jeszcze się przyda a nie tylko tobie.
Firma chce mnie zatrudnić - pod warunkiem, że założę własną działalność gospodarczą.
Ja pracuję - a na koniec miesiąca wystawiam im rachunek.
Muszę zainwestować czas, kasę na dojazdy (150 km lekką ręką dziennie).
Chcę zabezpieczyć się np. przed sytuacją, gdy kładę fakturę i gość nie płaci - bo "mnie nie zna" (albo innego idiotycznego powodu).
Szukam wzorca umowy (o współpracy, zlecenia wykonania usług - czy jak to zwał), który zabezpieczy interesy obydwu stron. Jego, że będę pracował ;-) Moje, że będę miał podstawę do żądania wcześniej uzgodnionej kasy z rachunku.
Branża IT - wdrożenia.
Zamieszczone przez no_fearchrisk_89, widzę twój podpis i przypomniało mi się, że kolega (kierownik salonu) "Bytom" szuka pracowników w jednej z krakowskich galeryji. Płaca śmieszna, no ale robota jest
Komentarz
-
-
chrisk_89, to ostatnimi czasy standardowa procedura zatrudnienia większości znanych mi firm.
Odpada im socjal, martwienie się o:
- nie pracujesz - idziesz na urlop - nikt Ci za to płacić nie musi.
- brak okresu wypowiedzenia gdyby chcieli Cię zwolnić,
- brak martwienia się pracodawcy o pensję chorobową. Chorujesz - płaci za Ciebie ZUS a nie zakład pracy.
do tego ostatnio spotykałem się z samozatrudnieniem jako jedynym warunkiem przystąpienia do pracy dla redaktora lokalnego radia gdzie umowa była tak skonstruowana, że on nie mógł podjąć w zasadzie żadnej dodatkowej pracy.
koniecznie przejrzyj dokładnie taką umowę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez miodowyumowa była tak skonstruowana, że on nie mógł podjąć w zasadzie żadnej dodatkowej pracy.
Dziwi mnie natomiast fakt że pracodawcy dalej chcą "zatrudniać " w ten sposób . Jak ostatnio liczyłem koszty utrzymania pracownika, umowa o pracę vs. działalność gospodarcza (na zasadach ogólnych) są porównywalne jedynym plusem (na korzyść pracodawcy) jest teoretycznie brak urlopu kiedy prowadzisz DG.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kuncfotZnalazło by się więcej tych plusów :wink:
Inspekcja pracy to jedno. Sam odpowiadasz za siebie, za swoje wypadki przy pracy i w czasie jej wykonywania. W zasadzie pracodawca w pełni umywa ręce możliwie od wszystkiego.
Jedynym minusem dla potencjalnego pracodawcy jest to, że jeśli jesteś mocny na rynku to możesz go olać i iść do konkurencji.
Dlatego pracodawcy tworzą niezgodne z prawem gnioty a nie umowy, w których zawiera się klauzule tajności, dochowywania tajemnicy firmy, często nawet umowa określa brak możliwości podjęcia podobnej działalności gospodarczej na korzyść innego podmiotu etc. I wszystko pod groźbą spraw sądowych. Podpisywałeś taką umowę? Wiedziałeś co robisz.
W całej Polsce jak ona długa i szeroka jest to tryb pracy, który staje się coraz bardziej powszechny. Mój szwagier, pracując dokładnie w ten sam sposób, kiedy chciał zmienić firmę z powodu zalegania z płatnościami spotkał się z bardzo ciekawym zaskoczeniem. Oczywiście gdy podpisywał umowę o współpracę nie czytał jej od A do Z co zaskutkowało jego dużym auć..
Pracodawca nie dość, że oczywiście nie wypłacił zaległych zobowiązań, mimo, że ten popłacił podatki od wystawionych faktur (a bujaj się po sądach w celu odzyskania $) to cwany pracodawca wytoczył mocne działa, że ten wyniósł bazy danych (kontakty klientów) z firmy i złożył wniosek o odszkodowanie na jego rzecz.
Mało tego, mądry szwagier nie czytał, że kiedy podpisywał umowę cywilno - prawną to jeszcze miał w niej zawarte, że po rozwiązaniu umowy, ma nie pracować w swojej branży przez 5 lat...
Oczywiście pracodawca złożył pozew z roszczeniem odszkodowania na 25.000 Pln.
Sprawa jakoś rozwiązała się polubownie. Szwagier też miał jakieś co nie co na swojego pracodawcę, więc zaczął cwaniaczyć i choć odwiedziło go kilku większych gabarytowo "kolegów" i szwagier przestał cwaniakować to sumarycznie pracodawca wniosek wycofał ale..
Szwagier dzisiaj sprzedaje meble.
Zmienił branżę IT.
Cóż, życie...
Komentarz
-
-
chrisk_89, Nie zapominaj, ze zaklajadac dzialalnosc i sprzedajac usluge firmie w ktorej pracowales do tej pory nie przysluguje Ci obnizony ZUS. Wiec od poczatku do kosztow trzeba wliczyc te ~1100zl do tego dojazdy min drugie tyle, jakies koszty amortyzacji w tym wypadku wlasnego auta i lekka reka kosztow nazbiera sie ze 3000zl, a gdzie do tego "pensja zasadnicza".
Komentarz
-
-
Poszukiwana jest uczciwa i rzetelna ekipa remontowo-budowlana (tak z 10-15 osób) do remontu obiektu zabytkowego na Litwie. Remont budynku ~3.000m2 na okres około 1,5-2 lat od stycznia.
Ekipa możliwie uniwersalna, która będzie w stanie ogarnąć jak najwięcej "prostych" robót (wyburzenia, demontaż stolarki, murarka, posadzki, tynki, zabudowa GK, malowanie, flizowanie. itp.).
Możliwe zatrudnienie jako firma, ale też na etat (uczciwy, tzn. cała pensja w Umowie). Szczegóły do dogadania na PW lub telefonicznie.
Komentarz
-
-
Cześć Wszystkim ponownie :-D
Szybkie pytanie znajomego (siedzimy nad herbatką), który jutro idzie na rozmowę o pracę do punktu Orange (praca dla sprzedawcy - "konsultanta"):
Czy ktoś podpowie, jak kształtują się zarobki na takim stanowisku?
W necie sporo info ale sprzed lat.
Z góry dziękuję za (p)odpowiedzi.
Komentarz
-
-
Cześć
w imieniu żony jako że od jakiegoś czasu szuka pracy i trafia na "bardzo ciekawe" oferty zapytam tu na forum.
Szukamy pracy w szeroko rozumianej administracji. Do tej pory żona pracowała w dziale do spraw personalnych (kadrowa) w dużej Chorzowskiej firmie. Staż pracy 9 lat (wiek 32 lata). Wykształcenie wyższe ekonomiczne (mgr)
Chętnie podejmie pracę na podobnym stanowisku.
Jeśli ktoś z kolegów miałby informację o wolnym stanowisku proszę o cynk
Interesuje nas praca w obrębie GOP-u (najchętniej Katowice/Chorzów/Ruda/Zabrze/Siemianowice/Świetochłowice)
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam Tomek
Komentarz
-
-
Panowie/Panie,
Poszukujemy ludzi na stanowiska techniczne oraz ludzi do zarzadzania projektami IT. Wymagania: wyksztalcenie wyzsze, znajomosc co najmniej jednego jezyka obcego oraz doswiadczenie w branzy IT. Jezeli ktos bedzie zainteresowany i spelnia powyzzze kryteria, to zapraszam na priv.
Pozdrawiam
BartekRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Zdany licencjat, a obecnie końcówka magisterki (sesja + obrona) z logistyki. Od października planuję jeszcze rok podyplomowych na kierunku transport i spedycja i z tą branżą chciałbym się związać na dobre.
Szukam pracy, która pozwoli mi wdrożyć się do tematu od strony praktycznej i życiowej, bo - co tu dużo mówić - na studiach to mamy teorię (tylko teorię) w większości sprzed 2x/3x lat
Podkreślam, że obecnie doświadczenie w pracy spedytora czy jakiegoś zarządzającego flotą mam żadne. W związku z tym póki co interesuje mnie praca z kimś żeby poznać praktykę. Miejsce pracy najlepiej tak +/- do 50 km od Częstochowy.
Języki obce to u mnie angielski na poziomie B1/B2 i niemiecki na poziomie podstawowym (takim naprawdę podstawowym typu Ich heiße, Ich wohne, Ich liebe Alkohol). Obsługa komputera nie stanowi kłopotu, a z podstawowymi problemami poradzę sobie sam (technik teleinformatyk z dyplomem).
Jakby tak ktoś coś w temacie to poproszę o jakieś info
Komentarz
-
-
Daj sobie szansę .... szukasz pracy w branży IT, bo my poszukujemy webmasterów - programistów javascript do budowy i rozbudowy naszej platformy handlowej oraz grafików. Nie czekaj dłużej, czytaj więcej, zaprezentuj się, pokaż na co Cię stać. Czekamy na Ciebie.
Shopon.pl jako platforma handlu internetowego pomyślany został w taki sposób, aby świadczyć usługi zarówno dla Klientów, jacy zainteresowani są zakupami detalicznymi asortymentu prezentowanego na internetowych półkach sklepu, jak również dla Klientów, którzy pragną wykorzystywać potencjał sklepu przy sprzedaży własnych produktów – dając im możliwość sprzedaży detalicznej oraz hurtowej. Dzięki shopon.pl Użytkownicy otrzymają niepowtarzalną możliwość nawiązywania kontaktów biznesowych z nowymi odbiorcami asortymentu. Shopon.pl stworzony został również, jako platforma dająca możliwość prowadzenia sprzedaży hurtowej, jako jedyna i pierwsza. Prostota i intuicyjna obsługa gwarantuje szybką pracę ze sklepe. Pomoc naszych doradców stanowi dodatkowo o gwarancji satysfakcji z korzystania z naszych internetowych półek. Dołącz do nas, to my stoimy na Twojej drodze do sukcesu, ale pokaż na co Cię stać, zaprezentuj co potrafisz .....
Stanowisko: #1
Praca wyłącznie u nas na miejscu w pełnym wymiarze czasu pracy.
Wymagania:
- min. 3 lata doświadczenia w programowaniu javascript
- bardzo dobra znajomość: HTML5, Bootstrap 3, CSS3, jQuery
- Responsive Web Design
Mile widziana znajomość:
- preprocesorów SASS
- szablonów Smarty
- AngularJS
- SEO
- Photoshop
- GruntJS
- Git
Stanowisko: # 2
Praca wyłącznie u nas na miejscu w pełnym wymiarze czasu pracy.
Wymagana dobra znajomość Photoshop, szczególnie w zakresie:
- optymalizacji grafiki pod kątem www
- projektów responsywnych stron www
- doświadczenie w projektowaniu stron (portfolio)
- znajomość współczesnych trendów w projektowaniu grafiki www
- doświadczenie w obróbce zdjęć
- kreatywność
Mile widziane:
- znajomość HTML/CSS
Opis oferty:
Komentarz
-
-
Panowie odkopię temat i chętnie poczytam opinie na niżej rzucony temat (temat rzeka heh).
Sytuacja:
Szumnie chciałem zeminić pracę i uciec (jak się okazało wcale nie od takiej złej) kopalni.
Zamieniłem pracę i mam dwa razy dalej (60 km w jedną stronę) i zarabiam około 20 % mniej.
Mam możliwość zrobienia szkolenia VT 1+2 (obecnie pracuje w dziale kontroli jakości w biurze). Za to szkolenie muszę podpisać lojalkę na dwa lata, nie uśmiecha mi się to bo w tym momencie wychodzę około 1700 zł na czysto ;D)..............
Temat:
Czy znów szukać innej pracy? Czy może w obecnych czasach mimo wszystko warto wyjechać za granicę?
Jakie macie doświadczenia w tym temacie ?SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
Komentarz