Wyjazd miasto Piła- zakup "igiełki"

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Northeusz
    RS
    • 2010
    • 1677
    • Octavia I (1U2)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez Zorr
    a niby czemu stary strucel 1.9 TDI ma objeżdżać TSI?
    Zorr... ponieważ ludzie boją się czasu, czas boi się piramid, piramidy boją się TDI (ale tylko tych starszych!!)
    Pozdrawiam
    Northeusz

Komentarz

• Zorr
      RS
      • 2011
      • 2110

Zamieszczone przez parasite
      Zamieszczone przez Zorr
      kolejna bzdura to wyżej przytoczona wypowiedź o objeżdżaniu TSI przez stare TDI
      Poczekamy, zobaczymy ile będzie tych TSI z przebiegiem ponad 400 tyś. km. Wtedy sobie możesz bzdurować. Teraz niektóre nie mogą nawet do 100 tyś. dojechać, ale to samo się tyczy nowych diesli.
      a może wiesz ile jest TDI z przebiegiem 400tys km, a najlepiej jaki odsetek TDI dobił do takich przebiegów, a ile padło w międzyczasie?

porównanie przebiegów benzyna/diesel jest nieporozumieniem ... jedno kupowane jest na krótkie trasy, często miasto a drugie długie trasy często autostrady (np.: niemieckie).
      To są zupełnie inne warunki użytkowania, zupełnie inaczej zużywające auta.
      Trudno aby ktoś kto kupił auto do "miasta" robiąc góra 15tys przebiegu rocznie zrobił takim autem 400tys. Toż to jest ~27 lat użytkowania.
      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

TDI to sie skonczyly okolo 2003/2004 roku. To co potem powstalo to juz ani ekonomiczne nie jest, ani trwale
        Spritmonitor.de

Komentarz

• parasite
          L&K
          • 2011
          • 1368

Zamieszczone przez Zorr
          a może wiesz ile jest TDI z przebiegiem 400tys km, a najlepiej jaki odsetek TDI dobił do takich przebiegów, a ile padło w międzyczasie?
          A może wiesz ile TSI dojechało do 200 tyś. skoro mówisz, że to bzdura? Przecież to nie ja piszę, że wszystkie TDIki na Allegro mają poskręcane liczniki z 400 - 500 tyś. km do 200 tyś.
          Zamieszczone przez Zorr
          porównanie przebiegów benzyna/diesel jest nieporozumieniem
          Mi to mówisz? Powiedz tym co pisali wcześniej.

Zamieszczone przez Zorr
          Trudno aby ktoś kto kupił auto do "miasta" robiąc góra 15tys przebiegu rocznie zrobił takim autem 400tys. Toż to jest ~27 lat użytkowania.
          No właśnie dlatego jak ktoś chce trzaskać km to szuka właśnie tych starych "strucli".

Zamieszczone przez Maicroft
          TDI to sie skonczyly okolo 2003/2004 roku. To co potem powstalo to juz ani ekonomiczne nie jest, ani trwale
          Dokładnie. Dlatego też ludzie jeszcze szukają starych diesli i dlatego jest też na nie taki popyt.
          AGR 112KM, 232Nm
          Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Yarwa
            Elegance
            • 2010
            • 915
            • BMW

no i mamy kolejny setny wątek o wyższości Świąt Wielkanocnych nad Wigilia i vice versa :roll:

Komentarz

• Zorr
              RS
              • 2011
              • 2110

Zamieszczone przez Zorr
              A może wiesz ile TSI dojechało do 200 tyś. skoro mówisz, że to bzdura? Przecież to nie ja piszę, że wszystkie TDIki na Allegro mają poskręcane liczniki z 400 - 500 tyś. km do 200 tyś.
              nie pisałem że bzdura tylko skoro pytasz "ile TSI dobije dobije do 400tys?" to pewnie wiesz ile TDI dobiło do takich wielkości?

Co do samych zakupów, odpisałem tylko dlaczego ludzie mogą się nie kwapić się do kupna 1.2TSI i IMO jakie błędne przekonania nimi kierują.
              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• parasite
                L&K
                • 2011
                • 1368

Zamieszczone przez Zorr
                Zamieszczone przez Zorr
                nie pisałem że bzdura tylko skoro pytasz "ile TSI dobije dobije do 400tys?" to pewnie wiesz ile TDI dobiło do takich wielkości?

Co do samych zakupów, odpisałem tylko dlaczego ludzie mogą się nie kwapić się do kupna 1.2TSI i IMO jakie błędne przekonania nimi kierują.
                Nie ma sensu tego ciągnąc bo faktycznie wychodzi znów wojna diesel kontra benzyna. Po prostu nic nie mam do nówek i nic nie mam do starych TDIków. Każdy kupuje co uważa ale robienie z pewnej części społeczeństwa debili bo wolą stare auto w TDI to przegięcie. Jakbym jeździł w koło komina to pewnie bym kupił nówkę TSI i jeździł nią przez 10 lat, a tak nie mam wyboru i najekonomiczniejszym dla mnie rozwiązaniem jest stary TDI, albo nowa bida wersja z 1.6 + LPG i tankowanie co 2 dni.
                AGR 112KM, 232Nm
                Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• andrzej111
                  L&K
                  • 2010
                  • 1391

Zamieszczone przez Northeusz
                  Zorr... ponieważ ludzie boją się czasu, czas boi się piramid, piramidy boją się TDI (ale tylko tych starszych!!)

Skomentuje to tak

No może 3.0 TDI daje rade ale mimo wszystko to traktor
                  Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• kabanos
                    RS
                    • 2011
                    • 4544
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez andrzej111

Skomentuje to tak

Obrazek

Ale mój "traktor" zadowala się średnio 5,5 l/100 km. :P

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• BADYL
                      RS
                      • 2011
                      • 2396
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

I ja dorzuce do pieca , a co tam....hihi

Octavia to obecnie moje 5 auto (ogólnie miałem 3benzynki i dwa diesle) diesel :wink: Nie porównuje jej do "benzyn", które posiadałem ponieważ benzynki były bez turbo, a diesle je miały Ale do czego zmierzam...mam diesla i Cieszę się z tego, ale generalnie diesel (na to co jeżdżę) jest mi nie potrzebny...szukałem doładowanej benzyny nie trafiła się więc w myśl przysłowia...gdy się nie ma co się lubi (choć lubię tego dieselka) to się lubi co się ma :szeroki_usmiech
                      nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• WIELKIBONGO
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1594
                        • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez andrzej111

Skomentuje to tak

Obrazek

Wiesz, po Warszawie długo jeździła Honda z taka nalepką :szeroki_usmiech

do czasu aż wreszcie dorwał ja nasz kolega klubowy sesik :szeroki_usmiech
                        :diabelski_usmiech

od tej pory nie ma juz tej nalepki :roll:
                        NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                        PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                        BYŁA TEŻ CEGA
                        A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                        MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• Puchacz
                          Moderator
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 1192
                          • Superb III (3V3)

No nie no, masakra co z tego wątku wynikło. IMO wystarczy. Powinno pójść conajmniej kilka ostrzeżeń za bzdurne przepychanki słowne, ale tylko zamykam.
                          Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

Pracuję...