Chłopy, zmusza Was kobita do dbania o zdrowie...?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

W moim przypadku żonka mi głowy nie suszy jak na razie, ważę około 92kg przy 182cm, kiedyś dużo jeździłem na rowerze plus wspinanie i sztuki walki ale teraz z racji powiększenia rodziny jedynie co to kilka razy w tygodniu ciupiemy w pingponga na świeżym powietrzu tak po 1-2h
    Przyjdzie wrzesień to trzeba będzie sie zapisać gdzieś do klubu i naparzać w pingla regularnie 2x w tygodniu :szeroki_usmiech
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9942
      • Ford

Aha, co do zrzucania wagi... Kiedyś przy 184cm ważyłem 95kg. Po urodzeniu młodszej córki wziąłem miesiąc urlopu i pomagałem żonie w domu przy dzieciakach. Efekt był taki, że przez tą męczarnię straciłem 10kg i do dziś nie jestem w stanie odzyskać masy. Co wkurzające: mam w szafie masę "za dużych ciuchów" których szkoda mi wywalić...
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• BADYL
        RS
        • 2011
        • 2396
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Agamek12
        Co wkurzające: mam w szafie masę "za dużych ciuchów" których szkoda mi wywalić...
        eee wywal te Ciuchy...moda sie zmienia i nawet jeżeli przytyjesz za jakiś czas np za 5 lat to nie będziesz chodził w ciuchach które zakładało 10 lat temu :P
        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9942
          • Ford

BADYL, spodnie jeansowe chyba się nie zmieniają...?
          Adam... Używam:

Komentarz

• BADYL
            RS
            • 2011
            • 2396
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

no spodnie to nie bardzo, ale skąd mam wiedzieć co masz w szafie :?: :P nie sprecyzowałeś tego w swoim poscie :diabelski_usmiech

Komentarz

• bradley
              L&K
              • 2008
              • 1465

A kto teraz w dzwonach chodzi? Hipisi wachaja kwiatki od spodu
              VW Vento 1.9TDI 1Z ++
              Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
              Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Jacomelli
                Rider
                S_OCP Member
                • 2008
                • 501

Agamek, ja przy wzroście 183 ważę 84kg. Chudziną nie jestem, a że nie mam dużej masy to nie problem. Parę mam. Pobiegaj trochę, kup sobie hantle i sztangę i zasuwaj, zagęścisz się to te twoje 85 kg będzie dobre :P
                Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• JanuszSz
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 2835
                  • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez bradley
                  Hipisi wachaja kwiatki od spodu
                  Jeszcze kilku chodzi po powierzchni. :P
                  Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• bradley
                    L&K
                    • 2008
                    • 1465

Zamieszczone przez JanuszSz
                    Zamieszczone przez bradley
                    Hipisi wachaja kwiatki od spodu
                    Jeszcze kilku chodzi po powierzchni. :P
                    Bo pewnie zona kazala im badania zrobic
                    VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                    Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                    Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

no to i ja pozwolę sobie coś skrobnąć....
                      jak wiecie jestem już starszym panem i jakoś sam zrozumiałem , co prawda przy nagabywaniach małżonki , że cóś trza ze sobą zrobić.
                      fajki rzuciłem 10 lat temu i jest to jeden z moich największych sukcesów w życiu..ponieważ paliłem sporo / ponad paczkę dziennie / , lubiłem to i wydawałem na to kupę kasy z racji ze paliłem najdroższe papierosy a także i cygaro lubiłem bardzo.. , no ale się udało.
                      niestety jak to bywa po rzuceniu waga zaczęła iść do góry , powoli , ale stale . po wakacyjnych all też od razu wskakiwało z :diabelski_usmiech 2kg i tak zostawało tego coraz więcej.. .
                      no i w końcu doszedłem do wniosku że trzeba coś z tym zrobić, tym bardziej że żona coraz bardziej mnie naciskała, tym bardziej że i jeść lubię i 3 szklaneczki winka do kolacji prawie codziennie było a po alkoholu wiadomo , apetycik coraz większy.
                      biegać mi się nie chciało poza tym za ciężki na to byłem a że lubie pływać i od dziecka pływałem i nurkowałem zacząłem chodzić na basen od połowy lutego . początki wiadomo ciężkie żeby się zmobilizować , no i jakoś poszło .

reasumując ten mój troszkę przydługi i katujący post :twisted: - od lutego chodzę codziennie na basen 5 razy w tygodniu na 6.45rano - zaczynam lekką rozgrzewką z 3 -4 baseny a potem pływam kraulem przez 1godz. non-stop bez odpoczynku /w wiosełkach lub bez , zależnie od dnia/ , w tym czasie przepływam około 2,8km /bez wiosełek/ . wiem że dla niektórych to żadna odległość ale ja pływam amatorsko poza tym lata swoje już mam w końcu..
                      efekt - schudłem 13kg :szeroki_usmiech , sylwetka troszkę mi się poprawia :wink: . dodam że nie stosuje żadnej diety , zacząłem po prostu troszkę mniej jeść i nie piję w tygodniu /prawie/ . jakby nie grille które teraz ,wiadomo, sa naookrągło podejrzewam że było by lepiej.
                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• BADYL
                        RS
                        • 2011
                        • 2396
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                        schudłem 13kg
                        kurde dobry wynik

Komentarz

• natash
                          RS
                          • 2011
                          • 2599

176 cm, 73 kg :P, jak ważyłem ok 80 kg, to w baskecik ciężko było biegać o skakaniu nie wspomnę, mam znajomych którzy mają ok. 5-6 lat mniej i z nimi grywam, to 2 lata temu się ze mnie śmiali, że dziadek, przez te 2 lata ja schudłem 6-7 kg, oni przybrali po 10-15 i teraz mówią, że ciekawe jak będą wyglądać w moim wieku i czy jeszcze na sali się spotkamy . Basen to najlepszy i najzdrowszy ruch, super ogólno rozwojówka. Jak człowiek się rusza 2-3 razy w tygodniu po 1-2h, to może jeść ile chce i wygląda tak samo, albo waga leci, moim marzeniem jest ruszać się wszędzie rowerem, ale nie mam na to niestety zapału, wtedy to kg lecą, niestety jak we wszystkim potrzeba trochę samozaparcia i samodyscypliny.

a) nie słodzę wogóle herbaty, kawę piję 1-2 razy w miesiącu , teraz jak jem słodycze to wydają mi się bardzo bardzo słodkie
                          b) nie jem później niż o 19, jak tak będziecie robić pół roku, to nie będziecie mieli nawet ochoty jeść późno, a to dosyć istotne w zrzucaniu kg
                          c) jeść tylko po wysiłku, nie przed

Jak połączycie b i c, to wyjdzie, że sala lub inny sport o 19-20, to obiad o 16-17, a jak wrócicie zmęczeni jak koń po westernie, to nawet nie będzie się wam chciało robić jedzenia, tylko zjecie jabłko lub banan i kimka

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9942
                            • Ford

Zamieszczone przez BADYL
                            Zamieszczone przez leszekmw
                            schudłem 13kg
                            kurde dobry wynik
                            Eee tam, ja nie robiąc "nic" schudłem 10kg
                            Adam... Używam:

Komentarz

• natash
                              RS
                              • 2011
                              • 2599

A dla hardkorów, polecam to http://en.wikipedia.org/wiki/P90X, wpiszcie w youtube p90x transform, znajomy to robi i działa, miejsca nie wiele trzeba, trochę gratów i samozaparcie na ćwiczenia 60-90 min dziennie. Efekt murowany.

Komentarz

• aro_40
                                RS
                                • 2007
                                • 1529
                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez natash
                                a) nie słodzę wogóle herbaty, kawę piję 1-2 razy w miesiącu ,
                                nie, not to już przesada... herbatke moge odstawić, ale kawusię ??? :shock: :shock:

b) nie jem później niż o 19, jak tak będziecie robić pół roku,
                                ja nie chcę nic mówić, ale to wręcz niemożliwe nie jeść po 19stej, że nie wspomnę aby powstrzymać się od tego przez pół roku !!!!!

natash, na świętego będziesz kandydował czy jak ??? :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                                If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9942
                                  • Ford

No dobra, wypiłem Kasztelana to idę odgrzać obiad w mikrofali (przywiozłem z pracy, bo nie miałem czasu zjeść)... Kolacje wrzucę w siebie przed północą... :?
                                  Adam... Używam:

Komentarz

• kabanos
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 4544
                                    • Octavia I combi (1U5)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja biegam już ... 2 dni :lol: Też coś trzeba z sobą zrobić, bo mięsień piwny coraz większy :diabelski_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

lubię, zdrowo zjeść, warzywa, surówki, owoce, co ciekawsze sam to przygotowuje dla nas . Czytam jak debil etykiety produktów które kupuje, żeby jak najmniej syfu w siebie wciskać,
                                      nie obraz sie, ale Ty to jak moja baba jestes :wink: moja to tylko mowi "tak maslo...75% tluszczu, nie bedziesz takiego jadl" albo patrzy ile w ketchupie pomidorow ile w produktach roznych E i czy w pasztecie nie ma miesa dzielonego mechanicznie, czy jak to tam pisza, a daj mi pan spokoj :wink: codzienna porcja witamin i kwasow omega jednak musi byc.
                                      Zamieszczone przez piramida
                                      żule u nas pod sklepem mają sie bardzo dobrze i nie rzadko maja ponad 70lat a ludzie młodzi wydawało by sie tak przed 50 idą do piachu...
                                      ja wiem, mam takiego ciula we wsi gdzie mam dom i zre ile wlezie, a nic mu rady narazie nie daje, nawet samochod nie dal. Zycie jest niesprawiedliwe, zule pod Jubilatem ostatnio denata obalali i to fioletowego nie bialego, z butelki po fancie 2 litry a na umierajacych nie wygladali.
                                      Zamieszczone przez sew1981
                                      trochę i można zostać alkoholikiem..to proces
                                      spoko spoko, chlanie na umor mam za soba, ten proces narazie nie postepuje :wink: chalpe musze zrobic, dzieciaka jakiegos tez (przed tym na 2 miechy mam odstawic uzywki, czyli piwo tylko) najwieksza choroba jest chroniczny brak pieniedzy :evil:
                                      Zamieszczone przez Jacomelli
                                      anal- medu
                                      ANAL co?? :P

Komentarz

• Udesky
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 1692
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

nie jem później niż o 19, jak tak będziecie robić pół roku, to nie będziecie mieli nawet ochoty jeść późno, a to dosyć istotne w zrzucaniu kg
                                        Wg. ostatnich doniesień ostatni posiłek powinno się zjeść 2h przed snem.
                                        Spanie na głodniaka (z pustym żołądkiem) bardziej szkodzi niż pomaga.
                                        Jeść systematycznie małe porcję, częściej a mnie.
                                        Do tego sporo ruchu - tego czego mi brakuje i organizm się domaga (chyba trzeba będzie pójść na basen i nauczyć się pływać :szeroki_usmiech ). Przy odpowiedniej ilości to można zapomnieć o liczeniu posiłków i jeść do woli.

Co do badań to wasze ładniejsze połowy źle się do tego zabierają.
                                        W wieku 3x czy 4x paru lat badania krwi czy moczu z reguły wychodzą w normie.
                                        Specjalnie kiedyś przed jednym badaniem na wieczór nachlałem się energetyków, chipsów i takich tam nie zdrowych rzeczy aby zobaczyć czy coś to zmienia w badaniach krwi, moczy czy kału, które z rana oddawałem. Wyniki były książkowe. :szeroki_usmiech
                                        Zróbcie sobie badania gastryczne od góry, od doły (lub tabletkę - kamerka), jakiś porządny rezonans magnetyczny.

Kiedyś czytałem, że polski naród jest najzdrowszy w Europie do 55 roku życia, potem się wszystko sypie i jesteśmy na szarym końcu. :lol:
                                        W Polsce nie ma kryzysu.
                                        Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• natash
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2599

Jesteśmy najzdrowsi, bo nasi rodzice nie jedli syfu takiego jak jemy teraz, zanim nas poczęli, za 20 lat się to diametralnie zmieni. A ci co się śmieją, nie wrócą z uśmiechem do tego tematu.

Komentarz

• Udesky
                                            RS
                                            • 2007
                                            • 1692
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Jesteśmy najzdrowsi, bo nasi rodzice nie jedli syfu takiego jak jemy teraz, zanim nas poczęli, za 20 lat się to diametralnie zmieni. A ci co się śmieją, nie wrócą z uśmiechem do tego tematu.
                                            Ja tam nie pamiętam abym od młodości jadł niezdrowo (najpierw nie było, a potem było za drogie). Może w nastoletnim wieku trochę zaszalałem. Na szczęście za sprawą kobity odmieniło mi się na lepsze.
                                            Jej sukcesem jest to, że jak kiedyś zajadałem się mięskiem tak teraz mogę cały tydzień go nie jeść i w cale mi go nie brakuję. Co więcej bardziej smakuję mi ugotowane od usmażonego, ale żadnej pieczeni nie przepuszczę. :szeroki_usmiech
                                            Sól ograniczyłem do mini. jestem nawet w stanie zjeść niesolone ziemniaki, a warzyw jak pomidor w ogóle nie sole.

Jedyną moją słabością jest Cola/Pepsi, na szczęście tą też ograniczyłem i to nawet znacznie oraz słodka herbata/kawa. Alkoholu sporadycznie, podobnie słodycze.

Mimo wszystko tyję w oczach (za mało ruchu i siedząca praca). :roll:
                                            W Polsce nie ma kryzysu.
                                            Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Agamek12
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 9942
                                              • Ford

Ja miałem to szczęście, że do 20 roku życia wraz z rodzicami w niemal każdy weekend wyjeżdzałem z Warszawy w piątek popołudniu i wracałem do niej w niedzielę wieczorem. Weekend spędzałem u dziadków na wsi, gdzie prowadzili gospodarstwo. I przez weekend nie dość, że sie nazapier.alałem (co sprawiało mi niesamowitą przyjemniść i dawało ogromną satysfakcję), to jeszcze zajadałem się prawdziwym(!) zdrowym jedzeniem - prawie zawsze wędlinami z "własnego" swiniaka zrobionymi przez sąsiada rzeźnika/masarza, pomidorami rosnącymi na prawdziwym "gnoju", zsiadłym mlekiem od własnej krowy czy też rosolem z własnej kury... Kurczę, gdyby dziadek wciąż żył to do dziś prowadziłbym taki zdrowy tryb życia...
                                              Ech, jak ja żałuję, że moje dzieci nie poznają już tego co było moim udziałem naście lat temu... :?
                                              Adam... Używam:

Komentarz

• Wally
                                                RS
                                                • 2012
                                                • 3790
                                                • Volkswagen

Wróciłem przed chwilą od lekarza po serii badań :
                                                -cholesterol,
                                                -próby wątrobowe,
                                                -pełne badanie krwi,
                                                -pełne badanie moczu,
                                                -EKG,
                                                -próby wysiłkowe (czy jakoś tak)
                                                -ciśnienie,
                                                -audiometr,
                                                -psychotesty,
                                                -neurolog,
                                                -laryngolog,
                                                -okulista.....
                                                straciłem 2 dni i co ?
                                                i zdrowy jak kuń :szeroki_usmiech

wszystko jak z książki - czyli kto pije i pali ten nie ma robali :diabelski_usmiech
                                                żona przestała dziamgać

i jakoś mi też się humor od razu poprawił :szeroki_usmiech
                                                Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                                => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                                => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                                "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• FanRSMP
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 151

Agamek to zalezy u ktorej kobiety w danej chwili jestem :szeroki_usmiech

Komentarz

• loru
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 4286
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Agamek12, jak kojarzę z innego tematu to zaraz będziesz nad morzem, na pewno będziesz miała przyjemność poplażowania , wspomnij swojej małżonce aby poprzyglądała się plażowiczom i porównała wygląd facetów i kobiet, bez urazy dla pań ale facet nawet jak ma trochę brzuszka to jakoś wygląda a szanowne panie, nie dość że brzuch się wylewa za kostiumu to i nogi jakieś takie grube, że nie wspomnę o obwisłych piersiach, generalnie dramat, nawet takie w wieki 20+ już wykazują spore tendencje magazynowania tłuszczu, na tym oto delikatnym acz wyrazistym przykładzie zasugeruj która to z puci ma się wziąć za siebie
                                                    tak na marginesie, moja też mnie ścigała , zrobiłem, wszystko wyszło książkowo, ba nawet tego "dobrego" cholesterolu miałem ponad stan i dała spokój, chociaż sam z siebie od września zaczynam chodzić na basen bo to uwielbiam a czuje, że mi brakuje ruchu, jestem ospały i nic mi się nie chce, ciągle czuje się źle a pamiętam, że jak chodziłem na basen to nagle wróciła chęć do życia, przestałem się czuć źle i żarłem wszystko bez sensacji żołądkowych itp, dodatkowo muszę się zmierzyć z moim odwiecznym horrorem dentystą ....., na samą myśl już mnie zęby bolą :wink:

Co do "wczasów" na wsi u rodziny to swego czasu jak byłem gówniarz to byłem wysyłany nawet na całe 2 miesiące, wspaniały okres jedzenia kanapek z cukrem i picia jeszcze ciepłego mleka, rosół z własnej kury, czy wędliny własnego wyrobu, że nie wspomnę o jajkach wielkich jak pięść nie jednokrotnie z dwoma żółtkami w środku które były ciemno żółte a nie jak teraz wyblakłe jajka wielkości przepiórczych.
                                                    Dobrze, że jeszcze mam rodzinę na wsi to się do nich jeździ raz na jakiś czas szkoda tylko, że tak rzadko.
                                                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

Pracuję...