Agamek12, zrób teraz trzy gorsze, a w przyszłym roku pozostałe :wink:
Chłopy, zmusza Was kobita do dbania o zdrowie...?
Zwiń
X
-
Z kobietą nie wygrasz, miewam często bóle głowy i przestałem się już do tego przyznawać bo ciągle mnie męczyła to do jednego lekarza, to do drugiego, żaden nic nie mógł znaleśc więc po co mam się denerwowaćorganizacja ślubu i wesela www.tobedziepieknyslub.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Panowie, czy mamy na forum jakiegoś okulistę?Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Agamek12, wróg, jeżeli mogę mieć dla Was dobrą radę. Na okuliście nie warto oszczędzać. Mówi Wam to okularnik z 19-to letnim doświadczeniem. Urodziłem się z gigantyczną wadą wzroku. Miałem chyba w okolicach +9 na obu oczach. Kiedy skończyłem 2 lata moja Mama zaczęła coś podejrzewać. Trafiliśmy do okulisty w moim rodzinnym mieście, który zapewnił nas, że wszystko jest w najlepszym porządku i nie mamy się co martwić.
Po dwóch miesiącach, trafiliśmy z polecenia do wspaniałej okulistki, która rozpoznała wadę i wyprowadziła ja do poziomu +2,25 na obu oczach. Dlatego, jeżeli macie jakiekolwiek wątpliwości, migiem do lekarza, nie piszcie po forach, bo tutaj nic konstruktywnego nie znajdziecie.
Komentarz
-
-
Agamek12, 3maj się, gdzie Cię jebło?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
A ja namówiłem żonę na korektę laserową wady wzroku, minął rok i jest za...iście zadowolona - polecam wszystkim. Komfort życia +10
[ Dodano: Pią 22 Sty, 16 21:13 ]
Odświeżam. Wprawdzie nie jak w temacie ale na odwrót - to ja przymuszam małżonkę do dbania o zdrowie, ale muszę się pochwalić: od 1 grudnia minus 9kgA ona przy okazji tyle samo, choć jej dużo nie trzeba było do dobrej wagi.
- Octavia prawie nie używana - do i z pracy 2km na motonogach
- codziennie przez grudzień spacer wieczorem zamiast kolacji 5-6km
- od stycznia spacery zastąpione bieganiem (czasem spacer żeby się zregenerować), miałem chwilę bóle kolan ale już przeszły
- unikam węglowodanów (tylko rano muesli domowej roboty), nie jem chleba (2 miesiące!), kasz, ziemniaków, ryżu; nie jem świni tylko drób i ryby; warzywa, jajka.
- nie jem kolacji, staram się wcisnąć 3-4 posiłki w ciągu dnia, jeśli jestem głodny wieczorem to albo zapijam wodą albo jem owoca (pomelo)
- co drugi dzień domowy full body workout ze sztangą
- woda minimum 1,5l dziennie
- 1-2 razy w tygodniu "cheat meal" (sushi, domowa pizza) ale żołądek się skurczył i nawet jak jem niezdrowe to i tak połowę tego co kiedyś
- słodyczy nigdy nie jadłem więc jeden problem mniej
Ciężka praca, ciężka. Po pracy trzeba poćwiczyć, pobiegać, co któryś dzień nagotować kurczaka do pojemników. Ale są efekty, pojawia się kondycja. Jeszcze z 15-20kg przede mną, nigdy w życiu nie byłem "chudy", ale ostatnio się zapasłem na maxa. Zawsze byliśmy mniej lub więcej aktywni (rowery, rolki, wakacje w górach), ale jednak złą dietą i siedzeniem na tyłku można szybko spieprzyć sprawę.
EDIT: 11kg
[ Dodano: Sob 12 Mar, 16 17:20 ]
Temat umarł ale ja walczę. -15kg.
Komentarz
-
-
Staram się nie jeść kolacji, ale różnie wychodzi. Ogólnie przepalam tyle kalorii aktywnościami, że drobne błędy żywieniowe nie mają wpływu na utratę masy. Gdyby ktoś mi rok temu powiedział, że przebiegnę 9km w godzinę bez postojów to bym nie uwierzyłops:
Z rozmiaru XXL zszedłem do L :szeroki_usmiech
Zszedłem ze 104kg do 89kg, planuję +/-75kg przy 172 cm wzrostu, chociaż waga nie jest jakimś wyznacznikiem - bardziej lustro mi powie czy jest dobrze.
Komentarz
-
-
mac_aaron, wygląda że nie tylko nie jesz ale i płynów nie przyjmujesz ()
Na zdjęciu przed lustrem widać drugi cieńoj chopie marnie skończysz
O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Dzięki wszystkim za słowa uznaniaWszystko ogarniam sam, powiedzmy, że jako farmaceuta powinienem się znać na takich sprawach, a do tego w necie jest mnóstwo informacji, właściwie płacenie dietetykom mija się z celem. Nie liczę kalorii, jem na wyczucie, czytam etykiety przy zakupach. Sam gotuję, ale akurat to lubię (widać na zdjęciu "przed").
lubek24, racja piwko poszło w odstawkęJestem miłośnikiem dobrego bronka i początki były ciężkie, ale już teraz nie mam potrzeby picia (skrzynki w tydzień)
Komentarz
-
Komentarz