2 tygodnie temu zacząłem biegać (tak ogólnie, ale bardziej by schudnąć) i teraz mnie kolana napierd...ą :lol:
Chłopy, zmusza Was kobita do dbania o zdrowie...?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez sazad2 tygodnie temu zacząłem biegać (tak ogólnie, ale bardziej by schudnąć) i teraz mnie kolana napierd...ą :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA biegasz po chodniku/asfalcie czy biegasz po lesieKondziu
OCP
Komentarz
-
-
Maicroft, staram się po lesie, polnych drogach, ale chodniki też czasem bywają, zależy gdzie jestem (dużo jeżdżę służbowo po Polsce). Niestety 103 kg przy wzroście 184 robią swoje i kolana dostają po dupie. Kwestia przystosowania się organizmu.Zamieszczone przez AdamBPolecam rower, ale w weekendy oczywiście rower jest w użyciu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blind_walkerNo i niestety, kolano się znowu odezwało, tym razem poważniej niż przed zabiegiem.
BADYL, jak codziennie walisz po 3,5km to spoko dasz rady i dyszkę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLdziś z kumplem mam zrobić dystans 10km...chyba mnie zabije :shock:pewnie zrobię 5km i dam sobie spokój :P
[ Dodano: Czw 18 Lip, 13 08:52 ]
ps. normalnie robię co wieczór ok 3.5km....póki co jeszce tego dystansu nie zwiększyłem choć pewnie te 4 może 5 dał bym radę....jak dostaniesz odpowiednią dawkę adrenaliny (czytaj: I połowa wczorajszego meczu :P)..... to od razu maraton zaliczysz, a nie jakieś tam marne 5km :wink: :lol:
SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sazadOstatnio w Lidlu jakieś były, ale bałem się że to jakiś Lidlshit będzie więc odpuściłemjak dla mnie materiał fajny, lekki ogólnie jestem zadowolony
No i co mnie zajebiście cieszy to to , że wydalem na wszystko 70zyla
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sazadZamieszczone przez lu5aszolecam kupic pulsometr
Lubie biegac z nim,bo wiem ile biegne i w jakim tempie.Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBPolecam rower i trasy po 25-30km z prędkością średnią 24-30km/h. Oprócz bolącej dupy same "+".
[ Dodano: Czw 18 Lip, 13 13:01 ]
Zamieszczone przez KarqlPo uj pulsometr do rekreacyjnego biegania?
Biegniesz w takim tempie, żebyś mógł rozmawiać i będzie lux
Komentarz
-
-
Jak się przyzwyczaisz to i dupa boleć przestanie
[ Dodano: Czw 18 Lip, 13 13:57 ]
Zamieszczone przez KarqlPo uj pulsometr do rekreacyjnego biegania?
Biegniesz w takim tempie, żebyś mógł rozmawiać i będzie luxOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.deA co miałeś robione? Artroskopię? Żona miała 2 razy. Po drugiej strasznie narzekała że zero poprawy (leń do ćwiczeń rehabilitacyjnych :P ), ale w końcu po czasie zaczynało być coraz lepiej a rok po nie ma już nic. Też odczuwała zmiany pogody, bolało ją często bez powodu itd. Jednak ja mówię od pewnego czasu nic już, a teraz rower, wędrówki.
3-4 tygodnie po zabiegu było ok, miesiąc później zaczęły się bóle, od ok 2 tygodni kolano przeskakuje gorzej niż przed zabiegiem. Jak drugi raz coś mają spier***ić, to wolę wyłożyć te 2tyś zł. Z drugiej strony- po cholerę człowiek płaci ubezpieczenie, skoro na artroskopie z badaniami i wizytami czeka się ok 1,5 roku, gdzie uraz może się pogłębiać, nie mówiąc już o grubszych sprawach jak rekonstrukcja itd.
Co do ruchu i aktywności, to przed problemami: rower, basen, w siatkę się pograło, siłownia. Teraz niestety zostaje tylko basen i siłownia, ale też bez przegięć i raczej statycznie.
Komentarz
-
-
2 tysiące? Cosik mało. Żona mówi, że 7 tysięcy wołali. Drugą miała w Sport Klinice w Żorach i poprawiło się. Wcześniej z bólu nie umiała spać, przeskakiwało jej itd Teraz nie przeskakuje i samo z siebie nie boli jednak mówi, że zmiany pogody i długotrwałe wysiłki dalej sprawiają ból (nic się nie chwali :evil: ). Lekarz powiedział jej, że sprawę załatwi tylko sztuczny staw. Jednak w wieku jej 20 a teraz 22 sztuczny staw to przegięcie...
Zamieszczone przez blind_walkerZ drugiej strony- po cholerę człowiek płaci ubezpieczenie, skoro na artroskopie z badaniami i wizytami czeka się ok 1,5 roku, gdzie uraz może się pogłębiać, nie mówiąc już o grubszych sprawach jak rekonstrukcja itd.
Komentarz
-
-
no i wczoraj kumpel zabrał mnie do lasu....grzybków nie zbieraliśmy ale pojechaliśmy pobiegać :PDyszka nie pękła z aplikacji endemondo wyszło 6.32km w 37:24min :wink: średnie tempo 5:54 min/km.
Pewnie dla co po niektórych to żaden wyniek, ale dla mnie całkiem sporo zważywszy, ze normalnie robię połowę z tego co wczorajgdy skończyliśmy oddech miałem spoko, ale w czasie tego biegu z trzy razy byłem w lekkim kryzysie największy na 5km :shock: ale w chacie czekała na mnie orężadka w postaci okocimia lemon z lodówki...piłem pierwszy raz i do napicia po wysiłku jak znalazł :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KarqlBADYL, według mnie za szybko. Zacznij biegać po 6:30-7:00, ale dłużej. Na początku zwiększa się dystans, a później tempo. Jak dojdziesz do godziny w danym tempie, która nie będzie stwarzała Ci problemu, wtedy zwiększgdy biegamam samemu średnie tempo wychodzi różnie w granicach od 5.50 do 6.15...
[ Dodano: Pią 19 Lip, 13 08:46 ]
ps. jessu godzine biegania???? :shock: chcesz mnie chyba zabić :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz