A mój wujek był sportowcemm,nie palił,pił mało co,żywił się zdrowo,codziennie biegał po parę km dla zdrowia i jakoś miesiąc temu dopadł go zawał i zszedł z tego swiata.. Tak że wg mnie każdego człowieka organizm inaczej znosi "diety"..
Chłopy, zmusza Was kobita do dbania o zdrowie...?
Zwiń
X
-
"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
-
-
Tak mi jeszcze jedno przyszło... Otóż jeszcze jakieś 3,5-4 lata temu ważyłem ~95kg i wyglądałem "godniej" niż teraz. Ale jak siedziałem przez miesiąc w domu i pomagałem przy drugiej córce zaraz po jej urodzeniu, to straciłem dyszkę(!) i za cholerę tej straty nie mogę odzyskać. :szeroki_usmiech
Podobnie mój ojciec: przy ~175kg ważył pewnie ponad 90kg. Ale ponad 20 lat temu pojechał "na saksy" do Szwecji, gdzie stracił przy robocie ~15kg i do dziś nie wrócił do starej wagi. No ale co trzeba mu przyznać: maama pilnuje, zeby w miarę zdrowo jadł. Właściwie nie wie co to sól, piwko od święta, stresu właściwie żadnego, itp.
[ Dodano: Pon 17 Cze, 13 21:19 ]
Nosił wilk razy kilka...
Wczoraj ponosiłem "na barana" (choć dziewczyny nieco mniej subtelnie nazwały to noszeniem "na baranie" :shock: ) swoje dwie szkodniczki i dziś ruszać szyją nie mogę, bo tak mnie kark napier.ada :? Z tego wszystkiego za cholerę nie mogę oglądać się za plażowiczkami :szeroki_usmiech
PS: wiecie skąd wziął się zwyczaj przepuszczania kobiet przez mężczyzn przed nimi? Ano stąd, że faceci chcieli mieć usprawiedliwienie dla oglądania ich tyłków
Komentarz
-
-
No i okazało się, że to zapalenia żyły, to nie sprawa żył. Zrobione USG Dopler i przepływ 100 %, żadnych zakrzepów. Jest jednak jedno ale... W kolanach (z tyłu) mam jakieś coś - jakby torbiele. W prawej nodze mała, a w lewej... podobno ogromna. To właśnie to francostwo uciskało m na żyłę i dlatego tak mi się porobiło. Już półtora tygodnia a ja wciąż czuję to "ciągnięcie" w lewej nodze. Teraz czeka mnie ortopeda i najprawdopodobniej zabieg - wycięcia czy zaszycia tej torbieli. Podobno nie ma gwarancji, że się nie powtórzy to co było. I chyba bez tego sie nie obejdzie, bo widze, że raczej noga nie powraca do 100 % formy. Dzisiaj byłem na wypadzie na wieś i tak jeden raz kopnąłem piłkę - mimo że prawą nogą, to jednak od razu w lewej poczułem ból i dałem sobie spokój :?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Półtora roku temu miałem wycinaną taką felerną ósemkę - lewy dół... Nic przyjemnego, ale też w sumie nic strasznego. Cięcie zęba na 4 kawałki, 2 cięcia dziąsła - wszystko trwało ok. 10 minut (mogło i godzinę - zależy jak jest ząb ułożony i wrośnięty). Po zabiegu obywałem się nawet bez przeciwbólowych, natomiast najbardziej bolało po ściągnięciu szwów. Ale teraz przynajmniej mam zdrowy pozostały kompletZamieszczone przez Agamek12A mi stomatolog powiedział, że muszę zacząć leczyć "opadające" szyjki zębów, wyrwać niewyrośnięte dwie "ósemki", pomyśleć o aparacie na zęby i wymienić dwie plomby amalgamatowe... Kurczę blade...
Komentarz
-
-
Wszystko zależy jak leży - mi chirurg mówił, że może być 5 minut a może być godzina - okaże się dopiero przy robocie, bo na rtg nie zawsze wszystko widać.Zamieszczone przez ruwado2 lata temu miałem wyłupywaną (dłutowaną) ósemeczkę - prawie 40 minut szarpania się i 3 zastrzyki p.bólowe. :?
Komentarz
-
-
No i niestety, kolano się znowu odezwało, tym razem poważniej niż przed zabiegiem. Od ok miesiąca miałem bóle przy zmianie pogody, tydzień temu pojawiła się niestabilność kolana, dzisiaj doszedł obrzęk i ból. Ehh, człowiek się stara zdrowo i regularnie odżywiać, żyć w miarę aktywnie, a tu takie akuku.
Komentarz
-
-
Od jutro cisnę do roboty po 3 tyg. urlopie. Wracam do ruchu bo rozleniwiłem się okrutnie i coś z przodu więcej mi się zrobiło. Ale od jutra wracam do swojego lasu, jeszcze grzyby się zaczęły to trzeba zrzucić troszkę kg.Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
-
-
Ja zacząłem jeszcze zanim skończyłem 20 lat... Teraz jestem już dość dobrze "spopielony" 8)Zamieszczone przez Agamek12Dopiero teraz??? Ja pierwszy siwy włos znalazłem na głowie jakieś 3-4 lata temu. Ale nie przejmuję się tym: siwy włos dodaje przecież powagiZamieszczone przez ruwadoNo i ... (...)zaczynam siwieć

A i ostatnio trochę ostrzejszej roboty na działce i spadło 4kg
Jeszcze ze 4 w dół i będzie git.
Komentarz
-
-
To idziesz grubo :diabelski_usmiechZamieszczone przez spcJa zacząłem jeszcze zanim skończyłem 20 lat... Teraz jestem już dość dobrze "spopielony" 8)Zamieszczone przez Agamek12Dopiero teraz??? Ja pierwszy siwy włos znalazłem na głowie jakieś 3-4 lata temu. Ale nie przejmuję się tym: siwy włos dodaje przecież powagiZamieszczone przez ruwadoNo i ... (...)zaczynam siwieć

A i ostatnio trochę ostrzejszej roboty na działce i spadło 4kg
Jeszcze ze 4 w dół i będzie git.
Komentarz
-
-
Tak z ciekawości: w jakiej dzielnicy Katowic "stacjonujesz" ?Zamieszczone przez Agamek12Podjąłem "wiekopomną" decyzję
Za tydzień wiozę do Katowic rower i planuję po pracy śmiagać conajmniej kilkanaście kilometrów
Mam tylko nadzieję, że rower Decathlon kupiony jakieś 12-13 lat temu wytrzyma chociaż do końca sezonu
Komentarz
-
-
To masz jakieś 2 km do parku śląskiego (były WPKIW) http://www.parkslaski.pl/ . Park ma ponad 600 hektarów, więc te kilkanaście kilometrów rowerem bedziesz miał gdzie zrobić.
Komentarz
-
Komentarz