Chłopy, zmusza Was kobita do dbania o zdrowie...?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

a ja od paru miesięcy zarzuciłem trochę basen , a pływałem 3 lata codziennie długodystansowo , i od razu myk 5kg... :twisted:
    muszę sie wziąć w garść widzę...
    ale fakt ,w tych 5kg jest ostatni wyjazd na narty do austri - dawali żreć o 19 obiad..-2kg do przodu.. :szeroki_usmiech
    nie miałem się powstrzymać...
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• kazik4x4
      RS
      • 2008
      • 2728

Zamieszczone przez leszekmw
      ale fakt ,w tych 5kg jest ostatni wyjazd na narty do austri - dawali żreć o 19 obiad..-2kg do przodu.. :szeroki_usmiech
      nie miałem się powstrzymać...

Coś w tej Austrii do żarcia muszą dosypywać :!:
      Kiedyś pojechaliśmy w 6 osób na narty, ja z żoną, moja siostra z chłopakiem i rodzice chłopaka. Kobity załapały po 1-1,5kg, a chłopy po 3.

Komentarz

• eaglemirek
        RS
        • 2010
        • 14116
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
        Kiedyś pojechaliśmy w 6 osób na narty, ja z żoną, moja siostra z chłopakiem i rodzice chłopaka. Kobity załapały po 1-1,5kg, a chłopy po 3.
        Chyba dolewać :P Chmiel w płynie :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8033
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

A na nartach to jeździsz czy tylko poślizgasz się i resztę dnia na tarasie z piwem siedzisz w słoneczku :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sro 16 Mar, 16 14:41 ]
          Opierdzielanie się na stoku + wieczorne imprezy przy ichniejszym "fit" jedzeniu w knajpach na stokacha i są efekty
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• leszekmw
            RS
            • 2005
            • 5356

Zamieszczone przez AdamB
            A na nartach to jeździsz czy tylko poślizgasz się i resztę dnia na tarasie z piwem siedzisz w słoneczku
            uwierz Adamie że jak na mój wiek to swoje wyjeżdżam , mam gdzieś te ichnie kilometry zrobione , mogę pokazać. w knajpie raz 0,5h na cały dzień od rana do 14,30-15,00 . czarne pół na pół z czerwonymi.
            no a potem do hotelu , jakiś kabanosek z serkiem na pierwszy obiadek , do tego duużo winka i jakiś bimberków /piwo tylko w lecie/ , i mimo basenu w hotelu to potem te obiady 2 daniowe i znów winko do tego , jakieś ciasteczko na deser dają , no i się żre..że tak powiem
            GVI 1.4TSI
            LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8033
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

no a potem do hotelu , jakiś kabanosek z serkiem na pierwszy obiadek , do tego duużo winka i jakiś bimberków /piwo tylko w lecie/ , i mimo basenu w hotelu to potem te obiady 2 daniowe i znów winko do tego , jakieś ciasteczko na deser dają , no i się żre..że tak powiem
              No i wyszło
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

Zamieszczone przez AdamB

Opierdzielanie się na stoku + wieczorne imprezy przy ichniejszym "fit" jedzeniu w knajpach na stokacha i są efekty
                W sumie jazda na nartach to takie lekkie opierdzielanie. Zmęczyć się może tylko ten, co nie ma kondycji
                Ale na tydzień na nartach, był jeden dzień skituru i jeden dzień wycieczki na Hintertuxa, więc opierdzielania do końca nie było.
                A żarcie "fit" to prawda. Tak samo fit jak i u nas w górach.

[ Dodano: Sro 16 Mar, 16 15:48 ]
                no a jakieś ciasteczko na deser dają , no i się żre..że tak powiem
                A do deseru kawa latte - 400kcal

[ Dodano: Sro 16 Mar, 16 15:51 ]
                Zamieszczone przez eaglemirek
                Chyba dolewać :P Chmiel w płynie :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
                No a w płynnym chmielu wszystkie witaminy z grupy B więc człowiek rośnie jak na drożdżach.

Komentarz

• leszekmw
                  RS
                  • 2005
                  • 5356

Kaziu no i jak żyć... :|

najgorsze to mam to lenistwo ostatnio..nie mogę sie zmobilizować choć i tak wcześnie wstaję..a na basen chodziłem przed praca właśnie..
                  GVI 1.4TSI
                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• loru
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4286
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez AdamB
                    To Ci napiszę, że przy 178 i 92kg wagi mam "0" brzuszka i budowę raczej nie szczupłego wychudzonego szczurka. :diabelski_usmiech
                    co zrobić u mnie poszło w brzuszek a najbardziej tego doświadczyłem jak mi przeszkadzała na stoku żeby się podnieś z deski
                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• kazik4x4
                      RS
                      • 2008
                      • 2728

Kaziu no i jak żyć... :|

najgorsze to mam to lenistwo ostatnio..nie mogę sie zmobilizować choć i tak wcześnie wstaję..a na basen chodziłem przed praca właśnie..
                      U mnie co roku, jak nastaje późna jesień/wczesna zima i dzień jest najkrótszy z możliwych zaczyna się totalna dupa ze wszystkim... Po prostu mam doła, ze dzień jest taki krótki.
                      Tak mniej więcej od początku grudnia do końca stycznia mam problemy ze wstawaniem, z motywacją do czegokolwiek itp.
                      Nie lubię jak się budzę o normalnej godzinie (czyli 5.15-5.30) i jest ciemno. Teraz to już co innego. Dzień długi to i trenować się chce normalnie. Tylko u mnie jest ten plus, że mogę trenować w czasie pracy.
                      Zachce mi się, to wsiadam na rower lub trenażer i robię seta.

Komentarz

• Milord
                        L&K
                        • 2012
                        • 1259
                        • Octavia III (5E3)
                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

kazik4x4, zayedobrego masz szefa :szeroki_usmiech

Panowie, czy ktos z Was katowal sie keidys dieta kopenhaska :?:
                        Rafał

Komentarz

• mac_aaron
                          Elegance
                          • 2012
                          • 984
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Milord
                          Panowie, czy ktos z Was katowal sie keidys dieta kopenhaska :?:
                          Daj spokój. Słowo "dieta" traktuj jako całokształt swojego odżywiania a nie coś co wprowadzisz na chwilę. Nie "jestem na diecie" ale "prowadzę życie wg zasad zdrowego żywienia". Wprowadź 3 zmiany i powoli wszystko zacznie iść w dobrym kierunku:
                          1. Jedz trochę mniej (i zdrowiej)
                          2. Ćwicz trochę więcej
                          3. Pij dużo wody.

AD 1. Lekko zmniejsz porcje, wprowadź zdrowe zamienniki:
                          -mięso zamień na drób i ryby
                          -węglowodany ze źródeł pełnoziarnistych (kasze, ryż brązowy)
                          -warzywa i owoce
                          -do picia woda zamiast coli czy soków
                          protip: zupy - ciepły posiłek i dobrze zapycha, łatwo zrobić niskokaloryczne, można mieć ze sobą w termosie jeśli praca nie pozwala na odgrzewanie.

AD 2. Odstaw auto, idź do pracy na nogach. Zrezygnuj z windy. Idź wieczorem na szybki spacer. Wcale nie musisz codziennie się katować żeby zacząć zmiany.

AD 3. 2-3l porcjami w ciągu dnia. Pij aż mocz będzie przezroczysty. Dodatkowo każde pójście do toalety to trochę ruchu

punkt 4 - sen. Wysypiaj się.

Powoli. Tyjemy latami a chudnąć byśmy chcieli w miesiąc. Nie tędy droga. Zakatujesz się na jakiejś "diecie" schudniesz trochę a potem wróci z nawiązką.

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Milord, polecam dietę ala kopenhaska w postaci szejka i bic macka, przynajmniej raz z tygodniu do tego europejska w kfc :szeroki_usmiech
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kabanos
                              RS
                              • 2011
                              • 4544
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez mac_aaron
                              Tyjemy latami a chudnąć byśmy chcieli w miesiąc. Nie tędy droga. Zakatujesz się na jakiejś "diecie" schudniesz trochę a potem wróci z nawiązką.
                              I tu jest pies pogrzebany. Kiedyś chodziłem przez rok na crossfit. Największy tłok po Świętach i na początku roku (postanwienia noworoczne ) i przed sezonem urlopowym

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• kazik4x4
                                RS
                                • 2008
                                • 2728

Zamieszczone przez kabanos
                                Tyjemy latami a chudnąć byśmy chcieli w miesiąc. Nie tędy droga. Zakatujesz się na jakiejś "diecie" schudniesz trochę a potem wróci z nawiązką.
                                I tu jest pies pogrzebany. Kiedyś chodziłem przez rok na crossfit. Największy tłok po Świętach i na początku roku (postanwienia noworoczne ) i przed sezonem urlopowym
                                Po świętach tak samo dobrze w aptekach schodzi ranigast jak cudowne suple typu "slimline"

Komentarz

• Alonzo_
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2460
                                  • Hyundai

Dokładnie pół życia niezdrowo się prowadzić a potem nagle wymaga sie cudu, marnuje kase na "doradców", "dietetyków" i nabija się kabzę wszystkim dookoła na jakieś triki magiczne/bajki. Zwłaszcza gdy samemu się nie ma dłuższej/poważnej motywacji tylko pod wpływem chwili. Bo żona znalazła sobie fit kochanka, bo po schodach brzuszyska wciągnąc na 3-cie piętro nie idzie, bo płuca przy małym dzieciaku zostawia się na chodniku....
                                  A nie lepiej po prostu czasami się poruszać i żryć mniej i zdrowiej. To w sumie takie proste. Ile wysiłku trzeba włożyć żeby zrzucić 10-20 kg.
                                  Profilaktyka jest mniej katorżnicza, zdrowsza i...tańsza.
                                  Nie trzeba wydawac majątku na mega hiper super specjalistów, chyba że w towarzystwie nalezy się tym pochwalić wśród snobów.
                                  Zdrowie będzie, kondycja, sylwetka i kasy zostanie :wink:
                                  Mówię o nie zdrowych nawykach a nie otyłości w wyniku choroby.
                                  Ale jestem pod wrażeniem niektórych tu kolegów. Szacunek Panowie. Brawo.
                                  Tak dalej trzymajcie!!!!!

Komentarz

• mac_aaron
                                    Elegance
                                    • 2012
                                    • 984
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez kabanos
                                    Po świętach tak samo dobrze w aptekach schodzi ranigast jak cudowne suple typu "slimline"
                                    Przed świętami idą bo zbliża się bal sylwestrowy. Po Nowym Roku jednak mniej, widać życie szybko weryfikuje postanowienia noworoczne. Potem na wiosnę znowu idą przed sezonem plażowym.

Komentarz

• Milord
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1259
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Daj spokój. Słowo "dieta" traktuj jako całokształt swojego odżywiania a nie coś co wprowadzisz na chwilę. Nie "jestem na diecie" ale "prowadzę życie wg zasad zdrowego żywienia". Wprowadź 3 zmiany i powoli wszystko zacznie iść w dobrym kierunku:
                                      1. Jedz trochę mniej (i zdrowiej)
                                      2. Ćwicz trochę więcej
                                      3. Pij dużo wody.
                                      Wlasnie od grudnia wprowadzilem te zmiany i na razie tylko 3kg w dol. To jest nic jak wazy sie 115kg przy 183cm. Czuje sie lepiej, ale waga stoi prawie w miejscu.

AD 2. Odstaw auto, idź do pracy na nogach. Zrezygnuj z windy. Idź wieczorem na szybki spacer. Wcale nie musisz codziennie się katować żeby zacząć zmiany.
                                      Od nowego roku pracuje z domu, wiec wieczorne spacery uskuteczniam dosyc czesto (co prawda dopiero od trzech tygodni), zeby sie nie zasiedziec kompletnie.

Powoli. Tyjemy latami a chudnąć byśmy chcieli w miesiąc. Nie tędy droga. Zakatujesz się na jakiejś "diecie" schudniesz trochę a potem wróci z nawiązką.
                                      To jest w 100% racja. Kopenhaska ma ten "plus", zeby pozwala oczyscic organizm.
                                      Ale chyba rzeczywiscie sobie ja odpuszcze.

Zamieszczone przez piramida
                                      Milord, polecam dietę ala kopenhaska w postaci szejka i bic macka, przynajmniej raz z tygodniu do tego europejska w kfc :szeroki_usmiech
                                      Wlasnie na takiej bylem Nie zadzialala :P

Ja chcialbym do czerwca zrzucic 12kg, ale czuje ze to malo realne bedzie.
                                      Nie chodzi mi o to, zeby zostac misterem plazy w Lebie, ale dla samego siebie.
                                      Trzeba przynajmniej sprobowac
                                      Rafał

Komentarz

• micho_m
                                        Rider
                                        • 2011
                                        • 528
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Milord, spokojnie zrzucisz 12 kg do czerwca tylko trzeba sie brać do roboty. Spacer wieczorny to moze uskuteczniać osoba w podeszłym wieku a Ty musisz 3-4 razy w tygodniu zrobić porządne cardio, do tego te nowe nawyki żywieniowe a najlepiej jeszcze lepiej ułożone i spokojnie waga poleci
                                        Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
                                        www.nawmar.pl

Komentarz

• kazik4x4
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2728

Zamieszczone przez Milord
                                          Wlasnie na takiej bylem Nie zadzialala :P

Ja chcialbym do czerwca zrzucic 12kg, ale czuje ze to malo realne bedzie.
                                          Nie chodzi mi o to, zeby zostac misterem plazy w Lebie, ale dla samego siebie.
                                          Trzeba przynajmniej sprobowac
                                          Milord, ja w 35 dni zszedłem 7kg bez głodowania, bez kombinowania jak koń pod górę, bez efektu jojo. Tyle chciałem, bo gdybymmiał zrzucić więcej, to musiałbym już palić mięśnie.

Uderz do konkretnego dietetyka i zobaczysz że to nie jest trudne.

Po drugie - spacery, ok na pobudzenie aparatu ruchu, ale za mało intensywny wysiłek żeby schudnąć.
                                          Jak zaczniesz biegać, to się zarżniesz i zniechęcisz. Stawy i kolana ucierpią.

Kup rower i pulsometr. Na rowerze nie obciążysz stawów. Trening minimum 45minut, a najlepiej godzinka. Tętno ok. 60-70 HRmax. Raz w tygodniu dłuższa przejażdżka ok. 1,5-2h.

No i dieta. Jak w rozpisce będziesz mieć podane 80g banana a cały wazy 90 to ODKROIĆ!!! kawałek, ma być 80.

polecam http://karolinakozela.pl/

Komentarz

• mac_aaron
                                            Elegance
                                            • 2012
                                            • 984
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJSA 1.8 TSI 180 KM

kazik4x4, masz jakieś tantiemy od Karoliny za polecanie? :diabelski_usmiech

Komentarz

• kazik4x4
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2728

zenujace... Poziom gimnazjum...

Komentarz

• mac_aaron
                                                Elegance
                                                • 2012
                                                • 984
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

zenujace... Poziom gimnazjum...
                                                Twoja wypowiedź nie łapie się nawet na gimnazjum. Ortografia i interpunkcja na poziomie wczesnej podstawówki.
                                                A fakt, że agresywnie komentujesz mój żart (vide emotikona) wskazuje na to, że może być w nim ziarno prawdy.

Komentarz

• bzyq_74
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 3467
                                                  • Volkswagen
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Chłopaki wyluzujcie :wink:

Na razie 10 dni diety - zeszło mi 2,5 kg :szeroki_usmiech

"Posiłek" co 3/4 h - jajko, jogurt "0%", chudy twaróg, sałatki, jarzynki, owoce i podlane to 1,5l wody + herbata zielona.
                                                  Dodatkowo odstawiłem: żółty ser, ziemniaki, kotlety, zasmażki, piwo.

Ogólnie żadnych dietetyków nie słucham, nie płacę im bo za co, morfologia w normie.

Idą święta będzie trzeba się pilnować :diabelski_usmiech, aby utrzymać progress, czego wszystkim życzę.
                                                  MARCIN
                                                  Mój szkodnik

Komentarz

• mac_aaron
                                                    Elegance
                                                    • 2012
                                                    • 984
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

To ja też się dziś chwalę - przebiegłem pierwsze w życiu 10km bez przystanków (1x siku i 1x wiązanie butów)
                                                    czas 1:09:12 spalono 1015kcal :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...