Mandaty, fotki z ITD lub SM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kmink
    L&K
    • 2007
    • 1360
    • Superb III (3V3)

Ja jakis czas temu dostałem pismo od SM z PZ...niby jechałem za szybko(400zł/8p)...oczywiście żadnej foty nie było, zamieścili tylko nr telefon, pod którym nigdy nie udało mi się dodzwonić! Niedawno dostałem pismo z sądu z informacją o tym, że dostałem 100zł grzywny, i nie muszę pokrywać kosztów sądowych...pytanie gdzie ja mam zapłacić ta 100kę...swoją droga to olałem temat ale teraz sie boje czy czasami mi nie dolicza tych punktów karnych...w wyroku sadu o punktach nie ma mowy...
    Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
    https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
    www.dpfserwis.pl

Komentarz

• aro_40
      RS
      • 2007
      • 1529
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez piramida
      Jeszcze jedno mnie zastanawia czy przypadkiem fotoradar nie zawyża prędkości bo jak mi się wydaję w momencie błysku lampy błyskowej shamowałem do 80km/h a przyszło że jechałem 105km/h, na jakim odcinku pętla indukcyjna mierzy prędkość pojazdu?
      W Pamiątce nie ma pętli. Gdzieś czytałem, że na lewym pasie taki radar łapie ok 12,5 m przed... Jeżdżę tamtędy codzinnie i nie raz słyszałem, że ten robi fotki >100 km/h. Sam przejeżdżam 80-tką i jakoś fotek nie dostaję
      If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• Tobi77
        Rider
        • 2012
        • 509
        • Octavia I combi (1U5)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Takie rzeczy tylko w tym popierdolonym kraju - wiemy, że fotoradar zawyża ale wysyłamy wezwania do zapłaty, bo jak ktoś się odwoła, to możemy reklamować urządzenie.
        A jak się nie odwoła? To ma pecha.
        Moja Octavia

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kmink
          Ja jakis czas temu dostałem pismo od SM z PZ...niby jechałem za szybko(400zł/8p)...oczywiście żadnej foty nie było, zamieścili tylko nr telefon, pod którym nigdy nie udało mi się dodzwonić! Niedawno dostałem pismo z sądu z informacją o tym, że dostałem 100zł grzywny, i nie muszę pokrywać kosztów sądowych...pytanie gdzie ja mam zapłacić ta 100kę...swoją droga to olałem temat ale teraz sie boje czy czasami mi nie dolicza tych punktów karnych...w wyroku sadu o punktach nie ma mowy...
          Spokojnie, wyrok musi się uprawomocnić, chyba po 14 dniach i wtedy wyślą ponownie pismo z nr rachunku do wpłaty a jak nie zapłacisz to ci policja dostarczy osobiści ponaglenie tak jak mi :shock:
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Tobi77
            Rider
            • 2012
            • 509
            • Octavia I combi (1U5)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Mieszkaniec gminy Garwolin złożył pismo zawierające doniesienie o przekroczeniu uprawnień i niedopełnieniu obowiązków przez funkcjonariuszy publicznych na szkodę obywateli.
            „Ludzie są straszeni sądem i wezwanie skonstruowane jest tak, jakby sprawca już został ustalony, a adresat nim będący może co najwyżej przyjąć albo odmówić przyjęcia mandatu. Tymczasem to nie prawda, dopiero przyznając się jednocześnie i odmawiając przyjęcia lub przyznając się i jednocześnie przyjmując mandat, stajemy się sprawcą oraz ukaranym lub dającym podstawy do ukarania grzywną. To podstęp, sprytne wrobienie w poniesienie odpowiedzialności za wykroczenie drogowe, podpuszczenie byśmy to zrobili dla świętego spokoju nie odnosząc się do ustalenia prawdy materialnej” – czytamy w doniesieniu.

Pan Robert twierdzi ponadto, że grożenie grzywną właścicielowi pojazdu, który nie wskaże osoby, która danego dnia prowadziła auto, jest formą bezprawnego zastraszania. W zawiadomieniu jest mowa także o próbie oszustwa strażników miejskich, którzy mogą otrzymywać premię stosownie do liczby wystawionych lub zapłaconych mandatów.
            Całość: http://www.wirtualnygarwolin.pl/arch...la-uprawnienia
            Moja Octavia

Komentarz

• kmink
              L&K
              • 2007
              • 1360
              • Superb III (3V3)

[quote="piramida"]
              Zamieszczone przez kmink
              Ja jakis czas temu dostałem pismo od SM z PZ....../quote]

Spokojnie, wyrok musi się uprawomocnić, chyba po 14 dniach i wtedy wyślą ponownie pismo z nr rachunku do wpłaty a jak nie zapłacisz to ci policja dostarczy osobiści ponaglenie tak jak mi :shock:
              a co z punktami karnymi?

www.tuneforce.pl
              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• mattyah4x4
                Rider
                • 2013
                • 664

punkty karne za wykroczenie maja status "tymczasowych" i sa niejako zawieszone aż do uprawomocnienia się wyroku, kiedy to zostają doliczone do konta danej osoby i to - UWAGA - z datą wykroczenia, a nie wyroku !

(oczywiście wszystko przy wyroku skazującym, jak sprawę w sądzie wygrasz to punków nie ma)
                Diesel Service Śmietana
                43-210 Kobiór
                ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
                nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• kmink
                  L&K
                  • 2007
                  • 1360
                  • Superb III (3V3)

Fuck...szkoda tylko, że olałem temat i się nie odwołałem...pomyślałem, że po co skoro tylko 100zł dostałem...zapomniałem o tym pie.. punktach...

www.tuneforce.pl
                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• mattyah4x4
                    Rider
                    • 2013
                    • 664

a od czego się miałeś "odwołać" ? :roll:

edit
                    ---------------

aaaa, chodzi Ci o sprzeciw od wyroku nakazowego? no to już pozamiatane, bo na sprzeciw tylko 7 dni :|
                    Diesel Service Śmietana
                    43-210 Kobiór

uwaga

Komentarz

• kmink
                      L&K
                      • 2007
                      • 1360
                      • Superb III (3V3)

Noo dokładnie pozamiatane...a ja tym autem nie jeżdżę tylko pracownicy i klienci...więc q..a za kogoś mam punkty, a jak chciałem się do tych baranów ze SM dodzwonić to nikt tam nie odbiera...a sam na własnej skórze się przekonałem w innej sprawie, że nawet zdjęcia nie musieli przedstawiać mojego i udowadniać że osoba na fotce to na 100% ja...

www.tuneforce.pl
                      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• mattyah4x4
                        Rider
                        • 2013
                        • 664

no to trzeba było składać sprzeciw... na rozprawie na zasadach ogólnych byś się najpewniej wybronił

jak ktoś chce poczytać o punktach karnych w aspekcie sprawy sądowej to proponuję tu:
                        Diesel Service Śmietana
                        43-210 Kobiór

uwaga

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

kmink, zlales temat i sprawa trafiła do sądu a tam z automatu zrobili cię winnym :?:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kmink
                            L&K
                            • 2007
                            • 1360
                            • Superb III (3V3)

kmink, zlales temat i sprawa trafiła do sądu a tam z automatu zrobili cię winnym :?:
                            tematu nie olałem, tylko korespondencja przychodziła po adres pod którym mnie od prawie 4lat nie było...do momentu kiedy zadzwonił do mnie komornik o niczym nie miałem zielonego pojęcia...sąd wydając nakaz zapłaty oparł się tylko na bajce, nie było dosłownie ani jednego dowodu przeciwko mnie, jedynie w bajce-wniosku druga strona napisała że ma jakieś tam dowody...nie przedstawiając ani jednego...po przeczytaniu akt sprawy zwątpiłem w polskie sądownictwo...sprawa nadaje się dosłownie do TV...

www.tuneforce.pl
                            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kmink
                              tematu nie olałem, tylko korespondencja przychodziła po adres pod którym mnie od prawie 4lat nie było...do momentu kiedy zadzwonił do mnie komornik o niczym nie miałem zielonego pojęcia...sąd wydając nakaz zapłaty oparł się tylko na bajce, nie było dosłownie ani jednego dowodu przeciwko mnie, jedynie w bajce-wniosku druga strona napisała że ma jakieś tam dowody...nie przedstawiając ani jednego...po przeczytaniu akt sprawy zwątpiłem w polskie sądownictwo...sprawa nadaje się dosłownie do TV...
                              Każdy każdego w chuja robi w tym kraju :evil:

Komentarz

• kmink
                                L&K
                                • 2007
                                • 1360
                                • Superb III (3V3)

Może nie każdy każdego ale jest cała masa oszustów i naciągaczy na których trzeba uważać i w razie W pokazać im gdzie jest ich miejsce...

www.tuneforce.pl
                                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• mattyah4x4
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 664

Zamieszczone przez kmink
                                  sąd wydając nakaz zapłaty oparł się tylko na bajce, nie było dosłownie ani jednego dowodu przeciwko mnie, jedynie w bajce-wniosku druga strona napisała że ma jakieś tam dowody...nie przedstawiając ani jednego...po przeczytaniu akt sprawy zwątpiłem w polskie sądownictwo...sprawa nadaje się dosłownie do TV...
                                  sąd wydał nie nakaz zapłaty, ale wyrok w imieniu rzeczpospolitej polskiej 8)
                                  i to jest najsmutniejsze - jak również to, ze w postępowaniu nakazowym sędziowie (a raczej ich pomocnicy) nawet nie czytają zawartości wniosków o ukaranie, tylko je przyklepują

złoż skargę na sędziego do przewodniczącego wydziału (i DW prezesa tego sądu), nic to wprawdzie nie da, ale rozładujesz trochę frustrację :wink:
                                  Diesel Service Śmietana
                                  43-210 Kobiór

uwaga

Komentarz

• kmink
                                    L&K
                                    • 2007
                                    • 1360
                                    • Superb III (3V3)

Jaki kraj takie wyroki...najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że takim postępowaniem sędzia może nieświadomie kogoś naprawdę pogrążyć ... są różni ludzie i różnie reagują na takie newsy... dla mnie to był szok... ale ktoś inny mógłby zawału dostać ...

www.tuneforce.pl
                                    www.dpfserwis.pl

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

kmink, czyli wychodzi na to że teraz ty czy ja jesteśmy osobami skazanymi? Niniejszym jesteśmy notowani, posiadamy wyroki i generalnie jeżeli chciałbyś otrzymać zaświadczenie z sądu o niekaralności to niestety nie ma takiej opcji? :roll:

Czy każdy patrol policji jeżeli podczas kontroli zaglądnie do systemu widzi że jesteś skazany?

Komentarz

• westwi78
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2940

Zamieszczone przez kmink
                                        tematu nie olałem, tylko korespondencja przychodziła po adres pod którym mnie od prawie 4lat nie było..
                                        czyli olałeś. W Twoim interesie jest, żeby zadbać o podanie aktualnego adresu.

[ Dodano: Sro 30 Paź, 13 14:07 ]
                                        kmink, czyli wychodzi na to że teraz ty czy ja jesteśmy osobami skazanymi? Niniejszym jesteśmy notowani, posiadamy wyroki i generalnie jeżeli chciałbyś otrzymać zaświadczenie z sądu o niekaralności to niestety nie ma takiej opcji? :roll:
                                        nie zostałeś "skazany" za wykroczenie, a tego się nie wpisuje do rejestru (chyba, że dostałeś areszt).

jest to zresztą ciekawe info dla tych, którzy słuchają rad typu "olej to, nie rób nic, nie odpisuj"

[ Dodano: Sro 30 Paź, 13 14:43 ]
                                        Czy każdy patrol policji jeżeli podczas kontroli zaglądnie do systemu widzi że jesteś skazany?
                                        widzi wykroczenia drogowe.

Komentarz

• kmink
                                          L&K
                                          • 2007
                                          • 1360
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez westwi78
                                          Zamieszczone przez kmink
                                          tematu nie olałem, tylko korespondencja przychodziła po adres pod którym mnie od prawie 4lat nie było..
                                          czyli olałeś. W Twoim interesie jest, żeby zadbać o podanie aktualnego adresu.
                                          Jaja chyba sobie robisz :shock:
                                          Komu miałem podać ten adres? Pajacowi co chciał mnie naciągnąć?
                                          Ja zmieniłem adres 4y lata temu, a sprawa rozpoczęła swój bieg ok 2lata temu...ale spoko jutro kupię szklaną kulę i jak tylko dowiem się z niej kto będzie chciał mnie zrobić w balona to podeślę mu wszystkie dane razem z numerem konta jeszcze zanim pomyśli, że może mnie oszukać...

www.tuneforce.pl
                                          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

kmink, Samochód był zarejestrowany na stary czy na nowy adres? Pytam bo list wysyłają tam gdzie zarejestrowany samochód

Komentarz

• kmink
                                              L&K
                                              • 2007
                                              • 1360
                                              • Superb III (3V3)

Ja trochę wybiegłem poza temat...moja sprawa dotyczy czegoś zupełnie innego niż mandaty :wink:

www.tuneforce.pl
                                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• westwi78
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2940

Komu miałem podać ten adres? Pajacowi co chciał mnie naciągnąć?
                                                byłeś zameldowany tam, gdzie mieszkałeś od 4 lat?

Komentarz

• mattyah4x4
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 664

no przecież, że nie był :lol:
                                                  a w dowodzie rejestracyjnym tez stary adres, bo co mi tam kpa... 8)
                                                  Diesel Service Śmietana
                                                  43-210 Kobiór

uwaga

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 1594
                                                    • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez aro_40
                                                    Jeszcze jedno mnie zastanawia czy przypadkiem fotoradar nie zawyża prędkości bo jak mi się wydaję w momencie błysku lampy błyskowej shamowałem do 80km/h a przyszło że jechałem 105km/h, na jakim odcinku pętla indukcyjna mierzy prędkość pojazdu?
                                                    W Pamiątce nie ma pętli. Gdzieś czytałem, że na lewym pasie taki radar łapie ok 12,5 m przed... Jeżdżę tamtędy codzinnie i nie raz słyszałem, że ten robi fotki >100 km/h. Sam przejeżdżam 80-tką i jakoś fotek nie dostaję
                                                    niestety ale właśnie w Pamiatce jest fotoradar z pętlą indukcyjna :? :cry:
                                                    NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                                    PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                                    BYŁA TEŻ CEGA
                                                    A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                                                    MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

Pracuję...