Zakupy w Chinach - AliExpress

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• SknerusMcKrak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Crk64
    Koledzy macie jakies doswiadczenia z chinskimi tabletami?
    Specyfikacja np. Chuwi hi8 pro czy Teclast x98 pro II wyglada przyzwoicie, ale zastanawia mnie jak z ich awaryjnoscia, przesadnym drenowaniem baterii w uspieniu, czy zasiegiem WIFI/3G.
    Witam
    Ja mam taki od maja:
    http://www.aliexpress.com/item/10-In...24-600-2G-RAM- 16G-ROM-Dual-SIM-Card-Android/32372147435.html
    poprzednią wersją ma kilku znajomych, nie narzekają, tą już zakupiło też kilku ja jestem bardzo zadowolony. Sprawdź parametry!
    Zakup wersji poniżej 100$ - nie ma cła 23%, zapłata przelew 24h, dostawa DHL, zamówiony w środę w sobotę potwierdzili, we wtorek kurier dostarczył do pracy.
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Crk64
    odpowiedział(a)
    Koledzy macie jakies doswiadczenia z chinskimi tabletami?
    Specyfikacja np. Chuwi hi8 pro czy Teclast x98 pro II wyglada przyzwoicie, ale zastanawia mnie jak z ich awaryjnoscia, przesadnym drenowaniem baterii w uspieniu, czy zasiegiem WIFI/3G.

Zostaw komentarz:

• roberta
    odpowiedział(a)
    usunięcie jednego tranzystora i połączenie dwóch ścieżek.
    Zlikwidowało to efekt trzech trybów na dwa (dzienne-postojówki-zmierzch na dzienne-zmierzch)

Podaje link do tematu w który na końcu jest opis i zdjęcia dla zainteresowanych

Zostaw komentarz:

• grove82
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez roberta
    Zamieszczone przez grove82
    Zamieszczone przez koleś
    tylko na zapłonie czy po wyjęciu kluczyka ze stacyjki?
    Po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka.

Mam pytanko odnośnie czujnika zmierzchu z aliex. m. in. takiego: http://pl.aliexpress.com/.../677425998.html
    Ja też mam pytanko o ten czujnik. Co się do niego wpina? Widzę w obudowie gniazdo na jakąś wtyczkę ale nie ma jej na zdjęciach. Co jeszcze jest potrzebne?
    Czujnik wpina się pomiędzy włącznik świateł i kabel a czujnik(fototranzystor) wyciąga na podszybie. Włącznik musi być z funkcją/pozycją AUTO.
    co do wyłącznika nie musi być z pozycją Auto wystarczy zwykły wyłącznik odpowiednio podpięty i w pozycji 0 jest Auto.

A co do funkcjonalności ja po drobnej przeróbce jestem zadowolony robi co mam robić
    Na czym polegały przeróbki?

Zostaw komentarz:

• roberta
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez koleś

Mam pytanko odnośnie czujnika zmierzchu z aliex. m. in. takiego: http://pl.aliexpress.com/.../677425998.html
    Ja też mam pytanko o ten czujnik. Co się do niego wpina? Widzę w obudowie gniazdo na jakąś wtyczkę ale nie ma jej na zdjęciach. Co jeszcze jest potrzebne?
    Czujnik wpina się pomiędzy włącznik świateł i kabel a czujnik(fototranzystor) wyciąga na podszybie. Włącznik musi być z funkcją/pozycją AUTO.
    co do wyłącznika nie musi być z pozycją Auto wystarczy zwykły wyłącznik odpowiednio podpięty i w pozycji 0 jest Auto.

A co do funkcjonalności ja po drobnej przeróbce jestem zadowolony robi co mam robić

Zostaw komentarz:

• rafik11
    odpowiedział(a)
    co do tego czujnika to dla mnie on nie do końca działa dobrze, chodzi o to że jak juz przełączy z dziennych na mijania to w przypadku kiedy jeszcze gdzieś zaświeci słońce (np. jedziemy przez las jest na tyle ciemno że przełączy na mijania, ale jednak powiedzmy wjedziemy w miejsce dobrze nasłonecznione to automat włączy nam światła pozycyjne i dopiero później po dobrych paru minutach albo włączy dzienne albo włączy mijania w zależności od stopnia nasłonecznienia). Niby w menu jest możliwość wyłaczenia włączania świateł pozycyjnych, ale i tak to jakoś nie działa. Gdyby nie to utrudnieni to byłbym zadowolony, a tak to drugi raz bym tego nie kupił.

Zostaw komentarz:

• grove82
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez koleś

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• grove82
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rafiki
    grove82, do coming home nie potrzeba, wtedy po zakodowaniu masz to osiągalne poprzez mrugnięcie długimi przed otwarciem drzwi. Do leaving home czujnik musi być, bo jak go nie będzie to skąd auto ma wiedzieć, że już jest wystarczająco ciemno?
    Czyli do coming home tylko kodowanie i mrugniecie długimi przed wyjściem z auta, tylko na zapłonie czy po wyjęciu kluczyka ze stacyjki? a do leaving home czujnik zmierzchu tak jak podałem w poście wyżej i kodowanie, dobrze rozumiem?

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    grove82, ja mam podobny i szczerze powiem, że Coming Home nie próbowałem uruchamiać choć teoretycznie jest możliwośc. O Leaving Home raczej zapomnij.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    grove82, do coming home nie potrzeba, wtedy po zakodowaniu masz to osiągalne poprzez mrugnięcie długimi przed otwarciem drzwi. Do leaving home czujnik musi być, bo jak go nie będzie to skąd auto ma wiedzieć, że już jest wystarczająco ciemno?

Zostaw komentarz:

• grove82
    odpowiedział(a)
    Witam serdecznie. Mam pytanko odnośnie czujnika zmierzchu z aliex. m. in. takiego: http://pl.aliexpress.com/item/ADJUST...677425998.html czy będzie obsługiwał opcję Leaving & Coming Home, dodam że nie posiadam świateł przeciwmgłowych z przodu i zwykły włącznik świateł zamienię na taki http://allegro.pl/wlacznik-przelaczn...234847553.html. Jak to będzie działać? Dzięki! P.S. Chodzi głównie o funkcję Leaving & Coming Home, wyczytałem gdzieś że do tego nie potrzeba czujnika zmierzchu, czy to prawda? :O

Zostaw komentarz:

• marcin607
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez siemi1
    Zamieszczone przez marcin607
    Zamieszczone przez siemi1
    Chyba teoche za masywny.
    Ciekawe do jakiej wersji RS czy zwyklej i czy do kombi pasuje. 160zl to nie duza cena.
    tylko ten abs -żeby się to nie powichrowało po zimie :-)
    ciekawe z czego jest ori skdoska dokładka wykonana
    kupilłeś?
    boje się wykonania :-)

Zostaw komentarz:

• Łosiu1988
    odpowiedział(a)
    siemi1, ok, będę kombinował jak się nie da bez park asist to będę musiał sobie dołożyć i będzie kolejny przycisk i doposazenie mojej skodziny, dzięki za pomoc. Wiem już chociaż czego szukać.

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Łosiu1988
    siemi1, aha, czyli jednak sterownik jest potrzebny, tak myślałem, bo na zdjęciach jest pokazane jakby bezpośrednio pod radio, zakodować i działa. Niepotrzebnie też tam napisali że do skody octavii też pasuje skoro nie pasuje. A Ty sterownik do swojej kamerki skąd brałeś i gdzie w aucie dokładnie go założyłeś? W bagażniku przy nadkolu? Bo z tego co widzę kupowałeś osobno kamerkę i sterownik. Ale widzę że już miałeś park asist, stwierdzam po przycisku na desce, ja tego nie mam więc czy taka kamerka mi bez problemu zadziała?
    na wsyztskie pztanie odp masy w temacie. wzdaje mi sie ye park assist tu nie ma nic do gadania bo ona sie wlacza po wstecznym pytanie co Ci sie wyswietli czy bedziesz mial z boku podglad auta jak by byly czujnii czyn nie tego nie wiem. jak bys byl w wawie zagadaj z pab567 moze da sie przetestowacjak ma jakąs kamerke i modul dosepne, chyab ma bo cos widziałem, że sprzedaje.

Zostaw komentarz:

• Łosiu1988
    odpowiedział(a)
    siemi1, aha, czyli jednak sterownik jest potrzebny, tak myślałem, bo na zdjęciach jest pokazane jakby bezpośrednio pod radio, zakodować i działa. Niepotrzebnie też tam napisali że do skody octavii też pasuje skoro nie pasuje. A Ty sterownik do swojej kamerki skąd brałeś i gdzie w aucie dokładnie go założyłeś? W bagażniku przy nadkolu? Bo z tego co widzę kupowałeś osobno kamerkę i sterownik. Ale widzę że już miałeś park asist, stwierdzam po przycisku na desce, ja tego nie mam więc czy taka kamerka mi bez problemu zadziała?

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    Ori VW kamerka jest z tego co Pamiętam większa niż otwór i trzeba ciąć blachę, myślę ze to rozwiązanie poniżej jest dużo lepsze i tańsze od c]kamerki VW musisz dokupić ori moduł chyba ok 400 pln

[O2] [O2FL] - KOMBI - Montaż kamery cofania w klamce klapy

Zostaw komentarz:

• Łosiu1988
    odpowiedział(a)
    Koledzy czy taka kamera z okablowaniem bez problemu odpali na columbusie :?:

Nie trzeba jakiegoś osobnego sterownika do tego :?: Na zdjęciach pokazane jest wszystko bezpośrednio pod radio dlatego mnie to trochę dziwi. Satysfakcjonowało by mnie takie rozwiązanie gdyby działało bo wyglądało by oryginalnie i na oryginalnych przewodach :wink:

Zostaw komentarz:

• lunatick
    odpowiedział(a)
    mamaj12, Nie nie mylisz się ostatnio myślałem jak zrobić wejście USB na stałe w aucie myślałem o

A potem mi się przypomniało że przeglądałem kiedyś Ali i tam było ori ładnie w konsoli środkowej i z stąd pomysł.

Zostaw komentarz:

• rodro
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pieron27
    Ja sobie sprawiłem nowe radyjko od chińczyków na windowsie.
    Chodzi bardzo płynnie i nic narazie nie przycina używam dopiero dwa dni. Cena bardzo przystęna 560zł a na forum vw golfa bardzo chwalili więc sie zdecydowałem.
    http://s.aliexpress.com/FFzi6jUz
    Jaka ramka jest potrzebna do tego radia? Ze swinga podejdzie?

Zostaw komentarz:

• mamaj12
    odpowiedział(a)
    lunatick, wydaje mi się, że widziałem u kogoś na forum taki patent, z wyprowadzeniem kabla ładowarki usb na deskę. Sama ładowarka była chyba w postaci jakby zasilacza, podłączona do bezpieczników przez bajpas.

Zostaw komentarz:

• pieron27
    odpowiedział(a)
    Ja sobie sprawiłem nowe radyjko od chińczyków na windowsie.
    Chodzi bardzo płynnie i nic narazie nie przycina używam dopiero dwa dni. Cena bardzo przystęna 560zł a na forum vw golfa bardzo chwalili więc sie zdecydowałem.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• lunatick
    odpowiedział(a)
    siemi1, No ale jaki efekt i wygoda a nie jakieś wystające kable :P
    A u mnie hmmm ostatnie z tych grubszych to Energy start i elektryczny stołek kierowcy bo Obrysówki USA widziałeś ??

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    27 USD za takie rozwiązanie to troche sporo. Dlatego lepiej ladowarke schowac za klima i wyciagnac kabelek spod ramki radia albo schowka na gorze.

P.S. jakies nowe mody u Ciebie?

Zostaw komentarz:

• lunatick
    odpowiedział(a)
    Ostatnio wpadłem na można powiedzieć genialny pomysł.
    Ładowarka samochodowa to już banał a żeby tak zrobić ori wejście do ładowanie na USB,
    plątał by się tylko kabel po aucie a nie cała ładowarka wystarczyło by kupić

Zostaw komentarz:

Pracuję...