Zakupy w Chinach - AliExpress

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• MQ1977
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez psamolek Zobacz posta

wybierałeś przesyłkę z Chin czy z Niemiec?
    Wybrałem darmową dostawę z Chin, z Niemiec była płatna bodajże coś ok. $15.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez psamolek Zobacz wpis
    wybierałeś przesyłkę z Chin czy z Niemiec??
    z niemiec nie ma opłat chyba

Zostaw komentarz:

• psamolek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez MQ1977 Zobacz wpis
    Jestem na bieżąco, więc się wypowiem: Wczoraj dotarło, czas oczekiwania krótki, mniej niż tydzień: Wholesale! 2 Din 7 Inch Car DVD Player For VW/Volkswagen/Passat/POLO/GOLF/Skoda/Seat/Leon With GPS Navigaiton IPOD FM RDS Maps on Aliexpress.com | Alibaba Group . Cena ok. $ 150. Przed wysłaniem wymiana korespondencji. Chińczyk pyta ile ma wpisać wartość wysyłki, bo nie może być za dużo (wyższy podatek), ani za mało (bo podejrzane). Więc ustaliliśmy na $120, ale to i tak nic nie dało. Kurier DHL-u uprzedził mnie telefonicznie, że jest do zapłaty 160 złotych i tyle właśnie dopłaciłem do imprezy (no i jeszcze czekam na ramkę za $19). A teraz wyszczególnię jeszcze z czego składa się opłata 160: cło - 0 zł, opłata skarbowa - 0 zł i podatek VAT - 160 zł, a więc Urząd Celny, czy też DHL mają w d...., to co napisane na deklaracji i faktyczną wartość tego radia, tylko stosują sobie własne przeliczniki. Wkurzające to, ale dałem spokój nie będę się przecież kopał z koniem.
    wybierałeś przesyłkę z Chin czy z Niemiec??

Zostaw komentarz:

• MQ1977
    odpowiedział(a)
    dawcio, trudno mi powiedzieć. Ja nie otrzymałem żadnej faktury Vat, paragonu itp., tylko "Notę księgową", na której napisano, że DHL poniósł za mnie opłaty nałożone przez Urząd Celny i że ja im mam zwrócić tę kwotę (Mogę wkleić skan, jak ktoś zainteresowany). Więcej na ten temat można znaleźć przy pomocy google'a.
    Ostatnio edytowany przez MQ1977; 36345.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    MQ1977 czyli jeśli moje kosztowało ok 233$ to mogę zabulić ok 300zł?

Zostaw komentarz:

• MQ1977
    odpowiedział(a)
    Jestem na bieżąco, więc się wypowiem: Wczoraj dotarło, czas oczekiwania krótki, mniej niż tydzień: Wholesale! 2 Din 7 Inch Car DVD Player For VW/Volkswagen/Passat/POLO/GOLF/Skoda/Seat/Leon With GPS Navigaiton IPOD FM RDS Maps on Aliexpress.com | Alibaba Group . Cena ok. $ 150. Przed wysłaniem wymiana korespondencji. Chińczyk pyta ile ma wpisać wartość wysyłki, bo nie może być za dużo (wyższy podatek), ani za mało (bo podejrzane). Więc ustaliliśmy na $120, ale to i tak nic nie dało. Kurier DHL-u uprzedził mnie telefonicznie, że jest do zapłaty 160 złotych i tyle właśnie dopłaciłem do imprezy (no i jeszcze czekam na ramkę za $19). A teraz wyszczególnię jeszcze z czego składa się opłata 160: cło - 0 zł, opłata skarbowa - 0 zł i podatek VAT - 160 zł, a więc Urząd Celny, czy też DHL mają w d...., to co napisane na deklaracji i faktyczną wartość tego radia, tylko stosują sobie własne przeliczniki. Wkurzające to, ale dałem spokój nie będę się przecież kopał z koniem.
    Ostatnio edytowany przez MQ1977; 36345.

Zostaw komentarz:

• Nurek
    odpowiedział(a)
    89 zł tyle płaciłem. Ponoć DHL płaci "ryczałtem" opłaty graniczne.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    pytanko do kolegów co zamawiali radyjka u chiczyków?Jaki koszt vat i cła przez DHL dostarczane?

Zostaw komentarz:

• Crk64
    odpowiedział(a)
    Było sobie życie?

Zostaw komentarz:

• Crk64
    odpowiedział(a)
    Hej,
    Na Pepperze podali, że telefon NOMU S10 to prawdopodobnie to samo co myPhone Hammer Energy.

Czy ktoś z Was lub Waszych znajomych używał tego telefonu? Jak jest z rzeczywistą jakością telefonu podczas wymagającej eksploatacji, do jakiej został stworzony? Ile trzyma bateria przy używaniu telefonu w zasadzie wyłącznie do rozmów, od okazji do okazji?

Zostaw komentarz:

• zibi6891
    odpowiedział(a)
    Hej zakupiłem 8' radyjko mam je w aucie spoko jest tylko mam problem na wiązce była do rozłączenia kostka po której radio zaczęło się wyłączać po kluczyku ale nie włącza się samo (od początku nawet ze spiętą kostką) czasem próbuje ale najczęściej po chwili się wyłączy i trzeba wcisnąć ON a czasem się zawiesi mieliście takie problemy znacie rozwiązanie ????

Zostaw komentarz:

• Gregor7
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez elpolacco

A co teraz o nim sądzisz po pół roku używania ?
    Lepiej dolozyc 100e i kupic na androidzie.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    Do VW kolory ci nie podejda

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zostaw komentarz:

• dasman13
    odpowiedział(a)
    A co Wy na to?

Zostaw komentarz:

• elpolacco
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pieron27 Zobacz wpis
    Ja sobie sprawiłem nowe radyjko od chińczyków na windowsie.
    Chodzi bardzo płynnie i nic narazie nie przycina używam dopiero dwa dni. Cena bardzo przystęna 560zł a na forum vw golfa bardzo chwalili więc sie zdecydowałem.
    http://s.aliexpress.com/FFzi6jUz
    A co teraz o nim sądzisz po pół roku używania ?

Zostaw komentarz:

• klon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez grzesrs
    Ładny ten komplecik wykladzinek do schowków wie ktoś jak to w realu wygląda w aucie?
    Mam takie fluorescencyjne , nic nie lata po kieszeniach , kurzy się normalnie , kupuj nie zastanawiaj się

Zostaw komentarz:

• pieron27
    odpowiedział(a)
    pisz do 2.0-16v Michał,

Zostaw komentarz:

• grzesrs
    odpowiedział(a)
    Ładny ten komplecik wykladzinek do schowków wie ktoś jak to w realu wygląda w aucie?

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Czesciowo tak, a czesciowo ceny sa faktycznie nizsze niz kilka miesiecy wstecz.

Czesciowo leczy nas kurs dolara 3,9

Zostaw komentarz:

• Octava4x4
    odpowiedział(a)
    Będą obniżki bo teraz intensywnie się do tego przygotowują.Wszystkie ceny poszybowały w górę i obniżka będzie do tej samej kwoty co była dwa tygidnie wstecz.Nasu handlowcy musieli się od nich uczyć

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Frytek
    Nie mogę znaleźć na Allie takich wykładzinek do kieszeni boczków drzwiowych.
    Takie coś?:

11 listopada będzie dużo zniżek na ali

Zostaw komentarz:

• Frytek
    odpowiedział(a)
    Nie mogę znaleźć na Allie takich wykładzinek do kieszeni boczków drzwiowych.

Kiedyś chyba ktoś to kupował, prosiłbym o info jeśli ktoś wie gdzie to jest jeszcze dostępne.

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez roberta
    te kable z "Polski" i tak są produkowane w Chinach
    Tylko polak bierze więcej za kabel

Zostaw komentarz:

• roberta
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez maciek30_pl
    Ktoś ma jakiś kabel VCDS do Octavii 2FL polecony z Chin? Czy lepiej takie coś gdzieś w Polsce kupić?
    te kable z "Polski" i tak są produkowane w Chinach

Zostaw komentarz:

• wilin
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Adamus1
    wilin, co do wzmaczniacza to nie wiem czy mam, muszę sprawdzić.
    Jak możesz to wrzuć fotki jak to wygląda.
    Większość skłania się do 8 calowych ale ja po pierwsze nie chcę dokupować ramki, po drugie jeden cal nie robi chyba dużej różnicy.

[ Dodano: Wto 18 Paź, 16 20:23 ]
    Jak ty oceniasz te 7 cali, wystarczy czy warto pomyśleć o większym?
    Te 7 cali w zupełności wystarczy. Wzmacniacza szukaj pod fotelem kierowcy. Później zrobię zdjęcia jak to wygląda po montażu i wrzucę.

Zostaw komentarz:

Pracuję...