Nie nie nie!!! to jest igła hamulce igła zawieszenie igła ...
... silnik igła. po prostu igła z niemiec. tam jest wszystko igła, nawet ostatnio patrze a tam kapeć pojechalem do wulkanizatora zeby naprawił a ten mi mowi że igla ...
jestem jego 3 właścicielem wcześniej miała kobieta starsza, a przed nią ksiądz, wiec wiem że był uczciwie i po bożemu używany. licznik ma nie kręcony. co tu duzo pisac laską też sie napewno taki golfik podoba bo czemu nie
:szeroki_usmiech
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Na piłce nożnej w Polsce znają się wszyscy. Od wielu lat jesteśmy ekspertami w skokach narciarskich - geometria lotu i telemarki nie mają dla nas tajemnic.
Niedawno poznaliśmy dogłębnie tajniki F1 - w zasadzie każdy Polak z pomocą szwagra jest w stanie założyć podwójny dyfuzor do Golfa. A teraz w trybie eksternistycznym stajemy się ekspertami od czarnych skrzynek, trajektorii lotu oraz procedur lotniczych. :szeroki_usmiech
Ponoć autentyczna sytuacja, która wydarzyła się w autobusie linii numer 32 w Gliwicach.
Autobus, pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby). Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej:
"Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie:
"Przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba nie stanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani."
Na co babcia odpowiada:
"Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj, w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."
No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani:
"Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe pizdy zjada się na kolację".
Ponoć reakcja autobusu była nie do opisania.
Jak ja sie ciesze, ze czasy uzerania sie z szturchajacymi torebkami babciami,wiszacymi nad ramieniem, bekajacymi kielbasa, kaszanka i czym tam maja w zanadrzu ( watrobie ) oraz gledzacymi jaka to mlodziez zla i niekulturalna mam juz za soba i nie wroca juz nigdy
Tez kiedys puszczalem kobite, ale nie w ciazy, tylko juz z dzieckiem na ramieniu - jakas stara kobita chciala sie wtrynic, ale jakis dziadzio, ktory jechal tylko 1 przystanek zablokowal jej dojscie i siadla mloda z dzieckiem - jaka byla sfrustrowana ta stara i wsciekla, gadala pod nosem jak najeta :evil:
Szkoda takiego zgorzknienia wraz z wiekiem w spoleczenstwie ...
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Ja miałem też fajną przygodę chociaż było to już bardzo dawno (1981 rok) jechałem do Krakowa do jednostki (byłem w wojsku w zasadniczej) z wileńskiego w Warszawie, siedzę sobie w przedziale przy drzwiach patrzę idzie niewidomy około 50-tki i obija ściany białą laską, poderwałem się więc bom przecież był młody no i o honorze munduru nie wspomnę, gościu usiadł a ja wyszedłem przykucnąć na klapie na korytarzu bo jeszcze były wolne, po jakichś dziesięciu minutach pociąg ruszył i słyszę że w przedziale z którego wyszedłem jest jakieś zamieszanie, okazało się że ten pozorny kaleka złożył białą laskę zdjął ciemne okulary i wziął się za przegląd codziennej prasy, oj mówię wam jakie on dostał wiązanki od pozostałych pasażerów, śmialiśmy się później z jednym z pasażerów że teraz jest głuchoniemy bo tak się zachowywał jak dostał stek obelg, jak widzicie bezczelność i pomysłowość nie zna granic, dlatego nie dziwię się dzisiejszej młodzieży będąc już teraz w słusznym wieku. :wink:
Komentarz