Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Poza tym bez przesady autko kosztuje niewiele już za ... 130 600 euro
Test (niestety w Holandii i nie dość tego po Holendersku) http://pl.youtube.com/watch?v=WesHtdQoUG4
A teraz z innej beczki 3 Smarty dodać 3 blondynki dodać przejazd z punktu A do B
jaki jest wynik ??
mad_mark, Taaaa usiadł byś za kierownice wcisnął pedał gazu i stwierdził, że to jednak nie marnotrawstwo. Albo inaczej osiągi podobne do Porshe Cayenne Turbo (to po lifcie czyli po 2006 - 500km 700nm 5.1s 270km/h) tyle że Porshe pali min 20l a Q7 też 20l tyle że przy upalaniu :wink: (min uwaga mieści się w 8-9l )
Jednostka ta ma 6 litrów pojemności, 500 KM i moment obrotowy rzędu 1000 Nm dostępny juz od 1750 obr./min. R8 V12 TDI przyspiesza do setki w 4,2 sekundy i rozwija prędkość maksymalną ponad 300 km/h
źródło: http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=1063
A jak patrzę na zabudowę silnika to mi się przypomina powrót do przyszłości też mieli takie coś czerwonego ale u nich dodatkowo mrugało ciekawe czy będzie jako opcja :lol:
Ależ oczywiście że najlepsze są benzyny uturbione tylko ekonomia rządzi i taki R8 pali w mieście około 10L :shock: a ile by paliła tak bezynka o podobnych parametrach ?
Qulek, ok ekonomia ekonomią ale kto kupuje samochód za 500 tys i mysli o oszczedzaniu ... to własnie jest pomelone
IMO tu nie chodzi o ekonomię.. to przede wszystkim pokaz możliwości technicznych Audi i dowód na to że era starych silników diesla które kopciły śmierdziały i były słabe i nudne przeszły do lamusa..
[ Dodano: Czw 16 Paź, 08 11:00 ]
Żona wróciła wcześniej do domu i zastała męża w wyrku z piękną,
młodą seksowną dziewczyną.
- Ty niewierna świnio - wydziera się na całe mieszkanie. - Jak śmiesz
to robić MI, matce twoich dzieci ?!? Wychodzę, chcę rozwodu
Mąż woła za nią:
- Poczekaj chwilkę, wyjaśnię ci jak to było...
- Nie wiem w sumie na co mam czekać, ale to będzie ostatnia rzecz jaką
od ciebie słyszę, streszczaj się.
- Jadąc do domu z pracy zobaczyłem jak ta młoda dama łapie stopa,
zlitowałem się i zabrałem. Już w samochodzie zauważyłem, że jest
chuda,
obskurnie ubrana i brudna. Wyznała mi, że nie jadła od trzech dni. Tak
się wzruszyłem, że przywiozłem ją do domu i dałem jej twoją wczorajszą
kolację, której nie zjadłaś bo się odchudzasz. Biedaczka wchłonęła
ją w dosłownie dwie minuty. Popatrzyłem na jej umorusaną twarz i
zapytałem,
czy nie chce się wykąpać. Kiedy brała prysznic, zauważyłem, że jej
ubrania też są brudne i jest w nich pełno dziur więc dałem jej twoje
jeansy, których nie nosisz od kilku lat bo w nie nie wchodzisz. Dałem jej
też
koszulkę, którą kupiłem ci na imieniny, ale ty jej nie nosisz bo
twierdzisz, że "nie mam dobrego gustu". Dałem jej sweter, który dostałaś
od mojej siostry na święta a ty go nie nosisz tylko dlatego żeby ją
denerwować.
Do kompletu dorzuciłem jeszcze buty, które kupiłem ci w drogim sklepie a
ty
ich nie nosisz od czasu jak zauważyłaś, że twoja psiapsiuła ma takie
same... Była mi bardzo wdzięczna i kiedy odprowadzałem ją do drzwi
zapytała się ze łzami w oczach: "ma pan jeszcze coś, czego żona nie używa" ?
ekonomia ekonomią ale kto kupuje samochód za 500 tys i mysli o oszczedzaniu
Tylko że można posunąć się też nieco naprzód i powiedzieć:
"kto kupuje o samochód i myśli o oszczędzaniu?"
Natomiast prawda leży gdzieś indziej: Kupujesz auto za 500tyś zł i żeby pojechać 1000km (ja np jeżdżę często takie trasy) musisz zatrzymać się na stacji 3-4 razy !! A kupując auto za 1 mil euro żeby zrobić taką trasę będziesz musiał stawać uwaga ponad 10 razy !! (Bugatti Veyron spala bak w 12.5min przy prędkości 407km/h - czyli zakładając że co te 12.5min będzie się zatrzymywał na stacji to będzie to robił co jakieś 90km czyli przy 1000km taka osoba odwiedziła by stację 11 razy) A tak kupujesz to Audi i spokojnie robisz trasę na jednym tankowaniu. O to chodzi w takich autach
ps Audi A8L 4.2TDI (Diesel) koszt ok 365tyś zł
BMW 740d (Diesel) koszty podobne (ich konfigurator mi nie działa)
Mercedes S420CDI (Diesel) koszt ok 347tyś zł
Po co te auta mają diesla po to aby właściciel oszczędzał ?? (ci co chcą oszczędzać niech Octavie sobie kupią a nie takie auta )
Komentarz