co do kiery ustalilem z nim mailowo na priva i gg wsokosc zaplaty i sposob dostawy a tu kiera za inna kase za 2 dni na allegro tak sie nie robi a raczej nie rozsadne osoby
Umowiles sie na pewna kwote, a za 2 dni na allegro byla wystawiona kiera w tanszej cenie ? Bo jesli tak to ja w tym nie widze nic niestosownego. Zgodziles sie na jakas kwote, a za ile ktos potem to samo sprzedaje na allegro to juz inna sprawa Dziala to podobnie do promocji w sklepie, raz jest taniej raz drozej. :roll:
A ja dorzuce swoje 3 grosze.
Jakis czas temu 10 lipca 2008 roku napisałem do kolegi speede po ile ma tempomaty. Troszku zalezalo mi na czasie. Odpisal z cena.W tym samym dniu. Od tego monentu napisalem moze z 2 wiadomosci iz chciałbym u niego zakupic. I Cisza!!!!!!! Zero odzewu czy ma czy nie ma. Moim skromnym zdaniem nalezalo by chociaz odpisac iz nie posiada towaru w danej chwili czy cos takiego, a On nic Nom trudno kupie sobie na allegro.
Ja wiem ze forum nie jest do takich postów ale juz brak mi słów ale:
Pierwszy priv 15 sierpnia 2008 a drugi 2 pazdziernika 2008.
Wszystkie info ze chcialbym go kupic i kiedy bedzie i ile mam zaplacic.
Nie oceniam innych postów o tym czy ktos jest zadowolony czy nie. Ja oceniam wlasne doswiadczenia. NIEZADOWOLONY!!!!
No ja ze swego doświadczenia również nie polecę tego "kolegi" jako potencjalnego sprzedawcy - tempomat zakupiony u speedy działał miesiąc a obiecanej wymiany na sprawny czekam już 6 miesięcy... czyli do usranej śmierci się nie doczekam..
Z przykroscia rozpoczynam ten watek. Dlugo nie chcialem tego zrobic bo naprawde jestem cierpliwym czlowiekiem ale w koncu nadszedl kres mojej wytrzymalosci. Negatywnym bohaterem mojego postu jest SPEEDY. Od niego kupilem kilka czesci wyposazenia wnetrza za sume cos ponad 200zl. Pieniadze przelalem mu na konto i od 8 LIPCA czekam na przesylke!!! Minelo juz pol roku i w tym przypadku nick Speedy jest calkowicie nietrafiony. Przez caly ten czas w/w kolega mataczyl, klamal, obiecywal i robil ze mnie frajera. Ostatnio przestal odpowiadac na esemesy. Ja mieszkam w Irlandii i trudno mi sie tym zajac "bezposrednio" a Speedy chyba wykorzystuje ta sytuacje. Moglem oczywiscie kupic te same czesci na brytyjskim eBayu ale chcialem dobic targu z Polakiem i to jeszcze z forum Octavia. Jak sie okazuje kolejny raz Polak Polakowi wilkiem. Wydawalo mi sie, ze powinnismy sie wspierac jako spolecznosc posiadaczy tych pieknych aut. Tym bardziej, ze Speedy jest przeciez czlonkiem S-OCP - to powinno do czegos zobowiazywac. Przestrzegam przed takim zachowaniem i jestem zly na siebie, ze dalem sie tak sfrajerowac. Pozdrawiam.
nie jesteś perwszą i zapewne nie ostatnią ofiarą "uczciwości" Speedyego był juz jeden wątęk dość długi na ten temat . Pozostaje tylko współczuć .
masz tu dwa watki dotyczące handlu ze Speedym myslę ze ich lektóra wyjaśni ci wszystko
p.s. A admini może jednak powinni wziąc pod rozwagę ograniczenie Speedemu handlu na giełdzie OCP bo coś za dużo tych wpadek i powiem szczerze ze moim zdaniem nie wpływa to najlepiej na wizerunek OCP
Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów
rozmawialem z maysee i mysle ze dogadalismy co i jak itd. Co prawda do konca nie bylo to na zasadzie paczki nie wyslalem i tyle ale to uz miedzy mna a Maysee - Mackiem wyjasnilismy i dogadalismy co i jak .
sam uwazam ze zdarzaja mi sie wapdki opoznienia itp co pogarsza mój wizerunek za co przepraszam i rozumie zlośc społecznośc forum
eX , rogoz i maysee sa to osoby z ktorymi do srody zostana wyjasnione wszelkie rzeczy i doprowadzone do konca.
Uwazam ze kto bedzie chcial dalszej wspolpracy to moze kupowac, a nikogo nie zmuszam do kupowania u mnie jak najbardziej. Co do wysylek moge kazdemu wysylac paczka pobraniowa z mozliwoscia otwarcia na poczcie i nie widze problemu ewentualnie poprzez allegro lub odbior osobisty.
Nie ukrywam swojej winy i czasem nie dotrzymania terminu aczkolwiek tak samo jak Ci ktorzy nie sa zadowoleni to i znajdzie sie wiele osob ktore byly i sa zadowolone z transakcji ze mna.
Jeżeli admin stwierdzi ze , Ja Karol mam nie umiszczac ofert na owym forum itp , nie bede spierać się aczkolwiek postaram sie polepszyc wizerunek i solidnosc i co za tym idzie uczciwosć aczkolwiek moze ktos nie zauwazyl itp ale od dluugiego czasu juz nie oglaszam sie ze wzgledu na brak czasu na zajmowanie sie juz tego typu rzeczami.
W moim wypadku bezproblemowo, w tamtym tygodniu zakupiłem od Speedyego Felgi z oponami. Najpierw wpłaciłem kase i po 2 dniach otrzymałem przesyłke. Bez najmniejszego problemu. Pozatym doskonały kontakt na gg i pw. Planuje lift przodu i również bede prowadził interesy z tym kolegą.
Pozdrawiam
no w moim przypadku, chociasz mieszkam w polsce potwierdzam spostrzeżenia maysee, totalne zlewanie kontrahenta to w przypadku tego usera to NORMALNOŚĆ
:evil:
przestrzegam wszystkich przed robieniem jakichkolwiek "interesów" z tym człowiekiem bo to interes mocno "JEDNOSTRONNY" jest...
speedy, nie ma się co dziwić rozgoryczenia niestey jak już raz się zamoczy to potem na tej opini sie jedzie. Sam też uważam na takich ludzi i niestety jedna plama wyklucza już handel z takim człowiekiem. PZDR i życze Poprawy.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Powiem jedno, jezeli ktos komus nie ufa, nie zna go, to po cholere wplaca mu kase na konto? :roll: Przeciez czy ta osoba jest z OCP, czy nie to i tak jej sam nie znasz. I wiadomo ze na pierwszy start waro dolozyc z 5zl i po prosic o pobranie :!: Jak sie okaze, ze jest jakies opoznienie lub niemozliwosc zalatwienia towaru, to nie bedzie potem zadnego rozczarowania itd.
Zaznaczam, ze ja naleze do grupy zadowolonych klijentow speedy-ego
I bede go polecac
Wszelka sprzedaz wysylkowo-internetowa polega na zaufaniu. Ze strony Speediego nastapilo jawne niedotrzymanie warunkow umowy do czego przyznal sie trzy posty wyzej. Nikt tutaj nie ma zamiaru pastwic sie nad winowajca, zostaly po prostu stwierdzone fakty i juz.
Powiem jedno, jezeli ktos komus nie ufa, nie zna go, to po cholere wplaca mu kase na konto? :roll: Przeciez czy ta osoba jest z OCP, czy nie to i tak jej sam nie znasz. I wiadomo ze na pierwszy start waro dolozyc z 5zl i po prosic o pobranie :!: Jak sie okaze, ze jest jakies opoznienie lub niemozliwosc zalatwienia towaru, to nie bedzie potem zadnego rozczarowania itd.
Dokładnie
Zamieszczone przez maysee
Wszelka sprzedaz wysylkowo-internetowa polega na zaufaniu
Co nie oznacza że user nie powinien zachować ostrożności, też kupuje w internecie na aukcjach i na OCP, w 99,9% to kupujący jest winień swojej straty, niestety naiwnych nie brakuje a potem piszą takie posty jak Twój bo żal za swoją bezmyślność trzeba przelać na kogoś innego bo się nie chciało poszukać/zapytać/sprawdzić/pomyśleć/zabezpieczyć, co nie oznacza że kolega speedy, nie nawalił ale chłopak ma odwagę cywilną się do tego publicznie przyznać i próbuje wyprostować sprawę.
Jak to się skończy zobaczymy, jeżeli dobrze to mam nadzieje że też będziesz miał odwagę cywilną i napiszę że sprawa już wyprostowana.
Nie Tobie oceniac loru czy bylem bezmyslny czy nie
A jak to inaczej nazwać :?: te niczym nie poparte zaufanie :?: zasugerowałeś się że należy do grupy "S_OCP Member" , ja też należę i co z tego ? to znaczy że co?, jesteśmy chodzącymi ideałami i nie zdarzają nam się wpadki, że nie możemy kogoś oszukać ?
Nie w tym rzecz.
A właśnie że w tym rzecz, Ty też popełniłeś błąd nadmiernie ufając speedy, i może o tym też powinieneś wspomnieć ( dałem du*y i jak chcecie z nim handlować to żądajcie wysyłki za pobraniem ), a całą winę chcesz zrzucić na speedy bo tak łatwiej.
Przestrzegam tylko przed kolega Speedim aby byc ostroznym
Od tego jest przycisk "szukaj" i elementarne podstawy ograniczonego zaufania przy sprzedaży wysyłkowo-internetowej.
Jak dla mnie to obydwoje jesteście winni, Ty za to że nadmiernie zaufałeś a speedy za to że nie dotrzymał umówionego terminu.
Z mojej strony koniec tematu bo jak widzę jest to kolejny wątek z którego niektórzy nie potrafi wyciągnąć wniosków.
Nie Tobie oceniac loru czy bylem bezmyslny czy nie
A jak to inaczej nazwać :?: te niczym nie poparte zaufanie :?: zasugerowałeś się że należy do grupy "S_OCP Member" , ja też należę i co z tego ? to znaczy że co?, jesteśmy chodzącymi ideałami i nie zdarzają nam się wpadki, że nie możemy kogoś oszukać ?
Nie w tym rzecz.
A właśnie że w tym rzecz, Ty też popełniłeś błąd nadmiernie ufając speedy, i może o tym też powinieneś wspomnieć ( dałem du*y i jak chcecie z nim handlować to żądajcie wysyłki za pobraniem ), a całą winę chcesz zrzucić na speedy bo tak łatwiej.
...........................
jak pisałem juz wczesniej coś za dużo tych wpadek tak więc nie pisz ze kazdemu moze sie zdarzyc bo jeden , dwa poslizgi to moze byc wpadka ale 10-15 w ciągu roku to juz jawne robienie ludzi w ch...a . moze i jestem naiwny ale ja osobiscie mam ogromne zaufanie do ludzi z tego forum i tylko czekam kiedy któraś z osób które zarządzają forum (czego oczywiście wam nie zyczę) natnie sie na transakcji ze Speedem i wtedy reakcja bedzie szybka.
[ Dodano: Wto 20 Sty, 09 14:13 ]
Zamieszczone przez loru
............. co nie oznacza że kolega speedy, nie nawalił ale chłopak ma odwagę cywilną się do tego publicznie przyznać i próbuje wyprostować sprawę.
Jak to się skończy zobaczymy, jeżeli dobrze to mam nadzieje że też będziesz miał odwagę cywilną i napiszę że sprawa już wyprostowana.
osobiście znam osobę ktorą Speede przewalił na towarze i olał wiec ciekaw jestem czy tu wyprostuje tą sprawę chociaż szczerze w to wątpie ponieważ sprawa ciągnie sie juz dośc długo wiec był czas na jej wyjasnienie. ktos moze powie ze wcinam sie w nie swoje sprawy ale osobiście nienawidze ludzi którzy robią ludzi w ch......ja, tym bardziej wykorzystując przy tym zaufanie które powstaje w takiej społeczności jak forum OCP, bo jak mam stanąc na przykład na jakimś ogólnopolskim spocie twarza w twarz z człowiekiem który naciąga innych kolegów z forum. I co mam wtedy udawac ze jest ok jest fajnym kumplem? to ze gośc przeprowadził 100 udanych transakcji z wami to nie znaczy ze nie oszukał innych i to ze go tak zawziecie bronisz dziwi mnie bo masz jasne dowody ze jednak innych oszukał.
Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów
Ja proponuje nie robmy kolejnego sadu kapturowego nad Speedym. Speedy jaki jest i jaki ma stosunek do swoich klientow wszyscy zainteresowani wiedza. Mysle ze w tym watku powinny sie wypowiadac osoby ktore z kolega Speedym maja jeszcze jakies niezalatwione sprawy. Tak dla porzadku.
Pozdrawiam
Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
- dla Maysee
- Rogoz
- cybant
- i jeszcze jedna dla kogos innego
dzis postaram sie zalaczyc kwity nadania paczki .
p.s. co do milczenia to nie bylem w stanie cokolwiek napisac bo bylem w nemczech i dzis wrocilem dopiero. mysle ze w pon. wszystkim paczki dojda i kazdy bedzie zadowolony.
eX , rogoz i maysee sa to osoby z ktorymi do srody zostana wyjasnione wszelkie rzeczy i doprowadzone do konca.
Dzisiaj sobota, tak jak sie spodziewalem paczki nadal nie ma a kolega Speedy znowu milczy. Ciekawy jestem jak u pozostalych. Zenada po prostu.
Nic nowego. Mnie tez zwodzil, zwodzil i dzisiaj napisal, ze mam podac numer konta, zeby mogl oddac kase. Po 3 tzgodniach zwodzenia i podawania jakichs lewych numerow przesylek tak napisal - zajebisty sprzedawca. Ale ja zalatwie ta sprawe inaczej. To jest wyludzanie... Znam ludzi ktorym nigdy nie oddal grosza.
Nic nowego. Mnie tez zwodzil, zwodzil i dzisiaj napisal, ze mam podac numer konta, zeby mogl oddac kase. Po 3 tzgodniach zwodzenia i podawania jakichs lewych numerow przesylek tak napisal - zajebisty sprzedawca. Ale ja zalatwie ta sprawe inaczej. To jest wyludzanie... Znam ludzi ktorym nigdy nie oddal grosza.
Takich osób których speedy nabrał jest sporo jak widzę ja od niego nabyłem xenony miały być europejski ale mi niestety wcisnąl Angielskie a jedyną jego odpowiedzią to było że trzeba było kupować ASO !!! :twisted:
Skodzinka L&K skradziona 07.08.2009 w Łodzi EL 5270T
Komentarz