SPEEDY - opinie o uzytkowniku i transakcjach z nim!

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bart_71
    Drive
    • 2007
    • 48

Apel o uczciwość

Witam!

Widzę że nie jestem pierwszym kogo wykiwał użytkownik SPEEDY. Przelałem mu 150 zł a on mi powiedział że na drugi dzień wysłał paczkę..

Mieszka ode mnie 100 km i paczka max może iść jeden dzień. Ale nie tydzień.

Dzwonie do niego i on mi podał numer wysyłki,okazało się że taka paczka w ogóle nie została wysłana. Powiedział że wyślę drugi raz wczoraj i dziś paczki niema.

Bardzo proszę administratora o zajęcie się to sprawą..

Komentarz

• cybant
      Drive
      • 2008
      • 89

i jak to sobie wyobrażasz?
      jak administrator ma się zająć tą sprawą?
      pogrozić palcem czy co?

Komentarz

• g_rego_r
        Rider
        • 2008
        • 496

trzeba sobie było zażyczyć za pobraniem i było by po kłopocie

Komentarz

• kstefanekus
          Drive
          • 2008
          • 74

Obiecal znowu - sam sie odezwal - wyslanie paczki - pytal jakie koszta ponioslem - niby chcial wyrownac. Po czym - znowu mnie zrobil w konia. Szczescie w nieszczesciu, ze mam dane - komu wysylalem kase i historie korespondencji. W poniedzialek rano (przy okazji) przekaze sprawe policji (badz co badz to jest osztustwo) - dosc mam klamstw i wykretów. Nie jest to duza kasa, ale moze cos go to nauczy... Jednoczesnie przestrzegam kogokolwiek przed wspolpracą z uzytkownikiem speedy. Teraz probuje nabijac w butelke ludzi na allegro... jako speedyCABRIO

Komentarz

• rogoz
            Rider
            • 2006
            • 397

Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem paczki od Speediego. Jeżeli została ona wysłana 24.01 to wydaje mi się niemożliwością aby w ciągu tygodnia Poczta jej nie dostarczyła

Komentarz

• Ziomal
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 5841
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez rogoz
              wydaje mi się niemożliwością aby w ciągu tygodnia Poczta jej nie dostarczyła
              Uwierz mi że to jest możliwe :evil:
              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

rogoz, dla pocieszenia powiem ci że dostałem 30 stycznia tj w piątek przesyłkę która została wysłana 22.10.2008

Komentarz

• boozee
                  Rider
                  • 2008
                  • 347

Wiecie co? Nie rozumiem dlaczego tak wszyscy obarczacie Speedy'ego, zebralo sie stado ludzi i jada chlopakowi po opinii.Nie bierzecie faktu, ze chlopak moze miec roznego rodzaju problemy i tysiac innych spraw na glowie?Myslicie, ze jak zamowicie czesc jednego dnia to na drugi juz bedzie?Nie zawsze tak jest bo kazdemu zdarzy sie jakis pilny wyjazd,sprawa do zalatwienia lub innego rodzaju problemy i wtedy czlowiek sie gubi, a wtedy zaczyna sie robic afera bo obiecal a nie wyslal, a pieniadze juz przelane na konto!A zreszta wiadomo jak dziala w Polsce poczta.Czlowieku zadzwon, zapytaj sie, a nie od razu po opinii jedziesz!Powinniscie jemu dziekowac, ze ma czesci o ktore prosicie, a jak sie jakas czesc kupiona od Speedy'ego zepsuje to nie oskarzajcie go, bo nikt nie potrafi przewidziec ile uzywka wytrzyma i wtedy mozecie miec tylko i wylacznie pretensje do siebie, bo takie jest ryzyko kupna uzywek, a jak nie pasuje to w ASO napewno wam pomoga i dadza gwarancje.
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#390558

Komentarz

• rogoz
                    Rider
                    • 2006
                    • 397

Czytałeś cały wątek? Czekamy po kilka miesięcy na opłacony towar i mamy prawo być zirytowani.

Komentarz

• piotrek_os
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8162
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ziomal, djczas, zaraz bedzie, ze poczta nawaliła......ja nszczeście kiedys tam nie dałem sie w konia zrobic. Chciał zebym odrazu kase wpłacił i na drugi dzien wysyła lusterka.....poprosiłem za pobraniem.....w miedzy czasie pokazały sie w dobrej cenie na allegro ale skoro sie z nim zmówiłem to czekałem na przesyłke....te z allegro ktos kupił a mnie speedy w h....zrobił - wiec mu podziekowałem. Dlatego wydaje mi sie, że kase chciał wyrwac, a ja bym czekał na wysyłke pewnie do tej pory. Jestem tez cekawy pod jakim wczesniej nikiem na allegro działał - bo ten teraz ma nowy. Pewnie mnogo było negatywów.
                      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Ziomal
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 5841
                        • Octavia I (1U2)
                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez boozee
                        Powinniscie jemu dziekowac, ze ma czesci o ktore prosicie
                        Myślałem , że to klient nasz pan :roll:

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• boozee
                          Rider
                          • 2008
                          • 347

Zamieszczone przez rogoz
                          Czytałeś cały wątek?
                          a czytales moj?
                          Nie bierzecie faktu, ze chlopak moze miec roznego rodzaju problemy i tysiac innych spraw na glowie?Myslicie, ze jak zamowicie czesc jednego dnia to na drugi juz bedzie?Nie zawsze tak jest bo kazdemu zdarzy sie jakis pilny wyjazd,sprawa do zalatwienia lub innego rodzaju problemy i wtedy czlowiek sie gubi,

Komentarz

• piotrek_os
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8162
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

boozee, z taka adwokatura to sobie odpuść. Bo kolegi syn co ma 3,5 roku lepiej by umiał wybronic. :szeroki_usmiech Jezeli by w jednym przypadku nawalił ew. 2 ale nie w xxx....

Komentarz

• boozee
                              Rider
                              • 2008
                              • 347

Ziomal, tak zgadza sie ale my jestesmy tylko ludzmi i kazdemu zdarzaja sie bledy.

[ Dodano: Pon 02 Lut, 09 00:19 ]
                              piotrek_os, Bez ponizen kolego!

Komentarz

• Ziomal
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 5841
                                • Octavia I (1U2)
                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ziomal, tak zgadza sie ale my jestesmy tylko ludzmi i kazdemu zdarzaja sie bledy.
                                Tak , ale to nie oznacza że powinniśmy mu być wzięczni za to sprzedaje coś.

Ja kilka razy rozmawiałem z speedym i za każdym razem tranzakcja nie dochodziła do skutku , brak odzewu więc nie brnę w temat i zmieniłem dostawcę.

Tyle ode mnie w tym temacie.

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8162
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wiecie co? Nie rozumiem dlaczego tak wszyscy obarczacie Speedy'ego, zebralo sie stado ludzi i jada chlopakowi po opinii.Nie bierzecie faktu, ze chlopak moze miec roznego rodzaju problemy i tysiac innych spraw na glowie?Myslicie, ze jak zamowicie czesc jednego dnia to na drugi juz bedzie?Nie zawsze tak jest bo kazdemu zdarzy sie jakis pilny wyjazd,sprawa do zalatwienia lub innego rodzaju problemy i wtedy czlowiek sie gubi, a wtedy zaczyna sie robic afera bo obiecal a nie wyslal, a pieniadze juz przelane na konto!A zreszta wiadomo jak dziala w Polsce poczta.Czlowieku zadzwon, zapytaj sie, a nie od razu po opinii jedziesz!Powinniscie jemu dziekowac, ze ma czesci o ktore prosicie, a jak sie jakas czesc kupiona od Speedy'ego zepsuje to nie oskarzajcie go, bo nikt nie potrafi przewidziec ile uzywka wytrzyma i wtedy mozecie miec tylko i wylacznie pretensje do siebie, bo takie jest ryzyko kupna uzywek, a jak nie pasuje to w ASO napewno wam pomoga i dadza gwarancje.
                                  scyzoryk sie w kieszeni rozkłada. Człowieku poczytaj ten wątek i jeszcze jeden co kiedys był i dopiero za tą adwokature sie bierz. Chłopaki przeciez pisza, ze dzwonia itd. sam dzwoniłem i raz był na wyjeżdzie raz cos tam 3 nie odbierał.....

Komentarz

• boozee
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 347

piotrek_os, ja nie mialem z nim zadnego problemu, to co zamowilem to mam i to do Anglii, dlatego pisze o nim pozytywnie.

Komentarz

• pic2ek
                                      Rider
                                      • 2007
                                      • 624

boozee ty to chyba rodzina jestes, albo zwolennik pis-u - nikt nam nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne - cyt. Jarka. jak juz koledzy napisali czytaj cały wątek i to nie tylko ten! i oczywiście nie chciałem cię obrazić

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratoRS
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Jak macie zamiar jeden po drugim teraz jechać, to nie ma problemu. Ja wieczorem podsumuje ta dyskusje :idea:
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• pic2ek
                                          Rider
                                          • 2007
                                          • 624

a czy to podsumwoanie moze byc dla nas nie miłe? :P

[ Dodano: Pon 02 Lut, 09 14:48 ]
                                          a czy to podsumwoanie moze byc dla nas nie miłe? :P i miec jakies konsekwencje?

Komentarz

• maysee
                                            Ambiente
                                            • 2007
                                            • 146
                                            • Superb I (3U4)

Na pewno bedziemy musieli przeprosic Speediego i odszczekac wszystkie oszczerstwa.

Ja po prostu nie wierze jak mozna takie glupoty pisac:

Poczta? Ok. Problemy osobiste? Ok. W ta sobote beddzie 7 miesiecy jak czekam na przesylke. To chyba dlugo co? Ja nawet wczesniej mu proponowalem, ze doloze kase i niech kurierem wysyla. Zero odzewu. Brak dobrej woli ewidentny. I nikt tu nikomu nie jedzie po opinii. Dobra opinie nadwyrenzyl sobie sam osobiscie kolega Speedy.

Komentarz

• pic2ek
                                              Rider
                                              • 2007
                                              • 624

hahahaha przeprosić i tak wam się dziwię - ja bym do kolesia wybrał się osobiście, i na pewno nie byłoby to miłe spotkanie dla niego. Bo czekac tyle kasy na zwrot to przegięcie pały na maksa.

Komentarz

• kstefanekus
                                                Drive
                                                • 2008
                                                • 74

Ja czekam juz 4 tydzien. Dzisiaj tylko z braku czasu nie zlozylem doniesienia na policje o wyludzenie. Nie bedzie mnie chlopiec w ch(*&# robil i sciemnial kazdorazowo. Nie chce juz tego lusterka, na kasie tez mi szczegolnie nie zalezy ( nie jest to jakas ogromna kwota - 120 PLN) - liczy sie fakt - przelalem pieniadze OSZUSTOWI i robil mnie w konia prawie 4 tyg. Dosc. Parokrotnie na gg i PW proszono mnie, zebym dobral mu sie do dupy (nie wiem czy ludziom brakuje odwagi, czy to z braku czasu?), wiec tak wlasnie uczynie.

Komentarz

• djczas
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 9612

kstefanekus, ja sie zapytam tak przewrotnie co ci to da zgłoszenie na policje? ja akurtat mam same pozytywne kontakty z kolegą speedy

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

Satysfakcje i to, ze Karol zostanie wezwany na komende, gdzie zezna ze zwroci pieniazki, lub wysle towar, a sprawa zostanie umozona :diabelski_usmiech
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...