Maicroft, a za wszytka zapłacimy my wszyscy podatnicy.
SPEEDY - opinie o uzytkowniku i transakcjach z nim!
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez djczaskstefanekus, ja sie zapytam tak przewrotnie co ci to da zgłoszenie na policje? ja akurtat mam same pozytywne kontakty z kolegą speedy
[ Dodano: Pon 02 Lut, 09 19:10 ]
Zamieszczone przez MaicroftSatysfakcje i to, ze Karol zostanie wezwany na komende, gdzie zezna ze zwroci pieniazki, lub wysle towar, a sprawa zostanie umozona :diabelski_usmiech
Panowie, urywam ten wątek - niczego nie wnosi ona do forum - mam nadzieje, ze osoby które bedą szukały przed zakupem informacje o speedy maja juz obraz tego czlowieka.
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez boozeeWiecie co? Nie rozumiem dlaczego tak wszyscy obarczacie Speedy'ego, zebralo sie stado ludzi i jada chlopakowi po opinii.Nie bierzecie faktu, ze chlopak moze miec roznego rodzaju problemy i tysiac innych spraw na glowie?Myslicie, ze jak zamowicie czesc jednego dnia to na drugi juz bedzie?Nie zawsze tak jest bo kazdemu zdarzy sie jakis pilny wyjazd,sprawa do zalatwienia lub innego rodzaju problemy i wtedy czlowiek sie gubi, a wtedy zaczyna sie robic afera bo obiecal a nie wyslal, a pieniadze juz przelane na konto!A zreszta wiadomo jak dziala w Polsce poczta.Czlowieku zadzwon, zapytaj sie, a nie od razu po opinii jedziesz!Powinniscie jemu dziekowac, ze ma czesci o ktore prosicie, a jak sie jakas czesc kupiona od Speedy'ego zepsuje to nie oskarzajcie go, bo nikt nie potrafi przewidziec ile uzywka wytrzyma i wtedy mozecie miec tylko i wylacznie pretensje do siebie, bo takie jest ryzyko kupna uzywek, a jak nie pasuje to w ASO napewno wam pomoga i dadza gwarancje.
[ Dodano: Pon 02 Lut, 09 23:36 ]
Zamieszczone przez djczaskstefanekus, ja sie zapytam tak przewrotnie co ci to da zgłoszenie na policje? ja akurtat mam same pozytywne kontakty z kolegą speedy
dziwne podejście, powstrzymam sie od dalszego komentarza twojego stwierdzenia bo moze za duzo bym powiedział .
[ Dodano: Pon 02 Lut, 09 23:42 ]
Zamieszczone przez MaicroftSatysfakcje i to, ze Karol zostanie wezwany na komende, gdzie zezna ze zwroci pieniazki, lub wysle towar, a sprawa zostanie umozona :diabelski_usmiechOctavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasbrudnyhary, nie napisałem ze jesli ze mną jest OK to inni mogą być oszukiwani ja myślę że kolega Speedy naprawi swoje zobowiązania i zrekompensuje ewentualne stratySkodzinka L&K skradziona 07.08.2009 w Łodzi EL 5270T
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brudnyharymysle za jak kilka osób zgłosi to na policję to tak łatwo sie nie wykręci , chyba ze bedzie miał chody na policji ale i to moze nie pomóc jesli składający zawiadomienie bedzie uparty, u mnie w miescie toczy sie sprawa o podobnym charakterze (chodzi o wyłudzenie kasy od ludzi) i mimo że oskarzeni zobowiązali sie naprawic szkody to sedzia im nie popuscił i zaproponował dośc wysokie kary , coprawda w zawiasach ale zawsze w papierach smród pozostaje
Komentarz
-
-
ja tez juz mam dosyc. przy kupnie wielu rzeczy nie bylo poblemu u Karola fakt ze na duzo wyzsza kwote, natomiast ostatni zakup zaglowkow to porazka, glupie 120zl i od lipca nie moge sie doprosic ani zaglowkow ani pieniedzy, mial w sierpniu byc w pomorskim, prosil o to zeby mu znalezc szybe go golfa4, znalazlem, byl zero odzewu po 5 razy dziennie dzwonilem przez 2tyg.
5 razy wysylalem mu dane do wysylki, pozniej kilka razy do przelewu. obiecal do zalatwic sprawe w styczniu. nie odbiera PW.
doslownie rece opadaja przy takiej drobnostce.
Komentarz
-
-
zamówiłem u speeda pompę 11, ponieważ przez 2tyg nie doszła, dzwoniłem do niego, w końcu sam zadzwonił, że wysłał nie na ten adres (zamienił nr. mieszkania z nr.ulicy) i podobno przyszedł zwrot,
ustaliliśmy w rozmowie telefonicznej, że w takim razie ja rezygnuję z zakupu i proszę o zwrot kasy, dwa dni póżniej puka listonosz z pompą, wię przesyłki nie odebrałem , (mam do tego prawo jako konsument- pokrywam wtedy tylko koszty przesyłki)
napisałem na PW, parę razy dzwoniłem i na razie cisza, zero kontaktu, jeszcze dzisiaj spróbuję, jak się nie uda to wyślę parę oficjalnych pism.
wolę się dogadać na spokojnie
Komentarz
-
-
Próbuj, próbujmi już takie ściemy wymyśla, ze zastanawiam się czy on ma 21 czy 11 lat... Paczkę wysyłał 5 razy... a to pocztą, a to kurierem. Teraz poszła kolejna ściema, ze nie miał towaru takiego jaki bym chciał - i że znalazł na allegro (o wiele droższy) i pokrywa różnice i ktoś z allegro miał mi to wysłać... Megakombinator.
Komentarz
-
-
ok, moja (nasza) propozycja jest taka, żeby speedy wrzucił sobie w podpis link do tej dyskusji z opisem np. "opinie o moich transakcjach", wtedy każdy użytkownik forum będzie mógł wyrobić sobie zdanie na ten temat, opinie są różnego rodzaju i każdy będzie mógł sam zdecydować, czy chce coś od niego kupić czy też nie.
jednocześnie, jeśli sam speedy tego nie uczyni, to ADMINISTRACJA mu ten link zamontuje, tak jak stało się w przypadku kolegi sprzedającego sprężarki, co do których pojawiły się wątpliwości.
co do pretensji do speedy'ego - nie mamy możliwości ani weryfikować tego ani nie czujemy się "władni", żeby go osądzać, niestety jeżeli chodzi o całe OCP to w dużej mierze działalność osób tutaj handlujących opiera się na zaufaniu i wierze w dobrą wolę obu stron.
bardzo mi przykro z tego powodu, że pojawiają się czasem bardzo poważne oskarżenia, dotyczące nie tylko speedy'ego.
informujmy się nawzajem, pytajmy o opinię, nie wiem co jeszcze można zrobić :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanie wiem co jeszcze można zrobić :roll:ops: po prostu to trochę przykro że takie sytuacje maja miejsce. jesteśmy dużym rozpoznawalnym klubem i myślę że tak nie powinno być i trzeba coś z tym zrobić...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123taki system oceniania sprzedających jak na allegro?
Sprawa wydaję mi się dość prosta, wysyłki trzeba organizować za pobraniem i tyle.
Osoba z OCP to osoba zupełnie "obca" więc żadnego zaufania a napewno ograniczone.
Jak ktoś chce zaryzykować to prosze ... oczywiście nie każdy będzie kręcił lody, ale przynajmniej zaoszczędzimy takich dyskusji...Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
Komentarz