SPEEDY - opinie o uzytkowniku i transakcjach z nim!

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • djczas
    RS
    • 2005
    • 9612

Maicroft, a za wszytka zapłacimy my wszyscy podatnicy.

Komentarz

• kstefanekus
      Drive
      • 2008
      • 74

Zamieszczone przez djczas
      kstefanekus, ja sie zapytam tak przewrotnie co ci to da zgłoszenie na policje? ja akurtat mam same pozytywne kontakty z kolegą speedy
      No to pozazdroscic. Ja i pare osob, ktore zglosily sie do mnie nie maja pozytywnych kontaktów z Karolem. Ba wlasnie wogole nie ma kontaktu .....i pieniedzy!

[ Dodano: Pon 02 Lut, 09 19:10 ]
      Zamieszczone przez Maicroft
      Satysfakcje i to, ze Karol zostanie wezwany na komende, gdzie zezna ze zwroci pieniazki, lub wysle towar, a sprawa zostanie umozona :diabelski_usmiech
      Możliwe, ale zastanowi się 100 razy następnym razem nim zrobi kogoś w konia.

Panowie, urywam ten wątek - niczego nie wnosi ona do forum - mam nadzieje, ze osoby które bedą szukały przed zakupem informacje o speedy maja juz obraz tego czlowieka.

pozdrawiam

Komentarz

• brudnyhary
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 616

Zamieszczone przez boozee
        Wiecie co? Nie rozumiem dlaczego tak wszyscy obarczacie Speedy'ego, zebralo sie stado ludzi i jada chlopakowi po opinii.Nie bierzecie faktu, ze chlopak moze miec roznego rodzaju problemy i tysiac innych spraw na glowie?Myslicie, ze jak zamowicie czesc jednego dnia to na drugi juz bedzie?Nie zawsze tak jest bo kazdemu zdarzy sie jakis pilny wyjazd,sprawa do zalatwienia lub innego rodzaju problemy i wtedy czlowiek sie gubi, a wtedy zaczyna sie robic afera bo obiecal a nie wyslal, a pieniadze juz przelane na konto!A zreszta wiadomo jak dziala w Polsce poczta.Czlowieku zadzwon, zapytaj sie, a nie od razu po opinii jedziesz!Powinniscie jemu dziekowac, ze ma czesci o ktore prosicie, a jak sie jakas czesc kupiona od Speedy'ego zepsuje to nie oskarzajcie go, bo nikt nie potrafi przewidziec ile uzywka wytrzyma i wtedy mozecie miec tylko i wylacznie pretensje do siebie, bo takie jest ryzyko kupna uzywek, a jak nie pasuje to w ASO napewno wam pomoga i dadza gwarancje.
        sorry ale jesli nie znasz spraw do konca to sie nie odzywaj , bo ludzie nie pomawiają Speedego tylko piszą o konkretnych faktach i nikomu nie wciśniesz kitu ze paczka idzie poczta kilka miesięcy. moze powinnismy go jeszcze po d......e całowac za to ze robi ludzi w konia.

[ Dodano: Pon 02 Lut, 09 23:36 ]
        kstefanekus, ja sie zapytam tak przewrotnie co ci to da zgłoszenie na policje? ja akurtat mam same pozytywne kontakty z kolegą speedy
        to znaczy ze skoro ty nie zostałes oszukany to inni mogą być przez niego oszukiwani ?
        dziwne podejście, powstrzymam sie od dalszego komentarza twojego stwierdzenia bo moze za duzo bym powiedział .

[ Dodano: Pon 02 Lut, 09 23:42 ]
        Zamieszczone przez Maicroft
        Satysfakcje i to, ze Karol zostanie wezwany na komende, gdzie zezna ze zwroci pieniazki, lub wysle towar, a sprawa zostanie umozona :diabelski_usmiech
        mysle za jak kilka osób zgłosi to na policję to tak łatwo sie nie wykręci , chyba ze bedzie miał chody na policji ale i to moze nie pomóc jesli składający zawiadomienie bedzie uparty, u mnie w miescie toczy sie sprawa o podobnym charakterze (chodzi o wyłudzenie kasy od ludzi) i mimo że oskarzeni zobowiązali sie naprawic szkody to sedzia im nie popuscił i zaproponował dośc wysokie kary , coprawda w zawiasach ale zawsze w papierach smród pozostaje
        Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

brudnyhary, nie napisałem ze jesli ze mną jest OK to inni mogą być oszukiwani ja myślę że kolega Speedy naprawi swoje zobowiązania i zrekompensuje ewentualne straty

Komentarz

• bogdan66
            Classic
            S_OCP Member
            • 2007
            • 29

brudnyhary, nie napisałem ze jesli ze mną jest OK to inni mogą być oszukiwani ja myślę że kolega Speedy naprawi swoje zobowiązania i zrekompensuje ewentualne straty
            Tylko ciekawe kiedy (najprawdopodobnie nigdy) u mnie naprawia już prawie dwa lata :twisted:
            Skodzinka L&K skradziona 07.08.2009 w Łodzi EL 5270T

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

nie wypowiadam się co komu jest winien tylko ze ja z nim zawsze nie miałem większych problemów i myślę ze nie będę miał a to ze mam nadzieje ze to wyprostuje to już temat na osobna dyskusje

Komentarz

• Andrev3
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 6116

ja równiez nie miałem z kolegą Karolem żadnych problemów, wszystko było ok, choć rochę smuci fakt niezadowolonych kloentów wśród OCP, ale można mieć nadzieję że będzie tylko lepiej
                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Zamieszczone przez brudnyhary
                  mysle za jak kilka osób zgłosi to na policję to tak łatwo sie nie wykręci , chyba ze bedzie miał chody na policji ale i to moze nie pomóc jesli składający zawiadomienie bedzie uparty, u mnie w miescie toczy sie sprawa o podobnym charakterze (chodzi o wyłudzenie kasy od ludzi) i mimo że oskarzeni zobowiązali sie naprawic szkody to sedzia im nie popuscił i zaproponował dośc wysokie kary , coprawda w zawiasach ale zawsze w papierach smród pozostaje
                  Uwierz mi ze nic mu nie bedzie. Zostaje wezwany na przesluchanie, tam zezna on, ktos z jego rodziny, ze oczywiscie zwroci pieniazki itd i sprawa zostaje umozona, bo oskarzony idzie na wspolprace. A do sprawy sadowej to daleka droga, do tego ile wynosi najwieksza Wasza wtopa?? 200zl, to jest niska szkodliwosc spoleczna czynu
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• kstefanekus
                    Drive
                    • 2008
                    • 74

Maicroft, kolego - bez urazy, ale po twoim poscie wnioskuje, ze w PL powinno sie karac tych co kradna skody, VW i mercedesy. A tych co zaporożce i maluchy - juz nie, bo do 200 PLN. Wiem jakie jest prawo... ale czy oznacza to, ze mamy pobłażać takim występkom ? Paranoja...

Komentarz

• eX
                      Elegance
                      • 2006
                      • 980

ja tez juz mam dosyc. przy kupnie wielu rzeczy nie bylo poblemu u Karola fakt ze na duzo wyzsza kwote, natomiast ostatni zakup zaglowkow to porazka, glupie 120zl i od lipca nie moge sie doprosic ani zaglowkow ani pieniedzy, mial w sierpniu byc w pomorskim, prosil o to zeby mu znalezc szybe go golfa4, znalazlem, byl zero odzewu po 5 razy dziennie dzwonilem przez 2tyg.

5 razy wysylalem mu dane do wysylki, pozniej kilka razy do przelewu. obiecal do zalatwic sprawe w styczniu. nie odbiera PW.

doslownie rece opadaja przy takiej drobnostce.

Komentarz

• cybant
                        Drive
                        • 2008
                        • 89

ja czekam na zwrot 1525zł

Komentarz

• kstefanekus
                          Drive
                          • 2008
                          • 74

Maicroft, teraz rozumiesz nasza determinacje? nadal uważasz, ze robimy z igły widły ? ;/

Komentarz

• Ziomal
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 5841
                            • Octavia I (1U2)
                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez cybant
                            :shock:
                            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• cybant
                              Drive
                              • 2008
                              • 89

zamówiłem u speeda pompę 11, ponieważ przez 2tyg nie doszła, dzwoniłem do niego, w końcu sam zadzwonił, że wysłał nie na ten adres (zamienił nr. mieszkania z nr.ulicy) i podobno przyszedł zwrot,
                              ustaliliśmy w rozmowie telefonicznej, że w takim razie ja rezygnuję z zakupu i proszę o zwrot kasy, dwa dni póżniej puka listonosz z pompą, wię przesyłki nie odebrałem , (mam do tego prawo jako konsument- pokrywam wtedy tylko koszty przesyłki)
                              napisałem na PW, parę razy dzwoniłem i na razie cisza, zero kontaktu, jeszcze dzisiaj spróbuję, jak się nie uda to wyślę parę oficjalnych pism.
                              wolę się dogadać na spokojnie

Komentarz

• kstefanekus
                                Drive
                                • 2008
                                • 74

Próbuj, próbuj mi już takie ściemy wymyśla, ze zastanawiam się czy on ma 21 czy 11 lat... Paczkę wysyłał 5 razy... a to pocztą, a to kurierem. Teraz poszła kolejna ściema, ze nie miał towaru takiego jaki bym chciał - i że znalazł na allegro (o wiele droższy) i pokrywa różnice i ktoś z allegro miał mi to wysłać... Megakombinator.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Zamieszczone przez cybant
                                  Zamieszczone przez kstefanekus
                                  Maicroft, teraz rozumiesz nasza determinacje? nadal uważasz, ze robimy z igły widły ? ;/
                                  No to na co czekacie. Kazdy ma adres do Karola, sa tu tez osoby pokrzywdzone z okolicy - nie widze problemu
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• momo05
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 395

a mowilem jaet na moim niezadawac sie :diabelski_usmiech
                                    .................................................. ..............
                                    O SERCE SZKODNIKA dba
                                    Perfect Serwis DobryGrześWawa

.................................................. ..............

Komentarz

• tomekjmopl
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1187
                                      • Opel
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

No to na co czekacie. Kazdy ma adres do Karola, sa tu tez osoby pokrzywdzone z okolicy - nie widze problemu
                                      Hehe - tylko jest problem - nawet nie można mu zrobić z auta za karę cabrio, bo już takowe ma :P - może szyberdach w podłodze? Ot taka luźna propozycja :?

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

ok, moja (nasza) propozycja jest taka, żeby speedy wrzucił sobie w podpis link do tej dyskusji z opisem np. "opinie o moich transakcjach", wtedy każdy użytkownik forum będzie mógł wyrobić sobie zdanie na ten temat, opinie są różnego rodzaju i każdy będzie mógł sam zdecydować, czy chce coś od niego kupić czy też nie.
                                        jednocześnie, jeśli sam speedy tego nie uczyni, to ADMINISTRACJA mu ten link zamontuje, tak jak stało się w przypadku kolegi sprzedającego sprężarki, co do których pojawiły się wątpliwości.

co do pretensji do speedy'ego - nie mamy możliwości ani weryfikować tego ani nie czujemy się "władni", żeby go osądzać, niestety jeżeli chodzi o całe OCP to w dużej mierze działalność osób tutaj handlujących opiera się na zaufaniu i wierze w dobrą wolę obu stron.
                                        bardzo mi przykro z tego powodu, że pojawiają się czasem bardzo poważne oskarżenia, dotyczące nie tylko speedy'ego.
                                        informujmy się nawzajem, pytajmy o opinię, nie wiem co jeszcze można zrobić :roll:
                                        saport techniczny baj DGW
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm
                                        no i nie ma :-)

Komentarz

• Maru 123
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4660

Zamieszczone przez szkoda
                                          nie wiem co jeszcze można zrobić :roll:
                                          szkoda, a dałoby się zrobic taki system oceniania sprzedających jak na allegro? nie wiem jak to zorganizować bo właściwie każdy może coś sprzedać np zaślepkę do bagażnika za 5 zł... No ale myślę że to by pomogło.. albo założyć jakiś temat w nagłówku giełdy w którym ludzie mogliby sie wypowiadać na temat ludzi u których kupili- czy byli zadowoleni czy nie itd. po prostu takie wystawianie komentarzy... :roll: no już sam nie wiem ops: po prostu to trochę przykro że takie sytuacje maja miejsce. jesteśmy dużym rozpoznawalnym klubem i myślę że tak nie powinno być i trzeba coś z tym zrobić...
                                          1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• zurcio
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2046

Zamieszczone przez Maru 123
                                            taki system oceniania sprzedających jak na allegro?
                                            już kiedyś była dyskusja o czymś takim ...

Sprawa wydaję mi się dość prosta, wysyłki trzeba organizować za pobraniem i tyle.
                                            Osoba z OCP to osoba zupełnie "obca" więc żadnego zaufania a napewno ograniczone.
                                            Jak ktoś chce zaryzykować to prosze ... oczywiście nie każdy będzie kręcił lody, ale przynajmniej zaoszczędzimy takich dyskusji...
                                            Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Maru 123
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 4660

Zamieszczone przez zurcio
                                              już kiedyś była dyskusja o czymś takim ...
                                              sorry nie wiedziałem ops: nie śledziłem wątku od początku ops:

ja zawsze biorę za pobraniem i nie ma problemów...
                                              1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• cybant
                                                Drive
                                                • 2008
                                                • 89

Panowie, by policja się tym zajęła to trzeba dużo materiałów, natomiast urząd skarbowy dość szybko reaguje na informacje o kimś kto handluje i nie płaci podatków, i tu już nie ma rozmowy, że się zobowiąże oddać kasę,
                                                tylko konsekwencje finansowe i karne będą "odczuwalne"

Komentarz

• maysee
                                                  Ambiente
                                                  • 2007
                                                  • 146
                                                  • Superb I (3U4)

Zamieszczone przez zurcio

Sprawa wydaję mi się dość prosta, wysyłki trzeba organizować za pobraniem i tyle.

A jak ktos mieszka za granica? To jak za pobraniem? Moze kolega wyjasni blizej?

Komentarz

• djczas
                                                    RS
                                                    • 2005
                                                    • 9612

maysee, tak samo jak w polsce tyle że za pomocą firmy kurierskiej

Komentarz

Pracuję...