SPEEDY - opinie o uzytkowniku i transakcjach z nim!

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8162
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pozyjemy zobaczymy jak speedycabrio na allegro zabłyśnie - tam sie raczej nie beda cackac tylko zgloszą gdzie trzeba.....i tyle mam w tym temacie do powiedzenia. Jakbym przez allegro u niego zamawiał te lusterka to juz by miał o de mnie "negatywa"
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

Zamieszczone przez maysee
      A jak ktos mieszka za granica? To jak za pobraniem? Moze kolega wyjasni blizej?
      Zamieszczone przez djczas
      maysee, tak samo jak w polsce tyle że za pomocą firmy kurierskiej
      proste :idea:
      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• brudnyhary
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 616

Zamieszczone przez szkoda
        ok, moja (nasza) propozycja jest taka, żeby speedy wrzucił sobie w podpis link do tej dyskusji z opisem np. "opinie o moich transakcjach", wtedy każdy użytkownik forum będzie mógł wyrobić sobie zdanie na ten temat, opinie są różnego rodzaju i każdy będzie mógł sam zdecydować, czy chce coś od niego kupić czy też nie.
        jednocześnie, jeśli sam speedy tego nie uczyni, to ADMINISTRACJA mu ten link zamontuje, tak jak stało się w przypadku kolegi sprzedającego sprężarki, co do których pojawiły się wątpliwości.

myślę że to jest bardzo dobra propozycja
        Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów

Komentarz

• momo05
          Rider
          • 2008
          • 395

proponuje w takich przypadkach aby aministrator dbajac o dobro OCp usuwal konta takich osobnikow i tyle nawalic mozna powiedzmy 1 / 2 cos sie moglo stac ale i tak trzeba to uzasadnic wyjasnic i jakos zrefundowac jesli cos sie cylkicznie dzieje won z OCp
          .................................................. ..............
          O SERCE SZKODNIKA dba
          Perfect Serwis DobryGrześWawa

Komentarz

• zurcio
            RS
            • 2008
            • 2046

Zamieszczone przez momo05
            proponuje w takich przypadkach aby aministrator dbajac o dobro OCp usuwal konta takich osobnikow i tyle nawalic mozna powiedzmy 1 / 2 cos sie moglo stac ale i tak trzeba to uzasadnic wyjasnic i jakos zrefundowac jesli cos sie cylkicznie dzieje won z OCp
            wsumie nie jestem tu stroną, ale ...
            momo05 nie zapominaj o osobach które jednak mają pozytywne zdanie o w/w userze.
            Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• momo05
              Rider
              • 2008
              • 395

zgadza sie pamietam ale jak by to bylo np z 10 ludzi 9 zadowolonych 1 nie to nawet bym nic nie mowil ale tu jest masa ludzi gdzie gosc nabija w butle i nic z tego sobie nie robi ma to gdzies tych pozytywnych nie wiem jak wybiea losowo ? albo mieli fart ? nie wiem jak pisalem wczesniej ja bym takich usowal niech nabija w butle na alleegro tam choc bedzie ponosil konsekfencje
              O SERCE SZKODNIKA dba

Komentarz

• rrysio
                Rider
                S_OCP Member
                • 2007
                • 493

Chyba dołączyłem do grona ludzi wy...nych przez kolegę speedy'iego

Sprawa mojego zakupu ciągnie się od lipca zeszłego roku ale nie to jest problemem bo na czasie w sumie mi aż tak bardzo nie zależało. Problem powstał w grudniu - wtedy to w końcu spotkaliśmy się (z mojej inicjatywy - podjechałem do Katowic), żeby zfinalizować zakup podłokietnika. No więc spotkaliśmy się, miło sobie pogawędziliśmy (to może uśpiło moją czujność ) no i przystąpiliśmy do handlu. Dostałem jumbo-boxa i od razu kolega speedy "uczciwie" :shock: wtedy powiedział, że "zapomniał" zabrać do niego tylnych kratek powietrza. Ale mówił, że to nie problem bo leżą w garażu i na następny dzień mi je wyśle paczką. No a ja uspokojony pogawędką i spotkaniem w cztery oczy (pomyślałem sobie, że łatwiej jest wy...ać kogoś, kogo się nie widziało), poza tym w końcu obaj jesteśmy członkami OCP itp itd - zrobiłem błąd: zapłaciłem całość kwoty za jumbo-boxa.

A resztę możecie już sobie opowiedzieć czytając poprzednie posty - od grudnia kratek ni hu hu... No i już nie sądzę, że je dostanę bo kolega speedy rozwinął przede mną pełnię swojego "czaru" Nie odbiera ode mnie telefonu, na początku udawało mi się dodzwonić tylko jeżeli ukrywałem numer lub dzwoniłem z innego telefonu Jak już dał się "zrobić w ciula" i odebrał telefon ode mnie to też klasyka: "już właśnie jadę do ASO", "w poniedziałek już na stówę paczka będzie u Ciebie" itp itd.

Tak więc to co mówił Ziomal:
                Zamieszczone przez Ziomal
                Wielką różnicę odgrywa sprawa ,czy tranzakcja była tzw: face to face :wink:
                niestety nie jest prawdą - nie ma to żadnego znaczenia dla kolegi speedy'ego (dla mnie niestety miało ).

Zamieszczone przez zurcio
                Osoba z OCP to osoba zupełnie "obca" więc żadnego zaufania a napewno ograniczone.
                Nie mówcie, że to normalne że każdego człowieka z którym robicie biznes należy "z góry" traktować jak złodzieja. Zrobiłem już grubo ponad setkę interesów przez internet i przypadek "człowieka, którego słowo nie znaczy kompletnie NIC" (czytaj speedy ) trafił mi się dopiero raz, więc nie jest do końca tak

Pozdrawiam wszystkich i życzę uczciwych kontrahentów.

Aha - te kratki kosztują ok. 150-170 zł i tyle jestem w plecy. Na allegro używek nie widziałem, gdyby ktoś je gdzieś widział to proszę o info (ale uprzedzam - zażyczę sobie przesyłki za pobraniem :szeroki_usmiech :P)

Komentarz

• zurcio
                  RS
                  • 2008
                  • 2046

Zamieszczone przez rrysio
                  Zrobiłem już grubo ponad setkę interesów przez internet i przypadek "człowieka, którego słowo nie znaczy kompletnie NIC" (czytaj speedy ) trafił mi się dopiero raz, więc nie jest do końca tak
                  Interesy robię prawie już od 10 lat i jest ich tysiące a nie setki i powiem tylko tyle...
                  Wolę czasem handlować z ludźmi przez internet niż face to face

Ale oczywiście nie szufladkuje a każdy ma własny rozum ...

Komentarz

• momo05
                    Rider
                    • 2008
                    • 395

oczym wy mowicie o handlu i ilosci przeprowadzonych interesow

sprawa prosta facet robi ludzi w butle wstyd mi ze ktostaki firmuje sie znakiem OCp

ryysio napisal wyraznie gosc potrafi naciac nawet w oczy nie tylko wirtualnie

dla mnie sprawa prosta eliminowal bm naciagaczy nie tylko z OCp ale zewszad to jedyna kara dla takich ludzi
                    zawsze beda naciagac
                    wystarczy zerknac nawet na allegro firma dziala np 3 tyg pieknie sie wywiazuje dla zyskania pozytywnych opinji a potem wysadza ludzi w kosmos na sektki zlotych

dla mnie proste eliminacja i tyle

jak administrator dba o imieOcp i ma wplyw kto na nim jest powinien z tym zrobic raz na zawsze czystkie
                    O SERCE SZKODNIKA dba

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez momo05
                      jak administrator dba o imieOcp i ma wplyw kto na nim jest powinien z tym zrobic raz na zawsze czystkie
                      dżizasss, no 100x to samo :x
                      a tak szczerze mówiąc to po przeczytaniu tego topiku chyba raczej nie zdecydowalbym się na takie biznesy, gdzie jest tylu niezadowolonych, więc może przynajmniej nie będzie ich przybywać...
                      saport techniczny baj DGW
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm
                      no i nie ma :-)

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

saport techniczny baj DGW
                        była BKD+DSG '05 120kkm