greszczyn, ciii to tajemnica
Życie jest okrutne dla... OCP za kołnierz nie wylewa.
Zwiń
X
-
Off topic , to o wszystkim . Byle byśmy , za bardzo się nie rozkręcili , bo ban-ana mozna dostać uchar .... To wybory kiedy będą ?
No ni ...iieeee , żartowałem z tymi wyborami , bo temat stary , odgrzewam powyborczego pażdziernikowego kotleta .
No nie wiem ...... ? Oglądał ktoś w tvn "super-turbo " , prog. o najgorszych kierowcach w Wielkiej Brytanii , jakieś komentarze . . . . .?
Komentarz
-
-
Lech i Harnaś pojechali do Zywca polowac na Żubry...Będzie sie działo....
Piątek wiec panowie grzechem jest siedziec tak na sucho :-) ZdRóWko OCP-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Tylko ja nie wiem czemu oni mowia o Chorzowie, przeciez te targi z tego co widze na zdjeciach odbywaja sie w Katowicach niedaleko TVP.
Zawalila sie chyba najwieksza hala. Obok stoi nowa wybudowana jakies 5-6lat temu i predzej bym powiedzial, ze ona sie rozwali niz ta starsza. Pamietam jak ta nowa wystawili i przyszla odwilz, staly wiadra i lapali wode z dachu.
Nie zmienia to faktu, ze szkoda ludzi na te wystawy przyjezdzaja ludzie z calej Polski.
Komentarz
-
-
Tragedia jest straszna, ale jak patrze co wyprawiają PiSiaki, to mnie cos trafia. Przypominaja mi sie najgorsze czasy i najbardziej prymitywne praktyki wladzy ludowej - jak I-szy Sekretarz jechal na miejsce jakiegos "medialnego" wypadku i nadzorowal całą akcje - jakby sie qwa na tym znał...
Do tego te gesty z przynawaniem milionow dla ofiar + renty specjalne + juz jutro ZUS bedzie w trybie pilnym wyplacal rodzinom zasilki pogrzebowe.
I te wszystkie decyzje juz w kilka godzin po wypadku.
No prosze - czyli teraz PiSiaki decyduja kto jest obywatelem kategorii A, a kto kategorii B. Przypomne, ze Ci ludzie nie wlaczyli o wolnosc ojczyzny, albo nawet nie zgineli w pracy, tylko podczas ogladania golebii, na tragach. Poszli tam w wiekszosci dla hobby i wlasnej przyjmenosci.
Oczywiscie to nie umniejsza tragedii i nie powoduje, ze im mniej wspolczuje, ale jednak nie rozumiem czym taka tragedia rozni sie np. od karambolu na drodze czy innych tragicznych wypadkow. Czy wtedy rodziny ofiar, tez sa tak traktowane? NIE!
Wyplata zasilku pogrzebowego to psi obowiazek ZUS i wyplaca sie z reguly jeszcze przed pogrzebem, wiec nie wiem skad ten pospiech.
Ofiary i ich rodziny maja ubezpieczenie ZUS, wiec rowniez ewentualne renty. Mogli sie tez ubezpieczyc indywidualne - kazdy ma taka mozliwosc.
Jak zakonczy sie dochodzenie i bedzie wskazany winny, to moga wystapic z powodztwa cywilnego i walczyc o odszkodowanie.
Poza tym to nie byl kataklizm, ze nagle ktos zostal bez srodkow do zycia, bez zywnosci, wody, itd., ze nagle trzeba zbierac srodki, zeby ci ludzie mogli przezyc. Nie, to byl wypadek.
Acha i ta zalosna propaganda sukcesu - wzorowa akcja, super policja, straz, wszyscy super! No jasne, w koncu PiS rzadzi MSWiA, to wszystko przeciez chodzi jak w zegarku...
Do tego jeszcze ten sygnal, ze od teraz wezmiemy sie za dupe wlascicielom marketow. Jest dobry pretekst...
Normalnie PRL mi sie przypomina w kazdym slowie, w kazdym gescie... :evil:
I to wszystko wyrachowana gra pod publiczke tych dwoch kurdupli, ktorzy zamierzaja rozpisac wybory za kilka tygodni.
Mam nadzieje, ze ludzie to jednak widzą i wskazą im nalezne im miejsce w szeregu...
Przepraszam - musialem to napisac.
Oby ranni jak najszybciej wrocili do zdrowia, a rodziny ofiar jak najszybciej odnalazly sily, by dalej zyc. Straszna sprawa...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Acha i ta zalosna propaganda sukcesu - wzorowa akcja, super policja, straz, wszyscy super!
( i moge za to zdanie nawt dostac bana)
a policja po raz pierwszy według mnie stanela na wysokosci zadania
i zauwazyli ze nie tylko sa po to by karac kierowcow
a co do reszty to zgadzam sie z kol. MiKruS, emSZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez howard7nie wiem czy zalosna ale akorat ci ludzie robili co mogli
( i moge za to zdanie nawt dostac bana)
a policja po raz pierwszy według mnie stanela na wysokosci zadania
i zauwazyli ze nie tylko sa po to by karac kierowcow
Chodzi mi o to, ze czyjes poswiecenie i ciezka praca jest tak prymitywnie wykorzystywana do wlasnych, politycznych celów.
Podobal mi sie zreszta prezydent na konferencji - prychal, chrychal, sapał - pełna klasa. Czekalem kiedy zacznie bekać i pierdzieć... :evil:
BTW: Nie wiem o co Ci chodzi z tym banem. :roll:
[ Dodano: Pon Sty 30, 2006 12:31 am ]
Jeszcze teraz czytam, ze ma byc pogrzeb panstwowy ofiar. Wymiekam - chlopcy urzadzili sobie cyrk z czyjejs tragedii. Trafila im sie okazja lansu i wyciskaja ją jak cytrynke. :x :x :evil: :evil: :x :x
Gnojki.TDI 205PS
Komentarz
-
Komentarz