oj ciężko, cięzko. Gardło mnie nap...la i jakaś grypa bierze. I co ja mogę? :? Zimne złote odpada.
Życie jest okrutne dla... OCP za kołnierz nie wylewa.
Zwiń
X
-
Uwierz mi, że czekam na tą chwilę z niecierpliwością... Mam nadzieję, że lekarz pozwoli mi na to już w ten piątek.Zamieszczone przez LuckymenAgamek12, napij się normalnego piwa to poczujesz różnicę
Tym bardziej, że już umówiłem się z kuzynem na spotkanie na którym umówiliśmy się, że "chlamy aż się nie poznamy". :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
starzejesz się chłopie :diabelski_usmiechZamieszczone przez eaglemirekDobrze że dodałeś "zimne" bo ...Zamieszczone przez Agamek12że np. na anginę najlepsze są zimne lody
:szeroki_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiechILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Niech Tobie ze trzy recepty od razu wypisze :szeroki_usmiechZamieszczone przez Agamek12Mam nadzieję, że lekarz pozwoli mi na to już w ten piątek.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Wracając do tematu piw :wink: Jakoś przeoczyłem ten wątek
ops: Mnie najbardziej odpowiadają: Warmińskie Rewolucje, Witbier z browaru Kormoran oraz Bojan Strażackie... Piątek, piąteczek, piątunio idealnie :wink: Jak ktoś ma jakieś dobre piwo do polecenia to chętnie spróbuję :wink: Zapomniałem o złotym i białym Komesie....
Pozdrawiam
Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
Mercedes W210 290 Turbodiesel
Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25
Komentarz
-
-
A ja odkąd pijam różne pszeniczne, białe, niefiltrowane, niepasteryzowane - po zakupie zwykłego Tyskiego ledwo je przełknąłem. :?
Zauważyłem, że nawet kultowy niegdyś Żywiec to ...... :roll: Jedynie ze zwykłych przemysłowych Żubr jeszcze się jakoś broni i Tyskie klasyczne.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Też to zauważyłem, ''wali'' blachą ( ja tylko puszka bo mniej z nią kłopotu, a i na złomie potem pare gr wpada ) jakiś smak sikowaty, kiedyś to było dobre piwo dzis jakieś szczyny... nie wiem czy to rzeczywiście jak plotki głoszą ważą piwo na enzymach a nie tradycyjnie czy cos ale piwo sie popsuło.Zamieszczone przez ruwadopo zakupie zwykłego Tyskiego ledwo je przełknąłem
Jakoś broni sie smakiem jeszcze Kasztelan... a że w Lidlu w dobrej cenie czasem 0.66L więc na zdrowieZamieszczone przez ruwadoZauważyłem, że nawet kultowy niegdyś Żywiec to ...... Jedynie ze zwykłych przemysłowych Żubr jeszcze się jakoś broni i Tyskie klasyczne.
Komentarz
-
-
ruwado, wreszcie ktoś to powiedział
Przy tradycyjnej metodzie warzenia też korzysta się z enzymów bo to własnie enzymy ze słodu rozkładają skrobię na cukry (w zależności od temperatury i jaki enzym w niej działa - na cukry fermentowalne i niefermentowalne).Zamieszczone przez gusiak11nie wiem czy to rzeczywiście jak plotki głoszą ważą piwo na enzymach a nie tradycyjnie czy cos ale piwo sie popsuło.
Koncernowe piwa są za to warzone w taki sposób żeby smakowały wszystkim czyli były bardzo wodniste no i oczywiście mało chmielu. Często też podnosi się temperaturę fermentacji po to żeby drożdże zrobiły robotę szybciej co powoduje powstawanie alkoholi wyższych (fuzli jak dobrze pamiętam) co powoduje większego kaca. Wszystkie te piwa praktycznie smakują tak samo bo są to wodniste lagery. Generalnie chodzi o to żeby użyć jak najmniej składników i z tego uzyskać jak najwięcej alkoholu.
Komentarz
-
Komentarz