marekzu, spoko wykonanie ale ta cena w euro zabija :szeroki_usmiech
sprzedaż zasłonek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marekzuZamieszczone przez skemenhsZasłonka może lekko się falować. Spowodowane jest to tym ,że zasłonka nie stoi pionowo lecz pod kątem, duża powierzchnia okna też nie pomaga. Teraz pomyślcie jak zrobić w jednym kawałku na tył. Byłby to flak.
A tutaj SKODA
http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=KAME....c0.m270.l1313Sprzedaż zasłonek dedykowanych do skody, volkswagena i busów www.autozaslonki.com - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39811 . Gięcie drutu CNC - www.gieciedrutu.com.pl
Komentarz
-
-
Cena jest zaporowa gdyż ramka wyginana jest w płaszczyźnie 3d a następnie siatka jest nakładana maszynowo i ogumowana. Nie możliwe do wykonania w naszych warunkach.Sprzedaż zasłonek dedykowanych do skody, volkswagena i busów www.autozaslonki.com - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39811 . Gięcie drutu CNC - www.gieciedrutu.com.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skemenhsCena jest zaporowa gdyż ramka wyginana jest w płaszczyźnie 3d a następnie siatka jest nakładana maszynowo i ogumowana. Nie możliwe do wykonania w naszych warunkach.
[ Dodano: Pon 08 Lis, 10 20:28 ]
Stosując na środku jeden pręcik usztywniamy mamy większą widoczność i jest jeden element oczywiście można też użyć przeźroczystego tworzywa poliwęglan polipropylen poli... poli...
wówczas praktycznie będzie nie widoczny :ideia:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DAREKGDAZamieszczone przez skemenhsCena jest zaporowa gdyż ramka wyginana jest w płaszczyźnie 3d a następnie siatka jest nakładana maszynowo i ogumowana. Nie możliwe do wykonania w naszych warunkach.
Stosując na środku jeden pręcik usztywniamy mamy większą widoczność i jest jeden element oczywiście można też użyć przeźroczystego tworzywa poliwęglan polipropylen poli... poli...
Nie to żebym się znał ale jeżeli to takie proste to nic prostrzego. Robić , produkować sprzedawać. Czysty biznes. no i oczywiście aby cena była niska. A tak na marginesie - nie jest to takie proste. Jeżeli byłoby to takie łatwe zrobilibyśmy to.Sprzedaż zasłonek dedykowanych do skody, volkswagena i busów www.autozaslonki.com - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39811 . Gięcie drutu CNC - www.gieciedrutu.com.pl
Komentarz
-
-
Wypowiem się jako użytkownik tych zasłonek na tylnej klapie składających się z dwóch elementów.
Jeżdżę tak już z 2 tygodnie. NIGDY nie miałem z tym łączeniem przez środek szyby najmniejszego problemu, czy we dnie czy w nocy. Moja uwaga nigdy samoczynnie nie skupiła się na tym łączeniu zamiast na samochodzie za mną, czy też ścianą przy parkowaniu. Ani patrząc przez lusterko, ani spoglądając przez ramię.
Teraz nawet nie zwracam uwagi że w tym miejscu jest coś co mogłoby przeszkadzać, przywykłem zupełnie.
Do tego to jest jakiś 1 cm szyby - to nie zasłania świata za autem
Do tego mile się zaskoczyłem jazdą w nocy z tymi zasłonkami - w ogóle nie trzeba przestawiać lusterka na nocny tryb - widać światła jaśniej niż w przyciemnionym lusterku ale jest to wygodniejsze bo widać też wyraźniej same auta.
Tryb nocny obecnie to chyba tylko jak ktoś z tyłu włączy długie
Naprawdę - cena do przełknięcia, drobniutkie niedociągnięcia (falowanie materiału czy minimalne prześwity na krawędziach) absolutnie nie przeszkadzają w użytkowaniu.
Sumując - kupił bym ponownie gdybym miał zastosowanie - ale można tylko jeden komplet na auto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skemenhsZamieszczone przez DAREKGDAZamieszczone przez skemenhsCena jest zaporowa gdyż ramka wyginana jest w płaszczyźnie 3d a następnie siatka jest nakładana maszynowo i ogumowana. Nie możliwe do wykonania w naszych warunkach.
Nie to żebym się znał ale jeżeli to takie proste to nic prostrzego. Robić , produkować sprzedawać. Czysty biznes. no i oczywiście aby cena była niska. A tak na marginesie - nie jest to takie proste. Jeżeli byłoby to takie łatwe zrobilibyśmy to.
[ Dodano: Pon 08 Lis, 10 21:07 ]
soszek81 jak z odparowywaniem szyb boki i tył :?:
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zasłonki dotarły, na pierwszy rzut oka wyglądają bardzo fajnie. Za montaż wezmę się dopiero wieczorem i wtedy zdam dokładniejszą relację. Mam tylko pytanie o uchwyty. W paczce znajduje się ich 10 sztuk: 4 wygięte podwójnie pod kątem prostym, 4 dłuższe w kształcie litery U i 2 krótsze w kształcie litery U. Wg instrukcji te w kształcie U służą do montażu w tylnych drzwiach, te pod kątem prostym do montażu na tylnej klapie. A jak się montuje zasłonki w bocznych okienkach bagażnika ?
Komentarz
-
Zasłonki w nocznych oknach bagażnika wchodzą na wciskSprzedaż zasłonek dedykowanych do skody, volkswagena i busów www.autozaslonki.com - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39811 . Gięcie drutu CNC - www.gieciedrutu.com.pl
Komentarz
-
-
Więc tak. Zasłonki to wierna kopia miloteka. Przyszły do mnie z Hiszpanii. Tylnej klapy nie poprawi się natomiast boczne tylne postaramy się porawić.Sprzedaż zasłonek dedykowanych do skody, volkswagena i busów www.autozaslonki.com - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39811 . Gięcie drutu CNC - www.gieciedrutu.com.pl
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamontowałem. Tak jak pisałem - jakość wykonania bardzo dobra, ale z dopasowaniem niestety nie jest już tak dobrze. Boczne zasłonki w bagażniku wyglądają u mnie dużo lepiej niż u bzyq_74, ponieważ nie ma szpar na górze, ale na dole odstaje podobnie. Między zasłonkami tylnej klapy jest szpara na ok. 1cm i nie da się jej zlikwidować, bo powstaną szpary po bokach klapy. Zasłonki w drzwiach mają zbyt wypukłą górną krawędź, którą da się upchnać w drzwiach ale powoduje to pofalowanie zasłonki. Jutro zobaczę jak to wszystko wygląda w dziennym świetle, ale na razie jestem średnio zadowolony.
P.S. Uchwyty do mocowania całkiem pomysłowe. Do zamontowania zasłonek w drzwiach należy użyć trzech uchwytów w kształcie litery U - 2 po bokach i 1 na górze.
Komentarz
-
Boczne okienka postaramy się naprawić i przesłać tym, u których prześwity.
[ Dodano: Wto 09 Lis, 10 22:46 ]
Zamieszczone przez _tm_Zamontowałem. Tak jak pisałem - jakość wykonania bardzo dobra, ale z dopasowaniem niestety nie jest już tak dobrze. Boczne zasłonki w bagażniku wyglądają u mnie dużo lepiej niż u bzyq_74, ponieważ nie ma szpar na górze, ale na dole odstaje podobnie. Między zasłonkami tylnej klapy jest szpara na ok. 1cm i nie da się jej zlikwidować, bo powstaną szpary po bokach klapy. Zasłonki w drzwiach mają zbyt wypukłą górną krawędź, którą da się upchnać w drzwiach ale powoduje to pofalowanie zasłonki. Jutro zobaczę jak to wszystko wygląda w dziennym świetle, ale na razie jestem średnio zadowolony.
P.S. Uchwyty do mocowania całkiem pomysłowe. Do zamontowania zasłonek w drzwiach należy użyć trzech uchwytów w kształcie litery U - 2 po bokach i 1 na górze.Sprzedaż zasłonek dedykowanych do skody, volkswagena i busów www.autozaslonki.com - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39811 . Gięcie drutu CNC - www.gieciedrutu.com.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skemenhsBoczne okienka postaramy się naprawić i przesłać tym, u których prześwity.
Sadzę, że może następnym forumowiczom ich nie wysyłać coby się mniej stresowali :diabelski_usmiech
Tylne drzwi i klapa są jeszcze przeze mnie akceptowalne.
Komentarz
-
Komentarz