sprzedaż zasłonek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • g_rego_r
    Rider
    • 2008
    • 496

marekzu, spoko wykonanie ale ta cena w euro zabija :szeroki_usmiech

Komentarz

• dees
      Ambiente
      • 2008
      • 217

A jednak można zrobić na tył bez dzielenia na połowę.
      pryncypal

Komentarz

• skemenhs
        Ambiente
        • 2010
        • 194
        • BMW

Zamieszczone przez marekzu
        Zamieszczone przez skemenhs
        Zasłonka może lekko się falować. Spowodowane jest to tym ,że zasłonka nie stoi pionowo lecz pod kątem, duża powierzchnia okna też nie pomaga. Teraz pomyślcie jak zrobić w jednym kawałku na tył. Byłby to flak.
        A zobacz to - jak to wykonali - zaslonka Touran

A tutaj SKODA
        http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=KAME....c0.m270.l1313
        Fajnie tylko nie do wykonania w technologi w której my pracujemy a poza tym Ceeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaa!!!!! Zapłaciłbyś tyle ?
        Sprzedaż zasłonek dedykowanych do skody, volkswagena i busów www.autozaslonki.com - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39811 . Gięcie drutu CNC - www.gieciedrutu.com.pl

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

ja nie mowie ze twoje sa zle - tylko zastanawia mnie jaka rozniaca jest w tej tylniej szybie - z innego materiału zrobiny stelaż????

Komentarz

• skemenhs
            Ambiente
            • 2010
            • 194
            • BMW

Cena jest zaporowa gdyż ramka wyginana jest w płaszczyźnie 3d a następnie siatka jest nakładana maszynowo i ogumowana. Nie możliwe do wykonania w naszych warunkach.
            Sprzedaż zasłonek dedykowanych do skody, volkswagena i busów www.autozaslonki.com - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39811 . Gięcie drutu CNC - www.gieciedrutu.com.pl

Komentarz

• Darekgda
              Rider
              • 2010
              • 611

Cena jest zaporowa gdyż ramka wyginana jest w płaszczyźnie 3d a następnie siatka jest nakładana maszynowo i ogumowana. Nie możliwe do wykonania w naszych warunkach.
              Czy musi być okrągły profil (drut)wygięcie każdego innego profilu powoduje sztywność w dwóch płaszczyznach oczywiście może okazać się że na ,,gorąco''ale to nie problem

[ Dodano: Pon 08 Lis, 10 20:28 ]
              Stosując na środku jeden pręcik usztywniamy mamy większą widoczność i jest jeden element oczywiście można też użyć przeźroczystego tworzywa poliwęglan polipropylen poli... poli...
              wówczas praktycznie będzie nie widoczny :ideia:

Komentarz

• skemenhs
                Ambiente
                • 2010
                • 194
                • BMW

Zamieszczone przez DAREKGDA
                Czy musi być okrągły profil (drut)wygięcie każdego innego profilu powoduje sztywność w dwóch płaszczyznach oczywiście może okazać się że na ,,gorąco''ale to nie problem

Stosując na środku jeden pręcik usztywniamy mamy większą widoczność i jest jeden element oczywiście można też użyć przeźroczystego tworzywa poliwęglan polipropylen poli... poli...

Nie to żebym się znał ale jeżeli to takie proste to nic prostrzego. Robić , produkować sprzedawać. Czysty biznes. no i oczywiście aby cena była niska. A tak na marginesie - nie jest to takie proste. Jeżeli byłoby to takie łatwe zrobilibyśmy to.

Komentarz

• soszek81
                  L&K
                  • 2010
                  • 1245

Wypowiem się jako użytkownik tych zasłonek na tylnej klapie składających się z dwóch elementów.
                  Jeżdżę tak już z 2 tygodnie. NIGDY nie miałem z tym łączeniem przez środek szyby najmniejszego problemu, czy we dnie czy w nocy. Moja uwaga nigdy samoczynnie nie skupiła się na tym łączeniu zamiast na samochodzie za mną, czy też ścianą przy parkowaniu. Ani patrząc przez lusterko, ani spoglądając przez ramię.
                  Teraz nawet nie zwracam uwagi że w tym miejscu jest coś co mogłoby przeszkadzać, przywykłem zupełnie.
                  Do tego to jest jakiś 1 cm szyby - to nie zasłania świata za autem
                  Do tego mile się zaskoczyłem jazdą w nocy z tymi zasłonkami - w ogóle nie trzeba przestawiać lusterka na nocny tryb - widać światła jaśniej niż w przyciemnionym lusterku ale jest to wygodniejsze bo widać też wyraźniej same auta.
                  Tryb nocny obecnie to chyba tylko jak ktoś z tyłu włączy długie

Naprawdę - cena do przełknięcia, drobniutkie niedociągnięcia (falowanie materiału czy minimalne prześwity na krawędziach) absolutnie nie przeszkadzają w użytkowaniu.

Sumując - kupił bym ponownie gdybym miał zastosowanie - ale można tylko jeden komplet na auto
                  Była O1 kombi ALH++ 150/340
                  Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Darekgda
                    Rider
                    • 2010
                    • 611

Zamieszczone przez DAREKGDA

Nie to żebym się znał ale jeżeli to takie proste to nic prostrzego. Robić , produkować sprzedawać. Czysty biznes. no i oczywiście aby cena była niska. A tak na marginesie - nie jest to takie proste. Jeżeli byłoby to takie łatwe zrobilibyśmy to.
                    Oczywiście nie napisałem że łatwo podałem tyko jakąś alternatywę do być może lepszego produktu

[ Dodano: Pon 08 Lis, 10 21:07 ]
                    soszek81 jak z odparowywaniem szyb boki i tył :?:

Komentarz

• soszek81
                      L&K
                      • 2010
                      • 1245

odparowywanie - jak to w O1
                      sam nawiew, jak parują szyby, ledwo daje radę z przednią szybą - już bez zasłonek tak było
                      z climatronikiem - żadne problem, po załączeniu chyba w minutę nie było śladu - AUTO załatwia ze wszystkim sprawę.
                      Była O1 kombi ALH++ 150/340
                      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• _tm_
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 2333
                        • Superb III (3V3)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                        • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zasłonki dotarły, na pierwszy rzut oka wyglądają bardzo fajnie. Za montaż wezmę się dopiero wieczorem i wtedy zdam dokładniejszą relację. Mam tylko pytanie o uchwyty. W paczce znajduje się ich 10 sztuk: 4 wygięte podwójnie pod kątem prostym, 4 dłuższe w kształcie litery U i 2 krótsze w kształcie litery U. Wg instrukcji te w kształcie U służą do montażu w tylnych drzwiach, te pod kątem prostym do montażu na tylnej klapie. A jak się montuje zasłonki w bocznych okienkach bagażnika ?
                        S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                        Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                        -------------------------------------------------------------------------
                        O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                        O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                        O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• skemenhs
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 194
                          • BMW

Zasłonki w nocznych oknach bagażnika wchodzą na wcisk

Komentarz

• _tm_
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 2333
                            • Superb III (3V3)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zasłonki w nocznych oknach bagażnika wchodzą na wcisk
                            Dzięki. Przetestuję

Komentarz

• bzyq_74
                              RS
                              • 2008
                              • 3467
                              • Volkswagen
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

W paczce miałem 9 sztuk:
                              4 wygięte podwójnie pod kątem prostym,
                              3 dłuższe w kształcie litery U
                              2 krótsze w kształcie litery U

Czy w drzwiach wystarczą po 1 uchwycie/szt, czy montujemy jeden U u góry a jeden z boku?

Trochę za małe mam na boczne szyby bagażnika, tez tak macie?
                              Załączone pliki
                              MARCIN
                              Mój szkodnik

Komentarz

• piotrek_gdy
                                RS
                                • 2008
                                • 7723
                                • Volkswagen
                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

bzyq_74, to takie wrażenie czy na tylnych szybkach nie dochodza?
                                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• bzyq_74
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3467
                                  • Volkswagen
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                  bzyq_74, to takie wrażenie czy na tylnych szybkach nie dochodza?
                                  niedochodzą, mało drutu
                                  MARCIN
                                  Mój szkodnik

Komentarz

• piotrek_gdy
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 7723
                                    • Volkswagen

Zamieszczone przez bzyq_74
                                    mało drutu
                                    ale da się żyć?

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Ćwiarteczka
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 605

skemenhs czy do mnie też już poszło :?:
                                      Superb 2 FL Combi 2,0 TDI CFBG

PerfectService by DGW

Komentarz

• Darekgda
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 611

skemenhz

Dacie rade poprawić tył :?: :|

Komentarz

• skemenhs
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 194
                                          • BMW

Więc tak. Zasłonki to wierna kopia miloteka. Przyszły do mnie z Hiszpanii. Tylnej klapy nie poprawi się natomiast boczne tylne postaramy się porawić.

Komentarz

• bzyq_74
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3467
                                            • Volkswagen
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Więc tak. Zasłonki to wierna kopia miloteka. Przyszły do mnie z Hiszpanii. Tylnej klapy nie poprawi się natomiast boczne tylne postaramy się porawić.
                                            Tylna klapa jest w miarę ok, natomiast czy jest możliwość wymiany/poprawienia boków :?:
                                            MARCIN
                                            Mój szkodnik

Komentarz

• _tm_
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 2333
                                              • Superb III (3V3)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                              • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamontowałem. Tak jak pisałem - jakość wykonania bardzo dobra, ale z dopasowaniem niestety nie jest już tak dobrze. Boczne zasłonki w bagażniku wyglądają u mnie dużo lepiej niż u bzyq_74, ponieważ nie ma szpar na górze, ale na dole odstaje podobnie. Między zasłonkami tylnej klapy jest szpara na ok. 1cm i nie da się jej zlikwidować, bo powstaną szpary po bokach klapy. Zasłonki w drzwiach mają zbyt wypukłą górną krawędź, którą da się upchnać w drzwiach ale powoduje to pofalowanie zasłonki. Jutro zobaczę jak to wszystko wygląda w dziennym świetle, ale na razie jestem średnio zadowolony.

P.S. Uchwyty do mocowania całkiem pomysłowe. Do zamontowania zasłonek w drzwiach należy użyć trzech uchwytów w kształcie litery U - 2 po bokach i 1 na górze.

Komentarz

• skemenhs
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 194
                                                • BMW

Boczne okienka postaramy się naprawić i przesłać tym, u których prześwity.

[ Dodano: Wto 09 Lis, 10 22:46 ]
                                                Zamieszczone przez _tm_
                                                Zamontowałem. Tak jak pisałem - jakość wykonania bardzo dobra, ale z dopasowaniem niestety nie jest już tak dobrze. Boczne zasłonki w bagażniku wyglądają u mnie dużo lepiej niż u bzyq_74, ponieważ nie ma szpar na górze, ale na dole odstaje podobnie. Między zasłonkami tylnej klapy jest szpara na ok. 1cm i nie da się jej zlikwidować, bo powstaną szpary po bokach klapy. Zasłonki w drzwiach mają zbyt wypukłą górną krawędź, którą da się upchnać w drzwiach ale powoduje to pofalowanie zasłonki. Jutro zobaczę jak to wszystko wygląda w dziennym świetle, ale na razie jestem średnio zadowolony.

P.S. Uchwyty do mocowania całkiem pomysłowe. Do zamontowania zasłonek w drzwiach należy użyć trzech uchwytów w kształcie litery U - 2 po bokach i 1 na górze.
                                                Szpary po bokach zawsze będą w tylnej klapie. Zawsze tak jest przy kombi. W O1 sami wykonywaliśmy wzornik i też są szpary. Nie da się wszystkiego wyeliminować. A naprawdę wzornik jest robiony do 02 na bazie zasłonek z miloteca.

Komentarz

• bzyq_74
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 3467
                                                  • Volkswagen
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Boczne okienka postaramy się naprawić i przesłać tym, u których prześwity.
                                                  Świetnie że podchodzisz do sprawy profesjonalnie, bo rażą mnie głównie te zasłonki (szpary widać to z zewnątrz).
                                                  Sadzę, że może następnym forumowiczom ich nie wysyłać coby się mniej stresowali :diabelski_usmiech
                                                  Tylne drzwi i klapa są jeszcze przeze mnie akceptowalne.
                                                  MARCIN
                                                  Mój szkodnik

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 7723
                                                    • Volkswagen

bzyq_74, wrzuć fotki drzwi pls

Komentarz

Pracuję...