Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • r2r
    RS
    • 2008
    • 4721
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Big
    Znajdz jeszcze ok. 15 000 takich co chcą tego samego co ty i jestem spokojny, że Skoda specjalnie dla tych 15 000 ludzi wyprodukuje Rapida z 1.6 MPI na polski rynek.
    Myślę, że to by było wykonalne z palcem w czarnej dziurze. Gdybyś strzelił cyfrą na poziomie 100tyś. to nie napisałbym tak, ale 15tyś??? Na luzie...ale tak naprawdę mogłbym znaleźć nawet 10X tyle, nie da rady, bo normy emisji, bo środowisko, bo TSI, bo trzeba zarabiać...

Zamieszczone przez Big
    Czy ty jako taksówkarz przewiózłbyś klienta 200 m dalej, bo klient powiedziałby, że on chce przejachac 200 m taksówką bo ma taki kaprys ?
    Mam w pudle z paragonami, kilkanaście takich na odległość 400m. 300m i kwotę 6zł - a więc samo startowe. Powtarzam sobie, że i klient, który jedzie całe miasto od rogatki do rogatki w nocy za 50-60zł i ten, który czasem jedzie z przychodni dwa bloki dalej za 6zł, bo ma 80 lat i szedłby pół godziny - zasługuje na jednolicie profesjonalną obsługę. Może Cię to dziwi, ale tak...tak własnie uważam i nawet jak wewnątrz jestem wkurw..ny, że trafia się taki kapsel za grosze, to na twarzy noszę uśmiech - w pewnej książce przeczytałem, że to charakteryzuje nie tylko profesjonalistów w swojej dziedzinie, ale ludzi zadowolonych z życia, a nie purpurowych z nerwów i niespełnienia.W dni w które wstaję lewą nogą z łózka, nie raczę sobą, ani klientów w pracy, ani nikogo innego, bo takie dni ma każdy i wtedy lepiej poczytać książkę, albo pojechać gdzieś na rowerze.
    Mówimy jednak o fabryce i koncernie samochodowym, zatem myślę że mój kaprys jest tutaj nic nieznaczący - mogę jedynie przypuszczać, że to nie tylko mój kaprys.
    Artur

Komentarz

• t271828
      Elegance
      • 2008
      • 928

Zamieszczone przez Big
      Czy wy naprawdę myślicie, że w Skodzie nie ma analityków rynku ? Czy naprawdę myślicie, że przed wprowadzeniem na dany rynek danego modelu, ci analitycy nie robią stosownych badań, aby zaproponować klientowi jak najlepiej dopasowany do niego produkt?
      Czy Ty naprawdę nie wiesz, że Skoda nie jest samodzielną firmą?

Komentarz

• crom.de
        RS
        • 2012
        • 1545
        • Superb II (3T4)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Tony065
        a tak w ogóle to 1.6MPI nie spełnia Euro5 i dlatego nie ma już w palecie na Europę. zaraz wejdzie Euro6 i już w ogóle będzie po ptokach... :diabelski_usmiech
        Bardziej chodzi o normy Co2 stąd te turbiny itd ale generalnie masz rację i ta dyskusja jest bezcelowa i idiotyczna. Co do homologacji - ztcw teraz jest jedna Europejska i nie trzeba na każdy kraj osobnej. Tak więc Rapid 1.6 MPI LPG model "Wiesław" jest marzeniem ściętej głowy.
        - Superb
        - Panda 1.2

Komentarz

• r2r
          RS
          • 2008
          • 4721
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Taaak, po co Euro6? Nie lepiej Euro27?
          Może od razu każdemu noworodkowi DPF w dupę jeszcze na oddziale, żeby bąki filtrował. Wypalać się będzie przy co trzecim sraniu :krzywy

Wiem, jestem cyniczny, ale nie potrafię inaczej reagować, jak nasz kraj próbuje się wtłaczać w jakiś system norm Europejskich, podczas gdy ludzie palą w piecach oponami, po ulicach jeżdżą ponad 20-letnie Ikarusy z których leci sadza i rdza i tak dalej, i tak dalej, i tak dalej.....
          Artur

Komentarz

• fajny52
            Ambiente
            • 2008
            • 202

Kiedy w salonach będzie można obejrzeć Śkodę Rapid Spaceback?

Komentarz

• crom.de
              RS
              • 2012
              • 1545
              • Superb II (3T4)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez r2r
              Wiem, jestem cyniczny, ale nie potrafię inaczej reagować, jak nasz kraj próbuje się wtłaczać w jakiś system norm Europejskich
              Nie próbuje, a raczej musi gdyż od prawie 10 lat w tej Unii jesteśmy. Jednak widzę, że Ty nie jesteś z tego zadowolony i masz pewien żal i "ból".
              - Superb
              - Panda 1.2

Komentarz

• r2r
                RS
                • 2008
                • 4721
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

crom.de, musi? Mieszkasz w tej Polsce, czy tylko w Niej bywasz? Bo ja mieszkam i widzę, że potrzeba jeszcze spokojnie następnych 10-ciu lat, aby udało się spełnić jakieś minimalne wskaźniki zanieczyszczenia powietrza, więc nie czaruj z normami...
                Artur

Komentarz

• crom.de
                  RS
                  • 2012
                  • 1545
                  • Superb II (3T4)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez r2r
                  crom.de, musi?
                  Tak musi, bo jest już w Unii a nie dopiero próbuje do niej wejść. Poza tym normy musi spełniać auto nowe a nie używane. Używane możesz sobie kupić jakie chcesz nawet owego Ikarusa, swoją drogą polecam w niezawodności bije TDI na głowę! A co do zanieczyszczeń - sporo się już pozmieniało w przeciągu ostatnich lat jeżeli chodzi o powietrze, ale też i o wodę pitną. Na naszym (mieszkałem w Katowicach) śląsku jest zdecydowanie lepiej niż w latach 90tych.
                  - Superb
                  - Panda 1.2

Komentarz

• mirek_p11
                    RS
                    • 2010
                    • 6763
                    • Volkswagen
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

troszkę informacji o nowej wersji nadwoziowej i fotki

Dane techniczne Skoda Superb III - wyczerpujące informacje (wymiary, osiągi, spalanie) na temat wersji nadwoziowych i silników wszystkich modeli Skoda Superb III.

Skoda wypełniając luki segmentowe bardzo odważnie poczyna sobie na rynku motoryzacyjnym. Podczas targów we Frankfurcie koncern z Mlady Boleslav zaprezentował kolejny wariant modelu Rapid. Kilka tygodni później zaproszeni zostaliśmy na pierwsze jazdy tym autem. Jaki jeździ się odmianą Spaceback?

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                    Fotki

Komentarz

• neoXs
                      Rider
                      • 2010
                      • 555

Właśnie widziałem reklamę Rapida w tv, gdzie mówią, że LPG dają gratis ;]

Komentarz

• parasite
                        L&K
                        • 2011
                        • 1368

Zamieszczone przez neoXs
                        Właśnie widziałem reklamę Rapida w tv, gdzie mówią, że LPG dają gratis ;]

http://br.skoda-auto.pl/microsites/skoda-z-lpg/
                        Widzę, że tutaj też zastosowali ten myk z dotryskiem benzyny przy większych obrotach i się z tym nawet nie kryją.
                        AGR 112KM, 232Nm
                        Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• r2r
                          RS
                          • 2008
                          • 4721
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez parasite
                          Widzę, że tutaj też zastosowali ten myk z dotryskiem benzyny przy większych obrotach i się z tym nawet nie kryją.
                          ...naprawdę liczą chyba na naiwność, albo brak myślenia. Takie coś się mści, bo to obraża konsumenta. Skoda sobie myśli, że jak zrobi akcję marketingową, że dają LPG to ludzie się rzucą drzwiami i oknami. Może się i rzucą, ale jak na miejscu się okaże że ta instalacja ma być dedykowana do słabego trójcylidrowego gówna o pojemności 1.2 to chyba jednak na nic ta reklama...
                          Artur

Komentarz

• blackrs
                            RS
                            • 2008
                            • 4829
                            • Superb II combi (3T5)
                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

moim zdaniem trochę nie masz racji bo większość ludzi szukając auta z gazem szuka oszczędności tym samym taki 1.2 jest dla nich. kto nie szuka oszczędności to kupuje duże jednostki w benzynie. oczywiście sa i tacy co kupują 5l V8 i jeżdżą na gazie ale to nie jest docelowy nabywca rapida. ta promocja pare osób przyciągnie a ile to się okaże za jakiś czas
                            BYŁA o1 rs
                            BYŁA o2 1.6
                            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• r2r
                              RS
                              • 2008
                              • 4721
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Pewnie trochę mam i trochę nie mam :wink:
                              Ktoś się na pewno na to złapie, ale raczej starsze osoby, bo młodsze i dynamiczne, pewnie będą brały TSI, a modelem-faworytem dla takich, też nie będzie pewnie Rapid.
                              Artur

Komentarz

• neoXs
                                Rider
                                • 2010
                                • 555

Rapid na tyle dobrze zaczyna się sprzedawać, że widzę go częściej na drogach niż O3 a w mojej okolicy cyklicznie pojawiły się kolejne sztuki - niebieska oraz srebrna (wcześniej była tylko biała). Coraz więcej tego jeździ

Komentarz

• r2r
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4721
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

neoXs, bo siłą rzeczy musi tego jeździć więcej. Premiera była już parę miesięcy temu, zatem wysypuje się na ulice coraz więcej Rapida, niezależnie co tu o nim piszemy. Zapewne są ludzie, dla których jest to idealne auto. Skoro widać na ulicach takie paskudztwa jak Hyundai Matrix, Honda City, Fiat Multipla, to myślę, że na Rapida też się znajdzie klient. Nie żeby to była szkarada. Auto niczym nie grzeszy, nie jest ani ładne, ani brzydkie - więc czemu nie...
                                  Artur

Komentarz

• alt
                                    Drive
                                    • 2013
                                    • 44

dla mnie ciut za drogie i za tandetne
                                    Pozdrawiam

Komentarz

• fajny52
                                      Ambiente
                                      • 2008
                                      • 202

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

fajny52, w listopadzie.
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• voctawias
                                          Ambiente
                                          • 2008
                                          • 191
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

W Krakowie na Kocmyrzowskiej już jest, wczoraj widziałem.
                                          Octavia 3 - 1.4TSI

Komentarz

• Gnusma
                                            Drive
                                            • 2012
                                            • 90
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Troche sie boję o Skodę czy z ofertą na Polskę nie strzela sobie w kolano :? dotrysk benzyny ... przeciez to się mija z celem... i w sumie jest oszustwem. szczerze w d...e miałbym taki samochód ...pozorna oszczednośc. U mnie w mojej 01 z fabrycznym gazem producent tak pokombinował z instalacją Landi Renzo żeby ta przełączyła sie na gaz z benzyny musiało być spełnione kilka warunków ... temp otoczenia , temp reduktora , obroty , czas .... koles z serwisu LPG odciął jeden kabel i ustawił przełącznie czasowe ... teraz wiem ze oszczędzam bo dawniej zanim instalacja przełączyła sie z benzyny na gaz to dojezdzałem do celu.
                                            Czas sukcesu Skody niestety sie kończy... marka uznawana w europie jako producent aut budzetowych zaczyna .. po prostu gwiazdorzyć... jak dla mnie cenowo jest juz dramat .... i w sumie po co ten Rapid .... beznadziejny twór ... jest nowa O3 ...zostawiamy starą O2 jako TOURA i jest super a tak jest gów.. :?
                                            Skoda Octavia I Tour 1.6 Twin Power

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69409

Komentarz

• grzesk
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 296

Zamieszczone przez fajny52
                                              W Łodzi, w Dobroniu można oglądać od ponad tygodnia.
                                              SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• marlej108
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 4976
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

[quote="Gnusma" i w sumie po co ten Rapid .... beznadziejny twór ... jest nowa O3 ...zostawiamy starą O2 jako TOURA i jest super a tak jest gów.. :?[/quote]

Zgadzam sie co do Rapida.

Natomiast podejrzewam, ze O2 byla drozsza w produkcji niz O3. I dlatego nie moze byc nawet w odmianie Tour... bo to sie nie oplaca.

Podkreslam po raz ktorys na forum - rok temu VW sie chwalil, ze Golf 7 w wytworzeniu jest tanszy o ok. 25% niz Golf 6. Jestem pewny, ze nie wynika to tylko z oszczednosci w samej platformie... na czyms musieli tez zaoszdzedzic (chociazby na tym, ze w G7 z tylu jest na obiciach drzwi twardy plastik, w G6 miekki, w G6 jest szyba przednia dwuwarstwowa z jakas folia co wytlumia halasy, a w G7 juz sie VW tym nie chwali, jak przy G6). Poza tym nowe Golfy i Octavie w porownaniu z dotychczasowymi sa lzejsze - to tez nie jest kwestia cudu... tylko tego, ze jest czegos mniej, a cos jest wykonane z lzejszych (czy trwalszych?) materialow. Podobnie jest w Citroenie - nowy Grand Picasso jest lzejszy niz dotychczasowy model... fotele tylne tez ma ciensze :-)
                                                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• t271828
                                                  Elegance
                                                  • 2008
                                                  • 928

Zamieszczone przez marlej108
                                                  Natomiast podejrzewam, ze O2 byla drozsza w produkcji niz O3. I dlatego nie moze byc nawet w odmianie Tour... bo to sie nie oplaca.
                                                  Może być trochę droższa, ale najważniejsze koszty związane z wdrożeniem samochodu do produkcji mieli już z głowy. Więc i tak Skodzie by to się opłacało.

Tyle, że taki tani Tour stanowi konkurencję dla bieżącego modelu, który w efekcie musi mieć również atrakcyjną cenę. Kończy się na tym, że Octavia miała przez 4 lata pierwsze miejsce w sprzedaży samochodów w Polsce i tego VW nie mógł wytrzymać. Trzeba więc było zmienić ofertę Skody na mniej atrakcyjną, i tyle.

Komentarz

• r2r
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 4721
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez t271828
                                                    Octavia miała przez 4 lata pierwsze miejsce w sprzedaży samochodów w Polsce i tego VW nie mógł wytrzymać. Trzeba więc było zmienić ofertę Skody na mniej atrakcyjną, i tyle.
                                                    Dziwna to taktyka, wedle której podmiot reprezentuje myślenie "dobra, już za długo jest duże branie na moje produkty, więc trochę je sknocę, żeby moje inne produkty też miały lepsze branie"
                                                    Artur

Komentarz

Pracuję...