Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • OrsonTSI
    Rider
    • 2010
    • 716
    • Volkswagen
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

nowe foty RSa

alusy dupy nie urywaja.....
    Załączone pliki
    OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• iFi
      Elegance
      • 2012
      • 906

Tył fajny ale przód na siłę... bez sensu jest to, że dla jakiejś dziwnej zasady wwalili LEDy w zderzak skoro wersja standardowa ma fancy-ledy w lampach...

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Kola min 18 do tego koniecznie obniżenie zawieszenia i bedzie dobrze, czarne kolo i czarny dach nada smaku niebieskiej :wink:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Seed
          Elegance
          • 2010
          • 875
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez iFi
          wwalili LEDy w zderzak
          to sa przeciwmgielne
          KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• iFi
            Elegance
            • 2012
            • 906

:? to podobają mi się jeszcze mniej :P

Komentarz

• sw29l
              Ambiente
              • 2011
              • 209

Zamieszczone przez OrsonTSI
              nowe foty RSa

alusy dupy nie urywaja.....
              juz bardziej nie mozna było spier.. lic fotek tego rs'a... amatrorszczyzna 1 klasa.
              Kolor - postawa rs - 3+, sylwetka -4+ felgi... Elegance O2 - masakra

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

tu jest link z tymi zdjeciami i troche wiecej

Jestli se škodovce dosud něco dařilo z nové Octavie RS tajit, byl to její interiér. Teď si můžete prohlédnout i ten, za pozoruhodných okolností.
                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez iFi
                  bez sensu jest to, że dla jakiejś dziwnej zasady wwalili LEDy w zderzak skoro wersja standardowa ma fancy-ledy w lampach...
                  Obstawiam, że to halogeny są, bo na innych zdjęciach dzienne nadal w lampie się świeciły.
                  Ale felga to w tej RSce przepiękna jest :2kc
                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• sw29l
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 209

Zamieszczone przez marlej108
                    tu jest link z tymi zdjeciami i troche wiecej

http://www.autoforum.cz/predstaveni/...-s-interierem/
                    pierwasza fotka tak zrobiona, ze gdyby nie lampy to by mozna pomyslec ,ze to Superb 2FL VRS

Komentarz

• grzesk
                      Rider
                      • 2010
                      • 296

No to mamy nowy cennik O3 datowany na 1.07.2013 r.

Zmiany względem ostatniego cennika z przed tygodnia:
                      - pojawiły się modele z napędem 4x4,
                      - pojawił się FRONT ASSISTANT – kontrola odstępu z funkcją awaryjnego hamowania w cenie 1200 zł dla każdej wersji wyposażenia (indeks 41 - w wersji Active wymaga zamówienia wyświetlacza Maxi-DOT oraz przednich świateł przeciwmgłowych, wyklucza zamówienie Adaptive Cruise Assistant),
                      - pojawił się ADAPTIVE CRUISE ASSISTANT – aktywny tempomat - bez Active, dla Ambition 3500 zł, dla Elegance 2800 zł (indeks 33 - opcja dostępna wyłącznie dla silników 1.4/103 kW, 1.8/132 kW, 2.0/110 kW),
                      - pojawiło się "Składanie oparcia tylnej kanapy z przestrzeni bagażowej" - bez Active, dla Ambition i Elegance 350 zł,
                      - zabrali/znikło "Gniazdo 12V w komorze bagażnika (bez zapalniczki)", które było we wszystkich wersjach (oj nie ładnie a już myślałem, że jeśli zdecyduję się na O3 to będę miał gdzie podłączyć lodówkę turystyczną na wakacje)
                      - pojawił się "Pakiet Dynamic (sportowe fotele przednie ze zintegrowanymi zagłówkami, tapicerka Dynamic czerwona lub szara, trójramienna kierownica skórzana bez obsługi radia i telefonu, spoiler [tylko dla wersji liftback])" - bez Active, dla pozostałych wersji po 1000 zł (indeks 35 - zastępuje wielofunkcyjną kierownicę czteroramienną (eliminując ją ze standardu) kierownicą trójramienną bez obsługi radia i telefonu; by odzyskać te funkcjonalności Pakiet Dynamic wymaga dodatkowego zamówienia (odpłatnie) odpowiedniego wariantu kierownicy trójramiennej, wyklucza zamówienie opcjonalnych tapicerek, elektrycznie sterowanych foteli z przodu oraz składanego oparcia fotela pasażera),
                      - przy nawigacji AMUNDSEN pojawił się indeks 43 - wymaga zamówienia przygotowania pod telefon GSM (nie dotyczy przygotowania wolnorynkowego),
                      - przy pakietach CHROM zniknął indeks informujący o dostępności w późniejszym terminie czyli już nie ma problemu z zamówieniem.

Pozdrawiam
                      SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• marlej108
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 4976
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez grzesk
                        No to mamy nowy cennik O3 datowany na 1.07.2013 r.

Zmiany względem ostatniego cennika z przed tygodnia:
                        Brawo Grzesk :-)

Cennik nowy widzialem ale nie wiedzialem, ze znowy tyle zmian.

Szkoda ze nie ma tego gniazda 12V w bagazniku... faktycznie cos tam czasem mozna podlaczyc, a tak d..pa.
                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• rafik11
                          Rider
                          • 2009
                          • 448

to czy tego gniazda nie będzie w ogóle czy tylko bedzie jako odpłatna opcja? jezeli nie będzie go to ja juz kompletnie nie rozumiem tej skody, tak sie zastanawiam nad zmianą samochodu i mocno brałem pod uwagę oIII kombi 1,8 4x4 dsg ale jej cena najpewniej zabije, bo w tej cenie można już miec np tiguana (tu chodzi mi przede wszystkim o benzynę), myslałem ze jakos bedzie wiekszy lifting sII i tam dadza opcje dsg 4x4 w benzynie 2.0 tsi ale nie dali a własciwie nic nie zmienili. Tak więc coraz mocniej oglądam sie za tiguanem i ostatnio za mazdą 6 (choc tu nie ma 4x4). Cyba zrobię skodzie papapa

Komentarz

• OrsonTSI
                            Rider
                            • 2010
                            • 716
                            • Volkswagen
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

nawet nowa reklama Skody jako sponsora Tour de France jest jakas inna.....

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

a taka była z udziałem OII FL
                            W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

była tez wersja dla OII - najlepsza

OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• dontak
                              Rider
                              • 2008
                              • 586
                              • Octavia III combi (5E5)
                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

grzesk, właśnie z ciekawości włączyłem konfigurator i w posumowaniu jest Gniazdo 12 V w komorze bagażnika (bez zapalniczki)
                              OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• grzesk
                                Rider
                                • 2010
                                • 296

Zamieszczone przez dontak
                                grzesk, właśnie z ciekawości włączyłem konfigurator i w posumowaniu jest Gniazdo 12 V w komorze bagażnika (bez zapalniczki)
                                Jeszcze raz zerknąłem na cennik i tam go nie ma.

Z tego co piszesz to są trzy wyjścia:
                                1. Konfigurator nie został jeszcze zaktualizowany i jak to z nim bywa trzeba go traktować z przymrużeniem oka i trochę jak zabawkę bo już nie raz zdarzały się babole.
                                2. Może w cenniku go już nie ma bo uważają to gniazdo jako standard i dlatego jeszcze widnieje w konfiguratorze a nie ma w cenniku. Choć śmiem wątpić bo jeśli tak by było to "Uchwytu na kwity parkingowe by nie było" w cenniku a nadal występuje.
                                3. Błąd w cenniku na stronie i niedługo wyjdzie poprawiona wersja z tym gniazdem o ile go nie zlikwidowali! (mam taką nadzieję)

Pozdrawiam
                                SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• perfex
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1117

Zamieszczone przez rafik11
                                  to czy tego gniazda nie będzie w ogóle czy tylko bedzie jako odpłatna opcja? jezeli nie będzie go to ja juz kompletnie nie rozumiem tej skody,(...) Tak więc coraz mocniej oglądam sie za tiguanem i ostatnio za mazdą 6 (choc tu nie ma 4x4). Cyba zrobię skodzie papapa
                                  Tak.... brak gniazda 12v w bagażniku to niezwykle poważny powód by powiedzieć skodzie papa... No przecież wszyscy użytkownicy aut ciągle coś muszą w bagażniku podłączać...
                                  Dżizas! Lubię Skodę (miałem) ale czytając namiętnie to forum wiem dlaczego jej nie kupię... Dlatego że jej użytkownicy to okrutnie rozsądne osoby które interesuje gniazdo 12v w bagażniku, podwójna mata bagażnika albo skrobaczka do szyb we wlewie paliwa... Miałkość...
                                  Pozdrawiam
                                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• wozhd
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 103

Dzisiaj w rozmowie z dilerem o O3 RS dowiedziałem się że prawy wydech to atrapa. Normalnie nie uwierzyłem... oj za dużo tych oszczędności, jak je wszystkie podliczyć to Golf GTI w cale nie wyjdzie droższy od RS'a.
                                    O3 1.8 TSI Blue Race

Komentarz

• rafik11
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 448

kolego perfex właśnie dlatego prawdopodobnie zrobię skodzie papapa bo nie lubię być robiony w konia. Cena skody jakoś nie jest atrakcyjna na tle innych marek czy nawet na tle golfa, popatrz na to co zabrali ze standardu i jak ja zdziadzili i dodatkowo jeszcze chcą abyś im za to zapłacił wcale nie mniejsza kwotę. Gniazdo zapalniczki to faktycznie pierdoła (choć ja akurat potrzebuje jej bo na wyjazdy często zabieram lodówkę samochodową do bagażnika)można by jeszcze wymienić brak lewego lusterka asferycznego które było standardem w OIIFL czy słynne boczki z plastiku. Pisałem że zaczynam sie rozglądać za tiguanem lub mazdą 6 bo za cene OIII 1,8 tsi 4x4 dsg można miec tiguana w podobnym wyposażeniu (przynajmniej nie tak zaoszczędzonym). Jak ktoś chce być nabijany w butelkę i żyć w przeświadczeniu(faktycznie tak było wcześniej ze skoda dawała sporo za rozsądną cenę)że dalej tak jest, to jego sprawa. Ja jeszcze nie podjąłem decyzji, a jedynie zaczynam się zastanawiać, ale takie numery skody coraz mocniej mnie do niej zniechęcają.

Komentarz

• wozhd
                                        Ambiente
                                        • 2013
                                        • 103

rafik11, O3 i Mazda 6 to kompletnie inne półki cenowe. Za 6 w wyposażeniu O3 trzeba wylożyć okolo 20k więcej. Przy czym osiągi silnika pod względem dynamiki będą o wiele gorsze. Za fajny dynamiczny silnik 2.5 zbliżający się osiągami do 1.8 TSI trzeba wyłożyć jeszcze ponad 10k. Jeżeli Cie stać to polecam Mazdę. Ale nie każdy może sobie pozwolić tyle wydać.
                                        O3 1.8 TSI Blue Race

Komentarz

• rezon
                                          RS
                                          • 2006
                                          • 1894
                                          • Volvo
                                          • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

za cene OIII 1,8 tsi 4x4 dsg
                                          albo Superba

Komentarz

• sw29l
                                            Ambiente
                                            • 2011
                                            • 209

Zamieszczone przez perfex
                                            to czy tego gniazda nie będzie w ogóle czy tylko bedzie jako odpłatna opcja? jezeli nie będzie go to ja juz kompletnie nie rozumiem tej skody,(...) Tak więc coraz mocniej oglądam sie za tiguanem i ostatnio za mazdą 6 (choc tu nie ma 4x4). Cyba zrobię skodzie papapa
                                            Tak.... brak gniazda 12v w bagażniku to niezwykle poważny powód by powiedzieć skodzie papa... No przecież wszyscy użytkownicy aut ciągle coś muszą w bagażniku podłączać...
                                            Dżizas! Lubię Skodę (miałem) ale czytając namiętnie to forum wiem dlaczego jej nie kupię... Dlatego że jej użytkownicy to okrutnie rozsądne osoby które interesuje gniazdo 12v w bagażniku, podwójna mata bagażnika albo skrobaczka do szyb we wlewie paliwa... Miałkość...
                                            Mnie O3 przeraziła ceną - ver Elegance. Vs VW Passat HL - te same pakiety, 1.4tsi+dsg- O3 35k euro - pasek 32k euro, gdzie za 40k mam Superba FL L&K, coś VAG na siłę niszczy pozycję skody w segmencie C.

Komentarz

• SP9XWW
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 579

Zamieszczone przez sw29l
                                              coś VAG na siłę niszczy pozycję skody w segmencie C.
                                              Mam takie samo zdanie. Goście robią wszystko, żeby tylko dokopać Skodzie i stłamsić ją na poziomie toczydła bez polotu i gównianym wyposażeniem za chore pieniądze. Niestety trochę czasu minie zanim Polacy pójdą po rozum do głowy i przerzucą się na inne marki...
                                              Vy 73! de S!@w

Komentarz

• Mihau
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7460
                                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Troszku więcej zdjęć O3 RS

No i jak widać to w zderzaku to halogeny:
                                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Tippo
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1349
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez wozhd
                                                  Dzisiaj w rozmowie z dilerem o O3 RS dowiedziałem się że prawy wydech to atrapa.
                                                  Wiochaaa mnie rska i tak nie interesuje bez 4x4, jak tak dalej pojdzie, to nastepne auto bedzie g7 z 4x4 :P
                                                  Choc przyznam, ze ta zielona jest bardzo ladna... mnie akurat bakuje srebrnego relingu, choc szczerze z tego co pamietam o3 kombi mozna wziac bez i taka bym bral :P

Amb 1.8 4x4 dsg 103tys,moja o2 z podobnym wyposazeniem wyszla 108 tys z cennika i to manual, o3 bez DSG nima i nie bedzie??

Komentarz

• mirek_p11
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 6630
                                                    • Volkswagen
                                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Tippo
                                                    jak tak dalej pojdzie, to nastepne auto bedzie g7 z 4x4
                                                    problem jest tylko taki, że nie ma silnika 1.8 tsi

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                                    Fotki

Komentarz

Pracuję...