Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kabanos
    RS
    • 2011
    • 4544
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez sw29l
    Zamieszczone przez piramida
    Zamieszczone przez KulfonP
    Zamieszczone przez Mihau
    Zamieszczone przez Octavianos
    Dziś przyjechała do mnie O3 Combi RS TDI i prawy wydech to atrapa...
    Dałbyś rade jakoś fotkę tego zrobić przy okazji jak będzie na podnośniku czy coś? :P
    Ojtam Panowie pierwszy lepszy mechanik z migomatem dospawa Wam trójnik i będzie mozna kopcić na dwie rury. Koszt myslę że spokojnie z materiałem w 150 PLZ się zmieści.

:diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

A tak na serio to chyba nie macie większych zmartwien w życiu...
    Wcale to nie jest takie proste, auto musi równo dymić z obu stron a nie tak że z jednaj strony wali dymem a z drugiej tak sobie :lol:
    nooo, z DFP'm sobie mozna podziwiac dymek z wydechu.... chyba pare wodną w zime
    Ale tylko z jednej strony i to jest do

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez sw29l
      Zamieszczone przez Mihau
      Dałbyś rade jakoś fotkę tego zrobić przy okazji jak będzie na podnośniku czy coś? :P
      Ojtam Panowie pierwszy lepszy mechanik z migomatem dospawa Wam trójnik i będzie mozna kopcić na dwie rury. Koszt myslę że spokojnie z materiałem w 150 PLZ się zmieści.

:diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Wcale to nie jest takie proste, auto musi równo dymić z obu stron a nie tak że z jednaj strony wali dymem a z drugiej tak sobie :lol:
      Nie ma co gdybać, po za tym kto to jeździ RSem na seryjnym wydechu i z dpfem :diabelski_usmiech
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sw29l
        Ambiente
        • 2011
        • 209

Zamieszczone przez sw29l
        Zamieszczone przez Mihau

Nie ma co gdybać, po za tym kto to jeździ RSem na seryjnym wydechu i z dpfem :diabelski_usmiech
        Większość co traktuje to jako wozidło rodzinne i z tyłu siedzą małe ptysie ... Dpf- rzecz nabyta jak hemoroidy u taxsiarza, da się wyciąć ale też można żyć ;-)

Komentarz

• marlej108
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 4976
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Czesi wlasnie zrobili porownanie S2 vs Mondeo

nie wiem... jakos do tego nowego pyszczka Superba nie moge sie przyzwyczaic. IMHO auto wyglada gorzej niz przed FL.
          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• yogi_at_pozen
            Rider
            • 2011
            • 418

Zamieszczone przez marlej108
            Czesi wlasnie zrobili porownanie S2 vs Mondeo

nie wiem... jakos do tego nowego pyszczka Superba nie moge sie przyzwyczaic. IMHO auto wyglada gorzej niz przed FL.
            kurcze nie wiem co jest nie tak z pierwszym zdjeciem ale Superb na nim wyglada jak Rapid przy Mondeo...

Komentarz

• OrsonTSI
              Rider
              • 2010
              • 715
              • Volkswagen
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ogladajec fotki z tego porowniania zauwazylem ze Mondeo nie ma teleskopu do podnoszenia maski..... ciekawe czy na forum Forda o tym wiedza i zyja bo kilka osób z tego wątku jakis czas temu o mało nie dostalo zawału jak sie okazało ze pozycjonowana nizej Octavia tez ma zwykły drut......
              OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• DJ MŁODY
                RS
                • 2007
                • 5908
                • Octavia II (1Z3)

fotki O3 combi

wczoraj miałem okazje potestować O3 - combi TSI 1,4 140KM dosyć fajnie doposażoną
                wiec pozwolę sobie wrzucić parę fotek - może się komuś przyda przy zamówieniu

może wystarczy ....
                pozdrawiam Adam
                Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• Andja
                  Rider
                  • 2006
                  • 596

Zamieszczone przez Mihau

auto za ponad 100k i z migomatem masz latać w kanale :lol: :lol:

emejzing :wink:

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

A co w wozach za 400kpln ludzie nie zmieniaja ukladow wydechowych - do takiego M3 mozna kupic wydech za dobre kilka tysiecy euro i tez trzeba przyspawac
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• BiDi01
                      Rider
                      • 2013
                      • 460

Re: fotki O3 combi

Zamieszczone przez DJ MŁODY
                      wczoraj miałem okazje potestować O3 - combi TSI 1,4 140KM dosyć fajnie doposażoną
                      wiec pozwolę sobie wrzucić parę fotek - może się komuś przyda przy zamówieniu
                      uuu dzięki za fotki. Ja już zamówiłem podobną wersję. Czy wiesz może jaki to kolorek? błękit Race?
                      O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
                      Błękit RACE
                      Beżowa Alcantara
                      Columbus
                      Webasto

Komentarz

• krzy111
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 122

Zamieszczone przez Maicroft
                        A co w wozach za 400kpln ludzie nie zmieniaja ukladow wydechowych - do takiego M3 mozna kupic wydech za dobre kilka tysiecy euro i tez trzeba przyspawac
                        Takie samochody to kupują "inne ludzie" niż czytają to forum
                        o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Tak ich nie interesuje czy to bedzie MIGiem, TIGiem, palnikiem czy srubka zalatwiona. Placa i chca miec wydech :diabelski_usmiech
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• OrsonTSI
                            Rider
                            • 2010
                            • 715
                            • Volkswagen
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

RS w akcji na Goodwood Festival of Speed 2013

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• mirek_p11
                              RS
                              • 2010
                              • 6630
                              • Volkswagen
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

zawór blow off słychać

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                              Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                              Fotki

Komentarz

• OrsonTSI
                                Rider
                                • 2010
                                • 715
                                • Volkswagen
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez mirek_p11
                                zawór blow off słychać
                                ale to chyba słychac z Fabii S2000 ktora jedzie przed RS
                                OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• adi747
                                  L&K
                                  • 2008
                                  • 1138

podejście nie których ludzi mnie rozpierdziela bo tamto to atrapa bo ten guzik ma ujowy kształt bo deska świeci nie w tym odcieniu co ja lubie bo z lakierze metalik ziarno mogło by bardziej sie mienić :roll: naprawde chyba nie macie większych zmartwień kupcie sobie porsche albo ferrari to będzie kopcić na dwie rury to nie v6,v8,v10 żeby kopciło na dwie strony
                                  http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                  była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                  2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                  JEST
                                  megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                  octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                  octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• loru
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 4286
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez OrsonTSI
                                    ogladajec fotki z tego porowniania zauwazylem ze Mondeo nie ma teleskopu do podnoszenia maski..... ciekawe czy na forum Forda o tym wiedza i zyja bo kilka osób z tego wątku jakis czas temu o mało nie dostalo zawału jak sie okazało ze pozycjonowana nizej Octavia tez ma zwykły drut......
                                    ja w leonie z 2003 roku mam teleskop do podnoszenia maski to nie widzę powodu dlaczego nie mogło być tego w O3 , tak jak jest w S2, mała rzecz a cieszy i ułatwia życie.

Zamieszczone przez adi747
                                    to nie v6,v8,v10 żeby kopciło na dwie strony
                                    to po kiego hu... robili te dwa wydechy z tyłu, daj jakiś sensowny powód bo jak dla mnie to zaczyna wiać wieś tuningiem, w gwoli wyjaśnienia , skoro z tyłu mam 2 rury to niech dymi z dwóch albo nie robią obciachu takie jest moje zdanie, tak samo jak w kwestii braku teleskopu do podnoszenia maski.

Generalnie płacisz więcej za mniej.
                                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• adi747
                                      L&K
                                      • 2008
                                      • 1138

Nie wiem po co tak robili może po to żeby ładnie wygladało a że ktoś zawsze szuka dziury w całym to co innego. Nie podoba Ci sie takie rozwiązanie nie kupuj albo kup i sobie dospawaj a nie pytaj po kiego takie zrobili. W renault megane 3rs też jest wydech na środku ale w wersji 1.5dci z pakietem sport na środku jest atrapa a spaliny wylatują z lewej strony :roll: jak dla mnie tylko takie rozwiązanie jak jest w evo idzie jedna rura a na końcu przy zderzaku jest tłumik i ma wyloty na dwie strony a nie jakieś kombinowania :diabelski_usmiech osobiście waliło by mnie w tym RS-ie o którym mowa czy kopci z jednej dziury czy z dwóch, przy seryjnym aucie jest to zauważalne tylko w zimie :diabelski_usmiech
                                      wg mnie auto ma wyglądać sportowo agresywnie i nie niby ma dużo mocy po wyglądzie dlatego tak zrobili a tak naprawde zaoszczędzili na wadze
                                      JEST
                                      octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• marlej108
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 4976
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

z tym prętem zamiast amortyzatorka co podnosi maske to niestety jest zlosliwosc producenta, ale watpie zeby samej konkretnie Skody tylko po prostu VAG. Jak mialem auta z tym pretem to mi nie przeszkadzalo, ale od kiedy mam auto gdzie jest ten podnosnik i prawde mowiac mozna maske podniesc jednym palcem to potem jak sie podnosi w ten sposob (jednym palcem) maske w aucie bez tego przydatnego wynalazku - to mozna sie zdziwic :-) ze jednym paluchem to troche trudno zrobic. I dziwic sie mozna jeszcze bardziej myslac - jaka to bylaby roznica w cenie auta? 50 zl? 100 zl? Pewnie cos takiego... i pewnie wiekszosc wolalaby to miec zamiast szamotac sie z tym debilnym pretem jak w Polonezie (czesto sobie lapy brudzac przy okazji).

ps. swoja droga w obecnym VW Jetta tez jest chyba ten kretynski patyk, co juz jest kompletnym idiotyzmem, skoro w Golfach od piatek bodajze generacji jest amortyzatorek...

ps.2 nie bardzo rozumiem tylko ludzi, ktorzy marudza, ze komus sie nie podobaja tego typu oszczednosci/zlosliwosci u producenta (w tym wypadku Skody/VAG). Oczywiscie to nie jest jakas tam straszna wada ale po prostu jesli moze byc cos zrobione lepiej, a nie gorzej, to po co robic cos gorzej...? a juz najdziwniejsze - po co sie z tego cieszyc?

ps.3 jeszcze inna sprawa, ze prawde mowiac w ciagu ostatnich dwoch miesiecy to moze maske podnioslem 1-2 razy, zeby dolac plyny do spryskiwacza i z przyzwyczajenia sprawdzic stan oleju... Wiec tak naprawde to jakos tam bardzo nie przeszkadza ten patyk, tylko ze mnie np. drazni... po prostu to glupia oszczednosc ze strony producenta, ot co, podobnie jak te kretynskie boczki cale z plastiku. Po prostu VAG chce jakos odrozniac bardzo podobne auta od siebie i robi takie to roznice. Jednym to zwisa, innym nie. W sumie sprytnie te auta pozycjonuja...
                                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratorr
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

Wyjac ten patyk to jedno, ale wyrwac go potem przy checi schowania z tego zaczepu przy blotniku to jest jakas porazka. Albo ja to zle szarpie i tam trzeba jakas wyzsza filozofie.
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• loru
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 4286
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie wiem po co tak robili może po to żeby ładnie wygladało a że ktoś zawsze szuka dziury w całym to co innego.
                                            problem w tym ,że koszt wytworzenia tego dodatkowego wydechu przy produkcji seryjnej jest znikoma a w końcowej cenie i tak pewnie masz ten dodatkowy wydech doliczony, a w zamian niego dostajesz atrapę, to jest jawne walenie klienta w h....
                                            osobiście waliło by mnie w tym RS-ie o którym mowa czy kopci z jednej dziury czy z dwóch, przy seryjnym aucie jest to zauważalne tylko w zimie :diabelski_usmiech
                                            mamy inne podejścia, mnie to by nie waliło tylko denerwowało, jak będę chciał mieć atrapę to sam ją sobie wstawię, co do kopcenia to śmiem twierdzić ,że i będzie kopciło w lecie, większość RS'ów i tak jest modzona.
                                            W renault megane 3rs też jest wydech na środku ale w wersji 1.5dci z pakietem sport na środku jest atrapa a spaliny wylatują z lewej strony
                                            co do jednego wydechu na środku , ok bo to nie atrapa, zaś pakiet sport to co innego, O3RS ona nie ma mieć pakietu sportowego tylko ma być sportowa, pakiet sportowy to ja sobie mogę dokupić do zwykłej O3 i wtedy bym był w stanie zrozumieć atrapę wydechu.

z tym prętem zamiast amortyzatorka co podnosi maske to niestety jest zlosliwosc producenta, ale watpie zeby samej konkretnie Skody tylko po prostu VAG. Jak mialem auta z tym pretem to mi nie przeszkadzalo, ale od kiedy mam auto gdzie jest ten podnosnik i prawde mowiac mozna maske podniesc jednym palcem to potem jak sie podnosi w ten sposob (jednym palcem) maske w aucie bez tego przydatnego wynalazku - to mozna sie zdziwic :-) ze jednym paluchem to troche trudno zrobic. I dziwic sie mozna jeszcze bardziej myslac - jaka to bylaby roznica w cenie auta? 50 zl? 100 zl? Pewnie cos takiego... i pewnie wiekszosc wolalaby to miec zamiast szamotac sie z tym debilnym pretem jak w Polonezie (czesto sobie lapy brudzac przy okazji).
                                            i to jest to o czym mówię, jak ktoś to już miał to docenia i wie o czym mówimy.
                                            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• adi747
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1138

sztuka w tym żeby wymienić poglądy bez spiny także spoko
                                              dlatego pisałem o seryjnym rs że bedzie widać w zimie modzony zakopci
                                              JEST
                                              octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Piszcie co chcecie ale jak dla mnie wydech atrapa w nowej O3 to wieś tuning i świadomość tego że mam pseudo wydech w nowym "sportowy" aucie było by dla mnie nie do przyjęcia dlatego pierwsze co bym zrobił po zakupie auta to wybrałbym się do MG po nowy wydech :szeroki_usmiech
                                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kabanos
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 4544
                                                  • Octavia I combi (1U5)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Piszcie co chcecie ale jak dla mnie wydech atrapa w nowej O3 to wieś tuning i świadomość tego że mam pseudo wydech w nowym "sportowy" aucie było by dla mnie nie do przyjęcia dlatego pierwsze co bym zrobił po zakupie auta to wybrałbym się do MG po nowy wydech :szeroki_usmiech
                                                  Tacy co sobie dorabiali atrapy wydechów to lądowali na "poboczem.pl", a tu to już na pewno. :lol:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• NC
                                                    Classic
                                                    • 2013
                                                    • 36

Na oficjalnej stronie zmieniono wczoraj cennik dla O3 (z data 17.07.2013).
                                                    Jakie zmiany w cenniku oprócz samej daty - nie wiem, przejrzałem na szybko.

Komentarz

Pracuję...