kupiłeś?
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez perfexDCC kosztuje 4200, nie jest to kwota zabójcza przy cenach aut rzędu 100tys zł. I to chyba nie "wina" Golfa, że można je dokupić?
Zamieszczone przez perfexekstu wynika głównie ze 03 jest mocno twarda i prowadzi sie tak sobie.
Zamieszczone przez perfexDla mnie ciekawsza jest kwestia rzeczywistej masy własnej 03 1396kg, G7 1481kg. Auta z tym samym silnikiem, tą samą cudowną płytą podlogową i prawie takimi samymi wymiarami a różnica 85kg...
A do tego jest wolniejszy, mniej elastyczny, gorzej hamuje i jest droższy.
Zamieszczone przez perfexCoś na rzeczy z tymi wygluszeniami i materiałami chyba musi być...
Przy niższych prędkościach Golf był cichszy.
Powracam do pytania: na rynek niemiecki O III Combi 2.0 Tdi ma belkę, czy wielowahacz ? :roll: :?
Komentarz
-
-
Majowy, Bolszoje Spasiba....
Na belkę narzeka sporo naszych userów.
Na belkę narzekał też mój znajomy (wiem też nie lubię tych tekstów "mój znajomy", "kuzyn szwagra trzeciej siostry" powiedział, to, czy tamto - ale ufam jego uwagom) posiadacz O II, który się przejechał O III 1,4 Tsi.
Na belkę narzekają testujący dziennikarze AŚ.
Na belkę (w Pugu 307 Combi) narzekałem i ja.
To se myślę, że w samochodzie za 100 kPLN (a 2.0 Tdi nie sztuka taką cenę zrobić), to jest skandal.
I jeśli O III może mieć wielowahacz - ergo nie ma przeciwwskazań konstrukcyjnych - to do k..wy nędzy, dlaczego nie można dać ludziom wyboru ? Chociażby wielowahacz za dopłatą ? Do każdej wersji. !!
A artykuł w AŚ jest.....tendencyjny :lol: :wink:
Komentarz
-
-
-
Dzisiaj w końcu miałem przyjemność obejrzeć Superba 2 FL sedan - być może się mylę co do określenia typu nadwozia, ale na pewno nie było to kombi :diabelski_usmiech ). Krótko: tak, jak Superba sprzed liftu kupiłbym tylko w kombi, tak po lifcie zaprzyjaźniłbym się też z sedanem. Tył w końcu wygląda tak, że Zbliżył się wyglądem do Passata, ale nie uważam tego za wadę. Wewnątrz tak, jakby też wyładniał... A może to tylko moje "łaskawe podejście" tak zadziałało...? W każdym bądź razie uważam (subiektywnie), że Superb po lifcie wyładniał.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Koledzy, jak myślicie... na O3 będą jakieś konkretne rabaty z tytułu wyprzedaży rocznika 2013? I czy obejmą one podstawowe wersje (Active 1.2TSI)? Podobno podstawę można kupić już teraz za ~53kzł ( http://interauto_skoda.otomoto.pl/sk...C29587549.html ), ale czy można oczekiwać, że "stary" rocznik w podstawie da się kupić za <50kzł z lakierem metalicznym i pakietem Amazing?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Koledzy, jak myślicie... na O3 będą jakieś konkretne rabaty z tytułu wyprzedaży rocznika 2013? I czy obejmą one podstawowe wersje (Active 1.2TSI)? Podobno podstawę można kupić już teraz za ~53kzł ( http://interauto_skoda.otomoto.pl/sk...C29587549.html ), ale czy można oczekiwać, że "stary" rocznik w podstawie da się kupić za <50kzł z lakierem metalicznym i pakietem Amazing?
co do INTER to chyba oni sie bawia jeszcze w cos takiego : http://www.skoda-przedsprzedaz.pl/ na "FEJSIE" tez maja profil......
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OrsonTSIZamieszczone przez mac_aaronCiekawostka: w UK Elegance ma w standardzie Amundsena :evil:
Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów!
daj link do specyfikacji ale z tego co wiem to moze byc brak kilku innych elementów ktore sa oferowane w PL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronZamieszczone przez OrsonTSIZamieszczone przez mac_aaronCiekawostka: w UK Elegance ma w standardzie Amundsena :evil:
Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów!
daj link do specyfikacji ale z tego co wiem to moze byc brak kilku innych elementów ktore sa oferowane w PL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OrsonTSIa czujniki parkowania z przodu ma teraz Elegance ?
Wyposażenie standardowe
Bezpieczeństwo, funkcjonalność, komfort
Czujniki parkowania z tyłu i z przodu
Wyświetlacz Maxi-DOT
Gniazdo 12 V w komorze bagażnika (bez zapalniczki)
Cztery głośniki z tyłu
Czerwone światła bezpieczeństwa w drzwiach przednich (z lampkami)
Zestaw naprawczy do kół
Konsola centralna z zamykanym schowkiem
Uchwyty Isofix na zewnętrznych miejscach kanapy
Przygotowanie pod telefon GSM (bez obsługi głosowej, bez połączenia z anteną zewnętrzną, bez Phone box - bez wzmacniania sygnału GSM, uchwyt na multimedia, Bluetooth)
Tempomat
Poduszka kolanowa kierowcy
Climatronic - klimatyzacja automatyczna, dwustrefowa, z czujnikiem AQS
Elektrycznie sterowane szyby z przodu i z tyłu z systemem zabezpieczającym przed przytrzaśnięciem
Immobiliser
Dodatkowe funkcje ESP (ABS,EBV, MSR, ASR, EDS, HBA, DSR, TSA, CBC) dla Greentec
Elektrycznie sterowane, podgrzewane i składane lusterka zewnętrzne z podświetleniem wokół drzwi
Wykończenie wnętrza - Elegance
Podłokietnik z przodu Jumbo Box
Przednie światła przeciwmgłowe
Zagłówki z przodu regulowane na wysokość
Schowek na okulary
Reflektory halogenowe
Lusterko wsteczne z czujnikiem wilgotności
Zdalne sterowanie centralnego zamka (składany kluczyk)
Oświetlenie części bagażowej - 2 lampki
Gniazdo MDI (USB i Aux In)
Siedzisko kanapy nieskładane, opacie kanapy składane 60:40 ze składanym podłokietnikiem i przejściem do bagażnika
Centralny zamek ze zdalnym sterowaniem (SAFE system, 2 składane kluczyki)
Sygnalizacja niezapiętych pasów kierowcy i wszystkich pasażerów
Światła do jazdy dziennej Day Light
Poduszki powietrzne czołowe i boczne kierowcy i pasażera z przodu
Przyciemniane szyby
Radio Bolero (z CD/MP3; MDI; wejście SD; MIB)
Zamykany schowek pod fotelem pasażera
Spryskiwacze reflektorów przednich
Lampki do czytania z przodu i z tyłu
Wycieraczki przedniej szyby AERO z regulacją częstotliwości pracy
Wnętrze
Czteroramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica (obsługa radia, dla Elegance dodatkowo obsługą telefonu) z małym pakietem skórzanym
Nadwozie
Obręcze kół ze stopów lekkich TERON 7Jx17"
Lusterka zewnętrzne i klamki drzwi w kolorze nadwozia
Zderzaki w kolorze nadwozia
Opony 225/45 R17 91W
Brak oznaczenia mocy silnika na pokrywie bagażnika
Komentarz
-
-
Bo to jest polska specyfikacja, myślałem że o to pytasz. A dwa to weź zedytuj te cytaty w twoich postach bo strasznie dużo miejsca zajmujesz 8)
Zaraz zrobię porównanie PL vs UK elegance bo i tak się nudzę.
Jest w UK nie ma w Polsce:
skóra+alcantra
alarm
kolorowy Maxi-dot
DAB
emergency call system (dla 1 telefonu)?
asystent świateł
wybór trybu jazdy
wycieraczka aero
wykrywanie zmęczenia kierowcy
składanie kanapy z bagażnika
TPM
śruby antykradzieżowe na kołach
pakiet chrom
dywaniki
pakiet Amazing (ale nie za darmo)
OK jeśli patrzeć tylko na cenę, to u nich Elegance 1,4TSI DSG wychodzi 110k u nas "tylko" 86k, ale w porównaniu do zarobków to i tak lipa dla nas xD Po doposażeniu polskiego Elegance do poziomu z UK nadal jesteśmy 10k do przodu.
Komentarz
-
Komentarz