kupiłeś?

Octavia III i Superb II FL

Zwiń

X
- 

Przeca napisałem, że chwała Golfowi, że można to zamówić. :roll:Zamieszczone przez perfexDCC kosztuje 4200, nie jest to kwota zabójcza przy cenach aut rzędu 100tys zł. I to chyba nie "wina" Golfa, że można je dokupić?

O twardości to pamiętam, ale o tym "takim sobie prowadzeniu" - nie. Nie mam gazety przed oczami. Jakbyś mógł tak coś przytoczyć. ?Zamieszczone przez perfexekstu wynika głównie ze 03 jest mocno twarda i prowadzi sie tak sobie.

No 10 cm. krótszy pojazd.Zamieszczone przez perfexDla mnie ciekawsza jest kwestia rzeczywistej masy własnej 03 1396kg, G7 1481kg. Auta z tym samym silnikiem, tą samą cudowną płytą podlogową i prawie takimi samymi wymiarami a różnica 85kg...
 A do tego jest wolniejszy, mniej elastyczny, gorzej hamuje i jest droższy.

Hmm...napisali, że przy 130 km/h oba samochody generują 70 dBZamieszczone przez perfexCoś na rzeczy z tymi wygluszeniami i materiałami chyba musi być...
 Przy niższych prędkościach Golf był cichszy.

Powracam do pytania: na rynek niemiecki O III Combi 2.0 Tdi ma belkę, czy wielowahacz ? :roll: :?
 Komentarz
- 
- 

Majowy, Bolszoje Spasiba....  

Na belkę narzeka sporo naszych userów.
 Na belkę narzekał też mój znajomy (wiem też nie lubię tych tekstów "mój znajomy", "kuzyn szwagra trzeciej siostry" powiedział, to, czy tamto - ale ufam jego uwagom) posiadacz O II, który się przejechał O III 1,4 Tsi.
 Na belkę narzekają testujący dziennikarze AŚ.
 Na belkę (w Pugu 307 Combi) narzekałem i ja.

To se myślę, że w samochodzie za 100 kPLN (a 2.0 Tdi nie sztuka taką cenę zrobić), to jest skandal.

I jeśli O III może mieć wielowahacz - ergo nie ma przeciwwskazań konstrukcyjnych - to do k..wy nędzy, dlaczego nie można dać ludziom wyboru ? Chociażby wielowahacz za dopłatą ? Do każdej wersji. !!

A artykuł w AŚ jest.....tendencyjny :lol: :wink:
 Komentarz
- 
- 

- 

Dzisiaj w końcu miałem przyjemność obejrzeć Superba 2 FL sedan - być może się mylę co do określenia typu nadwozia, ale na pewno nie było to kombi :diabelski_usmiech ). Krótko: tak, jak Superba sprzed liftu kupiłbym tylko w kombi, tak po lifcie zaprzyjaźniłbym się też z sedanem. Tył w końcu wygląda tak, że Zbliżył się wyglądem do Passata, ale nie uważam tego za wadę. Wewnątrz tak, jakby też wyładniał... A może to tylko moje "łaskawe podejście" tak zadziałało...? W każdym bądź razie uważam (subiektywnie), że Superb po lifcie wyładniał. Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
 MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
 Komentarz
- 
- 

Koledzy, jak myślicie... na O3 będą jakieś konkretne rabaty z tytułu wyprzedaży rocznika 2013? I czy obejmą one podstawowe wersje (Active 1.2TSI)? Podobno podstawę można kupić już teraz za ~53kzł ( http://interauto_skoda.otomoto.pl/sk...C29587549.html ), ale czy można oczekiwać, że "stary" rocznik w podstawie da się kupić za <50kzł z lakierem metalicznym i pakietem Amazing?
 Komentarz
- 
- 

Zamieszczone przez Agamek12Koledzy, jak myślicie... na O3 będą jakieś konkretne rabaty z tytułu wyprzedaży rocznika 2013? I czy obejmą one podstawowe wersje (Active 1.2TSI)? Podobno podstawę można kupić już teraz za ~53kzł ( http://interauto_skoda.otomoto.pl/sk...C29587549.html ), ale czy można oczekiwać, że "stary" rocznik w podstawie da się kupić za <50kzł z lakierem metalicznym i pakietem Amazing?
 co do INTER to chyba oni sie bawia jeszcze w cos takiego : http://www.skoda-przedsprzedaz.pl/ na "FEJSIE" tez maja profil......
 Komentarz
- 
- 

Nie mam specyfikacji, wyczytałem na briskoda. Za to nie mają w ofercie 1.8TSI ani Webasto :diabelski_usmiechZamieszczone przez OrsonTSIZamieszczone przez mac_aaronCiekawostka: w UK Elegance ma w standardzie Amundsena :evil:

Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów!  

daj link do specyfikacji ale z tego co wiem to moze byc brak kilku innych elementów ktore sa oferowane w PL
 Komentarz
- 
- 

a czujniki parkowania z przodu ma teraz Elegance ?Zamieszczone przez mac_aaronNie mam specyfikacji, wyczytałem na briskoda. Za to nie mają w ofercie 1.8TSI ani Webasto :diabelski_usmiechZamieszczone przez OrsonTSIZamieszczone przez mac_aaronCiekawostka: w UK Elegance ma w standardzie Amundsena :evil:

Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów!  

daj link do specyfikacji ale z tego co wiem to moze byc brak kilku innych elementów ktore sa oferowane w PL
 Komentarz
- 
- 

MaZamieszczone przez OrsonTSIa czujniki parkowania z przodu ma teraz Elegance ?
 Wyposażenie standardowe

Bezpieczeństwo, funkcjonalność, komfort
 Czujniki parkowania z tyłu i z przodu
 Wyświetlacz Maxi-DOT
 Gniazdo 12 V w komorze bagażnika (bez zapalniczki)
 Cztery głośniki z tyłu
 Czerwone światła bezpieczeństwa w drzwiach przednich (z lampkami)
 Zestaw naprawczy do kół
 Konsola centralna z zamykanym schowkiem
 Uchwyty Isofix na zewnętrznych miejscach kanapy
 Przygotowanie pod telefon GSM (bez obsługi głosowej, bez połączenia z anteną zewnętrzną, bez Phone box - bez wzmacniania sygnału GSM, uchwyt na multimedia, Bluetooth)
 Tempomat
 Poduszka kolanowa kierowcy
 Climatronic - klimatyzacja automatyczna, dwustrefowa, z czujnikiem AQS
 Elektrycznie sterowane szyby z przodu i z tyłu z systemem zabezpieczającym przed przytrzaśnięciem
 Immobiliser
 Dodatkowe funkcje ESP (ABS,EBV, MSR, ASR, EDS, HBA, DSR, TSA, CBC) dla Greentec
 Elektrycznie sterowane, podgrzewane i składane lusterka zewnętrzne z podświetleniem wokół drzwi
 Wykończenie wnętrza - Elegance
 Podłokietnik z przodu Jumbo Box
 Przednie światła przeciwmgłowe
 Zagłówki z przodu regulowane na wysokość
 Schowek na okulary
 Reflektory halogenowe
 Lusterko wsteczne z czujnikiem wilgotności
 Zdalne sterowanie centralnego zamka (składany kluczyk)
 Oświetlenie części bagażowej - 2 lampki
 Gniazdo MDI (USB i Aux In)
 Siedzisko kanapy nieskładane, opacie kanapy składane 60:40 ze składanym podłokietnikiem i przejściem do bagażnika
 Centralny zamek ze zdalnym sterowaniem (SAFE system, 2 składane kluczyki)
 Sygnalizacja niezapiętych pasów kierowcy i wszystkich pasażerów
 Światła do jazdy dziennej Day Light
 Poduszki powietrzne czołowe i boczne kierowcy i pasażera z przodu
 Przyciemniane szyby
 Radio Bolero (z CD/MP3; MDI; wejście SD; MIB)
 Zamykany schowek pod fotelem pasażera
 Spryskiwacze reflektorów przednich
 Lampki do czytania z przodu i z tyłu
 Wycieraczki przedniej szyby AERO z regulacją częstotliwości pracy

Wnętrze
 Czteroramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica (obsługa radia, dla Elegance dodatkowo obsługą telefonu) z małym pakietem skórzanym

Nadwozie
 Obręcze kół ze stopów lekkich TERON 7Jx17"
 Lusterka zewnętrzne i klamki drzwi w kolorze nadwozia
 Zderzaki w kolorze nadwozia
 Opony 225/45 R17 91W
 Brak oznaczenia mocy silnika na pokrywie bagażnika
 Komentarz
- 
- 

Bo to jest polska specyfikacja, myślałem że o to pytasz. A dwa to weź zedytuj te cytaty w twoich postach bo strasznie dużo miejsca zajmujesz 8)
 Zaraz zrobię porównanie PL vs UK elegance bo i tak się nudzę.

Jest w UK nie ma w Polsce:
 Ma w PL nie ma w UK:skóra+alcantra
 alarm
 kolorowy Maxi-dot
 DAB
 emergency call system (dla 1 telefonu)?
 asystent świateł
 wybór trybu jazdy
 wycieraczka aero
 wykrywanie zmęczenia kierowcy
 składanie kanapy z bagażnika
 TPM
 śruby antykradzieżowe na kołach
 pakiet chrom
 dywaniki
 Słowem ktoś nas tu ładnie wy*ał.pakiet Amazing (ale nie za darmo)
 OK jeśli patrzeć tylko na cenę, to u nich Elegance 1,4TSI DSG wychodzi 110k u nas "tylko" 86k, ale w porównaniu do zarobków to i tak lipa dla nas xD Po doposażeniu polskiego Elegance do poziomu z UK nadal jesteśmy 10k do przodu.
 Komentarz
- 

Komentarz