ketivv, mi 140 KM + haldex jedzie Moze masz za wysoke wymagania :P
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
SII FL combi 2.0 TDI 170 KM DSG 4x4 Elegance kosztuje wg. cennika 140 250 zł
waży 1650kg czyli 250 kg
OIII combi 1.8 TSI DSG 4x4 Elegance kosztuje wg. cennika 107 000 zł
waży ok 1400 kg
250 kg różnicy, chipa można będzie zrobić w jednym jak i drugim
już mniejsza o ta wagę przy przyśpieszaniu i hamowaniu, ale w zakrętach to już jest pogrom w szczególności na śliskim
jak sens ma kupno TDI ?
OK 30 000 zł różnicy i gorsze osiągi oraz prowadzenie
z wagą walczy się tylko w jeden sposób, obniżając ją ;-) a tego w SII FL się zrobić nie da
[ Dodano: Pią 18 Paź, 13 11:40 ]
Zamieszczone przez marbabketivv, mi 140 KM + haldex jedzie Moze masz za wysoke wymagania
ciekaw jestem ile waży OII FL Scout i jak znajdę chwilę to zważę kumpla auto ale sądzę, że będzie to ok 100 kg mnie
więc jeśli w SII FL combi waga naprawdę oscyluje w okolicy 1650 kg to nawet mimo mocniejszego silnika prowadzenie będzie daleko w tyle za OIII
w tym naszym zestawieniu OIII combi 1.8 TSI DSG 4x4 - jest najlżejszym autem z najlepszym silnikiem a to musi zaprocentować
Zamieszczone przez MaicroftW Yetim naprawde ten konfig NIE JEDZIE. O ile z miejsca jakos ruszy, to potem tak od 120 jest juz ciezko
kumpel ma OII FL Scouta z TDI 140 KM i manualem ja mam ten sam silnik tyle ze z DSG ale za "remapie" i np. na 4 biegu z 80 -120 nie mam czego szukać w stosunku do fabrycznego Scouta
ogólnie OII Scout jest żywszym i zwinniejszym autem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvMoje Yeti waży 1630 kg bez kierowcy
Zamieszczone przez ketivvw tym naszym zestawieniu OIII combi 1.8 TSI DSG 4x4 - jest najlżejszym autem z najlepszym silnikiem a to musi zaprocentować
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabjednak swoje wypije. Klekot to klekot, choc nastepne moje auto bedzie zapewne benzyna
120 km/h - 6,8 l/100 km (niżej mi się nie udało, autostrada stała prędkość)
140 km/h - 10 l/100 km
170 km/h - 12 l/100 km (tankowanie co 2,5 godziny)
w porównaniu do Yeti taka OIII to oszczędne auto
Komentarz
-
-
g...no pokazaliSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
No wlasnie, zdziwiłem sie i za razem ucieszyłem oglądając MotoON... i to by było na tyle. Jak można tyle czasu i kilometrów jechać autem testowo, i nic nie pokazać... kilka ujęć z zewnątrz, parę z jazdy i to by było na tyle. Dwa wnioski były wyciągnięte:
- słabo pod względem akustycznym (brak rasowego dźwięku silnika)
- ogólna poprawność auta
Zieeeew.....
PS. Jedyne czym mnie zainteresowali, to tym, abym sam poszukał jakiegoś testu RSa, bo powiem szczerze, auto prezentuje się świetnie.Było: Oct2FL doposażony Mint 1.2TSI
Jest: starszy diesel na B.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SilentEmpirehttp://www.speed-buster.de/en/chiptuning-box-scoda-octavia-2-0-tsi-162-kw-220-ps/a-1928420598/
A co myślicie o tym?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronDzisiaj Octavia III została wybrana samochodem roku Danii (Car of the year)
A tak na powaznie: i bardzo fajnie ! O III kontynuje sukcesy O I i O II. W Polsce też cały czas jest w czubie sprzedaży. Po porstu dobre i ciekawe auto, które się ludziom podoba.Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz