Zamieszczone przez sew1981
Relacja z zajeżdzania Skody Octavii
Zwiń
X
-
Irek a macie jakiś "limit" km po którym zmieniacie maszynę na kolejną? Czy śmigacie do momentu poważnej awarii? Jak to jest?
Bo pewnie jest jakiś taki punkt w którym, po delikatnym liftingu licznika auto opłaca się Wam sprzedać nie czekając na usterki...?
I generalnie szacun! Liczby robią wrażenie abstrahując zupełnie od tego ile masz czasu dla siebie itp itd... Szerokości życzę i rozwijaj wątek. Twoja fura lepszym wozidłem eksperymentalnym niż taxi
Komentarz
-
-
Przy takich przebiegach powinni wymieniać auta co pół roku maxymalnie po roku
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
Jezus, jakie wy piszecie pierdoły.
Gość po prostu jeździ, a auto ma na siebie zarabiać.
Po co jakieś zdjęcia książek? Co ma wam udowadniać? Chce się podzielić info z użytkowania a wy jakieś podejrzenia snujecie jakby co najmniej chciał tą skodę wam sprzedać.
"handlarz skręci i będzie miała 120 tysięcy" - zastanów się kolego co ty za głupoty piszesz. Auto jest na gwarancji i ma przeglądy robione w ASO, więc wystarczy wyciągnąć pełną historię i będzie wiadomo ile auto miało nalatane.
Jeszcze do niedawna był Passat dwuletni na allegro, firmowy, ze Szczecina, 2.0 140KM CR, 560kkm. Jak się jeździ to można wykręcić takie przebiegi... ale to jak się jeździ w firmie, a nie auto traktuje jak ołtarzyk - i codziennie modły do zielonego apacza na masce :lol:
EDIT: hehe, jednak Irek zrobił zdjęcie książki
Komentarz
-
-
Witam serdecznie, właśnie się przebudziłem i siadam zerknąć na forum.
iFi, niestety benzyniaki nie wchodzą w grę, podobno w lutym będą dwa Rapidy.
Romecky81, cofanie licznika nic nie da, książki serwisowej nie wyczyścisz, a trudno sprzedać dwu latka bez takowej. Druga sprawa, co uważasz za poważną awarię, jedni lamentują jak siądzie dwumas, inni jak silnik klęknie, a jeszcze inni jak drzewo znajduje się między przednimi fotelami. Niestety nasze auta nie dożywają spokojnej starości, różni kierowcy, różne umiejętności i różne sytuacje na drodze...
mariush19, olej co 30kkm ale jaki nie czytałem w środę będę na przeglądzie zerknę zapytam
Dziś ostatnia nocka i upragniona chwila oddechu, potem okres świąteczno noworoczny i jazdy będzie trochę mniej. Potem styczeń i od nowa, nowe pociągi nowe trasy
W środę napiszę jak wypadł przegląd...Koła maja być 4 a cylindrów pięć...
[__][__] == ( () () () ) == [__][__]
Komentarz
-
-
IrekLubinPL, stary, szacun, myslełem że nas w ch...a robisz :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
A to ja myślałem że robiąc 40kkm rocznie dużo jeżdżę"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
IrekLubinPL, gorąco polecam za jakiś czas dwa działy:
1. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...t=najwi%EAkszy
Wklej za jakieś 2-3 lata fotkę z przebiegiem i zdeklasuj wszystkich :lol:
2. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=57173
Skoro mówisz że w Lutym będą u Was Rapidy to nie zapomnij się podzielić z nami jak to to jedzie (choć pewnie do tego czasu powstanie nowy temat o Rapidach - bardziej użytkowy).Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Michael_1Jezus, jakie wy piszecie pierdoły.
Gość po prostu jeździ, a auto ma na siebie zarabiać.
Po co jakieś zdjęcia książek? Co ma wam udowadniać? Chce się podzielić info z użytkowania a wy jakieś podejrzenia snujecie jakby co najmniej chciał tą skodę wam sprzedać.
Teraz wy mu wklejacie swoje dowody i "osiagnięcia".
Zamieszczone przez IrekLubinPL...cofanie licznika nic nie da, książki serwisowej nie wyczyścisz, a trudno sprzedać dwu latka bez takowej. Druga sprawa, co uważasz za poważną awarię, jedni lamentują jak siądzie dwumas, inni jak silnik klęknie, a jeszcze inni jak drzewo znajduje się między przednimi fotelami. Niestety nasze auta nie dożywają spokojnej starości, różni kierowcy, różne umiejętności i różne sytuacje na drodze...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsnie wiem czy octa jest az tak wygodna .ale po 800 km w fabii bylem zmeczony zeby nie powiedziec padajacy na ryjBył: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsi slupki w drzwiach ograniczaja widocznosć jak w fabii
Zamieszczone przez xtremesystemsdzis rapida ogladalem. deczko wiekszy od fabii ( wiecej miejsca z tylu)Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piocielZamieszczone przez xtremesystemsnie wiem czy octa jest az tak wygodna .ale po 800 km w fabii bylem zmeczony zeby nie powiedziec padajacy na ryj
[ Dodano: Pon 17 Gru, 12 19:04 ]
Octavia oczywiście
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
kolego szacunek. fajnie że widać w tym co robisz jakąś pasje. lubisz jeździć i miło że wpadłes na forum podzielić sie swoimi spostrzeżeniami co do octavii myślę że może to byc pomocne dla wielu z nas.
panowie troche wiary w ludzi
Sew wrzuć na luz co ty chcesz koledze udowodnić? pracuje jeździ lubi to robić to że ty nie lubisz to nie znaczy ze on ma pracę zmienić.BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
IrekLubinPL - mega-szacun dla Ciebie i Twojego zmiennika... Takie przebiegi to nawet w Mercedesie SLK byłyby męczące. Ja padam na twarz, gdy w ciągu doby przejadę ok. 1000 km raz na jakiś czas. Mimo, że lubię jeździć (jako kierowca), to taka robota za kólkiem z takimi przelotami obrzydziłaby mi auto na maksa... Co robisz, aby nie zasypiać za kółkiem...? Bo ja czasami mam z tym lekkie problemy :diabelski_usmiech (oczywiście nie zasypiam, ale walczę czasami z sennością po kilku godzinach jazdy, a ostatnio jeżdżę coraz więcej). :diabelski_usmiechDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Nie czepiajacie się tego że ludzie nie uwierzyli. 350/400 kkm na rok? Wielu tu z Was na to potrzebuje 15 albo i 20 lat. Jakie to kurwa NORMALNE widzę dla wielu.
IrekLublinPL
Jak pisałem. Szacun ale nie zazdroszczę. Ja mam już swoje chyba nalatane bo mnie już takie zapylanie nie kręci. Za kawalera to bym z trasy w trasę latał ciężarówką ale teraz wole się z moimi córkami pobawić czy po prostu z nimi być.
To i tak nie ma co porównywać do roboty za biurkiem. Bo tu sobie wstanę kiedy plery napierdalają i podrepce, w necie pozerkam :szeroki_usmiech . Ale na pewno jest wiele innych dużo gorszych zajęć niż Twoje, może mniej męczących fizycznie ale gorszych psychicznie. Jak to w życiu.
Najważniejsze jak Tobie oprócz kasy sprawia to frajdę. Jeśli tak to szerokiej drogi chłopie i dawaj testuj nam auta.
Przyznam , że mi szczęka opadła na takie przeloty jak Twoje.
PS.
A jak sobie dajesz radę ze zmęczeniem. Mnie po roku i 3 kawy mocne nad ranem pod rząd nie pomagały , z czasem po nich jeszcze lepiej spałem. Zakładam ,że mówimy o "legalnych " pobudzaczach w stylu, kawa, papieros, energy coś tam, ssaki leśne
Komentarz
-
Komentarz