Witam. Jeżeli chodzi o Euro 6 to z tego co się orientuje to od Maja tego roku wszystkie modele Skody będą miały system start-stop wraz z odzyskiwaniem energii z hamowania.Natomiast co do FL O3 to ma zostać wypuszczona specjalna wersja Edition.Co ciekawe na niemieckich stronach jest już dostępny konfigurator tego modelu. Poniżej link do źródła tych informacji.
A co ma wspólnego wersja limitowana chyba "Edition 120" z FL 03. Jak na razie cisza dotycząca ewentualnego liftu O3. Podejrzewam że będzie to w przyszłym roku bo w tym maja już sporo nowości: Superb i Roomster a także chyba ma być FL Rapida.
Pierwsze informacje o faceliftingu Golfa wskazywały na drugą połowę 2016 roku. Jednak teraz zza naszej zachodniej granicy napływają informacje, że nowy Golf może zostać zaprezentowany już w Genewie
Niektóre źródla mówią o lifcie już w drugiej połowie 2016 bo nowy model ma się pojawić w 2018.
Było by to logiczne bo bez sensu robić lift w 2017 a nowy model w 2018
Skoro:
OI - 96-00 (4 lata)
OIfl - 00-04 (4 lata)
OII - 04-08 ( 4 lata)
OIIfl - 08-13 - (~4,5 roku) - się trochę spóźnili
to:
OIII ile ??? ... też 4 lata więc 13 -> 17
więc pewnie O IIIfl 17-21 8)
bzyq_74, zapomniałeś dodać, że OI było klepane do 2010 (wersja tour)....zatem łącznie 14 lat - najdłużej, wiem, że równolegle z OII, ale jednak.
OII w sumie 9 lat.
Myślę, że tendencja jest spadkowa i OIII będzie jeszcze krócej w produkcji (uwzględniając wszelkie lifty). Pytanie tylko na ile ten nowy model z 2018/9 roku będzie rzeczywiście zupełnie nową konstrukcją :P
Hola hola piękny kawalerze... Mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że pierwsze O2 można było kupić już w 2003 roku. Jedna z takich była nawet prezentowana na forum przez użytkownika, który nabył taki rocznik jako nowy w salonie...
Wg Auto Bild Golf 7, O3 i Leon po FL będą miały nowy silnik 1.0 tsi, który najpewniej zastąpi 1.2 tsi... Ma miec chyba tez 3 cylindry. Teoretycznie ma być juz w G7 i O3 od roku modelowego 2017... Czyli co - juz po wakacjach??? Jakby to byla prawda to trochę kiepsko bo znowu silnik dziwadełko...
Ale byłby to w sumie logiczne nowy 1.0 zastępuje 1.2, a nowy 1.5 zastępuje 1.4 i 1.8 tsi... I zostają w ofercie tylko pojemnosciowo dwa modele.
1.0 tsi, który najpewniej zastąpi 1.2 tsi... Ma miec chyba tez 3 cylindry. Teoretycznie ma być juz w G7 i O3 od roku modelowego 2017... Czyli co - juz po wakacjach???
Jakie po wakacjach? Od zeszłego roku są w sprzedaży w G7, Leonie, Ibizie.
marlej108, tak ma 3 cylindry. Jak mówię co najmniej już przed nowym rokiem był dostępny w G7 i Seatach. Ma być też dostępny w up! jednak 90 koni na turbinie i 10 do setki? Tyle co mój Superb... Może na wirusie coś pokaże.
1,2 jest dalej w ofercie. Chodzi oczywiście tylko o Co2. 1.0 w Golfie ma tylko 99g, 1.2 110 PS ma 116g. Za pierwszego należy się 28€ daniny rocznie drugi to już 64€.
Komentarz