Octavia III Face Lifting

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bambek1
    Elegance
    • 2015
    • 963
    • Octavia I (1U2)
    • AZJ 2.0 MPI 115 KM

O gustach się nie dyskutuje ale ta stylistyka przodu z obrazka mnie odstrasza.
    ŻONA = Ekspert w każdej dziedzinie.
    Jak ja mam mało czasu na wszystko... ale najlepszy jestem w nic nierobieniu.
    Spalanie - Motostat.pl
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• marlej108
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 4976
      • Octavia III (5E3)
      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

a ja w ogole nie potrafie wlasciwie dostrzec tego FL Golfa z zewnatrz... to w sumie prezent dla obecnych wlascicieli modelu sprzed fl. Bo poza znawcami nikt tego nie rozrozni.
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Dig Dug
        L&K
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1306
        • Seat

BADYL, No coś ty to podwójna frajda, przejedziesz się autem, a potem oglądniesz meczyk i to wszystko bez biadolenia i narzekania :diabelski_usmiech
        Była O1 jest F2.

Komentarz

• marlej108
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 4976
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Mialem nadzieje, ze wizualizacje fl O3 sa bledne.
          Ale tutaj jest znowu i niestety na tej stronie co zamieścili to się sprawdzalo... Trudno się dziwić bo to strona odpowiednik autobildu czyli propagandowka VW...

No gdyby tak mial przod ostatecznie wyglądać to zrobią z Octy brzydala.. :|
          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Wosho
            Rider
            • 2012
            • 328

Tragedia, skrzyzowanie Octy z Superbem/podzielone reflektory.
            Kurde jak sie wiec nie wyrobie przed liftem z zakupem nowej to bedzie bidnie ;/

Komentarz

• maol72
              Ambiente
              • 2014
              • 245
              • Octavia III (5E3)
              • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Na YT niemieckiego Auto Bilda pokazał się niedawno filmik o nowościach Skody i Opla na 2017.
              Jest pokazana Octavia 3FL - 2017 "okularnik" (od 0:39) i inne nowe modele Skody:

Kodiaq wygląda ciekawie z odświeżoną nawigacją i z apkami on-line niczym jak z Passata B8. Kopia tego jest chyba już w nowym Seacie Ateca. Trzeba się temu przyjrzeć w salonie Seata. Zobaczymy jak będzie wyglądał skodowski Activ Info Display w Kodiaqu- czy Paryżu 2016? Zobaczymy jak to wszytko będzie wyglądało w cenniku :shock: :roll: :lol: ops:
              O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
              -----------------------------------------------------
              Moja eReSka

Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu

Komentarz

• zonku
                Classic
                • 2013
                • 37

Ja natomiast niedawno widziałem jakiś artykuł o FL-u, to światła z przodu będą miały ten sam (albo delikatnie zmieniony) kształt i w sumie będzie głównie kosmetyka a nie jakieś "ostre" modyfikacje. Po drugie to co jest na tym filmie z autobildu już dawno było pokazywane jako przypuszczenia.

Komentarz

• polrob
                  Rider
                  • 2013
                  • 535
                  • Superb III (3V3)
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Už letos se octavia dočkala tříválce 1.0 TSI nebo adaptivních tlumičů, v příštím roce pak přijde výraznější modernizace s novým vzhledem.

LIfing octy już niebawem. Z artykułu wynika że już od 44 tg tego roku zamówienia będą szły na model poliftowy a produkcja od 6 tyg 2017.
                  jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                  była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                  była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• polrob
                    Rider
                    • 2013
                    • 535
                    • Superb III (3V3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Už letos se octavia dočkala tříválce 1.0 TSI nebo adaptivních tlumičů, v příštím roce pak přijde výraznější modernizace s novým vzhledem.

Lift już blisko. Zamówienia od 44 tygodnia 2016 a produkcja od 6 tyg 2017
                    jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                    była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                    była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• OzA
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 125
                      • Octavia IV (NX3)

pod artykułem są komentarze, że to kupowanie kota w worku, bo zamówienia od listopada 2016r, dostawy od lutego 2017r a pokaz liftu w marcu 2017r w Genewie :shock:

to Klient będzie widział co zamawia przed pokazem w Genewie czy może kupi w ciemno, zobaczy w lutym a i tak wcześniej niż pokażą w Genewie?

coś tu w tym artykule nie gra :?
                      OzA

O4 PHEV Szary Matt

Komentarz

• krzyzakp
                        L&K
                        • 2013
                        • 1016
                        • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

OzA, klient zamawia O3 prze dFL i takowa dostanie. Zamowienie FL bedzie mozliwe pewnie po premierze, jak skoryguja cennik i wyposazenie

Moja O3 RS

Komentarz

• OzA
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 125
                          • Octavia IV (NX3)

tak jak piszesz miało by sens i jestem za
                          ale w artykule napisano, że obecną Octavię będzie można zamawiać do końca października a od 44 tygodnia tego roku czyli od listopada będą już zamówienia OIIIFL, której produkcja i wydawanie Klientom rozpocznie się od lutego 2017r
                          dlatego napisałem, że ten artykuł trochę podpada
                          OzA

O4 PHEV Szary Matt

Komentarz

• marlej108
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 4976
                            • Octavia III (5E3)
                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Dziwny ten artykuł. Ciekawe jak auto będzie wyglądało naprawde bo na razie nie ukrywam ze na tych wizualizacjach jest chu...wo.

FL jednak to nie tylko zmiana swiatel, maski czy nowy kolor lakieru, ale pod fl często producent ukrywa różne rozwiązania techniczne o których juz tak głośno nie pisze bo poprawia ewentualne usterki jakie byly przed fl. Albo tez niestety często wprowadza oszczędności - vide przykład z fl O2 gdzie do fl z tylu były miękkie plastiki na drzwiach na tzw. parapetach, a po fl zrobily się twarde jak skala.

Obawiam sie tez czy ostatecznie nie wyleci 1.2 tsi i może zastąpi go 1.0 tsi 3-cylindrowy w oslabionej co do mocy wersji. I rzecz najgorsza - wkrótce wszystkie silniki tsi w VAG maja miec odpowiednik dpf'a....

Pożyjemy zobaczymy.

Wcale jednak nie jestem przekonany ze kto planuje zakup O3 to powinien czekac na fl... Może lepiej nie czekać...
                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• ruwado
                              RS
                              • 2009
                              • 14885
                              • Octavia IV (NX3)

A ja mam nadzieję, że będzie bez tej podziałki i że to jest dla zmyłki. Jak nie ma tej podziałki, to są takie lampy jak w Kodiaq-u.
                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Lukii
                                Rider
                                • 2015
                                • 562

WG mnie będzie bez podziałki bo inaczej wyłamywałaby się z ogólnego trendu jaki Skoda ma przyjęty na przód swoich modeli.
                                Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• S3 CHRIS
                                  Elegance
                                  • 2006
                                  • 979
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Lukii
                                  WG mnie będzie bez podziałki bo inaczej wyłamywałaby się z ogólnego trendu jaki Skoda ma przyjęty na przód swoich modeli.
                                  Panowie widziałem ją na oczy własne więc wiem że podziałka będzie
                                  ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• marlej108
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 4976
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez S3 CHRIS
                                    Zamieszczone przez Lukii
                                    Panowie widziałem ją na oczy własne więc wiem że podziałka będzie
                                    Chris, serio? A niby gdzie?

I jesli faktycznie juz widziales, to czy ona wyglada jak na tej ostatniej wizualizacji ?

bo prawde mowiac to wyglada z tym dziwacznym przodem kiepsko...
                                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Karel
                                      Rider
                                      • 2014
                                      • 370
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

:shock:
                                      Tożto akt sabotażu albo celowy zabieg, żeby ludzie kupowali Superby

Komentarz

• marlej108
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 4976
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zaczyna sie. Tradycyjnie jak bylo z O3, F3 i S3 na portalu auto.cz pojawiają sie filmiki. Najpierw nocne, potem będą niewyraźne zrobione w dzień aż po pelne fotki.

Třetí generace octavie se v rámci nadcházející modernizace dočká přepracovaného vzhledu a bohatší výbavy.

Przednie swiatla dziwnie Male i rozstawione po bokach. Zaczyna to przypominac te wizualizacje niestety. Wczoraj na targach moto w Gdańsku pracownik Skody mowil ze jak byli jakiś czas temu na szkoleniach w Czechach to powiedziano im ze swiatla sa rozdzielone. Tez jest przerażony wizualizacjami...
                                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• perfex
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1117

Zamieszczone przez marlej108
                                          Wczoraj na targach moto w Gdańsku pracownik Skody mowil ze jak byli jakiś czas temu na szkoleniach w Czechach to powiedziano im ze swiatla sa rozdzielone. Tez jest przerażony wizualizacjami...
                                          Niech się pracownik nie przeraża :lol: Sądzę, że bardzo niewielki odsetek klientów Octavii kupuje ją bo chwycił ich za gardło jej dizajn i charakter.... :szeroki_usmiech
                                          Dojdzie może parasol jak w Superbie i jeszcze parę spraw simply clever, może takie wysuwane ochraniacze by drzwi nie obić jak w Focusie, może podgrzewane lusterko wewnętrzne (jakby co ja mam copyright! ), może ze dwa dodatkowe gniazda 12v i ze dwa 230v w bagażniku ? Pomysłów trochę jest by marketing i sprzedawcy mieli co robić...
                                          Pozdrawiam
                                          perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Krzychu89
                                            Classic
                                            • 2014
                                            • 27

Dokładnie Octavia ma służyć PH oraz klasie średniej Europy wschodniej, a te grupy nie kupują auta bo jest ładne. Ważne żeby miało duży bagażnik, miejsce na rodzinę i miało rozsądne koszty eksploatacyjne.
                                            Octavia 3 '15 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=91864

Komentarz

• marlej108
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 4976
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Krzychu89
                                              Dokładnie Octavia ma służyć PH oraz klasie średniej Europy wschodniej, a te grupy nie kupują auta bo jest ładne. Ważne żeby miało duży bagażnik, miejsce na rodzinę i miało rozsądne koszty eksploatacyjne.
                                              eee.... jak zrobia za ohydna to zadna klasa srednia Europy Wschodniej tego nie kupi skoro kosztuje niemale pieniadze... to nie Dacia.

A co do przedstawicieli handlowych to doprawdy jest to dla mnie fenomen :-) Skoda musi miec niezle opcje dla firm...

ps. moze jednak w realu ten fl bedzie ladny...?
                                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• ryjeks
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 488
                                                • Octavia III combi (5E5)
                                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

[quote="marlej108"]
                                                Zamieszczone przez Krzychu89
                                                ps. moze jednak w realu ten fl bedzie ladny...?
                                                Na pewno będzie ok ale przynajmniej macie o czym pogadać

Komentarz

• Wosho
                                                  Rider
                                                  • 2012
                                                  • 328

Ja kupiłem bo mi się podoba (+plus wielkość i osiągi za cenę), i cały czas mi się podoba
                                                  Ale na wizualizacjach te światła wyglądają okropnie, mam nadzieje że zrobią to z głową.

Komentarz

• feels3
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 348

Ja kupiłem ze względu na wygląd i wielkość kabiny+bagażnika :P

Mogę narzekać na różne rzeczy ale wygląd O3 zawsze był dla mnie na plus.

Komentarz

Pracuję...