Zamieszczone przez marlej108
Octavia III Face Lifting
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez S3 CHRISZamieszczone przez LukiiWG mnie będzie bez podziałki bo inaczej wyłamywałaby się z ogólnego trendu jaki Skoda ma przyjęty na przód swoich modeli.
I jesli faktycznie juz widziales, to czy ona wyglada jak na tej ostatniej wizualizacji ?
bo prawde mowiac to wyglada z tym dziwacznym przodem kiepsko...Skoda will be giving the Octavia a comprehensive facelift in 2017. AutoBild reports that the facelift will also get three-cylinder engines for the makeover.
w Pradze byłem na prezentacji tak to będzie wyglądać , w RSie to się już nawet prezentuje w RSie są wstawi karbonowe, Kodiaqa też widziałemET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Jak O2 przechodziła w 2008 roku facelifting to forum też podnosiło larum, że O2FL będzie wyglądać tragicznie. A z perspektywy czasu O2FL wygląda zdecydowanie lepiej niż O2. I tak samo będzie z O3FL - niezależnie od tego jak finalnie będzie wyglądać...
wtedy bylo larum ze swiatla strasznie wielkie i wyglada jak slon Jumbo (czy Dumbo - juz nie pamietam).
Tyle ze nikt nie pisal ze wyglada paskudnie, a ta na wizualizacji (ta czerwona co Chris wkleil) wyglada koszmarnie z przodu (wlasnie ta glupia przedzialka miedzy swiatlami). Z kolei na wizualizacji z Auto Express - czyli kopii angielskiej niemieckiego Auto Bild zwiazanego z VAG, i w klonie polskim czyli Auto Świat - wizualizacja wyglada juz lepiej. Mi sie wydaje ze to bedzie to, ale Chris pisze ze widzial na zywo, i to wyglada jak ta co sam zaprezentowal, wiec sie nie spieram...
Zreszta klienci indywidualni to i tak jakies 20% kupujacych Octavie albo i mniej, reszta idzie na firmy wiec jak zrobia z niej potworka to moze nic sie nie stanie... chociaz sam nie wiem. Na tej wizualizacji czerwona wyglada beznadziejnie.
Zobaczymy, pewnie wkrotce sie wyjasni.
Komentarz
-
-
Dla mnie jasne jest że nie będzie żadnego przedziałka między lampami. Skoro RS nie ma tego, a widać że są zmiany w porównaniu do O3. Poza tym:
Skoda is working on an Octavia facelift as these spy images suggest. Reported to be revealed next year, the 2016 Skoda Octavia is seen in these images
Wychodzi na to że to są zdjęcia z testów.
EDIT
Sorry mój błąd to są jakieś chińskie stare wiadomości.
Komentarz
-
-
W tych dwoch linkach nie ma zadnych nowych informacji przeciez - to juz bylo.
a co do swiatel to przeciez kolega S3 CHRIS pisze ze widzial auto po fl jak byl w Czechach i ze wyglada niestety tak jak na tych wizualizacjach - i wkleil link gdzie akurat O3 wyglada strasznie (ta czerwona sztuka...).
Ja nie chce polemizowac z kims kto widzial juz O3 po fl (nie wiem w sumie czy to mozliwe, ale jesli to pracownik Skody, to moze?). Ale mi sie z kolei wydaje, ze O3 po fl bedzie wygladala jak ta wizualizacja z okladki Auto Świata z zeszlego tygodnia a wiec ta fotka ktora tez tu wklejalem juz 2 razy z linkami.
Tam tez wyglada gorzej niz teraz, ale przynajmniej nie paskudnie, jak na tej wizualizacji co wkleil Chris.
Najdroższe auta używane też są pełne niespodzianek. Rachunek jest prosty. Samochód używany wart np. 5000 zł, więc nawet jeśli ma wiele wad, to ich maskowanie czy ukrywanie się nie opłaca.
A to co pisze Ruwado - ze po fl te swiatla moglyby byc jak w Kodiaq mialoby najwiecej sensu, ale obawiam sie, ze moze sie okazac jednak ze bedzie hardcore (i nie mam tu na mysli nic pozytywnego).
VW mial zaprezentowac Golfa po fl na targach co sa teraz w Paryzu i .... nie zaprezentowal. Zamiast tego dal VW E-Golfa ktory niby zawiera czesc rzeczy co beda po fl w Golfie... Moze im cos nie wyszlo i cos jeszcze zmieniaja? Nie wiem. VW mial miesiac temu duuuuuza afere z poddostawcami czesci w Niemczech - zadziwiajaco bylo o tym cicho u nas w mediach, a tam przeciez bylo ryzyko ze bede musieli wstrzymac produkcje wlasnie Golfa z powodu braku czesci... Moze wiec sa jakies przetasowania o ktorych nikt nie ma zielonego pojecia.
Ogolnie mam wrazenie, ze zewnetrzny fl ma mniejsze znaczenie niz poprawianie ewentualnych niedorobek jakie wychodza w czasie sprzedazy auta sprzed fl - wiec teoretycznie po fl auto powinno byc bardziej dopracowane. Ale np. w O2 po fl zamienili miekki plastik z tylu na tzw. parapetach na twardy... wiec te fl nie zawsze na zdrowie wychodza jednak.
Mysle, ze w pazdzierniku albo na poczatku listopada najpierw pokaza Golfa po fl, a miesiac mniej wiecej pozniej Octavie po fl.
Czyli wkrotce wszystko bedziemy wiedzieli :-)
[ Dodano: Pon 03 Paź, 16 10:30 ]
No wlasnie nowa fotka O3 po fl. Nic prawie z przodu na niej nie widac... poza tym, ze jest k...wa ta przegrodka na reflektorze...
a z tylu to sie w ogole czyms rozni od dotychczasowej wersji?
Komentarz
-
-
Ja nadal się skłaniam ku temu, ze te podwójne lampy to lipa. Coś za wcześnie ten przeciek. Informacje na temat wyglądu O2 FL pojawiły się raptem kilka dni przed premierą, a tutaj o tych podwójnych lampach gazety piszą od dwóch lat. Może ktoś widział samochód z wczesnych testów z oklejonymi lampami i puscił plotkę... Ewentualnie taki był pierwszy prototyp, ale poszli po rozum do głowy i zmienili zdanie. Poza tym niby skad taka zmiana stylistyczna? Superb, Kodiaq, wg mnie auta bardzo dobre stylistycznie, a tutaj taka kupa?
Ale jeśli to okaże się to prawdą to uwierzę w teorię spiskową, niemożliwe, że taka kupa mogła się podobać jakiemukolwiek projektantowi. A zamiast planowanej O3 FL RS kupię, nie wiem, S3 Sportline albo Mazdę 6 :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SalvatoreJa nadal się skłaniam ku temu, ze te podwójne lampy to lipa. Coś za wcześnie ten przeciek. Informacje na temat wyglądu O2 FL pojawiły się raptem kilka dni przed premierą, a tutaj o tych podwójnych lampach gazety piszą od dwóch lat. Może ktoś widział samochód z wczesnych testów z oklejonymi lampami i puscił plotkę... Ewentualnie taki był pierwszy prototyp, ale poszli po rozum do głowy i zmienili zdanie. Poza tym niby skad taka zmiana stylistyczna? Superb, Kodiaq, wg mnie auta bardzo dobre stylistycznie, a tutaj taka kupa?
Ale jeśli to okaże się to prawdą to uwierzę w teorię spiskową, niemożliwe, że taka kupa mogła się podobać jakiemukolwiek projektantowi. A zamiast planowanej O3 FL RS kupię, nie wiem, S3 Sportline albo Mazdę 6 :lol:
[ Dodano: Pon 03 Paź, 16 22:10 ]
Zamieszczone przez SalvatoreJeszcze jeden pozytywny news: klikET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez S3 CHRIS
[ Dodano: Pon 03 Paź, 16 22:10 ]
Zamieszczone przez SalvatoreJeszcze jeden pozytywny news: klik
O tak. Jakby tak wyglądała to było by super i mógłbym rozważyć zmianę na O3 FL gdzieś pod koniec produkcji jak moja się zestarzeje...
Ale te dzielone lampy niestety są tak paskudne że ustawiam ją obok pierwszej Multipli i Juke'a ........ trio brzydali będzie...algi
O3 Combi 1.4TSI Elegance + AMAZING + KESSY
Komentarz
-
Komentarz