Zamieszczone przez dekoman
1.0TSI
Zwiń
X
-
Czeski Knedliczek z Meksykańską Papryczką Chili
CBTA 2.5 MPI 170 KM, KPF 5S Man.
-
-
Zamieszczone przez pietrek125Zamieszczone przez dekomanpietrek125, nie mogę się z tobą zgodzić, pracuję w branży moto i nie spotkałem się z problemem wadliwych pierścieni w 1,2 i 1,4, natomiast w 1,8 był to częsty problem.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.deWałek wyrównoważający w 0.9 TwinAir od Fiata robi wrażenie, kto wie jaki czai się w 1.0TSI.
Komentarz
-
-
tak, chodzi o zbyt wąski pierścień, ale nie w 1,2 i 1,4.
a to przepraszam to jakie ma pierśienie 1.2-1.4 ? Z Jelcza? A nie przypadkiem żyletki jak w innych motorach VAG?
[ Dodano: Sro 27 Lip, 16 19:12 ]
Zamieszczone przez Scrappy Cocopietrek125w 1.4 TSI 140/150 KM na pasku takie rzeczy widziałeś? Pytam bo brzmi to jak bajka o smoku wawelskim :P Że takie coś się stało w 1.4 TSI Twincharger jestem w stanie uwierzyć, ale nie w nowym 1.4 TSI
[ Dodano: Sro 27 Lip, 16 19:16 ]
Zamieszczone przez grzeskZamieszczone przez crom.deWałek wyrównoważający w 0.9 TwinAir od Fiata robi wrażenie, kto wie jaki czai się w 1.0TSI.
Komentarz
-
-
pietrek125, twoje wypowiedzi nie świadczą zbyt dobrze o Tobie jako "znawcy tematu", aby skrócić naszą polemikę to wrzucam link do strony o wadach TSI. Wywołany do odpowiedzi - silniki 1,2 i 1,4 nie mają tych samych pierścieni co 1,8 i 2,0 i na pewno nie pasują do nich od Jelcza, jeśli zamierzasz dyskutować na forum to proszę nie pisz nie sprawdzonych rzeczy. Tutaj link do bardzo prosto i myślę że zrozumiale nawet dla laika opisanych problemów: http://magazynauto.interia.pl/porady...si,nId,1864800Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dekomanpietrek125, twoje wypowiedzi nie świadczą zbyt dobrze o Tobie jako "znawcy tematu", aby skrócić naszą polemikę to wrzucam link do strony o wadach TSI. Wywołany do odpowiedzi - silniki 1,2 i 1,4 nie mają tych samych pierścieni co 1,8 i 2,0 i na pewno nie pasują do nich od Jelcza, jeśli zamierzasz dyskutować na forum to proszę nie pisz nie sprawdzonych rzeczy. Tutaj link do bardzo prosto i myślę że zrozumiale nawet dla laika opisanych problemów: http://magazynauto.interia.pl/porady...si,nId,1864800
[ Dodano: Czw 28 Lip, 16 21:19 ]
Zamieszczone przez EnriquezZastanawiam się, po co się kopiecie? Ani jeden ani drugi tego 1.0 TSI nie kupi. O ile w ogóle to się będzie sprzedawać. Najszybciej w Citigo.
Komentarz
-
-
Niestety sadzę, że Octavie 1.0 TSI będą sie sprzedawać i to całkiem dobrze. Kilka lat temu na myśl o 1.4 w Passacie większość z nas miała "dziwne myśli" a teraz to standard i chyba najpopularniejsza wersja silnikowa. Od kilku lat nachodzi mnie ochota na zakup jakiegoś auta z V6 pod maską bo nigdy takiego nie miałem a za kilka lat zostaną same trupy albo drogie auta w stanie kolekcjonerskim. Niestety względy praktyczne i ograniczony budżet nie pozwalają na realizację planu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior811,6MPi do OIII i Rapida na wschodni rynek zamontowali, a na naszym nie spełnia kolejnej papierowej normy... żenada. Wciskaja nam silniki zabawki i jeszcze mamy byc z tego zadowoleni a w razie jakis komplikacji wypną się na klientów bo to przecież rynek europejski a nie amerykański.
Trzeba w takim razie będzie sobie OIII chyba z Rosji sprowadzić.
OIII salon Rosja hahahaha
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bambek1OIII salon Rosja hahahaha
Niech mi ktos sprowadzi taki MPi od Rapida, to jutro robię przekładkę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81Zamieszczone przez Bambek1OIII salon Rosja hahahaha
Niech mi ktos sprowadzi taki MPi od Rapida, to jutro robię przekładkę
Była by stara dobra dwulitrówka (wiadomo pod lpg) a w nieco świeższej blaszce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81Niech mi ktos sprowadzi taki MPi od Rapida, to jutro robię przekładkę. A nie łatwiej było kupić Astrę lub Focusa z wolnossakiem? Cały czas są w ofercie, jak i kilka innych modeli. Nie miałbyś obaw i nie musiałbyś snuć planów importu/przemytu MPI ze wschodu
. Chyba, że musiała być Skoda, to wtedy stety, niestety, ale bierzesz "z całym dobrodziejstwem inwentarza".
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Jak 2.0 ma 300 albo 360KM to wszystko ok.
Jak 1.0 ma 125KM to tylko czekać az wywali korbe bokiem bo taki wysilony.
Mysle ze troche przesadzacie.
1.8T mial 225KM w serii juz naście lat temu. Robilo sie z tego pod 400 na seryjnym srodku i jezdzilo. 2.0tsi z cupry czy eRki maja jeszcze mega margines bezpieczenstwa co widac po tym ile wychodzi po chipie.
360KM z merca tez sie poprawia samym softem.
125 czy 150 koni z 1.0 to zaden problem pod warunkiem ze silnik nie bedzie mial wad konstrukcyjnych.Powered by R-Performance
Komentarz
-
Komentarz