Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Biszczu
    RS
    • 2011
    • 5567

warto ładować 300 plnów w coś takiego ?
    "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• elpolacco
      L&K
      • 2010
      • 1372
      • Volkswagen
      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Ja polecam nawigację: MODECOM FreeWAY MX3.

Po przesiadce z wysłużonej nawigacji Mio jest o niebo lepiej z względu na nieporównywalne parametry obu nawigacji :wink: Modecom szybko łapie sygnał, idealnie pasuje do AM. Transmiter dość fajną opcją przy oryginalnym radiu bez USB.
      VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• Andrzej.P
        RS
        • 2011
        • 1516
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Biszczu, oprogramowanie nawi ma być legalne?
        Uzywam GoClevera (5070), kilku znajomych też to kupiło i sobie chwalimy; aktualnie odpowiednikiem tego jest model 505/515 (~200zł).
        Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
        FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• krissos
          Elegance
          • 2011
          • 840
          • Honda
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Biszczu, Tej nawigacji na pewno sam nie zaktualizujesz (tylko legal)
          Kup sobie jakiegoś taba 7" lub jakiś tel z androidem np. S2 najlepszy tel i już tani. Wgrywasz wtedy co chcesz, a do tego możesz wykorzystać jeszcze do innych celów.
          "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
          ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• lu5asz
            RS
            • 2011
            • 2006
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

krissos, a jaką navi do S II? póki co jak jadę zagranicę to korzystam z map nokii
            Kondziu

OCP

Komentarz

• krissos
              Elegance
              • 2011
              • 840
              • Honda
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jaką sobie zapragniesz Może być TomTom iGo AutoMapa Navigon Wszystko działa. Osobiście zagranicą polecam iGo lub TomTom potem Navigon i AM
              "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."

Komentarz

• Biszczu
                RS
                • 2011
                • 5567

krissos, ja mówię tylko o legalnej navi
                "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Voit
                  Elegance
                  • 2010
                  • 816

...Na urządzenia z Androidem polecam nawigację Sygic.

Prosta, intuicyjna, dobrze prowadzi.
                  Działa off line - to ważne jeśli chcecie używać nawigacji za granicą.
                  Właśnie trwa 40% obniżka, licencja na Europę kosztuje 30 E
                  Licencja zapewnia dożywotnie aktualizacje, program można przenosić na inne urządzenia.
                  Kupiłem i jestem zadowolony.
                  W Play Markecie można pobrać na probę wersję siedmiodniową i potestować.

Komentarz

• krissos
                    Elegance
                    • 2011
                    • 840
                    • Honda
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Biszczu,
                    To warto kupić Spytaj jakie są obecnie mamy i czy jest możliwość aktualizacji do najnowszej mapy (1 daje TT wszystkim)

Komentarz

• SP9XWW
                      Rider
                      • 2009
                      • 579

Spróbujcie na Andku darmowej i offline'owej: MapFactor: GPS Navigation

Testuje od kilku dni - podobna do AM, działa całkiem sympatycznie - bazą są mapy Open Street Map - w Krakowie bardzo dokładne, nie wiem jak poza miastem.
                      Vy 73! de S!@w

Komentarz

• lu5asz
                        RS
                        • 2011
                        • 2006
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez SP9XWW
                        Dzieki.Sciagam i bede tez testowal
                        Kondziu

OCP

Komentarz

• KuRcZaKjaS
                          Drive
                          • 2014
                          • 91

Ja używam Sygic na androida i musze powiedzieć że jak na darmową nawigacjie to daje rade. Jeden minus to że nie mam aktualnych map (ostatnia z 2013). Byłem na tej nawigacji w Szwecji i pokazywało mi wszystkie dróżki jake chciałem. Zawsze wyprowadzała mnie na prostą. Polecam.

Komentarz

• bishop
                            L&K
                            • 2012
                            • 1430

Zamieszczone przez KuRcZaKjaS
                            Ja używam Sygic na androida i musze powiedzieć że jak na darmową nawigacjie to daje rade.
                            Jej darmowość to 7dni :szeroki_usmiech

Komentarz

• Voit
                              Elegance
                              • 2010
                              • 816

Zamieszczone przez lu5asz
                              Dzieki.Sciagam i bede tez testowal
                              ...Testowałem równolegle z Sygic-iem.
                              Obsługa wkurzała mnie na tyle, że zdecydowałem się na zakup Sygica.
                              MapFactor bardzo długo przeliczał trasy.
                              W porównaniu z Sygic-iem to mało przyjazny program...
                              Ostatnia aktualizacja map w Sygicu była w maju.

Komentarz

• KuRcZaKjaS
                                Drive
                                • 2014
                                • 91

sygic jest darmowy na chomiku rzecz jasna 8)

Komentarz

• Voit
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 816

Ja używam Sygic na androida i musze powiedzieć że jak na darmową nawigacjie to daje rade. Jeden minus to że nie mam aktualnych map (ostatnia z 2013). Byłem na tej nawigacji w Szwecji i pokazywało mi wszystkie dróżki jake chciałem. Zawsze wyprowadzała mnie na prostą. Polecam.
                                  sygic jest darmowy na chomiku rzecz jasna 8)
                                  ...Minus nawigacji, że kradziona i nieaktualna.

Nie wiem, czy się śmiać czy płakać.

Komentarz

• mkz
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 138

Testuje od kilku dni - podobna do AM, działa całkiem sympatycznie - bazą są mapy Open Street Map - w Krakowie bardzo dokładne, nie wiem jak poza miastem.
                                    Bardzo fajna nawigacja - używam od ponad roku i jestem baaaardzo zadowolny. Mapy z Open Street mają niestety jedną wadę - nie wszędzie jest dobre pokrycie (ale dotyczy to raczej zagranicy - np. BiH jest dość ubogie, w Cro też czasami bywało kiepsko) - ale z tego co widzę przy okazji każdej aktualizacji map (a są bardzo często - prawie co miesiąc) pokrycie wyraźnie się zwiększa. Ostatnio na coraz większej ilości dróg pojawia się informacja o pasach ruchu na skrzyżowaniach. To co dla mnie od początku jest super, to możliwość dowolnej modyfikacji trasy o niezliczoną liczbę punktów pośrednich - szczególnie przy wakacyjnych wojażach

Komentarz

• bishop
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1430

sygic jest darmowy na chomiku rzecz jasna
                                      Chłopak- miałem zacząć chłopie- ale bym przesadził :szeroki_usmiech , jeździsz po Europie na pirackiej navi z chomika i jeszcze się żalisz że mapy nieaktualne :shock: , ...za cenę pół baku paliwa masz oryginał na Europę z dożywotnimi aktualizacjami map

Komentarz

• Voit
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 816

Zamieszczone przez mkz

Bardzo fajna nawigacja - używam od ponad roku i jestem baaaardzo zadowolny. Mapy z Open Street mają niestety jedną wadę - nie wszędzie jest dobre pokrycie (ale dotyczy to raczej zagranicy - np. BiH jest dość ubogie, w Cro też czasami bywało kiepsko) - ale z tego co widzę przy okazji każdej aktualizacji map (a są bardzo często - prawie co miesiąc) pokrycie wyraźnie się zwiększa. Ostatnio na coraz większej ilości dróg pojawia się informacja o pasach ruchu na skrzyżowaniach. To co dla mnie od początku jest super, to możliwość dowolnej modyfikacji trasy o niezliczoną liczbę punktów pośrednich - szczególnie przy wakacyjnych wojażach
                                        Największy plus to taki, że MapFactor to program darmowy i off-line.
                                        Nawigacja prowadzi, bo takie jest jej zadanie. Trudno żeby nie prowadziła...
                                        Niestety (i to mnie bardzo denerwowało) bardzo długo przelicza nową trasę, jak zjedziesz z tej już wyznaczonej.
                                        Obsługa programu jest mniej więcej na poziomie AutoMapy.
                                        To niezbędne minimum, poniżej którego już trudno zejść.
                                        Porównywałem równolegle darmowego MapFactora i płatnego Sygica w darmowej wersji siedmiodniowej.
                                        Mimo wszystko zdecydowałem się na zakup Sygica. Jest wygodniejszy, szybszy i ma lepsze mapy.
                                        Poczekałem na promocję i kupiłem.

I tak od pewnego czasu czasu myślałem nad zakupem jakiejś budżetowej nawigacji.
                                        Rozważałem zakup GoClevera z ekranem 5", za trochę ponad 200 zł.
                                        Do tego jakiś program... Jaki?
                                        Roczna licencja na AutoMapę kosztuje pierdylion złotych.
                                        Taniej jest na Chomiku, ale navi z mapami sprzed trzech lat bardziej przeszkadza, niż pomaga.
                                        A telefon mam w miarę dobry, nawigację uciągnie, ekran 4,8"...

Gdybym potrzebował nawigacji off-line, a nie chciałbym jej kupować, to MapFactor da radę i doprowadzi na miejsce.
                                        Ale wygodą obsługi i komfortem użytkowania raczej bym tego nie nazwał.
                                        Planowałem zakup navi, kupiłem program i jestem zadowolony.
                                        Z ciekawostek, które od początku mi się podobały w Sygicu, jest możliwość pełnej konfiguracji powiadomień, z brakiem prowadzenia głosowego włącznie.
                                        Komunikaty głosowe trzeba sobie oddzielnie "dociągnąć".

...Z resztą każdy może za darmo potestować, porównać i wybrać.

Komentarz

• rafiki
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 15975
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Voit
                                          Roczna licencja na AutoMapę kosztuje pierdylion złotych.
                                          Taniej jest na Chomiku, ale navi z mapami sprzed trzech lat bardziej przeszkadza, niż pomaga.
                                          A skąd Ci się wzięły mapy z przed 3 lat? Ja korzystam z AM na Mio Spirit 480 (Mio jest fajna przez pierwsze 2 lata jak są za darmo update'y). AM na microSD, do tego prosty program pozwalający na wybór między mapami Mio i AM, 2x w roku aktualizacja map (za granicę nie jeżdżę więc wystarcza mi to, bo wiadomo w jakim tempie u nas oddają nowe drogi do użytku), obecne mam ze stycznia tego roku i takie spokojnie można pobrać z chomika.
                                          رافال
                                          Spoty
                                          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• georgg
                                            RS
                                            • 2013
                                            • 17117
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez rafiki
                                            2x w roku aktualizacja map (za granicę nie jeżdżę więc wystarcza mi to, bo wiadomo w jakim tempie u nas oddają nowe drogi do użytku), obecne mam ze stycznia tego roku i takie spokojnie można pobrać z chomika.
                                            Przecież AutoMapa jest aktualizowana co kwartał. Ostatnio nawet częściej bo nowe mapy byly w maju a jest już aktualizacja z czerwca.
                                            SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                                            ​​​
                                            Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• eaglemirek
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 14116
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez georgg
                                              jest już aktualizacja z czerwca
                                              Właśnie zasysam Będzie świeża na wyjazd wakacyjny po Bałkanach :!: Wstrzelili się na ostatnią chwilę jak dla mnie :szeroki_usmiech
                                              W kwietniu przedłużyłem subskrypcję AM Europa na kolejne 2 lata cena 260 zł wiec wychodzi około :kufel :kufel w knajpce miesięcznie więc po co się bawić w chomika

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• rafiki
                                                RS
                                                • 2012
                                                • 15975
                                                • Superb III (3V3)

georgg, no i niech sobie będą, chodziło mi o to, że ja aktualizuję 2x w roku, bo za bardzo nie widzę sensu częściej
                                                رافال
                                                Spoty
                                                Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• mkz
                                                  Ambiente
                                                  • 2008
                                                  • 138

Zamieszczone przez Voit
                                                  Niestety (i to mnie bardzo denerwowało) bardzo długo przelicza nową trasę, jak zjedziesz z tej już wyznaczonej.
                                                  Hmmm używam jej na dość low-endowym telefonie (LG-7 pierwszej generacji) i nigdy mnie to jakoś specjalnie nie raziło. Demonem szybkości może rzeczywiście nie jest, ale "w terenie" nigdy mi to nie przeszkadzało - a w sumie bardziej kładłem to na karb małej wydolności samego telefonu... Ale rzeczywiście przyznaję się - nie mam specjalnie porównania. Co do wygody użytkowania - cóż przyzwyczaiłem się do tej apki i nic mi w niej specjalnie nie przeszkadza (aczkolwiek parę rzeczy z chęcią bym zmienił )

Komentarz

• georgg
                                                    RS
                                                    • 2013
                                                    • 17117
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez rafiki
                                                    georgg, no i niech sobie będą, chodziło mi o to, że ja aktualizuję 2x w roku, bo za bardzo nie widzę sensu częściej
                                                    Twój wybór. :P Ja tam wolę mieć mapy aktualne, żeby przypadkiem nie wyjechać w pole lub nie wjechać do jakiegoś jeziora. :diabelski_usmiech
                                                    SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                                                    ​​​
                                                    Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

Pracuję...