Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez georggPrzecież byli już tacy co się rozglądali ale i tak jechali tam gdzie im nawigacja kazała.Zamieszczone przez georggWiele młodszy nie jesteś .
No świeże mapy są dobre na tańsze wycieczki :szeroki_usmiechO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georggZamieszczone przez rafikigeorgg, no i niech sobie będą, chodziło mi o to, że ja aktualizuję 2x w roku, bo za bardzo nie widzę sensu częściej
Komentarz
-
-
rafiki, To w niemczech się nie sprawdza, bo jak kogoś pytasz gdzie firma to w 98% twierdzą że nie wiedzą, a okazuje się że firma albo 100m dalej a czasem się zdarza że nawet zaraz obok. :diabelski_usmiech
Teraz z nawigacją w 98% nie ma problemu zlokalizować firmę. Jeszcze jak by internet był tańszy w roamingu to już wypas ze szukaniem by było."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez georggZamieszczone przez rafikigeorgg, no i niech sobie będą, chodziło mi o to, że ja aktualizuję 2x w roku, bo za bardzo nie widzę sensu częściej
Dobra koniec Offtop-a.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikirzadko jeżdżę tam gdzie nie znam drogi, a jak nie wiem to zawsze można zapytać zwykłego przechodnia na ulicy
Zamieszczone przez chrzanekJa używam Yanosika i uważam że po naszym kraju nic innego nie potrzeba
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopZamieszczone przez rafikirzadko jeżdżę tam gdzie nie znam drogi, a jak nie wiem to zawsze można zapytać zwykłego przechodnia na ulicy
Zamieszczone przez chrzanekJa używam Yanosika i uważam że po naszym kraju nic innego nie potrzeba
W Polsce Yanosik i nawigacja w Google Maps wystarczają.
Za granicą transmisja danych to już konkretny koszt, poza tym czasami trudno zapytać o drogę.
Spróbujcie w Holandii lub Danii zapytać o drogę i poprawnie wypowiedzieć nazwę miejsca, do którego się udajecie.
:lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez no_fearUżywam od zawsze AM i do tej pory mnie nie zawiodła...
Byłem kilka dni w Budapeszcie (wczoraj wróciłem) - AM okazała się kompletnie bezużyteczna :roll:
nie uwzględniała zakazów (braków możliwości) skrętów w lewo
było wesoło :lol:
Z tym że chodziło PL. wydaje mi sie ze za granice to trzeba korzystać z innych dostawców bo AM chyba nie ma takiego wpływu na mapy.
Komentarz
-
-
Ja też w Polandii korzystam z AM (ale ostatnio co raz częściej z samochodowego Amundsena) i raz mnie podkusiło wypróbować mapki AM Europe. Była taka porażka, że prawie na samolot się spóźniłem, musiałem kombinować i główny bagaż zostawić w Anglii na przechowanie.
Generalnie problemem było interpretowanie klasyfikacji dróg, gdzie np. autostrady były traktowane tak samo jak drogi klasy A. Poza tym ikona skrętu w lewo na rondzie pokazywała drogę dookoła wysepki czyli tak, jak w ruchu prawostronnym :-)
Na następny wyjazd przerzuciłem się na TomToma i po problemieKobyla
Komentarz
-
-
Przeszło 10 lat jeżdżę z "TomTomem" i w kraju i po całej Europie. Fakt, że aktualizacje trochę kosztują, ale jak się ma ciągłość, to są dodatkowe zniżki, mam za to spokój i pewność, że dojadę tam gdzie chcę. Polecam go wszystkim niezdecydowanym, aaa jestem tylko i wyłącznie zadowolonym użytkownikiem TomToma, pozdrawiam .Sytuacje w życiu się odwracają.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez siemi1Zamieszczone przez no_fearUżywam od zawsze AM i do tej pory mnie nie zawiodła...
Byłem kilka dni w Budapeszcie (wczoraj wróciłem) - AM okazała się kompletnie bezużyteczna :roll:
nie uwzględniała zakazów (braków możliwości) skrętów w lewo
było wesoło :lol:
Z tym że chodziło PL. wydaje mi sie ze za granice to trzeba korzystać z innych dostawców bo AM chyba nie ma takiego wpływu na mapy.
Oczywiście zawsze jeżdżę na najświeższych mapach.
Na AM co roku jeżdżę na (do?) Chorwacji i nie tylko.
Po raz pierwszy taka sytuacja 8)
Komentarz
-
-
W Budapeszcie nie byłem, ale z AM byłem dwa razy na Węgrzech i nie miałem problemów.
Nie miałem problemów w Niemczech, Danii, Czechach, na Słowacji i w Chorwacji.
Natomiast we Włoszech AM wariowała totalnie, strach było włączać...
Wyprowadziła mnie na długi , dwukilometrowy most w delcie Padu i oznajmiła "zawróć, o ile to możliwe".
W Padwie wykonałem grzecznie pięć komend "skręć w lewo" i znalazłem się w miejscu, z którego wyjechałem.
Ale najlepsze było po drodze do kraju:
Navi kazała zjechać z autostrady i przegoniła wąską dróżką przez alpejską ścianę bardzo ciasnym trawersem. Pod górę było jeszcze spokojnie, ale za przełęczą były takie same ciasne trawersy w dół...
Ja miałem banana od ucha do ucha i byłem w siódmym niebie, ale żona była zielona na twarzy a córka kilka razy budziła się z krzykiem w środku nocy...
Po drugiej stronie pasma górskiego była wioska i wjazd na kolejną autostradę.
Podobno zaoszczędziłem 30 km.
...A teraz pytanie konkursowe.
Gdzie wykonałem poniższe zdjęcie:
Można się pomylić o 5 mil morskich.
:lol:
Komentarz
-
-
Voit, może włączyłeś opcję podróż z przygodami :szeroki_usmiech"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kobylaZamieszczone przez VoitGdzie wykonałem poniższe zdjęcie:
Można się pomylić o 5 mil morskich.
Prawie trafiłeś.
...Owszem prom, ale z Sassnitz do Rønne na Bornholmie.
Przyznaję, że zgłupiałem jak włączyłem nawigację i zobaczyłem przez jakie skrzyżowanie właśnie przepływamy.
Komentarz
-
-
...Pojeździłem sobie trochę z nawigacją Sygic i potwierdzam, to dobry program.
Prowadzi sprawnie i bez problemów. Asystent pasa ruchu prowadzi po zjazdach z autostrad jak po sznurku. Świetne mapy, intuicyjna obsługa.
Sygic jest zdecydowanie lepszy od AutoMapy.
Sprawdzałem na trasie Polska-Czechy-Słowacja-Węgry-Chorwacja.
...Jadąc przez Polskę korzystałem z NaviExperta i Yanosika.
Z NaviEkspertem jechałem pierwszy raz.
Wszystko było pieknie i bezproblemowo, Łódź płynnie ominąłem jakimiś peryferiami...
Niestety na odcinku Łódź-Częstochowa Naviexpert przestał działać, bo miałem problem z połączeniem internetowym.
Navi off-line jednak przydaje się nawet w Polsce.
Komentarz
-
-
Mam pytanie czy na wycieczkę samochodem do Chorwacji wystarczy mi ta nawigacja jak na aukcji?
Nie ukrywam , że potrzebuję nawigacji offlineowej i takiej żeby tylko wyjąć z pudełka i jechać
No i oczywiście jak najtańszej , ta z aukcji będzie ok? Czy polecacie coś lepszego ale jednocześnie do 200zł Z góry dzięki za odp.
Komentarz
-
Komentarz