Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • endryu
    RS
    • 2006
    • 3777
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez georgg
    żeby przypadkiem nie wyjechać w pole lub nie wjechać do jakiegoś jeziora.
    A to średni wiek nie pozwala na to co się dokoła dzieje
    O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
    O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
    =================================================

Komentarz

• ELM0
      Ambiente
      • 2013
      • 224

Ja od dawna używam AM. Sprawdza się zarówno w PL jak i poza. I tak jak napisał eaglemirek wydatek tych "2 browarów" na miesiąc za legalną nie jest problemem. ...
      Octavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz

Komentarz

• carlsberg
        Drive
        • 2013
        • 57

Ja śmigam po Polsce i Europie z TomTomem i jestem zadowolony.
        Mój Milosz: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80496

Komentarz

• georgg
          RS
          • 2013
          • 17117
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez endryu
          żeby przypadkiem nie wyjechać w pole lub nie wjechać do jakiegoś jeziora.
          A to średni wiek nie pozwala ObrazekObrazekObrazek na to co się dokoła dziejeObrazek
          Przecież byli już tacy co się rozglądali ale i tak jechali tam gdzie im nawigacja kazała. :shock: Średni wiek nie ma tu nic do rzeczy :P Wiele młodszy nie jesteś . :szeroki_usmiech
          Jeżeli płacę za aktualizację to lubię mieć mapy aktualne.
          SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
          ​​​
          Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• endryu
            RS
            • 2006
            • 3777
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przecież byli już tacy co się rozglądali ale i tak jechali tam gdzie im nawigacja kazała.
            Ale to kosztowne wycieczki były
            Wiele młodszy nie jesteś .
            Dzisiaj ukończyłem gimnazjum
            No świeże mapy są dobre na tańsze wycieczki :szeroki_usmiech
            O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
            O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
            =================================================

Komentarz

• rafiki
              RS
              • 2012
              • 15975
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez rafiki
              georgg, no i niech sobie będą, chodziło mi o to, że ja aktualizuję 2x w roku, bo za bardzo nie widzę sensu częściej
              Twój wybór. :P Ja tam wolę mieć mapy aktualne, żeby przypadkiem nie wyjechać w pole lub nie wjechać do jakiegoś jeziora. :diabelski_usmiech
              rzadko jeżdżę tam gdzie nie znam drogi, a jak nie wiem to zawsze można zapytać zwykłego przechodnia na ulicy :szeroki_usmiech
              رافال
              Spoty
              Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• krissos
                Elegance
                • 2011
                • 840
                • Honda
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

rafiki, To w niemczech się nie sprawdza, bo jak kogoś pytasz gdzie firma to w 98% twierdzą że nie wiedzą, a okazuje się że firma albo 100m dalej a czasem się zdarza że nawet zaraz obok. :diabelski_usmiech
                Teraz z nawigacją w 98% nie ma problemu zlokalizować firmę. Jeszcze jak by internet był tańszy w roamingu to już wypas ze szukaniem by było.
                "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• georgg
                  RS
                  • 2013
                  • 17117
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

georgg, no i niech sobie będą, chodziło mi o to, że ja aktualizuję 2x w roku, bo za bardzo nie widzę sensu częściej
                  Twój wybór. :P Ja tam wolę mieć mapy aktualne, żeby przypadkiem nie wyjechać w pole lub nie wjechać do jakiegoś jeziora. :diabelski_usmiech
                  rzadko jeżdżę tam gdzie nie znam drogi, a jak nie wiem to zawsze można zapytać zwykłego przechodnia na ulicy :szeroki_usmiech
                  Spytać zawsze możesz tylko nie wiadomo gdzie Cię skieruje. :diabelski_usmiech
                  Dobra koniec Offtop-a.
                  SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                  ​​​
                  Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• chrzanek
                    Ambiente
                    • 2014
                    • 234
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Ja używam Yanosika i uważam że po naszym kraju nic innego nie potrzeba
                    A z typowych navi za free Navmax i Osmand tyle ze to wszystko na androida. :szeroki_usmiech

Komentarz

• bishop
                      L&K
                      • 2012
                      • 1430

rzadko jeżdżę tam gdzie nie znam drogi, a jak nie wiem to zawsze można zapytać zwykłego przechodnia na ulicy
                      Zwłaszcza na autostradzie lub ekspresówce, zapytać przechodnia o dojazd , to nic trudnego

Zamieszczone przez chrzanek
                      Potrzeba tylko kasy na ciągły dostęp do neta :szeroki_usmiech ,... a jak np braknie zasięgu w krainie lasow i jezior ?

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

Ja mam Garmina. Sprawdzony zarówno w Polsce jak i poza nią (Majorka, Niemcy i Laznarote) i działa wyśmienicie. Na wielki + bezpłatna dożywotnia aktualizacja zarówno map jak i oprogramowania.
                        Czarny Elegance

Komentarz

• Voit
                          Elegance
                          • 2010
                          • 816

Zamieszczone przez bishop
                          rzadko jeżdżę tam gdzie nie znam drogi, a jak nie wiem to zawsze można zapytać zwykłego przechodnia na ulicy
                          Zwłaszcza na autostradzie lub ekspresówce, zapytać przechodnia o dojazd , to nic trudnego

Zamieszczone przez chrzanek
                          Potrzeba tylko kasy na ciągły dostęp do neta :szeroki_usmiech ,... a jak np braknie zasięgu w krainie lasow i jezior ?
                          ...Z dostępem do netu jest coraz lepiej, pakiety transmisji danych tanieją, operatorzy prześcigają się w ofertach.
                          W Polsce Yanosik i nawigacja w Google Maps wystarczają.

Za granicą transmisja danych to już konkretny koszt, poza tym czasami trudno zapytać o drogę.
                          Spróbujcie w Holandii lub Danii zapytać o drogę i poprawnie wypowiedzieć nazwę miejsca, do którego się udajecie.
                          :lol:

Komentarz

• no_fear
                            Rider
                            • 2010
                            • 504
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Używam od zawsze AM i do tej pory mnie nie zawiodła...

Byłem kilka dni w Budapeszcie (wczoraj wróciłem) - AM okazała się kompletnie bezużyteczna :roll:
                            nie uwzględniała zakazów (braków możliwości) skrętów w lewo
                            było wesoło :lol:
                            www.SPAmobile.pl

Komentarz

• siemi1
                              L&K
                              • 2012
                              • 1287
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez no_fear

Byłem kilka dni w Budapeszcie (wczoraj wróciłem) - AM okazała się kompletnie bezużyteczna :roll:
                              zgłoś to im, ja jak zgłaszałem uwagi to może w nie następnej ale kolejnej były brane pod uwagę.
                              Z tym że chodziło PL. wydaje mi sie ze za granice to trzeba korzystać z innych dostawców bo AM chyba nie ma takiego wpływu na mapy.
                              Spalanie - Motostat.pl
                              Jest 171,7 KM i 402,9 Nm
                              Moja OII FL 2.0TDI Kombi, oszust RS
                              Sprzedam na OLX!!

Komentarz

• kobyla
                                Classic
                                • 2012
                                • 28

Ja też w Polandii korzystam z AM (ale ostatnio co raz częściej z samochodowego Amundsena) i raz mnie podkusiło wypróbować mapki AM Europe. Była taka porażka, że prawie na samolot się spóźniłem, musiałem kombinować i główny bagaż zostawić w Anglii na przechowanie.

Generalnie problemem było interpretowanie klasyfikacji dróg, gdzie np. autostrady były traktowane tak samo jak drogi klasy A. Poza tym ikona skrętu w lewo na rondzie pokazywała drogę dookoła wysepki czyli tak, jak w ruchu prawostronnym :-)

Na następny wyjazd przerzuciłem się na TomToma i po problemie
                                Kobyla

Komentarz

• Dago
                                  Classic
                                  • 2011
                                  • 37

Przeszło 10 lat jeżdżę z "TomTomem" i w kraju i po całej Europie. Fakt, że aktualizacje trochę kosztują, ale jak się ma ciągłość, to są dodatkowe zniżki, mam za to spokój i pewność, że dojadę tam gdzie chcę. Polecam go wszystkim niezdecydowanym, aaa jestem tylko i wyłącznie zadowolonym użytkownikiem TomToma, pozdrawiam .
                                  Sytuacje w życiu się odwracają.

Komentarz

• no_fear
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 504
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez siemi1
                                    Zamieszczone przez no_fear

zgłoś to im, ja jak zgłaszałem uwagi to może w nie następnej ale kolejnej były brane pod uwagę.
                                    Z tym że chodziło PL. wydaje mi sie ze za granice to trzeba korzystać z innych dostawców bo AM chyba nie ma takiego wpływu na mapy.
                                    zgłoszę zgłoszę
                                    Oczywiście zawsze jeżdżę na najświeższych mapach.
                                    Na AM co roku jeżdżę na (do?) Chorwacji i nie tylko.

Po raz pierwszy taka sytuacja 8)
                                    www.SPAmobile.pl

Komentarz

• Voit
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 816

W Budapeszcie nie byłem, ale z AM byłem dwa razy na Węgrzech i nie miałem problemów.
                                      Nie miałem problemów w Niemczech, Danii, Czechach, na Słowacji i w Chorwacji.
                                      Natomiast we Włoszech AM wariowała totalnie, strach było włączać...
                                      Wyprowadziła mnie na długi , dwukilometrowy most w delcie Padu i oznajmiła "zawróć, o ile to możliwe".
                                      W Padwie wykonałem grzecznie pięć komend "skręć w lewo" i znalazłem się w miejscu, z którego wyjechałem.
                                      Ale najlepsze było po drodze do kraju:
                                      Navi kazała zjechać z autostrady i przegoniła wąską dróżką przez alpejską ścianę bardzo ciasnym trawersem. Pod górę było jeszcze spokojnie, ale za przełęczą były takie same ciasne trawersy w dół...
                                      Ja miałem banana od ucha do ucha i byłem w siódmym niebie, ale żona była zielona na twarzy a córka kilka razy budziła się z krzykiem w środku nocy...
                                      Po drugiej stronie pasma górskiego była wioska i wjazd na kolejną autostradę.
                                      Podobno zaoszczędziłem 30 km.

...A teraz pytanie konkursowe.
                                      Gdzie wykonałem poniższe zdjęcie:

Można się pomylić o 5 mil morskich.
                                      :lol:

Komentarz

• krissos
                                        Elegance
                                        • 2011
                                        • 840
                                        • Honda
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Voit, może włączyłeś opcję podróż z przygodami :szeroki_usmiech
                                        "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                                        ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• kobyla
                                          Classic
                                          • 2012
                                          • 28

Zamieszczone przez Voit

Wygląda jak prom ze Świnoujścia do Szwecji, jakieś 5 mil od niemieckiego Sassnitz, 45 mil od wypłyniecia z portu
                                          Kobyla

Komentarz

• Voit
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 816

Zamieszczone przez kobyla
                                            Zamieszczone przez Voit

Wygląda jak prom ze Świnoujścia do Szwecji, jakieś 5 mil od niemieckiego Sassnitz, 45 mil od wypłyniecia z portu

Prawie trafiłeś.
                                            ...Owszem prom, ale z Sassnitz do Rønne na Bornholmie.
                                            Przyznaję, że zgłupiałem jak włączyłem nawigację i zobaczyłem przez jakie skrzyżowanie właśnie przepływamy.

Komentarz

• bishop
                                              L&K
                                              • 2012
                                              • 1430

[ Dodano: Czw 03 Lip, 14 21:30 ]
                                              Zamieszczone przez Voit
                                              ...Ja miałem banana od ucha do ucha i byłem w siódmym niebie, ale żona była zielona na twarzy a córka kilka razy budziła się z krzykiem w środku nocy...

Brawo następny raz zostaw je w domu , albo zamknij w bagażniku.

Komentarz

• Voit
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 816

...Pojeździłem sobie trochę z nawigacją Sygic i potwierdzam, to dobry program.
                                                Prowadzi sprawnie i bez problemów. Asystent pasa ruchu prowadzi po zjazdach z autostrad jak po sznurku. Świetne mapy, intuicyjna obsługa.
                                                Sygic jest zdecydowanie lepszy od AutoMapy.
                                                Sprawdzałem na trasie Polska-Czechy-Słowacja-Węgry-Chorwacja.

...Jadąc przez Polskę korzystałem z NaviExperta i Yanosika.
                                                Z NaviEkspertem jechałem pierwszy raz.
                                                Wszystko było pieknie i bezproblemowo, Łódź płynnie ominąłem jakimiś peryferiami...
                                                Niestety na odcinku Łódź-Częstochowa Naviexpert przestał działać, bo miałem problem z połączeniem internetowym.
                                                Navi off-line jednak przydaje się nawet w Polsce.

Komentarz

• igor33c
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 115
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam pytanie czy na wycieczkę samochodem do Chorwacji wystarczy mi ta nawigacja jak na aukcji?

Nie ukrywam , że potrzebuję nawigacji offlineowej i takiej żeby tylko wyjąć z pudełka i jechać
                                                  No i oczywiście jak najtańszej , ta z aukcji będzie ok? Czy polecacie coś lepszego ale jednocześnie do 200zł Z góry dzięki za odp.

Komentarz

• Andrzej.P
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 1516
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

igor33c, powinna być OK. Kumpel niedawno kupił model wyższą, czyli 515, dorzuciłem mu do tego zestaw IGO/Automapa i bardzo sobie chwalił na wojażach po Europie
                                                    Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
                                                    FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

Pracuję...