Zamieszczone przez pacocases
Alternatywa dla navi Skody
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez rezonniekoniecznie. Chętnie dałbym cenę columbusa za sensowny sprzęt z dobrą navi. NA PEWNO nie jest tym Columbus z archaiczną mapą.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian75Po lekturze wielu wątków i przejrzeniu Internetu uważam, że ... nie ma to jak oryginalne radio.
Jak czytam, że komuś TO nie działa, komuś TO to ... dziekuję.
Jakby padła mi ta którą teraz mam to kupiłbym jakąś uniwersalną GMS za 1200 zł, bo nie mam uprzedzeń do chińskich stacji. Z reszta oryginalne stacje skody o ile się nie mylę też są produkowane w Chinach.
Komentarz
-
-
Witam.
Które z poniższych navi byście polecili?:
1) http://allegro.pl/radio-n...3899182231.html
2) http://allegro.pl/skoda-rns-315-i3940125805.html
3) http://allegro.pl/skoda-o...3952749754.html
4) http://allegro.pl/radio-n...3899182231.html
zapewne trzeba będzie też zmienić ramkę od radia.
Myślałem o takiej ale czy będzie ona pasować do wszystkich wymienionych modeli a jak nie to jakie ramki spasować do danych modeli?
5) http://allegro.pl/ramka-r...3929628657.html
Proszę o pomoc w wyborze.
Chyba, że macie jakieś swoje propozycje? :P
Mam dwustrefowego klimatronika oraz czujniki w tylnym zderzaku.
Wiem, że model CE69C8 był już tutaj przynajmniej częściowo opisywany ale czy model z 4) nie jest bardzo podobny? Czym w sumie się różnią?
Pozdrawiam.Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
-
Hmmm, faktycznie, coś jest nie tak :evil:
poprawione (mam nadzieję) linki
1) http://allegro.pl/radio-nawigacja-vw...899182231.html
2) http://allegro.pl/skoda-rns-315-i3940125805.html
3) http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-n...952749754.html
I tyle. A ramka taka:
Ramkę znalazłem w sklepie za 50 zł + przesyłka ale nie wiem czy będzie do tych modeli pasowała.
Nadal proszę o pomoc w wyborze.
Pozdrawiam.
[ Dodano: Czw 13 Lut, 14 17:04 ]
Już działająPowoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Grzegorz56Wygląda na to, że nie widziałeś columbusa z mapą 8049 lub 8048. Dodatkowo prowadzenie do celu wyświetlane jest jednocześnie na nawigacji jak również na wyświetlaczu między zegarami. Dodatkowo nawigacja nie gubi się jak utraci łączność z satelitami tylko podaje aktualną pozycję wyliczając ją obrotów kół. (np. tunele)
[ Dodano: Czw 13 Lut, 14 21:14 ]
pawel_breslau, najlepszy telefon i integracja to oczywiście opcja nr2 (używam takiego samego) mapy i navi opcje 1 i 3
Komentarz
-
-
A jak wypowiecie się na temat tej navi???
Widzę w opisie, że wg sprzedającego:
"Dodatkowe informacje: Sprzęt obsługuje standardowe komunikaty wyświetlane w danym aucie, takie jak zmiany parametrów klimatyzacji, wizualizuje czujniki cofania. Wszystko zależy od marki pojazdu i posiadanych funkcji. Podłączenie kamery cofania (spytaj sprzedawcę) spowoduje automatyczne wyświetlenie jej obrazu po wrzuceniu biegu wstecznego (Możliwe też wybranie podglądu z menu)"
Ciekawi mnie Wasza opinia :P Ktoś może już przerabiał ten model?
Pozdrawiam.
[ Dodano: Pon 17 Lut, 14 12:20 ]
Nikt nic nie wie, nie spotkał się z nią, nie ma takiej zamontowanej?
A mam jeszcze jeden pomysł. Aby wizualnie porównać te nawigacje które już są wmontowane to może wstawiajcie ich fotki. Jak do tej pory to zdjęcia swoich navi wkleili Opbmarek, mps, morgre oraz szyty. A może inni też dorzucą swoje pociechy? Pozwoli to nam (nie posiadających jeszcze) na przynajmniej wybór ze strony wizualnej
Pozdrawiam.Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
-
Ja mam Amu+, a w poprzednim autku używałem tego producenta http://rofaudio.en.alibaba.com/produ...r_VW_golf.html Słaby tuner, bdb BT, navi, dźwięk.
Komentarz
-
-
Co do Ad 1 to popisałem z gościem sprzedającym. Oto co odpisał:
"Nie posiada wewnętrznej pamięci, a mapy obsługuje z karty SD i może to być np. Automapa.
do podłączenia tego radyjka trzeba poprowadzić dodatkową instalacje plus po zapłonie ponieważ to nie jest radio na szynie can"
Co Wy na to?
Posiadając wiedzę, że nie posiada ono pamięci wew. i nie ma szyny can czy nadal wygląda tak dobrze? Plusem jest że czyta Automapy.
A co z tymi fotkami posiadających już nawigację? :P
PozdrawiamPowoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
-
Ale raczej żadne z tych wymienionych wyżej nie będzie miało wbudowanego wewnętrznego dydku twardego. Przy cenach i pojemnościach obecnie kart SD bym sie tym nie przejmował. Jeżeli nie ma szyny Can to radio nie będzie czytało informacji z partronica (samochodzik na ekranie i pokazane czujniki parkowania) czy panelu climatronika (taki bajer, mało istotny) oraz ewentualnie wyświetlanie info z radia na Maxi Docie (niekture "Chińczyki" to oferowały - znaczy sprzedający tak twierdzili). Generalnie większość tych dedykowanych nawigacji chodzi na Windowsie CE i co tam wgrasz to już twoja sprawa. Generalnie nie wiem po co ciągnąć dodatkowy kabel do kostki jak w OII jest z tego co pamiętam stały plus i dodatkowy wyłączany przez sterowniki urządzenia.
Komentarz
-
-
PY9908, KM2003
Te dwa radia akurat mogę polecić nie tylko ze względu tego, że pracuje w sklepie który jest oficjalnym dystrybutorem w/w mark, ale również dlatego, że od sierpnia sprzedawane 2013 rok i żadne radio nie wróciło na gwarancje nawet, ani nie słyszeliśmy narzekań poza pozytywnymi opiniami. Co prawda to za mało czasu, bo radia nie kupuje się na pół roku, ale słabą awaryjność potwierdzają i sklepy które dłużej od nas są na rynku z tymi produktami
Komentarz
-
-
Przejrzałem obydwa modele. Jak dla mnie troszeczkę kosmiczne :P
Myślałem bardziej o takim czymś takim :
albo
lub
W ostatnim przypadku kolo pisze, że kamera w zestawie.
Co znów o tym myślicie?
Pozdrawiam.
Paweł
[ Dodano: Sob 22 Lut, 14 14:55 ]
I chyba już wybrałem. Cosik takiego:
Ciekawe jak będzie się sprawować? :P
Pozdrawiam.
[ Dodano: Wto 25 Lut, 14 21:54 ]
Powiedzcie mi jak dostać auto mapę na karcie a nie na płycie?
Pozdrawiam.
PawełPowoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
-
Niedawno kupiłem do swojej Octavii GMS 6401 i wg mnie sprzęt jest rewelacyjny
Kosztuje 1599 zł.
Ale po kolei:
- jakość dźwięku na tych samych głośnikach w porównaniu ze oryginalnym streamem duuużo lepsza, zwłaszcza basy pięknie grają, tak, że jak ktoś ze znajomych podchodzi to myśli, że mam dodatkowo tubę zamontowaną :wink:
- zestaw głośnomówiący też spisuje się bardzo dobrze, jest zewnętrzny mikrofon do rozmów, pobiera listę kontaktów z telefonu na stację multimedialną, także w tym elemencie zero problemów
- wbudowany gps - wsadziłem kartę z najnowszą automapą i chodzi bardzo płynnie, podczas słuchania radia można włączyć nawigację i podczas wypowiadania komunikatów przez Hołka radio się ciut wycisza, poza tym gra normalnie przez cały czas, gdy uruchomiona jest automapa
- można podłączyć muzykę przez dwa wejścia na usb, albo przez drugi slot na kartę sd (pierwszy micro sd) zarezerwowany jest dla nawigacji
- dodatkowo można słuchać muzy, czy oglądać filmy z płyt cd/dvd
Długo szukałem czegoś w zamian za streama i wybór padł na tego gmsa. Osobiście jestem bardzo zadowolony, bo spełnia wszystkie funkcje jakich oczekiwałem, czyli zestaw głośnomówiący + navi + muzyka z usb.
Jest sporo opinii na temat tego modelu w necie, są też filmiki na youtube, także możesz poczytać. Ja też się sugerowałem wszystkimi tymi opiniami, a ostatecznie polecono mi go w sklepie, gdzie go montowałem.
Komentarz
-
-
Dzięki kolego wojtas1985 to radio jest 2 din ale nie pasuje kształtem do deski rozdzielczej muszę zastosować jakąś ramkę jak dobrze rozumiem. Znajomy polecał mi Peiyng PY 9908 ma sporo funkcji ale nie wiem co to za firma i czy się do czegoś nadaje a GMS miałem w w poprzednim aucie tylko 1 din i było naprawdę przyzwoite. Fajnie jakby radyjko od razu pasowało w fabryczne miejsce bez dodatkowych ramek bo nie wiem jak to się wszystko potem ładnie zgra .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemo_Dzięki kolego wojtas1985 to radio jest 2 din ale nie pasuje kształtem do deski rozdzielczej muszę zastosować jakąś ramkę jak dobrze rozumiem. Znajomy polecał mi Peiyng PY 9908 ma sporo funkcji ale nie wiem co to za firma i czy się do czegoś nadaje a GMS miałem w w poprzednim aucie tylko 1 din i było naprawdę przyzwoite. Fajnie jakby radyjko od razu pasowało w fabryczne miejsce bez dodatkowych ramek bo nie wiem jak to się wszystko potem ładnie zgra .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtas1985Niedawno kupiłem do swojej Octavii GMS 6401 i wg mnie sprzęt jest rewelacyjny
Widziałem takiego chińczyka i spodobało mi się takie rozwiązanie ( ale nie znam niestety modelu, żeby podlinkować).
Komentarz
-
-
To ja polecę jeszcze ze swojej strony coś takiego link
Kupiona i zamontowana w zeszłym roku. Sprowadzona od chińczyków. Wszystko działa pięknie: nawigacja, dvd, bluetooth, nastawy klimy, czujnik cofania, dwie strefy itd. Jedyny, mały problem, z RDSem ale z tego co wyczytałem to 99% ma z tym problemy.Gaziu, gaziu, nalej pan gaziu
Komentarz
-
-
Niezły bajer , a jak z jakością dźwięku ?, czujnikami cofania itd ?
Komentarz
-
Komentarz