skipper.u, Nie denerwuje Cię ten niebieski pasek na napisie Navigation?
mnie strasznie to irytowało i usunąłem sobie napis Navigation zostawiając Welcome on board i logo skody
Nie denerwuje Cię ten niebieski pasek na napisie Navigation?
Zamieszczone przez slawciol
jak Ci się sprawuje na dzień dzisiejszy oraz na jaki model się zdecydowałeś?
model to Adayo CE69C8, sprawuje się świetnie, nie mam do niczego zastrzeżeń, jestem zadowolony
[ Dodano: Nie 01 Lut, 15 09:34 ]
Zamieszczone przez krissos
Napisz jak będziesz gdzieś jeździł dalej na trasę jak się sprawuje tuner radiowy.
Jestem po trasie Kraków - Sanok i z powrotem dwoma różnymi trasami i stwierdzam brak zaniku odbioru radia, w większości słuchałem Trójki, czasami RMF i Zetka...
Aha, jakby ktoś planował taką podróż to czasowo jest identycznie:
1. Kraków - Tarnów A4, potem Jasło 73 i do Sanoka 28
2. Sanok - Rzeszów 886 i 19, potem Rzeszów - Kraków A4.
Witam.
Znalazłem radyjko z navi dedykowane do O2 (2009-2012) z adapterem Can i mam w związku z tym mam pytanie czy radyjko odpali w mojej 02 2006.Chodzi mi głównie o zasilanie gdyż jedyne co posiada moje auto z tzw.gadżetów to czujniki cofania tył na których i tak mi nie zależy gdyż planuje montaż kamerki.Dodam również że mam podciągnięty kabel zasilający po stacyjce od bezpieczników którego używałem do podłączenia w wcześniejszym radiu.
A jak to wygląda z radiem cyfrowym?? Podobno już działa u nas. Teraz trzeba by już kupować taki.
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
właśnie nie namierzyłem nic ciekawego z DAB'em. Jest jeszcze alternatywa podłączenia dongla po usb, ale zapewne nie będzie to już takie kompatybilne z samym samochodem (zegary/kiera)
Temat jest dość rozległy i może ktoś to poruszył, ale co sądzicie o chińskich wynalazkach z Androidem (link do strony eBay UK; np: http://skroc.pl/1008d).
Podejrzewam że za ~1600zł nie ma co się spodziewać cudów, ale .. no właśnie, możliwości wydają się zachęcające: Android 4.4, 2GB RAM, 1024x600, etc.
I jeszcze jedno. Te chińskie zamienniki robione są wymiarowo pod RNS-510. piotrek_gdy kilkanaście postów temu napisał ze te ramki po 35zl z Allegro do Octavii 2 (przed FL) nie pasują do Columbusa/RNS-510 tylko do Nexusa (link do Allgro; http://skroc.pl/44f50). Sprzedawca twierdzi co innego.
Gdyby dolar nie stał tak wysoko to na bank bym zamawiał. Bardzo polecany model, robią go do wielu modeli aut, różnią się tylko obudową i modułem do komunikacji z elektroniką auta.
Jak te radyjka grają w porównaniu z Columbusem,jak z jakością dźwięku? Czy mają wyjście na wzmacniacz ?
Dołączam się do pytania.
Obecnie mam pioneera avic f9310bt. Generalnie jestem zadowolony, ale interesowało by mnie coś z androidem do lepszej komunikacji z telefonem.
Witam.
Znalazłem takiego cudaka może ktoś z szanownego grona go posiada niech podpowie czy jest to radyjko warte 1000zł i jak sprawuje się w codziennym użytkowaniu.
Zależy mi na radiu, usb i kamerze .
wytrych59, jak Ci zależy na radiu to raczej z chińczyka nie będziesz zadowolony
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Asteroid to już historia - ma Androida 2.3 i nie ma planów aktualizacji. Lepiej poczekać aż wypuszcza RNB6
DYNAVIN ma Windows CE 6.0 - to juz chyba martwy system w '15
Za trochę więcej można mieć Pioneer AVIC-F70DAB z Android Auto i Apple Carplay, fakt ze wtedy dostajemy typowy 2-din, a nie radio robione z ramka ala RNS-510/Columbus
Za trochę więcej można mieć Pioneer AVIC-F70DAB z Android Auto i Apple Carplay, fakt ze wtedy dostajemy typowy 2-din, a nie radio robione z ramka ala RNS-510/Columbus
Raczej za dwa razy tyle :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez t}{or
Lepiej poczekać aż wypuszcza RNB6
Ten mi się podoba ciekawe jaka cena będzie za niego :P
Zastanawiam się powoli nad zamiennikiem oryginalnej navi z alliexpress, ale czekam na spadem dolara....
Czy są jakieś zamienniki navi, które wykorzystują seryjny GPS zamontowany już w aucie, i które działają plug&play, bez żadnych dodatkowych kabli, kostek itd ?
większość prezentowanych wyżej tak działa, ale.... praktycznie bez współpracy ze środkowym wyświetlaczem, czasami ograniczona współpraca z kierownicą multi, czasami bez współpracy z CAN, ...
Zdecydowałem się na dwa radia do auta Adayo CE4KC8 oraz Nvox JDZ7005
Czy ktoś z Was potrafi wskazać mocne i słabe strony każdego z modeli. Moim laickim okiem znalazłem różnice w mocy procesora, Adayo ma 800MHz a Nvox 500MHz oraz Adayo ma 256 MB RAM a Novox 512 MB. Sa to istotne parametry w pracy urządzenia czy może na obu wartościach będą ładnie pracować?
Szczegółowe informacje, parametry, specyfikacja
Adayo http://sklephadron.pl/stacje-multime...-skoda-vw.html
Nurek, mam dokładnie tego Nvoxa i złego słowa nie moge powiedzieć
pisałem wczesniej w temacie o nim
a, ze jesteś z Wwy to podjedź do BemoCar na Połczyńskiej - bedzie taniej i z montażem
i bez problemu do niego podłączona została kamera cofania
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Nurek, mam dokładnie tego Nvoxa i złego słowa nie moge powiedzieć
pisałem wczesniej w temacie o nim
a, ze jesteś z Wwy to podjedź do BemoCar na Połczyńskiej - bedzie taniej i z montażem
i bez problemu do niego podłączona została kamera cofania
Tak tak wiem, pisałeś o BemoCar. Kolega skipper.u pisał, że ADAYO to Blaupunkt na dobrych podzespołach firmowych, Nvox to czysty Chińczyk.
Adayo też montują gratis w Wawie na Chłodnej pozytywne opinie, znane miejsce
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Również mam NVOX tyle że model 7004.
Na UKF rewelacji nie ma choć i tak jest nieźle w porównaniu z innymi chińczykami. RDS czasem szwankuje i zaczyna szukać alternatywnej częstotliwości, lecz jeśli go wyłączyć to w mieście jest całkiem dobrze. Zasięg traci gdzieś w okolicy Grodziska Maz. i wówczas pozostaje jedynie słuchanie z nośników.
ADAYO sprawdzałem na Chłodnej i bardzo rozczarował mnie BT. Pomimo podłączenia zewnętrznego mikrofonu nie dało się zrozumieć co mówi kierowca do mikrofonu z odległości 10 cm. Innych funkcji w nim nie sprawdzałem, bo ta wada zdyskwalifikowała w mojej ocenie to radio. Panowie na Chłodnej są bardzo mili i zgodzą się podłączyć radio do sprawdzenia działania CAN, BT, czujników cofania przed ostateczną decyzją o montażu.
Wracając do NVOX, BemoCar bierze je z Wrocławia http://www.nvox.pl/pl/k-stacje-gps-d...odukt/648.html i tam kosztowały około 1600,- zł. początkowo też krzyknoł około 2000,- ale po negocjacji obniżył cenę do tej którą mu podałem.
Kamerę cofania podłaczyłem taką http://www.vagczesci.pl/product-pol-...5N0827566.html. Jest o niebo lepsza niż te montowane w lampkę tablicy rejestracyjnej. Ma dużo większy kąt, nie generuje OS z żółtymi liniami które ni jak mają się do faktycznej odległości od przeszkody a przy słabym oświetleniu obraz jest czarno-biały i bardzo dobrej jakości (nie zaśmiecony kolorowymi pixelami) Udało mi się kupić w dobrej cenie. Trzeba jedynie wybrać taką która ma wyjście Video, a nie VGA (trzy kolory oddzielnie)
W NVOX jest jeszcze funkcja rejestratora jazdy i możliwość podłączenia kamerki którą można oglądać na dużym ekranie radia. Niestety nie obsługuje on formatu MOV w jakim zwykle nagrywają rejestratory, ale to nie problem. Ja wybrałem model A118 https://dashcamtalk.com/b40-a118/ który ma wyjście video.
Komentarz