Jezeli chodzi o radia chinole dzis przyszlo moje infidini 9" full dotyk i powiem szczerze ze jestem milo zaskoczony jakoscia ☺
Alternatywa dla navi Skody
Zwiń
X
-
Android jak android chodzi szybko nie wiesza sie czekam jeszcze na kamerke zeby podpiac pod radyjko.pod tym linkiem masz wiecej szczegolowych informacji Podglaszanie z kiery dziala ,jakosc dzwieku naprawde fajna https://www.aliexpress.com/item/Andr...f-ded0f4e5ccd6
Komentarz
-
-
Dziś zamontowałem radyjko które do mnie przyszło niedawno :
https://pl.aliexpress.com/item/Europ...608.0.0.HdgNcV
Więc pomijając komplikacje z podłączeniem ,kablami itp. opiszę pokrótce radyjko ,moje pierwsze wrażenie.
Bardzo słabo działa radio gubi fale i nie odbiera równo,ale może to być spowodowane że przejsciówką od Fredna ,przewidziała tylko jedną antenę a nie dwie ,jak to występuje w skodzie,dlatego też muszę zakupić : http://allegro.pl/separator-antenowy...159135153.html , mam nadzieje że pomoże i radio będzie grało na całego
Niestety ale nie działa również opcja ściemniacza,tj. radio nie ściemnia się z zegarami i przyciskami klimy, może to tylko opcja włączenia, podłączenia, na chwile obecną nie działa to.
Odnoszę również wrażenie , że obecne radio gra trochę ciszej ,tzn nie da się słuchać mega głośno jak na wcześniejszym bolero.
Multifunkcja działa bez zarzutów , wszystko ok.
GPS - złapał sygnał po ok.3 sekundach od włączenia mapy
BT - w warunkach garażowych działa bez zarzutów ( mikrofon wbudowany ) , niestety ale mikrofon zewnętrzny od Fredna działa bardzo kiepsko jest nie czuły i trzeba krzyczeć żeby druga strona cokolwiek usłyszała - pozostaje więc sprawdzenie mikrofonu wbudowanego w warunkach "roboczych"
Kolor podświetlania przycisków spokojnie można dopasować do koloru ori Skody . bardzo duża paleta barw
Parktronik ( u mnie tylko z tyłu ) - działa bezbłędnie, wyświetla się ikona auta a obok obraz z kamery , można również ustawić wizualizacje auta na całym ekranie.
WIFI - działa bez zarzutów, szybciutko łączy i pobiera również szybko ,bez ogarniczeń.
USB - może działac jako ładowarka,u mnie przedłużony kabel do schowka.
za 860-870zł z przesyłką z Niemiec w ciągu ok.4dni roboczych naprawdę warto , jeśli uda mi się opanować radio to będę mega zadowolony z tego zakupu.
P.S może ktoś montował wyżej wspomniany separator do radia i ma jakieś doświadczenie ?
Czy ktoś ma sprawdzony mikrofon zewnętrzny ? ( pytam tak na zaś )
Ostatnio edytowany przez MurzyN91; 38483.----> ! biała MurzyNka ! <----
---->było 101km 260NM jest 136km 312NM<----
Komentarz
-
-
foltys No mam nadzieje że separator jest tutaj kluczem do sukcesu, zakupie i się okaże
2.0-16v Michał rameczka już leci----> ! biała MurzyNka ! <----
Komentarz
-
-
-
Tylko ja mam wejsce jack 3,5mm----> ! biała MurzyNka ! <----
Komentarz
-
-
MurzyN91 Michał ten mikrofon też ma kabel dwużyłowy, więc jaki problem przerobić go na jack 3,5mm
Komentarz
-
-
Oooo widzisz, no nie wiedziałem...
Ale dzięki temu info już jest jakaś alternatywa jak narazie Madzia jechała i dzwoniła do mnie to bardzo czysto ją słychać ale troszke cicho, sprawdzimy jeszcze jak się to będzie spisywać
Dzięki gradek----> ! biała MurzyNka ! <----
Komentarz
-
-
Czytam czytam ...koledzy patrząc na wasze doświadczenia z "zamiennikami" dla radia w Skodzie jakie wg was na ten moment jest w miarę optymalne w stosunku jakość cena..planuję zmienić swoje radio Dance w Roomsterze ( zależy mi żeby grało porównywalnie jak radio które posiadam , niezawodnej nawigacji ) Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maslak Zobacz wpisCzytam czytam ...koledzy patrząc na wasze doświadczenia z "zamiennikami" dla radia w Skodzie jakie wg was na ten moment jest w miarę optymalne w stosunku jakość cena..planuję zmienić swoje radio Dance w Roomsterze ( zależy mi żeby grało porównywalnie jak radio które posiadam , niezawodnej nawigacji ) Pozdrawiam
2. procesor min. Quad 1,6Ghz
3. RAM min. 1GB
4. Ekran min. 8"
Ja mam Infidini kupione na Aliexpress. Jak widać jest wiele innych - też dobrych. Navi - lepiej jednak sprawdza się w PL Automapa, ale jak ktoś chce to może odpalić różne z darmową Google Maps włącznie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez __atomek__ Zobacz wpisnapisz jeszcze jak działa RDS, dawno temu miałem podobne radio, działało super poza RDS, bo stacji płynnie nie przełączał. Co jakiś czas leciał całą częstotliwością, aby znaleźć mocniejszy sygnał. To było mega wkurzające----> ! biała MurzyNka ! <----
Komentarz
-
-
Dołożyłem separator - jest znaczna poprawa ale dupy nie urywa tzn. slychać szumy i przerywanie ( RDS się świeci tj. działa ) ktoś ma jeszcze jakiś pomysł jak to poprawić ?
Czy jest jakaś opcja przypisania niefabrycznego radia do auta ( VCDS ) tak żeby program nie wywalał błędu ?----> ! biała MurzyNka ! <----
Komentarz
-
-
MurzyN91 Co do radia to w Chińczyku cudów nie zrobisz, przerobiłem ten temat. Jak podłączyłeś separator to sprawdziłeś czy plus idzie tylko na wzmacniacz w antenie czy też na antene w szybie? Zmieniałeś do porównania anteny?
Plus z separatora podłączyłeś do wyjścia z radia na którym ginie po wyłączeniu radia ?(ryzyko rozładowania aku)
Jedyna (moim zdaniem) najlepsza opcja to ruter z karta jakiejś sieci komórkowej i słuchać radia z netu. Plusy: ogromna liczba stacji, również DAB+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MurzyN91 Zobacz wpisjak narazie Madzia jechała i dzwoniła do mnie to bardzo czysto ją słychać ale troszke cicho
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez prezes73 Zobacz wpistak samo jak u mnie, dodanie zewnętrznego mikrofonu nic nie dało, ten typ tak ma
Borykam się jednak z tym radiem bo to dla mnie najistotniejsza funkcja w radiu
Podpinaliśmy z DJ MŁODY i on tam wszystko ogarniał , tylko z tego co pamiętam to na wszystkie sposoby szukaliśmy gdzie ginie " + " i nie zginął , chyba że w moim aucie ginie bo jakimś dłuższym czasie - można to gdzieś sprawdzić ( VCDS ) po jakim czasie w aucie ginie prąd ? Np. w zapalniczce też mam cały czas.
prezes73 a u Ciebie pomógł separator , radyjko Ci hula ?
Wcześniej ejko pisał ,że w jego przypadku separator załatwił sprawę w 100% i nawet w trasie RDS mu pięknie ogarniał.Ostatnio edytowany przez MurzyN91; 38483.----> ! biała MurzyNka ! <----
Komentarz
-
-
prezes73 dzięki za bardzo cenne info, a powiedz mi z jakiej sieci się opłaca najbardziej wziąć karte ? jakie koszta ?----> ! biała MurzyNka ! <----
Komentarz
-
-
A jak sie zapatrujecie na takie radio ...wiem ze 7 cali ale tez nie chce inwestować niewiadomo ile..czy instalacja takiego radia w zamian za fabryczne dance jakoś mega skompliowane
Wholesale! 2 Din 7 Inch Car DVD Player For VW/Volkswagen/Passat/POLO/GOLF/Skoda/Seat/Leon With GPS Navigaiton IPOD FM RDS Maps
(from AliExpress Android)
Komentarz
-
Komentarz