Jac_ek, wszystko dobrze jest. Kolega pewnie podał chwilowe spalanie (u mnie np. przy 201km/h licznikowych było 21L/100km) więc nie ma co się patrzeć na to.
A co do spalanie 50%/50% no to wszystko zależy od dynamiki jazdy danego kierowcy. Mi ostatnio wyszło też koło 10L ( 60% miasto/40% poza) Wiadomo, że większość producentów zaniża spalania z katalogów. IMO też nie ma sensu mówić, że jeden 1.4 TSI pali np. 7L natomiast drugi pali już 9,5L i coś z nim nie tak. Poprostu kierowca kierowcy nie jest równy
dobre pytanie. Ostatnio sprawdziłem i mój komputer troszkę kłamie ( test był z jednego zbiornika narazie) i na kalkulatorze wyszło mi ok. 0,4L więcej niż na kompie
A co do spalanie 50%/50% no to wszystko zależy od dynamiki jazdy danego kierowcy. Mi ostatnio wyszło też koło 10L ( 60% miasto/40% poza) Wiadomo, że większość producentów zaniża spalania z katalogów. IMO też nie ma sensu mówić, że jeden 1.4 TSI pali np. 7L natomiast drugi pali już 9,5L i coś z nim nie tak. Poprostu kierowca kierowcy nie jest równy
Zamieszczone przez winni77
Komentarz