CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• umieszczam zdjęcia

Komentarz

• coyota
      Drive
      • 2007
      • 94

Zamieszczone przez Sigma_74
      jakie masz radio ..?
      dawno mnie nie bylo, alem zaganiany ciut

uniden 510 i Hustler, całkim dobrze to mi śmiga
      OCTAVIA I 1.4BCA 2007
      COROLLA CLUB E10 TEAM Sekcja Czerwona
      „Czym lepiej poznaje swojego psa tym mniej lubię ludzi”

Komentarz

• kristo
        Rider
        S_OCP Member
        • 2004
        • 266

Witam mobilki,
        ja równiez dojrzewam...
        oczywista do kupna CB i od Was oczekuje porady :?:
        wstępne założenia są takie:

1. RAdio ma się zmieścić w popiołce O1 ( bez specjalnego niszczenia tego co pod popiołką )
        2. Antena na klapę ( uchwyt a nie magnes ) ale nie dłuższa niż 80 cm od klapy ( garaż ) ... byle zysk w dB był znośny
        3. Razem to ma być w miarę sensownie działające - a ceny - powiedzmy średnia półka..

czekam na Wasze opinie i porady...

PS poczytałem wszystkie posty tu i na AK i na innych forach i nie mogę się zdecydować..
        Pink Floyd fan.

Komentarz

• ad.1 jest na forum watek jak mocuja w poplienioczce, ja osobiscie uważam to za złe rozwiązanie.

ad.2 jęsli nie dłuzsza niz 80 cm to zrób dziurę w dachu i zamontuja na tachu np Alana antenę
          ad.3 jak poczytałes wątek to wiesz ze UNIDENT 520 xl lub jakiś prezydent Johny lub inny

Komentarz

• olejek
            Ambiente
            • 2006
            • 121

W mojej O2 President Harry 2ASC jest w popielniczce (fotki w tym wątku wcześniej), parę dni temu zamontowałem takie same radio w popielniczce O1 (było trochę łatwiej - opinia gościa z ASO - tam montowałem bo gwarancja), więc radio o tych gabarytach się mieści.
            http://keeprockin.art.pl/‎

Komentarz

• ja nie mówie że się nie mieści, tylko że w O1 mozna w innym miejscu umieścić, nie likwidując popiołki.

Komentarz

• kristo
                Rider
                S_OCP Member
                • 2004
                • 266

Zamieszczone przez Sigma_74
                ad.1 jest na forum watek jak mocuja w poplienioczce, ja osobiscie uważam to za złe rozwiązanie.

ad.2 jęsli nie dłuzsza niz 80 cm to zrób dziurę w dachu i zamontuja na tachu np Alana antenę

ad.3 jak poczytałes wątek to wiesz ze UNIDENT 520 xl lub jakiś prezydent Johny lub inny
                1. a ja wprost przeciwnie - stawiam głównie nie na fukcjonalność a na ukrycie przed sibskimi oczami

2. jakbyś przeczytał dokłądnie to co napisałem to tam stoi że ma być 80 z od klapy a nie od dachu - od dachu byłoby jeszcze mniej nie mówiąc o jego dziurawieniu,

3. watęk i nie tylko ten przeczytałem dokłądnie - oczekuję propozycji konkretnego modelu , ktoś może go już tam mam ( popiołka ) bo akurat te OBA się tam nie mieszczą - musi być coś wąższego

no nic może jeszcze ktoś się odezwie..

pozdrawiam
                Pink Floyd fan.

Komentarz

• Zamieszczone przez kristo
                  2. jakbyś przeczytał dokłądnie to co napisałem to tam stoi że ma być 80 z od klapy a nie od dachu - od dachu byłoby jeszcze mniej nie mówiąc o jego dziurawieniu,
                  przeczytałem dokłądnie i nie polecam mocowania na klapie na uchwycie z powodu uszkodzę lakieru na klapie, poza tym jak bedzie ciutkedłuzsza to nie przeszkadza we wjażdzie go garażu bo ona sie podda i tyle.
                  a co do radia jak napisałem UNIDENT 520 xl lub president JoHNYY II

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

kristo, A mowiles, ze jezdzisz powoli - cos sie zmienilo

Pomysl nad triflexem, nie widac, a zasieg jako taki powinien starczyc. Kilku kolegow na forum ma i nie narzekaja. Cena ciut wyzsza niz normalnych anten, ale cos za cos. Niestety w OI i OII nie da uchwytu dac na srodku klapy jak w sedanach. Moze jednak magnesik na klape, ktory mozna chowac do bagaznika zawsze??

Co do radyjka, ja mam i polecam Unidena 520XL, do wgladu przy najblizszej okazji
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• kristo
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 266

Maicroft,

a chyba będzie niedługo, może być w przyszłym tygodniu.... komplecik proszę jak zawsze...
                      Uniden, to rzekłbym już górna półka..... ale kto wie...
                      a co do magnesika i triflexa to mam ambiwalentne odczucia po przekopaniu pół tony postów na różnych forach - mało kto triflexa chwali a rzeźbienia z rozbiórką tapicerki i wzmakiem do radia jest sporo....
                      a podstawa magnetyczna "podobno" pogarsza zysk anteny.....
                      a z drugiej strony mnie nie chce się na każdym "parkingu" chować ją do bagażnika a na stałym uchwycie "podobno" bezpieczniejsze

zastanawiam się jeszcze nad radiem Cobra 19DX - chętnie bym wysłuchał opinii o nim - bo podobno ( na innych forach ) nie jest złe a niedrogie..
                      Pink Floyd fan.

Komentarz

• Zamieszczone przez kristo
                        astanawiam się jeszcze nad radiem Cobra 19DX
                        miąłem i wszystko z nim o, tylko warto wtedy dokupic inny mikrofon bardziej pod rękę i luzik.

Komentarz

• kristo
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 266

Sigma_74, co masz na myśli pisząc " bardziej pod rękę" ?

a propos właśnie to radio się w popiołce powinno zmieścić po drobnych modyfikacjach

a może się skuszę na taki zestaw

Pink Floyd fan.

Komentarz

• rozumie przez to że nieraz trzeba je wyjąc, poza tym ja lubię widzieć na jakim kanale rozmawiam i mjeć pod reką wszystko a nie lubię sięgać daleko po radio, poza tym trzeba przerabiać w popiołce parę rzeczy, ja nie jestem tego zwolennikiem i umieściłem z boku

co do zestawu to ok, ale słyszałem ze tylko z anteną Husltela to radio dobrze działa.
                            a jesli juz o antenie, tylko na stałe.

Komentarz

• kristo
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 266

Sigma_74, albo jesteś już po paru piwach albo nie doczytałeś ....

sam napisałeś, że warto dokupić do Cobry "mikrofon bardziej pod rękę" a nie o radiu i ja właśnie O TO PYTAM ???? co to znaczy mikrofon "bardziej pod rękę "...
                              Pink Floyd fan.

Komentarz

• nie doczytałem przepraszam.
                                po prostu oryginalny mikrofon jest duży i nieporęczny taka duża grucha a poza tym ma słabe parametry ja proponuję mikrofon Midlanta ze wzmocnieniem, mniejszy, poręczniejszy i wygodniejszy.
                                ja miałem taki ze wzmocnieniem i powiem rewela mi lezał w ręku a poza tym lepsze parametry samego mikrofonu, byłem lepiej słyszalny.

Komentarz

• kristo
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 266

Sigma_74, OK czyli kolejne kilkdziesiąt złociszy trza dołożyć.. to może cóś droższego takiego co już wszystko ma OK? czyli takie jak trza bez zamian i dokładania
                                  ale niekoniecznie Unidena ( no chyba że od Grześka ;-) ) albo Presidenta... :szeroki_usmiech
                                  Pink Floyd fan.

Komentarz

• Unidenta 520 xl można wyrawac za 300 - 400 zł , lub presidenta Johnego w podobnej cenie.
                                    za ten mikrofon ja dałem całe 70 zł i lezysobie w domku bo nie mam już Cobry.

Komentarz

• zefirstorm
                                      Ambiente
                                      • 2006
                                      • 152

cobre odradzam ja ją zmieniłem po miesiącu - ma bardzo dobry odbiór ale w ogóle praktycznie nadawania...
                                      poczytaj sobie o cobrze na www.cbradio.pl - tylko się musisz zalogować żeby mieć dostęp do wszystkich zasobów...
                                      jeździłem z JohnyII asc i było spoko (jak je kupisz to i tak musisz wysłać na przestrojenie asc bo bardzo rwie..) ale w końcu zdecydowałem się na u 520 i naprawdę jestem zadowolony...
                                      ewentualnie jak chcesz cos tańszego to bierz Onwe MK3 - JAK ZALOGUJESZ SIĘ NA POWYŻSZEJ STRONIE TO DOJDZIESZ DO TAKICH SAMYCH WNIOSKÓW...
                                      pozdrawiam
                                      ASV 147PS@307Nm

Komentarz

• Zamieszczone przez zefirstorm
                                        ma bardzo dobry odbiór ale w ogóle praktycznie nadawania...
                                        bo trzeba zmienić mikrofon i po sprawie

Komentarz

• kristo
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 266

zefirstorm, byłoby wszystko OK ale ONWA ani do popiołki ani do ISO pod radio nie wejdzie ( jest za szeroka - dla popiołki i za długa dla ISO ) ...

no chyba że Grzesiek coś innego podpowie.. :szeroki_usmiech
                                          Pink Floyd fan.

Komentarz

• zefirstorm
                                            Ambiente
                                            • 2006
                                            • 152

no to u520 albo 510 za ok 300 rwij
                                            powiem tylko tyle że naprawdę nie warto przesadzać z oszczędnościami na sprzęcie...
                                            pozdrawiam
                                            ASV 147PS@307Nm

Komentarz

• djczas
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 9612

kristo, jeszcze radia inteka mogę polecić

Komentarz

• deespe
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 1468

CB mam i ja Standardowy Alan 100+. Antena magnetyk jakaś tam 1,2m. 3 godziny po montażu zwróciły się koszty zakupu :szeroki_usmiech

focisz:
                                                :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• kolejny Cb rewela no to w ROwach na 14 damy czadu

Komentarz

• kristo
                                                    Rider
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 266

no i stało się...
                                                    Dziś po miłej wizycie kol. Grześka ( dziękuję ) podjąłem decyzję a także poczyniłem pewne kroki w celu jej realizacji.. :wink:

Wasze wypowiedzi pozwoliły mi podejść do tematu z wiedzą wzbogaconą o Wasze doświadczenia..

jak już będzie wszystko na miejscu tak jak powinno,nie omieszkam się pochwalić fotami... :szeroki_usmiech
                                                    Pink Floyd fan.

Komentarz

Pracuję...