umieszczam zdjęcia
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez Sigma_74jakie masz radio ..?
uniden 510 i Hustler, całkim dobrze to mi śmigaOCTAVIA I 1.4BCA 2007
COROLLA CLUB E10 TEAM Sekcja Czerwona
„Czym lepiej poznaje swojego psa tym mniej lubię ludzi”
Komentarz
-
-
Witam mobilki,
ja równiez dojrzewam...
oczywista do kupna CB i od Was oczekuje porady :?:
wstępne założenia są takie:
1. RAdio ma się zmieścić w popiołce O1 ( bez specjalnego niszczenia tego co pod popiołką )
2. Antena na klapę ( uchwyt a nie magnes ) ale nie dłuższa niż 80 cm od klapy ( garaż ) ... byle zysk w dB był znośny
3. Razem to ma być w miarę sensownie działające - a ceny - powiedzmy średnia półka..
czekam na Wasze opinie i porady...
PS poczytałem wszystkie posty tu i na AK i na innych forach i nie mogę się zdecydować..Pink Floyd fan.
Komentarz
-
-
Sigma_74
ad.1 jest na forum watek jak mocuja w poplienioczce, ja osobiscie uważam to za złe rozwiązanie.
ad.2 jęsli nie dłuzsza niz 80 cm to zrób dziurę w dachu i zamontuja na tachu np Alana antenę
ad.3 jak poczytałes wątek to wiesz ze UNIDENT 520 xl lub jakiś prezydent Johny lub inny
Komentarz
-
Sigma_74
ja nie mówie że się nie mieści, tylko że w O1 mozna w innym miejscu umieścić, nie likwidując popiołki.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74ad.1 jest na forum watek jak mocuja w poplienioczce, ja osobiscie uważam to za złe rozwiązanie.
ad.2 jęsli nie dłuzsza niz 80 cm to zrób dziurę w dachu i zamontuja na tachu np Alana antenę
ad.3 jak poczytałes wątek to wiesz ze UNIDENT 520 xl lub jakiś prezydent Johny lub inny
2. jakbyś przeczytał dokłądnie to co napisałem to tam stoi że ma być 80 z od klapy a nie od dachu - od dachu byłoby jeszcze mniej nie mówiąc o jego dziurawieniu,
3. watęk i nie tylko ten przeczytałem dokłądnie - oczekuję propozycji konkretnego modelu , ktoś może go już tam mam ( popiołka ) bo akurat te OBA się tam nie mieszczą - musi być coś wąższego
no nic może jeszcze ktoś się odezwie..
pozdrawiamPink Floyd fan.
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez kristo2. jakbyś przeczytał dokłądnie to co napisałem to tam stoi że ma być 80 z od klapy a nie od dachu - od dachu byłoby jeszcze mniej nie mówiąc o jego dziurawieniu,
a co do radia jak napisałem UNIDENT 520 xl lub president JoHNYY II
Komentarz
-
kristo, A mowiles, ze jezdzisz powoli - cos sie zmienilo
Pomysl nad triflexem, nie widac, a zasieg jako taki powinien starczyc. Kilku kolegow na forum ma i nie narzekaja. Cena ciut wyzsza niz normalnych anten, ale cos za cos. Niestety w OI i OII nie da uchwytu dac na srodku klapy jak w sedanach. Moze jednak magnesik na klape, ktory mozna chowac do bagaznika zawsze??
Co do radyjka, ja mam i polecam Unidena 520XL, do wgladu przy najblizszej okazji
Komentarz
-
-
Maicroft,
a chyba będzie niedługo, może być w przyszłym tygodniu.... komplecik proszę jak zawsze...
Uniden, to rzekłbym już górna półka..... ale kto wie...
a co do magnesika i triflexa to mam ambiwalentne odczucia po przekopaniu pół tony postów na różnych forach - mało kto triflexa chwali a rzeźbienia z rozbiórką tapicerki i wzmakiem do radia jest sporo....
a podstawa magnetyczna "podobno" pogarsza zysk anteny.....
a z drugiej strony mnie nie chce się na każdym "parkingu" chować ją do bagażnika a na stałym uchwycie "podobno" bezpieczniejsze
zastanawiam się jeszcze nad radiem Cobra 19DX - chętnie bym wysłuchał opinii o nim - bo podobno ( na innych forach ) nie jest złe a niedrogie..Pink Floyd fan.
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez kristoastanawiam się jeszcze nad radiem Cobra 19DX
Komentarz
-
Sigma_74
rozumie przez to że nieraz trzeba je wyjąc, poza tym ja lubię widzieć na jakim kanale rozmawiam i mjeć pod reką wszystko a nie lubię sięgać daleko po radio, poza tym trzeba przerabiać w popiołce parę rzeczy, ja nie jestem tego zwolennikiem i umieściłem z boku
co do zestawu to ok, ale słyszałem ze tylko z anteną Husltela to radio dobrze działa.
a jesli juz o antenie, tylko na stałe.
Komentarz
-
Sigma_74
nie doczytałem przepraszam.
po prostu oryginalny mikrofon jest duży i nieporęczny taka duża grucha a poza tym ma słabe parametry ja proponuję mikrofon Midlanta ze wzmocnieniem, mniejszy, poręczniejszy i wygodniejszy.
ja miałem taki ze wzmocnieniem i powiem rewela mi lezał w ręku a poza tym lepsze parametry samego mikrofonu, byłem lepiej słyszalny.
Komentarz
-
Sigma_74
Unidenta 520 xl można wyrawac za 300 - 400 zł , lub presidenta Johnego w podobnej cenie.
za ten mikrofon ja dałem całe 70 zł i lezysobie w domku bo nie mam już Cobry.
Komentarz
-
cobre odradzam ja ją zmieniłem po miesiącu - ma bardzo dobry odbiór ale w ogóle praktycznie nadawania...
poczytaj sobie o cobrze na www.cbradio.pl - tylko się musisz zalogować żeby mieć dostęp do wszystkich zasobów...
jeździłem z JohnyII asc i było spoko (jak je kupisz to i tak musisz wysłać na przestrojenie asc bo bardzo rwie..) ale w końcu zdecydowałem się na u 520 i naprawdę jestem zadowolony...
ewentualnie jak chcesz cos tańszego to bierz Onwe MK3 - JAK ZALOGUJESZ SIĘ NA POWYŻSZEJ STRONIE TO DOJDZIESZ DO TAKICH SAMYCH WNIOSKÓW...
pozdrawiamASV 147PS@307Nm
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez zefirstormma bardzo dobry odbiór ale w ogóle praktycznie nadawania...
Komentarz
-
Sigma_74
-
no i stało się...
Dziś po miłej wizycie kol. Grześka ( dziękuję ) podjąłem decyzję a także poczyniłem pewne kroki w celu jej realizacji.. :wink:
Wasze wypowiedzi pozwoliły mi podejść do tematu z wiedzą wzbogaconą o Wasze doświadczenia..
jak już będzie wszystko na miejscu tak jak powinno,nie omieszkam się pochwalić fotami... :szeroki_usmiechPink Floyd fan.
Komentarz
-
Komentarz