Była przed radiową ale już na pochylonej części.
Może przez to, że na magnetycznej podkładce, a sama baza ma jakąś papierową naklejkę przez właściciela zapodaną. Cóż nie moje to to ale mój dach za to załapał smugę po jej upadku.
O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
bartolini1978, no to początki faktycznie chusteczkowe.... próbuj z następną chyba że magnes chowany co chwilę do autka... a gdzie ci ją zwinęli - w jakim mieście i gdzie stało autko?
Bartolini, mam na stałe Santiago 1200 na klapie. Sam bacik odkręcam, cewka zostaje. Jak na razie wszystko OK, choć ostrzegano mnie, że potrafią ukraść samą cewkę dla miedzi w środku.
bartolini1978, Jak nie masz klucza, to jedyna opcja jest zlamac antene i mozna sobie ja wtedy wsadzic w zadek. Generalnie nie ma inne opcji, chyba ze na stale uchwyt w klape i bedziesz odkrecal co chwile
bartolini1978, mam na dachu .. i odpukac jeszcze jej nie dziabneli a jej nie odkrecam. Kilkakrotnie stała pod imprezami bo sobie w weekend dyskotekuje i też stała. Za to widziałem audika obok którego parkowałem miał mała antenke na magnesie i sie dziwiłem ze jej nie schował. Jak wracałem z dicho audi stało ale bez anteny. Moja została nie ruszona.
Moja antena na klapie trzymała sie do 19zł ale wczoraj jakis skur..... mi zarąbał z klapy :evil:
Najgorsze jest to, że cholerne złodziejstwo nie zdaje sobie sprawy, iż antena z uciętym kablem na nic nikomu się już nie zda. Ważna jest idealna długość fabrycznego kabla aby idealnie zgrać antenę z falą odbitą. Ech .. ludzka głupota nie zna granic. Sprzeda za 20 zł na bazarze i jakiś frajer to kupi
Osobiście uważam, że nie ma lepszego sposobu jak montaż anteny na stałę. Tymon mnie do tego namówił i nie dość, że jest bezpieczeństwo przed złodziejstwem to dodatkowo zasięg jest rewelacyjny. Każdy się wzbrania względami estetycznymi i utratą wartości przy ew. odsprzedaży auta. Wg mnie nic bardziej mylnego. Coraz więcej aut z CB na drodzę - CB powróciło do łask sprzed lat 90-tych.
Pozdrawiam: Delta Wałcz, CB19
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
wszystko ukradna, ja mam na dachu ale na uchycie i odkręcam, takie zycie
Magnesy same w sobie kuszą potencjalne złodziejstwo. Każdy podpity gówniarz może na złość złapać i oderwać magnes. Antena na stałę ma to do siebie, że złodziej musi posiadać:
a) dużo siły aby wyrwać ją razem z dachem
b) szeroki śrubokręt w kieszeni spodni
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
wszystkie zabezpieczenia IMHO mozna o kant dupy potłuc, jak masz na uchwycie, to wkurwiony złodziej, a nawet nie złodziej, tylko przypadkowy gnój może ci jwszcze wiecej szkody narobić, tak źle i tak niedobrze...
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
djczas, wiem wiem, ale serce sie kraje, ty siedziesz pieścisz i w ogóle a tu baran jeden z drugim złapie urwie a jeszcze dach pognie bo nie będzie mógł złamac ..ech
ważne ze w piątek przetestujemy swoje radia bynajmniej ja bede czekał na opinięguru breniego w tej kwestii i pozostałych równiez
Tomy nie masz racji z tym uciętym kablem. Osobiście gość dorabiał mi kabel do antenki magnetycznej. Procedura jest taka, że w podstawie dokręcasz nowy kabel z metra, zarabiasz końcówkę i mierzysz całą instalację. Następnie odpowiednio docinasz kabel. Antena Sirio Omega 27.
Komentarz