Sigma_74, ja jestem w etapie kupowanie ale jesli chodzi o antene to wybrałem Presidenta HAWAII - montowana w miejsce seryjnej. Neck ma tak zrobione i świetnie sie spisuje :!: :!: :!:
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MaicroftHehe, jakos bardzo popularna robi sie u nas ta antena na poludniu Cos mi sie zdaje ze zapoczatkowalismy z Zefirstormem montowanie tych anten wlasnie zamiast radiowych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftHehe, jakos bardzo popularna robi sie u nas ta antena na poludniu Cos mi sie zdaje ze zapoczatkowalismy z Zefirstormem montowanie tych anten wlasnie zamiast radiowych
Zamieszczone przez QBAMaicroft, a gdzie radiowa zamontowac w takim razie :?: :roll:
Maicroft ty coś kiedyś w Krakowie na ten temat mówiłeś?
Komentarz
-
-
Sa dwie opcje, Zefir testowal separator antenowy, ale cos to ponoc nie zdawalo egzaminu, a ja wsadzilem antene pod szybe. Jest tylko jeden problem taka przyklejana antena powinna byc na wysokosci lusterka tj. za nim. A u mnie jakbym nawet bardzo chcial to sie nie da, bo jest czujnik deszczu Tak wiec jest na dole szyby troche schowana i jednak odbija to sie na jakosci. Ale jakos nigdy fabryczna antena mnie nie zachwycala, wiec dla mnie jest to bez roznicy
Komentarz
-
-
Pytanko do znawcow tematu
Czy antena hustler/wilson little wil zakaldajac ja na oI liftbacka(lekko dach spadzisty) wytrzyma 200-205km/h(GPS) i nie spadnie? :roll: dodatkowo wrazie co moge ja przykleic przed antena radia.
Oraz na jaki zasieg mozna liczyc z takimi antenkami plus radio uniden 520xl ? :roll:
Komentarz
-
-
Samiec, co do prędkości to hmmm. 185 ja gnałem i Little Wil się trzymał - wyżej nie wiem ale chyba u nas na forum było mówione zę 196 też gnała
generalnie radziłbym nie ryzykować - ta antena ma dość mały magnes - mocny ale to są już duże prędkości - no ale...
co do zasięgu to powiem tak - nigdy nie mierzyłem jej na odległość ale zawsze w trasie dawała radę bez problemu
inna sprawa że teraz zamontowana w dziurę p antenie radiowej zestroiła się na SWR 1,1 i chodzi jeszcze lepiej
Komentarz
-
-
Sigma_74
Samiec, zasięg jest ciężko zmieżyc
np: my z lecem nie słyszeliśmy sie na 9 km a dziś sprawdzałem z kolegą i ja ogarnąłem cały wrocław i słyszeliśmy to samo i tak samo więc ciężko powiedzieć, w zależności od warunków pogodowych.
poza tym nie potrzebujesz 30 km zasięgu bo po co ...
tak sądze że spokojnie te 15 km sięgasz.
Komentarz
-
Hmm wiadomo, większy magnez, wieksza powierchnia przylegania i lepiej trzyma. Na elledrogo po opisach niektórych antenek magnesowych sirio czy hustler zapewniają sprzedawcy, że na własnym przykładzie 200km/h wytrzymały...[scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebasuperbNa elledrogo po opisach niektórych antenek magnesowych sirio czy hustler zapewniają sprzedawcy, że na własnym przykładzie 200km/h wytrzymały...
Komentarz
-
-
Sigma_74
Maicroft, a ja wcZOraj sprawdzałem zasieg na Midlancie , obok staliśmy koło siebie i moja łapie duzo dalej w mieście
Komentarz
-
Zamieszczone przez MaicroftHehe, jakos bardzo popularna robi sie u nas ta antena na poludniu Cos mi sie zdaje ze zapoczatkowalismy z Zefirstormem montowanie tych anten wlasnie zamiast radiowychOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez QBAW Combi 200-210km/h znosi bez najmniejszego problemu (Wilson Little Wil)
Zamieszczone przez Sigma_74i ja ogarnąłem cały wrocław
taaa, juz wczesniej mialem Cie o to pytac: skad wiesz ze _caly_ ? :P albo prawie caly, etc etc ? :P
Komentarz
-
Sigma_74
lec, bo jak krzycze :PRóBA RADYJKA JESTEM TU I TU GDZIE MNIE SłYCHAC to odpowiadają rożnych odległych stron miasta
Komentarz
-
lec
mi najczesciej odpowiadaja CI co sa stosunkowo blisko.... male miasto ten Wroclaw widocznie :P albo mnie nie slysza ponad te 9km hi hi
Komentarz
Komentarz