CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nico21
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 2640
    • Volkswagen

Sigma_74, ja jestem w etapie kupowanie ale jesli chodzi o antene to wybrałem Presidenta HAWAII - montowana w miejsce seryjnej. Neck ma tak zrobione i świetnie sie spisuje :!: :!: :!:
    DACAR.team

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zamieszczone przez nico21
      Presidenta HAWAII
      Hehe, jakos bardzo popularna robi sie u nas ta antena na poludniu Cos mi sie zdaje ze zapoczatkowalismy z Zefirstormem montowanie tych anten wlasnie zamiast radiowych
      Spritmonitor.de

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

Zamieszczone przez Maicroft
        Hehe, jakos bardzo popularna robi sie u nas ta antena na poludniu Cos mi sie zdaje ze zapoczatkowalismy z Zefirstormem montowanie tych anten wlasnie zamiast radiowych
        staliscie beta testerami, antena test przeszła pomyślnie i teraz wszyscy ja kupują :szeroki_usmiech
        DACAR.team

Komentarz

• QBA
          RS
          • 2004
          • 2646

Maicroft, a gdzie radiowa zamontowac w takim razie :?: :roll:

Komentarz

• paf
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3140

ja się wyłamałem i kupiłem czarnego SIRIO

Zamieszczone przez QBA
            Maicroft, a gdzie radiowa zamontowac w takim razie :?: :roll:
            QBA, na szybę klejona taki box, ewentualnie separator - ale nie znam tematu.
            Maicroft ty coś kiedyś w Krakowie na ten temat mówiłeś?

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Sa dwie opcje, Zefir testowal separator antenowy, ale cos to ponoc nie zdawalo egzaminu, a ja wsadzilem antene pod szybe. Jest tylko jeden problem taka przyklejana antena powinna byc na wysokosci lusterka tj. za nim. A u mnie jakbym nawet bardzo chcial to sie nie da, bo jest czujnik deszczu Tak wiec jest na dole szyby troche schowana i jednak odbija to sie na jakosci. Ale jakos nigdy fabryczna antena mnie nie zachwycala, wiec dla mnie jest to bez roznicy
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Samiec
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4287
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Pytanko do znawcow tematu
                Czy antena hustler/wilson little wil zakaldajac ja na oI liftbacka(lekko dach spadzisty) wytrzyma 200-205km/h(GPS) i nie spadnie? :roll: dodatkowo wrazie co moge ja przykleic przed antena radia.
                Oraz na jaki zasieg mozna liczyc z takimi antenkami plus radio uniden 520xl ? :roll:
                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• paf
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3140

Samiec, co do prędkości to hmmm. 185 ja gnałem i Little Wil się trzymał - wyżej nie wiem ale chyba u nas na forum było mówione zę 196 też gnała
                  generalnie radziłbym nie ryzykować - ta antena ma dość mały magnes - mocny ale to są już duże prędkości - no ale...

co do zasięgu to powiem tak - nigdy nie mierzyłem jej na odległość ale zawsze w trasie dawała radę bez problemu

inna sprawa że teraz zamontowana w dziurę p antenie radiowej zestroiła się na SWR 1,1 i chodzi jeszcze lepiej

Komentarz

• Samiec, zasięg jest ciężko zmieżyc
                    np: my z lecem nie słyszeliśmy sie na 9 km a dziś sprawdzałem z kolegą i ja ogarnąłem cały wrocław i słyszeliśmy to samo i tak samo więc ciężko powiedzieć, w zależności od warunków pogodowych.
                    poza tym nie potrzebujesz 30 km zasięgu bo po co ...

tak sądze że spokojnie te 15 km sięgasz.

Komentarz

• sebasuperb
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1318

Hmm wiadomo, większy magnez, wieksza powierchnia przylegania i lepiej trzyma. Na elledrogo po opisach niektórych antenek magnesowych sirio czy hustler zapewniają sprzedawcy, że na własnym przykładzie 200km/h wytrzymały...
                      [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• QBA
                        RS
                        • 2004
                        • 2646

Samiec, jezeli stawiasz na srodku dachu, to powinna wytrzymac W Combi 200-210km/h znosi bez najmniejszego problemu k (Wilson Little Wil)

Komentarz

• Samiec
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4287
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez sebasuperb
                          Na elledrogo po opisach niektórych antenek magnesowych sirio czy hustler zapewniają sprzedawcy, że na własnym przykładzie 200km/h wytrzymały...
                          Np. TU koles pisze ze wytrzymuje 230km/h :roll: z jakas podkladka.
                          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• paf
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 3140

Samiec, jeżeli chcesz ryzykować karoserię i szybę swojego auta wedle tego co napisał ktoś w opisie aukcji to .... nie radzę - dopóki nie powie ci ktoś zaufany że to przetestował to - wsadź do między bajki - opis aukcji przyjmie wszystko....

poczytaj może też tutaj

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Samiec, pytaj berniego jak wroci, mysle ze wilson wytrzyma sporo :idea:
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• Adamu
                                L&K
                                • 2006
                                • 1384

wilson little will wytrzymuje licznikowe 210. sprawdzone w poniedziałek.

Komentarz

• paf
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 3140

Zamieszczone przez Adamu
                                  wilson little will wytrzymuje licznikowe 210. sprawdzone w poniedziałek.
                                  wot mała bestyja -

Komentarz

• sebasuperb
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1318

no tak, jak mała bestia = mały opór, duża bestia = duży opór
                                    [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• Adamu
                                      L&K
                                      • 2006
                                      • 1384

byłem bardziej skoncentrowany na pracy silnika po chipsie niz na zachowaniu anteny ale specjalnie sprawdzałem jak dojechałem czy sie aby nie przesunął i nie przerysował lakieru.
                                      no i nic nie zauważyłem

Komentarz

• Maicroft, a ja wcZOraj sprawdzałem zasieg na Midlancie , obok staliśmy koło siebie i moja łapie duzo dalej w mieście

Komentarz

• yyahyoo
                                          Ambiente
                                          • 2005
                                          • 200

Samiec, Hustler sprawdzony w warunkach bojowych ( deszcz oraz upał ) - bez problemu magnes trzyma do 215 km/h nawet nie drgnie :twisted:

a potem to nie wiem, bo mi sie autostrada skończyła :lol:
                                          yyahyoo

Komentarz

• Adamu
                                            L&K
                                            • 2006
                                            • 1384

Zamieszczone przez Samiec
                                            Oraz na jaki zasieg mozna liczyc z takimi antenkami plus radio uniden 520xl ?
                                            mam taki sam komplet, na zasięg nie narzekam.

Komentarz

• neck99
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 1326

Dokładnie Maicroft, Ja znam Ciebie i Zefirstorma. I wiem ze też nie jesteście zwolennikami szybko byle jest. Tak, że byłem 100% przekonany ze wasz wybór będzie też dobrym wyborem dla mnie. I oczywiście sie sprawdziło :szeroki_usmiech
                                              OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                                              SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Zamieszczone przez QBA
                                                W Combi 200-210km/h znosi bez najmniejszego problemu (Wilson Little Wil)
                                                he he, po paru mijankach z tirem mozesz zmienic zdanie. Jakis czas temu spadla tak gosciowi przede mna na tzw trasie szybkiego ruchu, i mimo po srodku byl pas zieleni to mu ja zdmuchnelo... Troche sie wystaszylem do jechalem tuz za nim :shock: Antena w czółko i mnie nie ma... :roll:

Zamieszczone przez Sigma_74
                                                i ja ogarnąłem cały wrocław

taaa, juz wczesniej mialem Cie o to pytac: skad wiesz ze _caly_ ? :P albo prawie caly, etc etc ? :P

Komentarz

• lec, bo jak krzycze :PRóBA RADYJKA JESTEM TU I TU GDZIE MNIE SłYCHAC to odpowiadają rożnych odległych stron miasta

Komentarz

• mi najczesciej odpowiadaja CI co sa stosunkowo blisko.... male miasto ten Wroclaw widocznie :P albo mnie nie slysza ponad te 9km hi hi

Komentarz

Pracuję...